Já po tom pátral a vyšlo mě, že ta tyčinka na rty je o něčem jiném, připomíná spíš hotové mazání než ingredienci do něj:COOK píše:Nějak jsem nepochopil ten lůj. Čekal jsem podobný matroš jako v oné tyčince na mazání čuně a ne v podstatě obyč sádlo, akorát že z krávy.
Lůj: tvrdý tuk živočišný, zejména přežívavců, nalézá se v největším množství v dutině břišní a mezi svaly, obalen a prostoupen pletivem tenkoblanným. Obsahuje jako hlavní součástky tripalmitin, tristearin a triolein, pevné tuky (tristearin a tripalmitin) převládají – proto je lůj za obyčejné teploty tuhý. Nejdůležitější jsou lůj hovězí a skopový. Hovězí obsahuje 54% tristearinu a tripalmitinu, 46% trioleinu, má při 15° C hutnotu 0,952, taje při 40 – 46 °C, roztopený tuhne teprve, ochladí-li se na 27 – 35 °C; lůj skopový jest tvrdší a má poněkud (o 2 – 3° C) vyšší bod tání a tuhnutí; na vzduchu rychleji žlukne než hovězí. (http://leccos.com/index.php/clanky/luj)
Jelení lůj je určen ke každodenní intenzivní péči o rty a jejich ochranu před nepříznivými vlivy počasí. Tradiční výrobek, který zvláčňuje rty. Po použití jsou rty pružné, hebké a chráněné před povětrnostními vlivy. Ingredients Triglycerides Fatty Acides, Paraffin, Vaselinum Flavum, Paraffinum Liquidum, Caprylic/Capric Triglyceride, Parfum, D-Limonen, Linalool, Amyl Cinnamal, 2-(4-terc-Butylbenzyl)propanal, Coumarin, Hydroxycitronellal Eugenol, Citral (http://www.lekarnakvalitne.cz/index.php ... super.y=34)
Složení balzámu na rty mě v mnohém připomíná některé recepty na mazání, takže jeho nepoužitelností si nejsem jistý

