Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
thor6
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od thor6 » 22 zář 2011 22:52

ahoj,no nemyslím si,že toho titana si moc lidí koupí,podotýkám,můj osobní názor-ne posudek :wink: .můžem si porovnat např.barnett ghost-185lbs,400fts,ke 200j.naproti tomu titan-200lbs,365fts,ke 139j.výsledek svědčí jednoznačně pro ghosta.další věc,je tu nátah 200lbs-jakou šlehu asi schytá kladkový mechanismus,kolik takových ran vydrží? :roll: .pak u takového nátahu bude asi třeba často dělat omotávku,což asi nebude jednoduché.jasně,kdo chce,ať si ji koupí.

Erkos

Příspěvek od Erkos » 22 zář 2011 23:00

Ahojte, som tu nový a zaujalo ma toto téma, nakoľko uvažujem o kúpe kuše. Z predchádzajúcich rozhovorov som vytipoval predajcu p.Cermana /kuse.cz/ S lukmi mám nejaké skúsenosti, mám 45 lb longbow a starší "kladkáč" , no s kušami nemám žiadne skúsenosti a ani v mojom okolí nie je nikto, kto by mi poradil. Samozrejme predajca doporučuje ten najdrahší :D .Z ponuky predajcu som vytypoval:
Excalibur - EXOMAX
Stinger 330
Desert Hawk
Uvedené tipy sú v parametroch približne rovnaké, ale cenovo výrazne odlišné.Zaujíma ma váš názor na tieto modely, či máte nejaké skúsenosti / presnosť, životnosť, prevedenie .../
Ďakujem.
scootr

Příspěvek od scootr » 22 zář 2011 23:47

Hele, neřešte tu ghosta... je to kuše o ničem ... říkám ti to narovinu. U nás ho neseženeš pod míň ja 26 000 a přitom prodejce na tom má minimálně 7000. Reklamace bude trvat minimálně 45 dnů a to ani nevíš zda se ti vrátí v pořádku protože to pujde snad přez 3 až 4 lidi.
Měl jsem doma od barnetta revulution avi cca 2 roky a byl sem naprosto spokojen s funkčností, dostřelem a i na lov jsem ho vzal....dokonalost sama...pak jsem si ale koupil k tomu od TP LAZERA a viděl jak barnett je odfláklej ... vše v plastu, klady dle TP bylo jako přejít o 10 let zpět. Mám Exomaxe páč je "nenáročný", prostě mi to sním baví, vše zvládnu nastavit, když potřebuji radu jsou tu velmi super lidi co s ním dělají také X let... asi bych neměnil...mysli si o tom co chceš, ale kladku už bych nechtěl... není to ono.. měl jsem pak dost strach o to že se něco podělá, musel bych dávat do servisu a neměl jsem fakt dobrej pocit z provozu.
Moje rada je jednoznačná.. barnett ghoust je sračka a reklamní novodobej tahák, TP je napostá kvalita mezi kladkovýma kušema ALE EXC REFLEX JE DOOPRAVDY PRO MĚ KUŠE KTEROU SI CHCI PONECHAT.... klíďo to sem narvu kuše co jsem měl, ať vidíš že jen tak neplkám, a že jich bylo....NIKDY JSEM NEŘEŠIL TEŤIVU, OMOTÁVKU T. ČI JEJÍ NASAZOVÁNÍ A JE TO JEDNÍM DŮVODEM .. PROSTĚ JSEM TOLIKA KLADKOU NESTŘÍLEL A NEVYUŽÍVAL JSEM JÍ....
PŘEBER SI TO JAK CHCEŠ,,, POUZE JE TO MŮJ EXP S KLADKOVÉMA KUŠEMA...
VIVA EXC :-D
thor6

Příspěvek od thor6 » 23 zář 2011 16:42

Erkos-ahoj,tak o excaliburech asi víš dost,o jejich kvalitách tady bylo napsáno už hodně.ale co se týká stingera 330,tak vím,že s ním byly problémy-praskání ramen,což je dost nebezpečná věc.ten desert hawk,nevím,neznám nikoho,kdo ho má,ani jsem nikde neviděl žádná videa,kde by byl použit.tak já za sebe ti s klidným svědomím můžu excalibura doporučit,raději přidej nějakou tu korunu navíc a jdi do něj,ono se to ve finále vyplatí.ale do těch dalších vytipovaných kuší bych nešel.
thor6

