Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Střel někomu psa a budeš na NOVĚ 

Re: Derringer od fy Great Gun
střel člověka a budeš i na NOVĚ. Co pak znamená "osobní ochranu, vlastní bezpečnost atp."? ochrana před děštěm...? 

Naposledy upravil(a) GGG dne 25 zář 2012 20:00, celkem upraveno 1 x.
A vlastně neřešme to. Už jsem si našel střelnice ve svém okolí a těším se až si zastřílím, toť vše...
A nebo dvě kule za sebou, trochu omaštěný...(?) Ale ten papírek musím zkusit:) Ještě bys bizone mohl dodat malou fotečku.
Ad kartáč, potom tedy nerozumím, proč se mosazný vůbec vyrábí. Vždyť perkus je zasviněnější než bezdým.
Ad kartáč, potom tedy nerozumím, proč se mosazný vůbec vyrábí. Vždyť perkus je zasviněnější než bezdým.
mosazný kartáč má pomáhyt odstranit stržené olovo atd. Perkus ale nemá rychlost na strhávání, takža při dobrém mazání není co drhnout, se vším si poradí jarová voda 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
K mazání:
Do drážek ogiválu GG dávám směs včelího vosku a jeleního loje cca 1:1,celou střelu a prostor mezi střelou a ucpávkou pak promažu lithiovou vazelínou.Je nestékavá a teplo odolná.Podotýkám že veškeré mé příspěvky o testech střel jsem prováděl na první výstřel.
Poslední dobou používám(pár řádek výše) střely pro přebíjení .45 ACP,ty už v drážce jakési mazadlo mají.Těžko říct co to je,nicméně to funguje bezvadně.Jsou sice tvrdší než orig GG ale to vubec není na škodu.Vlivem pevnějšího "zakousnutí" do hlavně nemusím do střely po usazení mlátit(což by stejně u tak tvrdého olova nemělo smysl).S výkonem jsem naprosto spokojen,hloubka vstřelu do tvrdého dřeva je 8cm.
Ještě k použití pyrodexu:
Po několika testech na střelnici(nemám hradla,energii jsem testoval hloubkou vstřelu)jsem zjistil že pyrodex není ani objemově a ani váhově ekvivalentní vesuvitu(jak se někteří domnívají)Je prostě silnější.Zhruba mi to vyšlo obsah nabojnice .38 speciál pyrodexu = obsah nábojnice 7.62x39 vesuvitu.Pyrodex má zrnitost FFFG.Váhově to vychází 1.1g Pyrodex/1.5g vesuvit.Takže opatrně!
Do drážek ogiválu GG dávám směs včelího vosku a jeleního loje cca 1:1,celou střelu a prostor mezi střelou a ucpávkou pak promažu lithiovou vazelínou.Je nestékavá a teplo odolná.Podotýkám že veškeré mé příspěvky o testech střel jsem prováděl na první výstřel.
Poslední dobou používám(pár řádek výše) střely pro přebíjení .45 ACP,ty už v drážce jakési mazadlo mají.Těžko říct co to je,nicméně to funguje bezvadně.Jsou sice tvrdší než orig GG ale to vubec není na škodu.Vlivem pevnějšího "zakousnutí" do hlavně nemusím do střely po usazení mlátit(což by stejně u tak tvrdého olova nemělo smysl).S výkonem jsem naprosto spokojen,hloubka vstřelu do tvrdého dřeva je 8cm.
Ještě k použití pyrodexu:
Po několika testech na střelnici(nemám hradla,energii jsem testoval hloubkou vstřelu)jsem zjistil že pyrodex není ani objemově a ani váhově ekvivalentní vesuvitu(jak se někteří domnívají)Je prostě silnější.Zhruba mi to vyšlo obsah nabojnice .38 speciál pyrodexu = obsah nábojnice 7.62x39 vesuvitu.Pyrodex má zrnitost FFFG.Váhově to vychází 1.1g Pyrodex/1.5g vesuvit.Takže opatrně!
Dnes jsem si byl nechat odvážit 0,9 gramu vesuvitu a přijde mi to nějak moc nevím jestli mi to dobře navážil i když jsem se na něj přitom díval. Doma jsem zkoušel 0,9g vesuvitu jsou akorát 3 plný nábojnice 9x19 není to nějak moc ?
Množství prachu z nábojnic: ČERNÝ PRACH
22 LR -------------------- 0,34g. / 5,2 grains ---- -0,03g. / +0,02g.
6,35 SR (Browning) ---- 0,36g. / 5,6 grains ---- -0.01g. / +0.01g.
7,65 SR (Browning) ---- 0,64g. / 9,9 grains ---- -0.01g. / +0.01g.
.22 Magnum ------------- 0,67g. / 10,3 grains --- -0,01g. / +0,01g.
.32 Long ----------------- 0,85g. / 13,1 grains --- -0.01g. / +0.03g.
9 Makarov --------------- 0,94g. / 14,5 grains --- -0.01g. / +0.01g.
9 Para (Luger) ---------- 0,99g. / 15,3 grains --- -0.01g. / +0.01g.
7,62 TT ------------------- 1,17g. / 18,0 grains --- -0.03g. / +0.03g.
.40 S&W ------------------ 1,35g. / 20,9 grains --- -0.01g. / +0.02g.
.38 Special --------------- 1,62g. / 25,0 grains --- -0.02g. / +0.03g.
.45 Auto ------------------ 1,83g. / 28,3 grains --- -0.02g. / +0.03g.
.357 Magnum ------------ 1,89g. / 29,2 grains --- -0.01g. / +0.01g.
22 LR -------------------- 0,34g. / 5,2 grains ---- -0,03g. / +0,02g.
6,35 SR (Browning) ---- 0,36g. / 5,6 grains ---- -0.01g. / +0.01g.
7,65 SR (Browning) ---- 0,64g. / 9,9 grains ---- -0.01g. / +0.01g.
.22 Magnum ------------- 0,67g. / 10,3 grains --- -0,01g. / +0,01g.
.32 Long ----------------- 0,85g. / 13,1 grains --- -0.01g. / +0.03g.
9 Makarov --------------- 0,94g. / 14,5 grains --- -0.01g. / +0.01g.
9 Para (Luger) ---------- 0,99g. / 15,3 grains --- -0.01g. / +0.01g.
7,62 TT ------------------- 1,17g. / 18,0 grains --- -0.03g. / +0.03g.
.40 S&W ------------------ 1,35g. / 20,9 grains --- -0.01g. / +0.02g.
.38 Special --------------- 1,62g. / 25,0 grains --- -0.02g. / +0.03g.
.45 Auto ------------------ 1,83g. / 28,3 grains --- -0.02g. / +0.03g.
.357 Magnum ------------ 1,89g. / 29,2 grains --- -0.01g. / +0.01g.
Taky bych odhadoval, že 0,9g je pouze jedna 9mm nábojnice... To ti odvažoval místní řezník na váze +-5g?
Mám tu váhu, kterou jsem si kdysi dělal z trochy domácího haraburdí - můžu vážit na 0,06g. Ale dneska se dají koupit malý kapesní 0,01g za pár stovek.

