Flobertka

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cernunos
Re: Flobertka

Příspěvek od cernunos » 01 pro 2024 20:35

mirekd: Mě osobně to vytahování patron nevadí, byl jsem zvyklý u 661, během pár vteřin jsem to vždy vyklepal malou tyčkou jednotlivě nijak jsme se z toho nehroutil, má to tak víc flobertek, že se hilzny nafukují. co mě ale dost štve je ta špatná přesnost, co zde víc lidí uvádí...
Jinak jsem v týdnu volal do Alfy a na tyto věci se ptal, konkrétně mě zajímalo , zda už se vyrábějí nebo budou ( a v tom případě kdy ? ) vyrábět nové verze s tím lepším komorováním a i po snad 15minutovém hovoru s panem Ševčíkem jsem se nedozvěděl přímou odpověd. Nepotvrdil ani nevyvrátil, vlastně dost kolem toho kroužil a tematicky se odkláněl od tématu. Když jsem zmínil, že si dost lidi stěžuje na přesnost a možnou nedokonalou rotaci válce, tak to kvitoval tím, že jsou dost přesné a je to na střelci a že bych neměl věřit, co jedna bába povídala. Vyvedlo mě to z konceptu a volal jsme potom ještě s někým přímo z jejich prodejny ( jméno už nevím ) a tento pán už byl konkrétnější a připustil ( sice také po určitém rozmýšlení a trochu nejistě ) že se v průběhu příštího roku budou už vyrábět revolvery s těmi lepšími komorami válce, které už mají mít jejich právě nově prodávané karabiny 9mm Flobert. Zmínil jsem jejich článek ve střelecké revui, kde slibují že tyto nové válce budou mít už taky kromě karabin právě všechny nové revolvery. Také tento pán mě přesvědčoval o dostatečné přesnosti stávajících revolverů a , která je údajně shodná s "ostrými " revolvery větších ráží z jejich produkce. Prý soustřel 10 cm nebo snad i větší je na 10m nesmysl a takový spíše odpovídá střelbě na 25m :shock:
Každopádně mě info z jejich strany přišlo spíš celkově dost neurčité a možná až zavádějící. A napadají mě 3 varianty....
1.) Bud opravdu budou přecházet i u novějších revolverů na nové rozměry komor ( což by mělo dle jejich info v onom článku přispět ke znatelně lepší přesnosti )a zatím neví kdy atd...
2. ) Nebo bude stávající produkce, kterou dost lidí haní pokračovat beze změn a bude ticho po pěšině...
3. ) A nebo už práv začali s výrobou zbraní s novým komorováním ale nebudou to nikde zminovat, protože by tím pádem otevřeně přiznali technický omyl v předešlé produkci a defakto tím lidem zdělili, že si koupili předtím zmetek , co špatně trefuje.....A budou dál prodávat jakoby nic...
At tak nebo tak , už nevím čemu věřit, když jsem se přímo ptal , jestli je lepší si počkat s objednávkou na příští rok v očekávání technické inovace a nebo si objednat nyní 9961 revolver, tak jsem se rozhodné odpovědi nedočkal, jen neurčitého příslibu , že v novém roce by snad měli mít nové válce jako karabiny ted uvedené do prodeje. Mimochodem ta inovace je prý spíše účelná právě u těch karabin, revolvery jako takové jsou vlastěn dle nich přesné už ted.....
Tak ted řekněte své názory , jak to vidíte? :roll:

Adler A

Příspěvek od Adler A » 02 pro 2024 11:35

Ta přesnost je fakt mizerná, rozptyl je na 15 m 12 cm! Ještě k tomu ta několikanásobně vyšší cena nábojů 9 mm flobert, z tėchto důvodů děkuji - nechci, zůstávám věrný 6 mm flob.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
cernunos