Příspěvek od thor6 » 23 zář 2011 16:43

scootr-ahoj,a máš i zkušenost s hortonem?
spitamen

Příspěvek od spitamen » 23 zář 2011 17:09

erkos,cau,z ktoreho kuta slovenska si?mna spociatku tiez lakala volba desertu,ci stingera,no po uvazlivom rozmyslani som priplatil a kupil exomaxa..excalibura kupis napr.aj z pannon ijasz,v kosiciach ich ma aj p.celjuska,od neho som kupoval strojcek a cievku stredovej omotavky,pokial ma pamat neklame,tak ma to vyslo na 20eur,ci tak nejak..ono pro tychto silnych kusiach je problem s terenom strelby,resp.s terenom za tercom,pokial je nevhodny a netrafis,tak vela stastia pri hladani..bol som raz so svagrom strielat,netrafil sa terc a na sto percent sme videli kde sip asi dopadol..nasli sme ho po dvoch hodinach..inak co sa tyka p.celjusku,bol som unho zopar krat,naposledy mi ukazoval exomaxa vo full camo prevedeni,z pannonu som objednaval jeden luk a sipy,myslim ze su v pohode..
scootr

Příspěvek od scootr » 23 zář 2011 18:51

thor : hej kámo nemám ... dle toho co jsem tak vče pročítal a hledal tak se mi vůbec nezamlouvá to lučiště a jeho vzhled.. prostě kus železa do H kde na konci jsou kladky.. osobně bych si ho nekoupil jen proto jak vypadá :D ale to obrácené lučiště je nice :-D (skvělej nápad a je to jiná kuše )
brcko

Příspěvek od brcko » 24 zář 2011 10:50

Poistka proti vystrelu bez sipu:

http://stop-dry-fire.com/news.html

Stymto ste sa uz stretli? Ak mam z toho casto strielat, tak mi asi sipi / tetiva moc dlho nevydrzia(stale sa to oto otiera/sucha)
thor6

Příspěvek od thor6 » 24 zář 2011 16:27

no ty hortony vypadají fakt,jako by je někdo dělal doma na koleně-to platí pro starší modely,ty nové vypadají líp,máš recht,takový vision,nebo recon-to je paráda,doma bych je určitě snesl :wink: .jen ta cena....v podobném duchu je tu k dostání leopro,docela zajímavá hračka a cenově dostupná-měli jste to někdo v ruce?ale nejraději bych asi scorpyda 165,kdybych měl volit mezi značkama,co vyrábí tyto mazlíky.
thor6

Příspěvek od thor6 » 25 zář 2011 20:46

brcko-ahoj,a ty máš ten bazmek na kuši?já jsem to viděl jen na internetu,zkušenost s tím nemám,fungovat to určitě bude,jen si říkám že tětiva při výstřelu naprázdno stejně pár centimetrů urazí a jestli se o ten háček nepoškodí.faktem ale zůstává,že pořád vyjde levněji vyměnit tětivu,než ramena.
Erkos

Příspěvek od Erkos » 25 zář 2011 21:41

Vďaka za radu, potvrdili ste to čo som si myslel, už len presvedčiť manželku, že ju "nutne potrebujem" :) :evil: . Na druhý týždeň chcem obvolať predajcov a uvidím pre ktorého sa rozhodnem. Ešte potrebujem vyšpecifikovať doplnkový sortiment, s tým by ste mi ešte mohli pomôcť, aké a koľko šípov, optiku, ... Ešte sa chcem spýtať, či je problém kušu rozobrať a opäť zložiť - kvôli prevozu, či treba tetivu skladať pri dlhšom "nestrielaní" ako u luku , ako dlho môže byť kuša natiahnutá ?
Spitamen - som zo stredu stredného Slovenska.
MartinT

Příspěvek od MartinT » 26 zář 2011 09:45

Ahoj, Kuši jde rozebrat. Já ji vozím v pouzdru na dlouhou, kde mám oddělené tělo od lučište. Demontovat lučiště samotné od středové kostky mi ale nepříjde vhodné. Lučiště mám i s tětivou. Co se Excalibru týká, výrobce i prodejci doporučují při uložení kuše na dobu 3 měsíců a déle sundat polštářky brzd (před lučištěm) a sundat tětivu. Ale je to rada, ne dogma.

Z výbavy. Určitě napínák a přípravek na výměnu tětivy. On není jen na výměnu, ale i na to, aby jsi ji mohl napínat, až se bude protahovat.
Poradím ti, aby jsi si vzal alespoň jedu tětivu navíc. Nikdy nevíš, kdy se stane nefunkční a pan murphy opravdu funguje.
V Bau něco si sežeň sadu imbusů s anglickýma rozměrama. Chce to "nečínu", klidně ty, co vypadaj jako zavírací nůž, je to kompakt a neztácej se.

Vezmi si vosk, měl by jsi ho potřebovat

Šáhni po terčovnici, neř příjdeš na to jak si udělat vlastní, příjdeš o několik šípů. Pokud si vybereš typ pytel, vymysli si, jak ho zavěsit, i kdyby pár centimetrů nad zem, lépe to staví a méně ničí terčovnici.

