Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 kvě 2008 16:55

Shiva. Když Tě naše Mao nezajímá a střílet ji nebudeš tak proč máš tolik příspěvků na toto téma. Přijď zastřílej ukaž co umís a pak se u mne a nejen u mne prestanes tady shazovat. Myslím že jsem to napsal jasně.

Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 22 kvě 2008 17:12

Slaboduche napadani a rypani sem nepatri. Myslim, ze forum je verejne a svuj nazor muze vyjadrit kazdy. Pokud vznikne diskuze a treba i ostrejsi, neznamena ze neni prinosna. To ze neco nestrilim z jakehokoli duvodu, jeste neznamena, ze me to nezajima.
Jen ty asi neumis cist, nebo zde akorat provokujes, nevim. Ale celou diskuzi odstartovala tvoje ne zrovna inteligenti poznamka.
na podobne blbosti v naší Mao střílené s Br přesností nehrajeme
gro úspěchu je stejně jinde jak všichni víme proto podobná obmedzeni ) nemají valného významu
Jez neni tak uplne pravda.
a kdybyste se oprositili od vztahovacnosti a nebrali to osobne, tak je kazdemu jasne, ze moje prispevky se tykaly pouze toho, ze vaha zbrane, profil hlavne, system zbrane a spoustovy mechanismus, ma vliv na presnost.
Ale mas pravdu, nez se snazit vysvetlit neco nekomu, kdo umi akorat napsat argumentovat jednou vetou, prijet si to zastrilet a jeste relativne tonem, ktery se mi nelibi, tak se na to opravdu mohu vyprdnout. nestoji mi to za to.
Mam takovy matny dojem, ze jsme se uz o necem drive dohoadovali. No ja si to zase tak neberu, takze je mi to fuk.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 kvě 2008 18:58

Tak kluci, mám takový pocit, že nejenom já ale většina neteoretizujících střelců, kteří se hodlají Mao v H.K. zúčastnit byli jistě dnes střílet. Timer je šíleně těžká položka, kde probíhá maximálně intenzivní soustředění. Oko slzí, bojíš se odmrknout, divně dýcháš ale trefovat přesně se dá i když je to pod šíleným tlakem. Dnes jsem si takto dal níže vyobrazeny BR terče. Rukojmí jsou divný, záludný a pochybení se Ti tam za odměnu násobí do mínusu. Na treningu střílím standartně 85 - 100b. ale na soutěži to je bída. A úplná pecka je, pěkně na závěr si dát kolečka, když už je člověk zcela tumpachový. No a pak ještě uprostřed obrazce, sirky nebo tácek či zátěž. Nevím jak Vy ale já jsem minule byl po soutěži dost unavený.
Přílohy
Timer ve dvou 22.8. zm..JPG
Rukojmí 22.5. 2008 zm..JPG
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 22 kvě 2008 20:16

Shiva píše:
Sidewinder píše:Harp urcite myslel z nezucastnenych nejen Shivu, ale i Predatora a ja nevim koho jeste .. kdo tu pronasi nepodlozena moudra ..
Mozna by jsi se mel nad sebou zamyslet. co myslel a nemysle ci koho myslel a nemyslel Harp, je asi na nem vysvetlit. Myslim ze je dospely a nepotrebuje advokata.
a jestli mas duvod si myslet ze pronasim "nepodlozena moudra" tak my prozrad ktera.
Nemyslel jsem Tebe.
Shiva píše:Simulace odstrelovace pomoci jednoranove tercovnice je nesmysl....
To co jsi napsal, je nesmysl .. kazda puska ma hlaven, spoust, pazbu a optiku .. a stejne jako muzes v trabantu jezdit simulaci rallye, muzes s tercovou puskou strilet takticky .. je to o tom - JAKYM ZPUSOBEM STRILIS .. nikoli jakou zbrani strilis..

Ale pravdu mas v tom, ze airsoftaci z URNY PA jsou jeste o kousek dal .. i kdyz u AS zbrani tam trochu "hapruje" ta presnost - tam maji proti odstrelovacum vyraznou odlisnost - zato pro nasi soutez je presnost na urovni odstrelovacich pusek dulezita .. nestaci nam jen zasahovat panaka na 10m - v tomto ohledu jsou oni mnohem vzdalenejsi realite.. nez my.