Příspěvek od cernunos » 03 pro 2024 22:03

Tak to chápu no, navíc koukám na různých bazarech se to těma Alfama 9mm úplně hemží a vůbec nevim jak si to vysvětlit... :) Co je důvodem? Přeci když si koupim vytoužený revolver , tak musim mít sakra důvod k tomu se ho obratem zase zbavovat, nebo s tím někdo prostě obchoduje bokem takto ( zaměstnanci Alfy jako přivýdělek ? ) :D :D
Nebo si umím ještě představit že je mezi lidmi dost "prdloušů ", kteří si ji zakoupí a pak se až paranoidně splaší , že si budou na ní muset za rok dělat ZP nebo jí snad dokonce odevzdat , protože neznají fakta a nebo jsou prostě paranoidní :twisted: U jednoho kousku v celonerezu jsem se inzerující dokonce dotazoval ( nedalo mi to ), proč se jí zbavuje a on odpověděl, že zbran je 100 % ale náboje šíleně drahé. To neznal cenu nábojů když to kupoval? No a nebo prostě je na tom revolveru něco hodně fakt špatně, když se toho tak zbavují, fakt nevim ,co si o tom myslet, navíc to mlžení kolem inovací, které měly ve výrobě nastat ( nové rozměry komor pro lepší přesnost apod )a které Alfa i veřejně přislíbila v článku Sřelecké revui ( č. 10/ 2024 )... :roll: Zvláštní celé to flobertkobraní...Bude to dobrá úroda nebo ocet?? :lol:
martk

Příspěvek od martk » 09 pro 2024 17:13

Jsem asi jeden z těch "prdloušů", koupl jsem si ji protože se mi líbila, vypadá opravdu moc hezky. No ale po necelém měsíci už šla z domu. Náboje nešly normálně vytahovat, musely se vytloukat dřevěným špalíkem. O přesnosti se raději nebudu zmiňovat, mnohem horší než 6 mm Flobert. A k tomu cena nábojů, hrozně to leze do peněz a na terči žádný výsledek :shock: Zbavil jsem se jí pod cenou, dost jsem na tom prodělal. Vrátil jsem se k flobertám 6 mm, mám jich několik a s těmi už jsem spoustu let spokojený.
Dresslerovky, Špilas
cernunos

Příspěvek od cernunos » 10 pro 2024 10:56

martk: Tak v tom případě "prdlouš" nejsi, když ses jí zbavil kvůli špatné kvalitě střelby a ne z důvodu legislativně paranoidních.. :D Ale nechtěl jsem se dotknout ani těch druhých, které jsem zahrnul pod pojem "prdloušové ". Ono to dle tvých osobních zkušeností tedy opravdu vypadá spíš na to zklamání ze samotného revolveru a proto se toho lidi možná krátce po jeho koupi zase zbavují. Zvlášt lidi, kteří mají zkušenosti se zbraněmi , případně hlavně s flobertkami a dokáží tak porovnat s jinými konkurenčními zbraněmi. Ta přesnost bude asi hlavní problém, to vyrážení nábojnic bych zkousnul, u Alfy 661 jsem to řešil malou dřevěnou tyčkou ( téměř špejlí ), kterou jsem během momentu dokázal jednu po druhé ty nábojnice vyklepat a nijak moc mi to nekazilo radost ze střelby. Ale netrefit cíl s tak drahými náboji je větší problém. Asi ještě počkám, jak se to bude odvíjet v novém roce a zda třeba opravdu nezačnou produkovat nové kusy s lepším komorováním tak, aby se to pozitivně projevilo na přesnosti, jinak se mi to zatím objednávat nechce , drahého zajíce v pytli mi momentálně není třeba... :lol:
martk

Příspěvek od martk » 10 pro 2024 17:49

Mám dobrou možnost srovnání, Špilberka střílí přesně a třeba revolver Tramp na 15 m má rozptyl kolem 3 cm, pistole Fox Special kolem 2 cm, takže se s nimi dají v pohodě trefovat i menší plechovky. Tady ta Alfa 9 mm fl. měla na 15 m rozptyl kolem 15 cm a to už není dobré ani na trefování plechovek - nevíš jestli ses netrfil kvůli vlastní chybě nebo nepřesnosti zbraně. A to vše za cca 20 kaček za jednu ránu :shock: Nevím, co tam měli blbě udělaný, ale při pohledu do hlaně jsem si posvítil malou baterkou a byo vidět že nebyla dobrá sousost děr ve válci s hlvní. Když jsem prohlížel střelu vypálenou do kýble s vodou, byla zdeformovaná, jako by ustřižená z jedé strany. Já už zůstanu u ráže 6 mm, možná si koupím ještě nějakou flobertku 6 mm dokud to jde na občanku, máme na to ještě rok tak dokud to jde :)
Dresslerovky, Špilas
cernunos