Co se týká šípů, alespoň sadu (12). POčítej že o ně příjdeš, maximálně budeš příjemně překvapen. Ber to tak, že když jdeš střílet z pistole, každá rána tě výjde na řekněme 5 kaček. U kuše dáš 30 ran a pak příjdeš o šíp za kilo.

Šípy určitě stejné, pokud nechceš experimentovat. A ani pak ne po méně než 6 kusech. Potřebuješ terčové hroty, pro začátek se bodni na lovecké. Je škoda o ně přijít, než se s heblem naučíš sžít.

Držák šípů na kuši je naprd. Ale podívej se po transportním pouzdru. Pokud nebudou mít v obchodě, sežeň si tubus na výkresy v papírnictví. Potřebuješ chránit křidélka.

No a určitě naber spoustu rozumu a rozvahy. Adrenalin před prvním výstřelem je sviňa. A poprvé určitš bez kamarádů. Pošklebování že jsi netrefil ti na klidu nepřidá a koledujěš si o malér
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177

Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
thor6

Příspěvek od thor6 » 26 zář 2011 09:55

tak něco k té přepravě kuše:stačí,když odmontuješ lučiště,kostku drží k railu jen dva šrouby,tětivu sundávat nemusíš,ale pokud bys to přece jen chtěl udělat,tak nejdřív musíš odmontovat ty gumové tlumiče ramen,mohly by se tlakem ramen bez tětivy poškodit.jinak opravdu stačí jen odmontovat lučiště a mít na kuši nějaký bágl,tady už byla popsána spousta možností,já mám na kuši tříkomorový futrál na rybářské pruty,v tom nosím všechno,co potřebuju a není to nápadné :wink: .asi nejlíp cenově vychází ke kuši doplňkový balíček lite stuff package,na http://www.kuse.cz stojí 6000 kč,je i s kušohledem vari zone,nebo můžeš koupit lumi zone s osvětlenou osnovou,pak je tu možnost jít cestou náklopné montáže a nějakého kvalitnějšího puškohledu jako třeba fomei a meopta,to jsou prověřené značky a na kuši fungují spolehlivě,jen ta cena bude vyžší,budeš muset dokoupit zvlášť napínák,servisní napínák,vosk na tětivu,případně držák na šípy a popruh na rameno,ale tyto dvě věci nejsou až tak nutné.pak jsou tu šípy,lite stuff package obsahuje 4 šípy firebolt,ale to je málo,je těžké říct,kolik šípů na začátek,na to si každý musí přijít sám,já jsem začínal na deseti a hned první den jsem o tři přišel.a taky pozor na váhu šípů,excalibur udává jako minimální hmotnost 350 grainů,ale raději vol těžší šípy,něco mezi 420-450 grainů.můžou být i těžší,to vůbec nevadí,lovecké šípy jsou taky těžší kvůli vyžší kinetické energii.potom ještě jedna důležitá věc:musíš mít vyřešeno dopadiště pro šípy,jinak se jich hodně ztratí a kolikrát i když přesně vidíš,kam šíp dopadl,tak ho stejně nenajdeš,zmizí úplně celý v zemi.i v zimě,když byla hlína zmrzlá jak šutr,tak šípům trčely ze země jen končíky,šlo to dost blbě vytáhnout.jinak kuše může být natažená klidně týden vkuse,ramenám to neublíží a neztratí nic na výkonu.jen tím víc trpí tětiva a háčky záchytného mechanismu,co drží tětivu.lovci mají taky kuši nataženou třeba celou noc,a to i několikrát do roka.jo a kup aspoň dvě tětivy,ať máš na výměnu,když budeš dělat novou omotávku,případně ti ji udělá někdo,kdo to umí,ale časem se to naučíš sám,nic to není.no jinak koukám-MartinT píše rychleji :lol: :lol: :lol: .
scootr

Příspěvek od scootr » 26 zář 2011 11:38

Rozumím tomu tak, že pokaždé když sundáš teťivu sundáš i ty gumové tlumiče jinak je zničíš? Či se to týká pouze delší doby po které je lučiště v nulovém stavu natažení.
thor6

Příspěvek od thor6 » 26 zář 2011 14:03

scootr-no pokud měníš jen tětivu,tak lučiště je pořád napnuté servisním napínákem,tak není nutné ty tlumiče dávat pryč,ale pokud chceš nechat lučiště bez tětivy,tak je musíš dát pryč,jinak je tlak ramen může poškodit.teď si to už dobře nepamatuju,ale myslím,že na to upozorňoval i Bill na instruktážním dvd.
Odpovědět