Ohledne tech ruznych vzdalenosti mas asi pravdu .. tam to bude tezky..
Shiva píše:To stale dava vyhodu jednorankam. dej 5 tercu nebo 10 o velikosti 20mm a na dotyk do nohy strelec zacne strilet, v casovem limitu. A to hodne kratkem.
Ale to jsme porad tam, kde jsme byli .. Snad uznas, ze v te strelbe na neznamy cil - na casovy limit - se lepsi presnost jednoranky projevi radove o hodne min, nez chyba strelce .. takze na tuto polozku je celkem fuk, jakou pouzijes zbran.

Dale taky uznej, ze nelze vsechny polozky strilet na casovy limit, ktery jednoranka nestihne .. to bychom simulovali strelecke dostihy a ne odstrelovacku ..

Spis prihod nejake napady, jakou polozkou bychom soutez vice priblizili k "odstrelovacce" ..
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 22 kvě 2008 21:11

Sidewinder píše:
Nemyslel jsem Tebe.
OK, beru.
Sidewinder píše: muzes s tercovou puskou strilet takticky .. je to o tom - JAKYM ZPUSOBEM STRILIS .. nikoli jakou zbrani strilis..
No na tom se shodnem. Ale prave ze v praci odstrelovace je dulezite, mit spravnou zbran. a spravna, potrebna zbran neni jednoranka. kdyz porovnavame auta, tak samozrejme, ze s trabantem muzes simulovat zavody rallye, ale musi vsichni jezdit trabantem. Myslim si, ze zde se neshodnem. proste jednorana zbran, neni urcena k temto ucelum. To je fakt a pokud s tim nekdo simuluje praci odstrelovace, tak je to proste o necem jinem. Ale o tom celkem opravdu nebyla rec.
Sidewinder píše: Ale pravdu mas v tom, ze airsoftaci z URNY PA jsou jeste o kousek dal .. i kdyz u AS zbrani tam trochu "hapruje" ta presnost - tam maji proti odstrelovacum vyraznou odlisnost - zato pro nasi soutez je presnost na urovni odstrelovacich pusek dulezita .. nestaci nam jen zasahovat panaka na 10m - v tomto ohledu jsou oni mnohem vzdalenejsi realite.. nez my.
no prave, zde je ten zasadni rozdil. bud simuluji praci odstrelovace a zacnu vystroji a vybavou a podle toho postavim zavod, nebo udelam opravdu tercovou strelbu na presnost. Ale opravdu jsem tohle nechtel resit. Resili jsme od zacatku to, ze tezke tercovnice maji v disciplinach kde jim to neni na obtiz, proste vyhodu. Nic vic nic min.
Sidewinder píše: Ohledne tech ruznych vzdalenosti mas asi pravdu .. tam to bude tezky..
Opravdu, vzdalenosti bych neresil.
Sidewinder píše:
Shiva píše:To stale dava vyhodu jednorankam. dej 5 tercu nebo 10 o velikosti 20mm a na dotyk do nohy strelec zacne strilet, v casovem limitu. A to hodne kratkem.
Ale to jsme porad tam, kde jsme byli .. Snad uznas, ze v te strelbe na neznamy cil - na casovy limit - se lepsi presnost jednoranky projevi radove o hodne min, nez chyba strelce .. takze na tuto polozku je celkem fuk, jakou pouzijes zbran.
Ja si myslim ze tady si asi nerozumime. Pro odstrelovace nemuze byt neznamy cil. Musi vedet na co strili.
casovy limit, pokud se jedna pouze o jednu ranu a jeden terc, tak cim presnejsi puska, lehci spoust, tim vetsi vyhoda. Jak jsem jiz rikal, mas vetsi mariginal na svou chybu.
pokud das casovy limit na vice ran na vice tercu, kde musis premistovat flintu, tak se vyhoda tercovnice podstatne snizuje.
Sidewinder píše: Dale taky uznej, ze nelze vsechny polozky strilet na casovy limit, ktery jednoranka nestihne .. to bychom simulovali strelecke dostihy a ne odstrelovacku ..
To jsem ani nikdy nemel v umyslu. Pokud clovek chce mit co nejvice otevrena pravidla, musi mit zavod vyvazene discipliny tak aby si soutezici meli odpovidajici zbrane. Ve vasem pripade to proste nejde.
ti co strili se Suhlkou (nic osobniho) si budou hajit sve zbrane (nemluve o Harpovi a mozna i jinych, kteri do prestavby investovali spoustu casu ci penez) a zbrane jez svou konstrukci jsou blize zbranim odstrelovacim.
Takze pokud mohu, tak aby soutez byla opravdu vyrovnana, je potreba discipliny navrhnout tak, aby oba typy zbrani mohly tezit ze svych vyhod rovnocene. (to jsem jiz psal nekolikrat) a nemyslim si, ze je potreba to opakovat. Muzem si nad tim nekdy sednout, i kdyz nevim, nevim.
Sidewinder píše: Spis prihod nejake napady, jakou polozkou bychom soutez vice priblizili k "odstrelovacce" ..
Tohle je potreba probrat ustne, neni to na psani, to by bylo na dlouho, vznikaji nedorozumeni a navic do toho zacne krafat kdejaky chytrolin.
Good shooting
jozef85

