Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tlumící kostky je třeba sundat jen pokud plánuješ nechat lučiště bez tětivy dlouho. Ani par minut bez tětivy jim nevadí
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Re: Je to dobrá kuše?
Máte všichní servisní přípravek na sundavání? Já jsem si zo zbouchal za cca 15 minut a funguje luxusně... tedy nevím zda neplní funkci orig ještě něco jiného, pouze v ramenách zabírá kousek déle než mají..
pokud chcetě fotku .. rád sem jí dám ...
pokud chcetě fotku .. rád sem jí dám ...
tak ja som si servisny napinak urobil tiez sam,funguje bez problemov,doplnim kolegov,v munulosti to tu spominal uz martin,ak sa podari vystrel naprazdno,vyhodit tetivu aj ked nenesie navonok ziadne znamky poskodenia,mne sa to raz vypomstilo,nastastie skapala len tetiva a nie ramena,tak mozem byt este rad..raz za cas namazat aj oka tetivy a to aj vnutorne..aj tam je nejake trenie..
taky jsem si ten napínák vyrobil sám,bylo mi líto dát 700 za takový bazmek,nic na tom není,raději jsem ty prachy vrazil do šípů.
chlapi,byl jsem si dnes zastřílet,no a po deseti ranách se při výstřelu ozvala rána jak prase,kuše se mi rozdrnčela v ruce a ramena byla narovnaná a bez tětivy.prvně jsem myslel,že tětiva praskla,jak se to stalo spitamenovi,o to bylo větší překvapení,když jsem tětivu pak našel,že ji lautr nic nebylo!!!!podotýkám,že ta tětiva měla nastříleno cca 150 výstřelů.je to vůbec možné,že by se při výstřelu nějak smekla z ramen?nechápu to.nebyl to žádný dry fire,šíp byl dobře založený,na to si dávám sakra bacha.ramena vypadají ok,vše jsem pečlivě zkontroloval.stalo se vám to už někomu,nebo máte tušení,proč se to stalo?
Ahoj thor6: Omyl, tohle byl dryfire, alespon pro ramena. Dryfire je stav, kdy ramena nepredaji energii sipů, ale koupej ji sami od sebe. V tomto pripade tetivu nezahazovat! Ale pouzit k vedeckym ucelum. A ted domenka, jak se to mohlo stat. Napadaji me 2 variany. Prvni, ze se ti ji podarilo pri poslednim nevlekani nedat do drazek (popripade se sklouzla pri transportu). Tohle by byla uzibatelska chyba. A nebo me pak napada konstrukcni chyba. Ta pripada v potaz pouze v pripade rucne delane tetivy. Chyba spociva v tom, ze to oko je vetsi a sklouzne. Mas origo tetivu, nebo ji mas od nekoho?
Jinak uf uf, mel jsi stesti. A je super, ze jsi se podelil a nenecha li to pro sebe. Kdyby se ti podarilo ty oka vyfotit, bylo by to super.
Jeste zkoukni koncovky ramen, jestli se nekde neustipnul nejakej kousek
Jinak uf uf, mel jsi stesti. A je super, ze jsi se podelil a nenecha li to pro sebe. Kdyby se ti podarilo ty oka vyfotit, bylo by to super.
Jeste zkoukni koncovky ramen, jestli se nekde neustipnul nejakej kousek
ahoj MartinT,tak není to origo tětiva od excal. je to ta černá od p.Cermana a máš pravdu,ty očka jsou širší,než má originál,ale až do dneška fungovala snad nejlíp,je podruhé udělaná omotávka,ta tětiva může mít najeto celkem asi 600 ran,tak je možné,že se časem ty očka natáhly?já jsem tu tětivu tak cvičně nasadil znova a šlo to docela volně nasadit,ta origo tětiva jde nasadit dost těžko,rozdíl je tam teda dost velký.jinak ramena a koncovky jsem s hrůzou kontroloval,a naštěstí nejeví známky poškození.jo střílel jsem na 30m,a šíp jsem našel asi v 15ti metrech zabodnutý v zemi a šel poměrně těžko vytáhnout,tak se utěšuju,še ramena asi nedostaly šlehu naplno,šíp nějakou energii odebral.no zítra,jak tu tětivu vyměním,tak vyfotím ty očka.jinak díky za vysvětlení,no jo,pořád se učím...
normálně bych mu jí zaslal ať s tím něco udělá ! Přijde mi to dost drsný.. takhle sjet když to natahuješ tak máš po zubech. Jesltli dělá chyby tak možná stahne teťivy co dělal...písni mu a dej mi vědět jeho reakci ... plánuji jí možná také prubnout..