Děkuju, takže z toho mi to vychází že mám odvážený 3 gramy
. Jentak mimochodem vážil jsem to v zlatnictví 

Na zlatníka pošli ČOI -použil zřejmě váhu na výkup.
Přepokládám, že není podstatný rozdíl mezi jelením a hovězím lojem... Právě si dělám hovězí škvarečky.
Včelař chce za kilo vosku 190Kč... Vzorek koupím, ale začnu si hrát s palmovým, kterýho tu mám dost (50-60Kč).
Přepokládám, že není podstatný rozdíl mezi jelením a hovězím lojem... Právě si dělám hovězí škvarečky.
Včelař chce za kilo vosku 190Kč... Vzorek koupím, ale začnu si hrát s palmovým, kterýho tu mám dost (50-60Kč).
Měl jsem 2 zkumavky jednu plnou a jednu prázdnou. Tak zvážil prázdnou vynuloval váhu a přisipávali jseme do ní až tam bylo 0,91g. Zdálo se mi to strašně moc protože jsem měl sebou náhodou prach ve skumavce na který byla ryska na 2,7g pro pušku cal. 50 a prachu tam bylo jen asi 2mm pod ryskou. A teď jsem nevěděl co bylo navážený blbě jestli 2,7g nebo 0,9g (těch 2,7g jsem vážil v jinym zlatnictví před cca 3 roky).
Tím jelením lojem myslíte tvrdý živočišný tuk získaný z přežvýkavce příslušícího k čeledi jelenovitých, nebo takovou tu směs všeho možného co se pod obchodním názvem jelená lůj prodává k mazání rtů? Mě osobně je teda sympatičtější ta druhá možnost, obzvlášť v létě, obávám se, že to ale nebude ono.
Pokud nicméně funguje i ten balzám na rty, neznáte i nějaké další nežluknoucí alternativy ke klasickému loji?
Pokud nicméně funguje i ten balzám na rty, neznáte i nějaké další nežluknoucí alternativy ke klasickému loji?
Ještě když jsem měl pušku .50,tak jsem ogivály mazal tím kupovaným žlutým mazáním,bylo v tubě a předovkáři mu msylím říkají "bolavá noha".Jiná mazání jsem tedy nezkoušel,takže nemohu porovnat,ale toto mi celkem vyhovovalo.Jaké máte zkušenosti s těmito komerčními mazadly?Si říkám ,zda není zbytečné se patlat jak starej alchymista s nějakými živočišnými tuky a parafínem,když tohle je třeba dostatečně upotřebitelné?
To mazání myslíš od tompson center, voní kafrm nebo něčím podobně aromatickým, v zimním období a na mazání flastrů se mi zdálo slušné, na léto ale docela taje, zase máš to hned koupené a nemusíš nic vymýšlet.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.