?!

Příspěvek od jozef85 » 22 kvě 2008 21:19

podla mna toto nieje simulacia snipera ako pise Shiva, kazdy rovnake alebo "pribuzne" zbrane- urcita vaha atd. a potom sa da hovorit o schopnostiach strelca!!!
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 22 kvě 2008 21:43

To Shiva:

Vyvazit discipliny pro oba zakladni druhy - to podle mne nejde .. totiz jedine, jak muzes jednoranku trochu znevyhodnit, je ten casovy limit a nebo nejake behani s puskou kolem strelnice .. ani jedno neni dobre proveditelne..

A jelikoz zadna omezeni davat nechceme .. musime to brat tak jak to je - a tedy .. ze ke schopnostem strelce take patri - vyrovnat se s pravidly tak, aby dokazal legalne nastrilet co nejlepsi skore.. a kdyz je na to vyhodnejsi jednoranka, tak si ji proste strelci poridili ..

Pokud to s tou pomoci pri rozvoji teto souteze myslis vazne, budu rad, kdyz najdes cas toho 18.10. a prijdes na posledni letosni soutez v Praze .. tam bude vyhlaseni vysledku letosni ligy .. a take bych rad, abychom si po zavode sedli a probrali trochu rocnik 2009.

Jooo a kdyz uz budu mit slusne vysledky pred timto zavodem, vezmu si na ten posledni svou ZKM 456 zkusim to s ni - at se pak mame o cem bavit :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 22 kvě 2008 21:51

Domnívám se, že s ohledem na to, jak je nastavená situace ve vybavení zbraněmi a v organizování závodů, jediné možné řešení, které nepoškodí nikoho, je vypsat 2 kategorie (podobně jako u velkorážní odstřelovačky):
Standard - opakovací nebo samonabíjecí puška s omezenými prvky (pažba, botka, opěrka pod ruku, hmotnost, možná i zvětšení)
Unlimited - bez omezení, resp. s minimálními omezeními
Pak je každého věc, ve které kategorii bude startovat. Tohle už někdo chytrej vymyslel před námi a asi to není úplně od věci. Nepoškodí to ty, kteří si pořídili drahé vybavení a teď by jim úpravou pravidel bylo k prdu, stejně jako to nepoškodí ty, kteří jsou vybaveni opakovačkami a mají pocit, že je jednoranky válcují. Jen nevím, koho to bude bavit, dělit na 2 kategorie 15 lidí, kteří se závodů účastní. Každopádně tahle disciplína potřebuje příliv dalších střelců. Prostě někde je chyba, že se účastní pořád stejní lidé a když 2 noví přijdou, jiní 2 vypadnou. Nemyslím si, že důvod neúčasti je v malé atraktivitě položek. Spíš si myslím, že se vytvořila určitá "špička" s vysokými nástřely a srovnání vlastních výkonů s ní vede potenciální zájemce k rozhodnutí se nezúčastnit. Možná by rozdělení na třídy bylo prospěšné a umožnilo by regulérnější srovnání.
Pokud se mi "podaří" podělat i tento závod podobně jako dva předchozí, už mi v této sezóně prakticky o nic nepůjde a klidně ji dostřílím se 456 celou. Věřím, že se nástřely nebudou výrazně lišit od nástřelů se Suhl. V minulosti se mi už párkrát podařilo touhle zbraní vyklepnout borce se suhlkami a nebyly to žádný ořezávátka ikdyž je fakt, že Robert, Honza, Zdeněk nebo Irma to nebyli. Mám pocit, že něco podobnýho předvede Balda v sobotu. To jsem zvědav, na co si potom opakovačkáři začnou stěžovat - ono je docela kuriózní, že střelci, kteří soutěž s opakovačkou střílí, si nestěžují. Problémy vždycky přicházejí podivně latentně z venku....
Naposledy upravil(a) harpplayer dne 22 kvě 2008 22:05, celkem upraveno 1 x.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 22 kvě 2008 21:58

