Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
MartinT-ahoj,tak já tam tedy tu tětivu zkusím dát zpátky,uvidím,co to udělá,ale jedno stoprocentně vím,že když jsem ji nasazoval,tak ve drážkách koncovek seděla.jak jsem psal,měla nastříleno po přemotání asi 150 ran,neshledal jsem nejmenší problém,až do včerejška.to smeknutí se stalo asi u 10tého výstřelu,ale nedám ruku do ohně za to,že tětiva stoprocentně seděla,jak má.neříkám,že se při předchozích výstřelech nemohla nějak posunout,víš,jak-nikdy se mi to nestalo,tak jsem to nijak nekontroloval,teď mám ponaučení,že si musím dát bacha i na tyto věci.jen je divné,že u origo tětiv se mi to nikdy nestalo.mezi náma,mám víc důvodů tomuto prodejci už nevěřit,např. šípy,od kterých jsem při výstřelu dostával letkama do ksichtu,nebo můj origo napínák na kuši-samozřejmě od rejžáků,už i s ním jsem měl problémy,a to nejen já.
Re: Je to dobrá kuše?
Natahuje se ohromnou silou a to mi neříkej že se to neukáže...tohle není normální jev jako že vystřelíš naprázdno... tohle se stalo při klasickém výstřelu...
mne jedna cermanova tetiva praskla pri vystrele a to v pravom oku..vystrel to bol riadne so sipom.pohladkala ma po ksichte,no nic vazne..omotavka oka ostala neporusena,len sa rozmotala,roztrhli sa vsetky vlakna pod nou,uz som tu o tom pisal pred par mesiacmi..bojim sa od neho cokolvek kupovat..original made in ping-pong..
A co Vám na to napsal? Velmi by mi zajímala jeho reakce na to co zde píšete. Doopravdy by mi zajímalo jak mu funguje ten Ultra max...
Ahojte, ďakujem za tipy, tak už som manželku presvedčil, že tu kušu "nutne potrebujem", ani som ju veľmi presviedčať nemusel. Rozhodol som sa pre Exomax-a . Ako favoritného predajcu som vybral p. Cermana, no ale ako tu čítam vaše príspevky, tak neviem-neviem?!
Vyrozumel som, že prípravok na zakladanie tetivy je jednoduché vyrobiť a je zbytočné zaň vycálovať 750 Kč ? Tak isto aj napinák, že je poruchový, nedal by sa vyrobiť?
Vyrozumel som, že prípravok na zakladanie tetivy je jednoduché vyrobiť a je zbytočné zaň vycálovať 750 Kč ? Tak isto aj napinák, že je poruchový, nedal by sa vyrobiť?
scootr-ano,to je ona
,už ani vidět....Erkos ahoj,ten přípravek na výměnu tětivy je celkem jednoduché vyrobit,podle fotek na netu,jen délku špagátu upravíš na místě podle potřeby,jinak stačí i tzv.nekonečná smyčka ze silnějšího špagátu a při výměně tětivy dát smyčky na ramena a napnutí vezt přes pažbu,krásně to funguje.ten napínák se vyrobit taky dá,ale ten si raději kup,pokud možno originál,ten poznáš tak,že na držadlech je logo excalibur a háčky jsou hladké-naproti tomu ten bambusácký napínák nemá žádné logo a na boku těch háčků jsou prolisy trojúhelníkového tvaru,tak na to si dej při nákupu pozor.pokud jsem na něco zapoměl,ostatní chlapi ti určitě poradí.

Napinak bych koupil, v origo jsou mosazne kladky. Ne ze by nesel udelat, ale beze vzoru se tam budou blbe napodobovat vychytavky.
co se pripravku tyka, tak to neni nic svetoborneho. Jen si neumim predstavit tu smycku jako nahradu. myslim, ze cela magie je v materialu tech modrych koncovek. je to neco mezi velmi tvrzenou gumou a mekkym plastem. Tahle kombinace zajisti, ze neprijdes o kamo nastrik na lucisti. Docela cool je system otvoru pro nylonovej provazek, ktery zajistej samoutahovani pri napnute poloze.
co se pripravku tyka, tak to neni nic svetoborneho. Jen si neumim predstavit tu smycku jako nahradu. myslim, ze cela magie je v materialu tech modrych koncovek. je to neco mezi velmi tvrzenou gumou a mekkym plastem. Tahle kombinace zajisti, ze neprijdes o kamo nastrik na lucisti. Docela cool je system otvoru pro nylonovej provazek, ktery zajistej samoutahovani pri napnute poloze.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Jeste jeden hint, vono je to moderni a tady se to jeste moc neresi, ale ten napinak je patentovanej. At to zni sebedivnejc, je. Udelat si ho doma je to same, jako Ultramax, aby jsi se na nejakem foru na sebe nedocetl hanlive pripominly 

tak mne odpovedal ze tetiva je spotrebny material,moze vydrzat 500,alebo 2000 vystrelov,inak co sa tyka tej stredovej omotavky,tak som bol spokojny,zniesla vela vystrelov a nejavila znamky opotrebenia..
Tak dnes som obvolal troch predajcov, cena kusi približne v rovnakej cene, rozhodol som sa pre p. Cermana, nakoľko jediný ma tohtoročný model už s tlmičom tetivy. Aj šípy má najlacnejšie. O napínaku, montáži a puškohladu sa to povedať nedá.Jeho Varizone set je o viac ako tisíc Kč drahší ako u Pannon íjasz. Neviem sa rozhodnut medzi - Varizone set, alebo Stinger scope set, ktorý je u neho o 1100 Kč lacnejší, alebo puškohlad Truglo za 104 EUR + 20 EUR za montáž od " lukostrlba.sk" . Neviem aký je rozdiel medzi nimi. Varizone set je od Excalibru?, aké má parametre?
Na stranke kuse.cz nezozenies ORIGINAL set od EXCALIBRU - polovica veci je CINA = kvalita nic extra.

stranka vyrobcu: http://www.excaliburcrossbow.com/catalo ... y_packages
ohladne obchodov si kukni aj:
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... pic&t=2044

stranka vyrobcu: http://www.excaliburcrossbow.com/catalo ... y_packages
ohladne obchodov si kukni aj:
http://www.lukostrelec.cz/modules.php?n ... pic&t=2044
nekupuj ziadnu cinu,este aj truglo je vyrobeny v cine a ani stinger scope..zober si varizone,to je moja rada,ja som mal dve cinske optiky,na jednej mi nedrzalo nastrel uz po jednom vystrele a na druhej sa asi vyosili skla,pretoze som zacal vidiet rozmazane..
A já ho měl za slušného prodejce který prostazuje pouze jen orig. kanacké kuše a orig. díly.
V dobe meho nakupu u nej byl, prodaval *zone a meopty, prod8val excalibra a jine znacky mu za to nesali, delal sipy, delal tetivy. Po nejake dobe jsem se podibal na eshopa a podivil se na fomejema a deltama, podivil se nad ultramaxem. Ted mi da nemalou praci tam objevit neco, co bych nutme potreboval prave odtud. Co se tetivy tyka, mel jsem odtud 3 a k velike spokojenosti. Proto mi nesedi, ze by na ni bylo neco bytostne spatne