Sidewinder píše:Ad1) ale ano.. protoze vliv zbrane je radove mnohem mensi, nez vliv strelce.. (samozrejme nemuzeme pocitat zbrane typu CZ 511, nebo ZKM 452 Std. + strelivo SB)
Zakladem vsech testu je testovat vzdy jednu vec za stejnych podmine. takze jestlize testuji strelce, tak musi vsichni strilet se stejnym vybaveni a strelivem. nejlepe v hale.
mezi suhl a 456 je propastny rozdil nekolika radu. o tom nema cenu diskutovat. To je proste fakt. To snad uznas.
Sidewinder píše:
ad3) Ktere 4 myslis? .. ted v HK budou:
...rukojmi (tam to beru)
...obrazce (tam to beru take)
...terce BR, kde na super umisteni staci i dve devitky (devitka ma 13mm - takze puska by musela umet do 24mm opsane kruznice - to ta Tva 456 urcite umi jeste min!)
...tácek (Tva puska urcite umi zasahovat 16mm velkou zalepku!
...strelba po zatezi (tam mas s opakovackou takovou vyhodu, ze tim dozenes ztratu z prvnich dvou polozek

...kolecka (pokud vis presne, jak presnou mas pusku - a dokazes to prodat, tak muzes kolecka klidne vyhrat)
vychazim z toho co jsem napsal pred tim. tj. vyrovnane discipliny jsou pouze ty kde vlastnost jedne zbrane je v dane discipline vyhodou a ta sama vlastnost je v jine discipline nevyhodou. Takze prvni 2 jmenovane jsou jasnou vyhodou Suhl, pak jsou tri neutralni (i kdyz si myslim ze zbran ktera je presnejsi, ma vzdy vyhodu) a pak je strelba po zatezi, kde je jasna vyhoda opakovaci a lehke zbrane a jednoranova tezska tercovnice je v absolutni nevyhode. Posledni
Sidewinder píše:
..kolecka (pokud vis presne, jak presnou mas pusku - a dokazes to prodat, tak muzes kolecka klidne vyhrat)
nevim o co ve strelbe na kolecka jde, ale pokud je to o tom, ze strilim tak dlouho dokud si verim a kdyz to prepisknu tak ztratim vse. tak cim presnejsi puska tim mensi kolecko trefim, jedine o co jde je zvolit taktiku a znat soupere. pokud mi flinta strili 2MOA tak mohu max. strilet na terc o velikost 29mm a budu jeste riskovat vitr. nevsiml jsem si ze tam mate nejake ukazatele. Takze ten kdo ma presnejsi pusku ktera mu strili 15mm bude strilet na jistotu, tak mi prestrili na kolecku o velikosti 20mm.
pokud se na to strili jinak, tak nevim.
Sidewinder píše:
ad4) to, jake pusky se umistuji na prvnich mistech, nikdy nemuze hovorit o soutezi.. o soutezi hovori, jak se ty pusky na sva mista dostanou ..
No tomu sam neveris. Jestlize postavim do startovniho pole serie silnicnich soutezi vedle sebe F1 a subaru imprezu tak si Subaru ani neskrtne pokud udelam 4 ze 6 okruhu F1 okruhy a 2 a letisni plose s drahou vyznacenou kuzelama. Kdyz to udelam na opak, tak to bude obracene. A tak je to ve vsech soutezich.
Sidewinder píše:
a pokud to je v polozkach, ktere simuluji praci odstrelovace (rukojmi, BRnaTimer, tacek, zatez, kolecka) pak je preci fuk, jakou to bude zbrani ne?
to prave ne, protoze neznam zadneho odstrelovace a ani jsem zadneho nevidel, co by pouzival velkoraznou jednoranovou tercovnici.
Sidewinder píše:
Tyto souteze asi nikdy nebudou perfektni simulaci odstrelovace .. to ani nejde.
s jednoranovou malorazkou urcite ne.
Sidewinder píše:
Kdyz chce sportovni strelbu, ktera proveri hlavne strelce .. vybere klasiku
Kdyz chce taktickou a zabavnou strelbu, ktera proveri vse .. pak je tu nase MaO
No a kdyz chce ultra presnou strelbu, ktera proveri vybaveni .. pak je tu BenchRest
Tady preci nevznikla diskuze o tom jake souteze, ale to ze 7kg vazici Suhlka je v podstate BR flinta F-class. tudiz ma hoooodne daleko ke zbrani odstrelovace.
Kdyby si na ni dal NF NXS a ocelove krouzky tak mozna neprojde s tou vahou ani v Olomouci na ligu odstrelovacu. udajne je tam limit 8kg (mozna je to jinde) a nekde je limit na odpor spouste.

ty jsi z toho udelal diskuzi o tom ze vaha nic neznamena, ze tlusta tercova hlaven neni vyhoda apd.
mas pravdu, diskuze je o nicem. Vem si 456 a nastrilej s ni stejne co strilis se Suhlkou.
Sidewinder píše:
Ale uz dost teorie .. ma slova se potvrdi v praxi treba uz tuto sobotu - prijede totiz Balda, s klasickou ZKM 452 Varmint bez uprav, ktera podle Vas nema sanci .. a natrhne vsem tercovnicim pr...

Urcite.
Myslim ze uz neni o cem mluvit. pravidla i soutez jsou super. O tom neni zadna, ze strilite dobre, o tom rovnez neni zadna.