Kazdej nekdy zacina .. ja jsem taky sel do mizivek s tim, ze jsem ani v treninku nedosahoval nastrely, ktere jsem cetl v tehdejsich vysledkovkach.

Delit to na kategorie bych bral, ale musi byt, jak jsi psal, co delit .. 15 lidi je dale nedelitelne :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 22 kvě 2008 22:14

Wowww! Tak právě dorazila ještě jedna přihláška a to až ze Znojma....
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 22 kvě 2008 22:37

Sidewinder píše: Vyvazit discipliny pro oba zakladni druhy - to podle mne nejde .. totiz jedine, jak muzes jednoranku trochu znevyhodnit, je ten casovy limit a nebo nejake behani s puskou kolem strelnice .. ani jedno neni dobre proveditelne..
souhlas. V pripade znevyhodneni jednoranek by bylo riziko toho, ze by vetsina rekla, ze to nema cenu, protoze to nejde stihnout.
Sidewinder píše: A jelikoz zadna omezeni davat nechceme .. musime to brat tak jak to je - a tedy .. ze ke schopnostem strelce take patri - vyrovnat se s pravidly tak, aby dokazal legalne nastrilet co nejlepsi skore.. a kdyz je na to vyhodnejsi jednoranka, tak si ji proste strelci poridili ..
Ano, to je jedine co strelcum, kteri chteji dosahovat stejnych vysledku jako spicka. V tom jsme zajedno.
Pak dost dobre nechapu moznost zadni podlozky. Je to totiz std. vybaveni.
Na rozdil od zbrani se zatezi z olova v pazbe.
Sidewinder píše: Pokud to s tou pomoci pri rozvoji teto souteze myslis vazne, budu rad, kdyz najdes cas toho 18.10. a prijdes na posledni letosni soutez v Praze
Do rijna je fakt hodne daleko. Ale pokud je opravdu zajem a budu mit volno, tak prijedu.
Rozdeleni na tridy, by sice bylo reseni a nemyslim si ze je tak uplne od veci. Problem je casova narocnost. Protoze, strelci s mene presnymi zbranemi, by mohli strilet i v te kategorii presnejsich. Kdyby chteli.
zakladem souteze jsou (mimo dobrych pravidel) terce. V tomto pripade by musely byt zakonite jine.
Ale lepsi opravdu probrat osobne.
Good shooting
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 22 kvě 2008 23:31

2MAO: premejslim uz tady nad tim dlouho je fakt tezky vymyslet polozku, ktera bude prinosem. Rana na studeno je opravdu standard, jeste me napadlo, ze v GC byla polozka (logika) terc A4 posety cely čtvercema, koso..., trojúhelnikama, obdelnikama nepravidelne, ty si vylosujes terc na kterem chyby jen jeden obrazec a na terci v cíli ho musis odhalit a trefit na to byla 1minuta ! a spousta strelcu selhala protoze se nadokazala zorientovat na terci :wink:
jinak za sebe muzu rict, ze budu jezdit rád porád a zatim 456 ale jednou mozna..... :shock: :lol: nechte se prekvapit
jinak napada me diskuze osobni protoze datlovat sem všechny přicházející mySlenky proste nejde jeste pres MDA :roll:
Harry

Příspěvek od Harry » 22 kvě 2008 23:55

Tož pěkně se to tu rozjíždí :lol:

Nejdřív se musím omluvit že nepřijedeme, bohužel máme v tomhle termínu jinou akci. Obecně je to docela těžké dát dohromady termíny aby se to nekrylo a když pak nějaký dobrák něco posune (jako třeba mně MČR dragsterů), tak je to docela divočina...
To ale neznamená že nás MaO nezajímá nebo že jsme přestali - naopak, chceme střílet víc a víc :wink: , jen se to nedá časově zvládat...