Dotaz :
1/ když vystřelíš bez šípu je to ohromná prda na teťivu a ramena, ale když ti sjela tak energii pohltil šíp a částečně se rozložila v gumových dozarech - jsem na tom, že teťiva je zdravá a nedostala takovej štos jako když střelíš na prázdno ===>
2/ je možné, že teťiva byla málo nakoroucená a před nulovou polohou se prostě jen vyhákla - viz laborování s posunem teťivy aby se dostala co nejvíce k té přední kosti
1/ když vystřelíš bez šípu je to ohromná prda na teťivu a ramena, ale když ti sjela tak energii pohltil šíp a částečně se rozložila v gumových dozarech - jsem na tom, že teťiva je zdravá a nedostala takovej štos jako když střelíš na prázdno ===>
2/ je možné, že teťiva byla málo nakoroucená a před nulovou polohou se prostě jen vyhákla - viz laborování s posunem teťivy aby se dostala co nejvíce k té přední kosti
scootr-ahoj,no možná ta tětiva je v pořádku,ale já už k ní nemám důvěru,je sice fakt,že mnoho ran jsem s ní odstřílel,byl jsem spokojený,až do včerejška.prostě kdo nechcete dopadnout jako já,tak se od ní držte dál.pak je tu ještě další věc,kterou jsem včera opomenul-v očkách tětivy jsou nějaké uzlíky,což taky mohlo sehrát svou roli.věděl jsem o nich,ale nepřikládal jsem jim nějakou důležitost,asi to byla chyba.
- Přílohy
-
- Porovnání s tětivou excal..JPG (6.49KiB)Zobrazeno 1143 x
Tak to se Cermanovi moc nepovedlo... ještě že se nic nestalo !!! Vem jí, dej jí do obálky a ať si jí spaří ! Super... jak jsem psal...u nás nemůžeš nikohu věřit a tahák na kevlarové vlákno či ULTRA MAXE má jedno obrovské mínus ( A ZA TAKOVÉ PRACHY !!! )... není to ozkoušeno, testováno a pak to někoho může zranit či zabít !
Jinak je to dost zajímavej jev, když ti při tak velké nátahové síle sklouzne něco takového...
BOO na teťivy..... nedáme objednávky dohromady a neuděláme nějakou objednávku ???
Jinak je to dost zajímavej jev, když ti při tak velké nátahové síle sklouzne něco takového...
BOO na teťivy..... nedáme objednávky dohromady a neuděláme nějakou objednávku ???
Jen by mi zajímalo jak by se k tomu Cerman stavěl, když by došlo třeba k deformaci lučiště !!!!!
takže zase se potvrdilo-používat pouze originál.věci od excal,věřím,že tak se předejde mnoha komplikacím.já znám jednoho střelce,který měl veliké problémy s reklamací u výše jmenovaného prodejce,prostě já sám za sebe říkám,že tam už nekoupím ani prd-i ten by byl asi opajcnutý nějakým rejžákem.jo pokud budeš dělat nějaké nákupy od BOO,tak se na tom podělím s tebou a možná i další střelci,ať nás to vyjde levněji a hlavně získáme kvalitu,já už tady u nás prostě prodejcům nevěřím.
Dobře Ty :DDDD
Hoja kluci, Ta ocka nevypadaji jako velika. Ty uzliky je zatavenej konec vlakna a je na venkovni strane. Tohle taky nebude ta chyba. Pan Cerman nadelal mnoho tetiv a nemyslim si, ze v tomto konkretnim pripade je jedna jedina chyba a to jeste na jeho strane.
Asi jsme moc rychle nasli vinika a to asi za kazdou cenu.
Thor6, prosim, dej ji jeste (treba prilezitostne) na ramena, natahni ji (bez sipu a hned zajistit) a podivej se, jak je na tom z pohledu zlabku na konci luciste. Vybijes ji napinakem bez vystrelu.
Dle dosavadnich informaci bych si tipnul na posunutou tetivu co nebyla na nejakem miste 100%ne ve zlabku a to, ze pri tom danem vystrelu tetiva preskocila sip. Jednou se mi to preskoceni take stalo, ale zaboha nevim, cim to je.
Ta drazka je tam udalana pod takovym uhlem, ze pri natazeni vede ve smeru tetivy. Pan Cerman za tohle bude moci jen nekolika procenty, jestli vubec
Asi jsme moc rychle nasli vinika a to asi za kazdou cenu.
Thor6, prosim, dej ji jeste (treba prilezitostne) na ramena, natahni ji (bez sipu a hned zajistit) a podivej se, jak je na tom z pohledu zlabku na konci luciste. Vybijes ji napinakem bez vystrelu.
Dle dosavadnich informaci bych si tipnul na posunutou tetivu co nebyla na nejakem miste 100%ne ve zlabku a to, ze pri tom danem vystrelu tetiva preskocila sip. Jednou se mi to preskoceni take stalo, ale zaboha nevim, cim to je.
Ta drazka je tam udalana pod takovym uhlem, ze pri natazeni vede ve smeru tetivy. Pan Cerman za tohle bude moci jen nekolika procenty, jestli vubec