Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Alobal; tak jak to dopadlo? Zlepšila se přesnost?
Dresslerovky, ZKM 451
Re: Flobertka
Dopadlo to dobře,posun k lepšímu výsledku tam je.Vím nic moc
Střílel jsem kuličky z ruky na 15 metrů 10 ran.Možná špičky budou ještě lepší,kuličky mají o desetinu menší průměr než špičky které zatím nemám k dispozici.Co mě ještě hodně štve je nepřesná aretace válce vůči hlavní.

Tak znova 15 metrů 10 ran špička a je to paráda,aspoň pro mě.Konečně jsem schopný něco trefit
Kuličky jsou o dost horší,ale z obamky lítají přesně.

Hodně slušný výsledek na 15m z ruky. 

alobal: Ahoj, zajímalo by mne, jestli poté co jsi vystružil válec na 8.5 mm jdou i lépe vyhazovat vystřelené nábojnice. Dík.
alobal:
Tak ta úprava se ti kolego evidentně povedla, gratuluju! Taková drobnost by se dalo říct a problém s přesností vyřešen, o to víc si člověk musí lámat hlavu, proč to takto už nevyrobil výrobce. Jakoby to ani nebyl letitý výrobce revolverů ale třeba pekař, který se z hecu rozhodl pro změnu místo rohlíků produkovat právě revolvery ikdyž vůbec neví, jak se vyrábějí...
Mohl bys prosímtě popsat, jakým způsobem jsi úpravu provedl ? Jak velkou část těch komor (laicky jak hluboko ) jsi na tento nový průměr vysoustružil? Protože by to mohl být návod i pro ostatní majitele těchto nepodařených flobertek. Potažmo by to určitě mohla být látka na zamyšlení pro samotnou Alfu proj, přeci jen je dost kontroverzní takto upravovat nový revolver doma a riskovat třeba problémy s případnou reklamací apod. Alfa by se měla chytit za rypák a prostě udělat takovýto nový rozměr komor, což vlastně už stejně musí vědět, jelikož to slibovali už před x měsíci ve střelecké revui. Nevím , zda to skutečně zavedou do výroby, protože jsou s tím spojené asi komplikace a výdaje s atestací apod ve zkušebně zbraní atd....Takže otázka zda jim to přijde vhod, projevit vstřícnost k zákazníkům a udělat zbran kvalitněji, aby byla přesná a nebo se jim to na ten necelý rok prodeje, než vejde ta příšerná nová legislativa do praxe,ani nevypaltí řešit a prostě budou prodávat nepřesný šmejd se špatnou aretací a nelogickým průměrem komor dál a napálí tím další kupující...???
Ještě se zeptám, jestli nehrozí po tom překomorování třeba snížení ústové energie nebo jestli jsi nezaznamenal jiný doprovodný jev při střelbě? Pakliže to vedlo jen k takovému znatelnému zlepšení přesnosti, pak je to skvělý počin
Tak at se daří a at to skvěle střílí!
Tak ta úprava se ti kolego evidentně povedla, gratuluju! Taková drobnost by se dalo říct a problém s přesností vyřešen, o to víc si člověk musí lámat hlavu, proč to takto už nevyrobil výrobce. Jakoby to ani nebyl letitý výrobce revolverů ale třeba pekař, který se z hecu rozhodl pro změnu místo rohlíků produkovat právě revolvery ikdyž vůbec neví, jak se vyrábějí...

Mohl bys prosímtě popsat, jakým způsobem jsi úpravu provedl ? Jak velkou část těch komor (laicky jak hluboko ) jsi na tento nový průměr vysoustružil? Protože by to mohl být návod i pro ostatní majitele těchto nepodařených flobertek. Potažmo by to určitě mohla být látka na zamyšlení pro samotnou Alfu proj, přeci jen je dost kontroverzní takto upravovat nový revolver doma a riskovat třeba problémy s případnou reklamací apod. Alfa by se měla chytit za rypák a prostě udělat takovýto nový rozměr komor, což vlastně už stejně musí vědět, jelikož to slibovali už před x měsíci ve střelecké revui. Nevím , zda to skutečně zavedou do výroby, protože jsou s tím spojené asi komplikace a výdaje s atestací apod ve zkušebně zbraní atd....Takže otázka zda jim to přijde vhod, projevit vstřícnost k zákazníkům a udělat zbran kvalitněji, aby byla přesná a nebo se jim to na ten necelý rok prodeje, než vejde ta příšerná nová legislativa do praxe,ani nevypaltí řešit a prostě budou prodávat nepřesný šmejd se špatnou aretací a nelogickým průměrem komor dál a napálí tím další kupující...???

Ještě se zeptám, jestli nehrozí po tom překomorování třeba snížení ústové energie nebo jestli jsi nezaznamenal jiný doprovodný jev při střelbě? Pakliže to vedlo jen k takovému znatelnému zlepšení přesnosti, pak je to skvělý počin

Tak at se daří a at to skvěle střílí!

Postup je velmi jednoduchý.Zakoupit výstružník 8.5 mm,demontovat válec.Vystružoval jsem to za vydatného mazání ve sloupvé vrtačce abych zajistil souosost a za co nejmenších otáček v mém případě 200 o/m.Šlo to velmi dobře a lehce v celé délce válce.Do míst kam se vkládá náboj výstružník nezasáhne je o 2 desetiny menší.Vystružené díry jsou stejně hladké jako původní a bez změření to nejde vůbec poznat.Ke snížení ústové rychlosti nedošlo,maměřené parametry jsou stejné jako před úpravou.S výsledkem jsem spokojený,revolver trefuje,jinak jsem byl rozhodnutý se ho zbavit,ale toto mění hru
Další postřeh je že vystřelené nábojnice jdou líp ven.