Co se týká MaO, tak můj názor na náročnost a posouzení důležitosti různých aspektů je asi takový:
1. samotná přesnost zbraně
2. koncentrace
3. taktika

Tím chci říct, že tak jak je soutěž postavená, tak naprosto nejdůležitější je přesnost zbraně. Například na nejbližší soutěži (jak bylo výše konkretizováno):
1. Rukojmí - je to o přesnosti zbraně. Naštěstí jsou terče dost veliké a i se 456 se dá nastřílet, když člověk moc neriskuje
2. Obrazce - tady není co řešit, to je jen o přesnosti zbraně a zvětšení puškohledu...
3. Timer - podle mne opět položka na přesnost zbraně. Pokud střelec neudělá nějakou zásadní chybu, není to nijak významně těžká položka...
4. Zátež - ano, tady lze uplatnit výhody nabíjení ze zásobníku a rychlost dokáže nahradit nedostatek přesnosti.
5. Kolečka - ano, tahle položka prověří střelce, ne zbraň - záslepka je dostatečně veliký terč aby jí zasáhla prakticky každá z používaných zbraní :wink:

Polohy - při střelbě z poloh (stoják a sedák) nehraje přesnost zbraně roli, těžké a jednoranové zbraně jsou v nevýhodě...
Sirky - to je pro nás s našima zbraněma a puškohledama naprosto ztracená záležitost - i když jsme to zkoušeli i tréninkově mimo soutěž, nedokážeme se špičce ani přiblížit...

Ať to beru jakkoliv, s "taktickou zbraní" (tedy jestli se tomu tak dá u malorážek říkat - beru tím pušky se zásobníkem, co vydrží i hrubší zacházení a s optikou okolo 10x nebo 15x zvětšení) se proti sportovním terčovým speciálům prostě nedá prosadit. Pohled na výsledkové listiny jednotlivých závodů hovoří zcela jasně...

Ještě k tomu hodnocení - že se sčítají umístění v jednotlivých položkách. Na jaře jsem pořádal střeleckou soutěž a hodně jsme řešili jak to "objektivně" ohodnotit. Ono to lze velmi těžko, protože ta "objektivita" je záležitostí velmi "subjektivní" :lol: Nicméně jsme došli k tomu, že chceme nějak ohodnotit rozdíly v dosažených výkonech v jednotlivých disciplínách. Jednoduše - někdo může vyhrát jednu z disciplín rozdílem třídy nad ostatníma, ale v celkovém součtu by mu to nijak nepomohlo - byl by na tom stejně, jako kdyby vyhrál jen o bod... Prostě první místo a druhé atd., žádné zohlednění konkrétních výkonů v jednotlivých disciplínách. Tak jsme pokusně zavedli: První získává 100 bodů a další za ním tolik bodů, kolik činí jejich procentuální podíl vzhledem k nejlepšímu výsledku. Pokud tedy první vyhraje o hodně a za ním je to s odstupem vyrovnané, tak mají kupříkladu: 1.-100b, 2.-86b, 3.-83b, 4.-79b, 5.-75b.... atd... Když se pak sečtou disciplíny, zohlední se vítězství v jedné z disciplín, pokud bylo velikým rozdílem... Také jsme jednotlivým disciplínám přiřadili určité koeficienty, kterými se to potom násobilo, a to podle obtížnosti disciplín. Ale určit tyto koeficienty, to byla práce pro sebevrahy.
No to je jen takový námět k diskuzi :)

Ale nic z toho nás neodradí od používání "taktických" pušek - především bych nechtěl aby to znělo jako že si stěžujeme :) Sice nebudeme na bedně, ale i tak si zasoutěžíme a užijeme si to :wink: A vvvoooottooom to je, no né :lol:

