tak něco k té přepravě kuše:stačí,když odmontuješ lučiště,kostku drží k railu jen dva šrouby,tětivu sundávat nemusíš,ale pokud bys to přece jen chtěl udělat,tak nejdřív musíš odmontovat ty gumové tlumiče ramen,mohly by se tlakem ramen bez tětivy poškodit.jinak opravdu stačí jen odmontovat lučiště a mít na kuši nějaký bágl,tady už byla popsána spousta možností,já mám na kuši tříkomorový futrál na rybářské pruty,v tom nosím všechno,co potřebuju a není to nápadné

.asi nejlíp cenově vychází ke kuši doplňkový balíček lite stuff package,na
http://www.kuse.cz stojí 6000 kč,je i s kušohledem vari zone,nebo můžeš koupit lumi zone s osvětlenou osnovou,pak je tu možnost jít cestou náklopné montáže a nějakého kvalitnějšího puškohledu jako třeba fomei a meopta,to jsou prověřené značky a na kuši fungují spolehlivě,jen ta cena bude vyžší,budeš muset dokoupit zvlášť napínák,servisní napínák,vosk na tětivu,případně držák na šípy a popruh na rameno,ale tyto dvě věci nejsou až tak nutné.pak jsou tu šípy,lite stuff package obsahuje 4 šípy firebolt,ale to je málo,je těžké říct,kolik šípů na začátek,na to si každý musí přijít sám,já jsem začínal na deseti a hned první den jsem o tři přišel.a taky pozor na váhu šípů,excalibur udává jako minimální hmotnost 350 grainů,ale raději vol těžší šípy,něco mezi 420-450 grainů.můžou být i těžší,to vůbec nevadí,lovecké šípy jsou taky těžší kvůli vyžší kinetické energii.potom ještě jedna důležitá věc:musíš mít vyřešeno dopadiště pro šípy,jinak se jich hodně ztratí a kolikrát i když přesně vidíš,kam šíp dopadl,tak ho stejně nenajdeš,zmizí úplně celý v zemi.i v zimě,když byla hlína zmrzlá jak šutr,tak šípům trčely ze země jen končíky,šlo to dost blbě vytáhnout.jinak kuše může být natažená klidně týden vkuse,ramenám to neublíží a neztratí nic na výkonu.jen tím víc trpí tětiva a háčky záchytného mechanismu,co drží tětivu.lovci mají taky kuši nataženou třeba celou noc,a to i několikrát do roka.jo a kup aspoň dvě tětivy,ať máš na výměnu,když budeš dělat novou omotávku,případně ti ji udělá někdo,kdo to umí,ale časem se to naučíš sám,nic to není.no jinak koukám-MartinT píše rychleji

.