Příspěvek od cernunos » 16 pro 2024 12:44

martk:
Díky za postřehy a info, snad to pomůže i ostatním případným kupcům a předejde se tim podobnému zklamání. Mě to tedy sebralo chut na tu jejich devítku. Ještě si říkám, zda to není případ pro reklamaci, nepřemýšlel jsi nad tím, než jsi jí prodal? Jinak na youtube je ted nově video , kde o tomto revolveru( dvoupalec v celonerezi ) týpek mluví i s ukázkou střelby. Podle mě střílel tak na 7- 10 m ( max ) a v terči byl sustřel opět dle mého odhadu dle jeho přiložené ruky min 10 cm ( možná až 13 cm). Což opět potvrzuje i tvou zkušenost a zkušenost i jiných lidí s touto zbraní. Přijde mi to opravdu jako obrovská a zbytečná škoda, že tím zazdili tento projekt. Z jinak hezkého revolveru tak zbývá opět jen a zase hezký revolver, který h...o trefí...... :evil: :roll:
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 30 pro 2024 19:56

Problém bych viděl v tom,že válec revolveru příliš stàhne projektil a to na 8,3 mm a už se nechytá ve vývrtu hlavně,prostě je malá aby se zařízla do vývrtu.Protlačil jsem střelu hlavníj jak u revolveru tak u obamky a rozdíl stop vývrtu na projektilu je markantní.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 31 pro 2024 16:32

alobal:
Tak to je další zajímavý postřeh, to by mohl být také důvod té nepřesnosti :( Otázkou tedy je , který z výše uvedených faktorů je opravdu ten zásadní, který způsobuje deformaci střely ale máte-li pravdu všichni, tak je to doslova akumulace technických problémů těch revolverů a bohužel tím pádem ne jen jeden... Jestliže Alfa zvládla pohnojit jak špatné rozměry komor tak zmršenou aretaci válce a s tím související souosost komor s hlavní, tak to je tedy opravdu " precizní " výroba !!!§ :evil: Tam už víc věcí zkazit snad ani nejde, Turek nebo Čínan by to snad vyrobil lépe . No hlavně že slibovali ve Střelecké revui, že všechny nové revolvery budou mít stejně jako karabina 9mm flobert už válce s novým komorováním právě pro zlepšení přesnosti. Co si o tom máme myslet? Je to jen marketingový trik? Asi ano, protože po telefonu jsem ze dvou představitelů tohoto výrobce nebyl schopen vytáhnout kloudnou odpoved a už to mi značně snížilo důvěru v jejich celkovou image jako výrobce zbraní.... :roll:
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 01 led 2025 08:58

Horní je protlačená přes válec pak hlavní
Spodní protlačená obamkou
Rozdíl je evidentní
Protláčel jsem 9mm diabolky
Řešením podle mě je přestružit část komory na 8,5mm pak by to mohlo fungovat😅Jen můj názor 🤣
Přílohy
IMG_20241230_200009.jpg
Adler A

Příspěvek od Adler A » 01 led 2025 11:35

Řešení by to bylo, ale takovým zásahem do zbraně ztratíš nárok na záruční opravu. Nejlepší by to bylo reklamovat a opravu nechť provede výrobce. Překvapuje mě, že pouští do světa takové dodo. Asi úroveň výroby a kvality hodně upadla.
CZ 75
ZKM 452
Dresslerovky
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 02 led 2025 11:21

Tak jsem ještě přeměřil vývrt hlavně revolveru a vyšlo mě že drážky mají 8,6 mm a pole 8,3 mm tak tam chybí po projítí střely válcem 0,3 mm na pořádné zaříznutí střely do vývrtu,naměreno na mojí alfě.Co je zajímavé, že se střela nepřetáčí a lítá rovně i při tak mizerném rozměru,když už válec ji stáhne v podstatě na podkaliberní a chodí jen v polích vývrtu a né i v drážkách Tak a teď sehnat výstružník 😅
honda

Příspěvek od honda » 02 led 2025 22:47

alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 03 led 2025 21:26

Tak mě to nedalo a válec jsem vystružil na 8.5 mm.
Výsledek na fotce,konečne vidím stopy vývrtu na střele😅Zítra testnu jak je to s přesností na 10 m.
Přílohy
IMG_20250103_212202.jpg
IMG_20250103_212202.jpg (7.69KiB)Zobrazeno 1605 x
fany

Příspěvek od fany » 03 led 2025 21:41

Dobrá práce, ještě by to chtělo, aby tuto stránku navštívil výrobce. :D
Odpovědět