Co se nás týká, líbily by se nám položky jako například: střelba na různé vzdálenosti (Soutěž v GC byla v tomto směru velmi příjemná změna :wink: ), střelba na neznámé vzdálenosti, střelba na atypické vzdálenosti (42m...), střelby na ťuknutí, střelby na odpočet, střelby na atypické terče (pingpongové míčky, brokové nábojnice...), střelby v noci :shock: , střelby z atypických poloh (ala praktická střelba - různá okna, vsedě za stolem, pod úhlem, nutnost střílet se zbraní naplocho - výšková oprava by se tak vlastně stala stranovou, a podobné zhovadilosti :lol: ), střelby na pohyblivé terče, na mizící terče, maskování atd.... Samozřejmě chápeme že většinu těchto věcí lze z technických a bezpečnostních důvodů jen těžko realizovat.

Jen pro ilustraci - byl jsem na mezinárodní soutěži policejních odstřelovačů. Střílelo se poměrně dost položek vsedě (až do 300m), což bylo nejen pro mne poměrně překvapivé (jeden střelec chtěl využít výhodu zbraně v ráži .408 Cheytac - protože hodně a nepravidelně foukal vítr, ale hned po prvním sedáku pochopil, že taková těžká zbraň není to pravé a přešel na rezervní .308W). Také se hodně položek střílelo na ťuknutí. A další zajímavé položky... O vítězi nerozhodla jen ultimátní přesnost zbraně, ale opravdu šlo o schopnosti střelců, ne zbraní.
Dva dny poté jsem střílel soutěž v Poříčanech a tam byla situace zcela jiná - mimo studené rány (která je velmi zajímavá a zpravidla rozhoduje o umístění v první desítce) šlo především o terčovou střelbu na přesnost... Vše vleže, exaktní vzdálenosti, obtížné terče. Kdo nenastřílí v soutěži do 1/2MOA, těžko může pomýšlet na umístění. A to je podle mne sakra terčová střelba (a nebo si budu muset poupravit měřítka :roll: ). Většinou si pak připadám divně se zvětšením 15x a když vybaluju pušku z batohu (řemen a dvojnožka od bláta - nějak jsem je posledně zapomněl vyčistit, došlo jen na zbraň...), zatímco ostatní opatrně vyndavají naleštěné zbraně z kufrů :lol:

Abych to zkrátil: MaO se nám líbí, baví nás a rádi budeme jezdit, jak jen to půjde. A to že nemáme na špičku nás nijak netrápí - kdyby mi šlo jen o diplomy, pořídím si Suhlku a optiku s velkým zvětšením taky :wink:

Harry

PS: jejda, to jsem se nějak rozkecal :P
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 23 kvě 2008 00:28

harpplayer píše: Mám pocit, že něco podobnýho předvede Balda v sobotu.
Já si jedu jen zastřílet .....ambice nejsou přeci vám nemužu konkurovat s obyč. 452 varmintem s pětikilovou spouštííí :lol: :lol: :wink: :twisted:
Puška je od posledního zavodu v trezoru a optika je ješte přelepena červenou páskou na zv.4x
Zítra si zjistím kam chodí studená rána a tuto položku bych okamžitě zavedl do závodu :!: Videl bych to tak že by se střílela na mez. terč pro vzd. pušku(5/3cm)
Tato položka se střílí opravdu skoro všude(minulou sobotu se střílela na slovensku na 300m....dal sem jen 8b :cry: :cry: ) a je hodne bodovaná , protože je to ta nejduležitejší rana a každej sniper musí vedet kam mu první rána chodí :!:
Když si to odsouhlasíte jeste před tímto závodem tak přivezu ty vzduchovkové terče (mam je kopírované na jedné A4 spolu s nastřelnym 8*5,5cm)
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 23 kvě 2008 00:46

Harry píše: Dva dny poté jsem střílel soutěž v Poříčanech a tam byla situace zcela jiná - mimo studené rány (která je velmi zajímavá a zpravidla rozhoduje o umístění v první desítce) šlo především o terčovou střelbu na přesnost...
V Poříčanech bylo za zásah středu (desítky) 50bodu a cokoliv mino desítku bylo ohodnoceno jen bodovou hodnotou kruhu :!:
Odpovědět