Dobrá práce pane.Tím vystružením se zvětšila vůle mezi střelou a komorou válce,klesla průtlačná síla a došlo ke snížení počátečního
tlaku plynů,který v neupravené komoře zbytečně roztahoval nábojnice.A jak byla střela přeformována na podkaliberní,vedena pouze poli vývrtu docházelo k předběhnutí plynů a k rozdílné rychlosti střel,důsledkem je tragický rozptyl.Jinak revolver nebo revolverová karabina se mi líbí ale těžko říct zda již mají upravené
komory jak bylo psáno ve Střelecké revui.
tlaku plynů,který v neupravené komoře zbytečně roztahoval nábojnice.A jak byla střela přeformována na podkaliberní,vedena pouze poli vývrtu docházelo k předběhnutí plynů a k rozdílné rychlosti střel,důsledkem je tragický rozptyl.Jinak revolver nebo revolverová karabina se mi líbí ale těžko říct zda již mají upravené
komory jak bylo psáno ve Střelecké revui.
Tak jsem zvědavý jestli se najde další odvážlivec co se do toho pustí
.Ještě bych chtěl podotknout,že je potřeba vystružovat směrem od nábojové komory ven skrz otřepy po vystružení,když se to udělá naopak,otřepy zůstanou v komoře.

AlfaProj je v tom poměrně nevině. Jako výrobce musí dodržovat rozměry dle CIP a ty stanovují H2 8,35mm a zůžení pod úhlem 6°39'15"v přechodovém kuželu. Jinak ho zkušebna nepustí. Problém je, že CIP je velmi zkostnatělej a úprava rozměrů podle reality prakticky není možná. To je snadnější homologovat novou ráži. Ono taky v době vzniku téhle ráže nikdo nepředpokládal, že se na to budou dělat revolvery. V hlavních které mají komoru vcelku tenhle problém není.
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/ ... page12.pdf
https://bobp.cip-bobp.org/uploads/tdcc/ ... page12.pdf
No dobře musí se držet normy cip,ale tedy proč nově avizované flobertky budou mít upravený válec,to už přece nebude podle normy sedět,tak nevím kde je zakopaný pes.
Něco tu nehraje...Tak ještě něco z testování na cca17metrů 6 ran špičky a zbytek kuličky v režimu natahování kohoutku spouští,jde to blbě,silná pružina
O takovém soustřelu před úpravou se mě mohlo jen zdát.

Papír snese všechno. O upraveném válci se tu mluví dlouho, ale výrobce mlčí a výsledek žádný. Takže asi tak.
Na druhou stranu se zdá, že by se tu mohl objevit nový zajímavý trh pro úpravu 9 mm flobert revolverů od Alfy.
Na druhou stranu se zdá, že by se tu mohl objevit nový zajímavý trh pro úpravu 9 mm flobert revolverů od Alfy.
Ještě mě napadla taková blbost.Kolimátor na zkoušku
Na rámu jsou tři otvory se závitem m4 pod hledím.Mám to na všech pistolích tak jsem zvyklý
a myslím,že to zas tak špatně nevypadá

Dnes nastřelení kolimátoru a zkouška jak to lítá.Tři série špicky po 6 ranách na 10 metrů

alobal:
Tak to je luxus výsledek! Myslím, že můžeš být plně spokojen konečně, ikdyž ne zásluhou výrobce..
Tvůj počin může být inspirací pro další majitelé Alf , kteří byly nespokojeni s přesností. Stačí prostě překomorovat na jiný rozměr o chlup a rozdíl bude markantní!!!
Jen bych čekal že ke stejnému opatření konečně dojde i sám výrobce a udělá novou takto vylepšenou řadu revolverů , jak koneckonců sám sliboval ve Střelecké revuii. Aby se úpravám mohli vyhnout zákazníci, ale Alfa to prostě asi neřeší. Ikdyž je zvláštní že jejich revolvery 9mm flobert jsou ted všude v obchodech k nesehnání až si říkám, jestli nezastavily výroby a nedělají na té verzi s novým komorováním, ale to jsem spíš asi naivka.....
Tak at ti dál takto skvěle lítá kolego!
Tak to je luxus výsledek! Myslím, že můžeš být plně spokojen konečně, ikdyž ne zásluhou výrobce..

Tvůj počin může být inspirací pro další majitelé Alf , kteří byly nespokojeni s přesností. Stačí prostě překomorovat na jiný rozměr o chlup a rozdíl bude markantní!!!

Jen bych čekal že ke stejnému opatření konečně dojde i sám výrobce a udělá novou takto vylepšenou řadu revolverů , jak koneckonců sám sliboval ve Střelecké revuii. Aby se úpravám mohli vyhnout zákazníci, ale Alfa to prostě asi neřeší. Ikdyž je zvláštní že jejich revolvery 9mm flobert jsou ted všude v obchodech k nesehnání až si říkám, jestli nezastavily výroby a nedělají na té verzi s novým komorováním, ale to jsem spíš asi naivka.....

Tak at ti dál takto skvěle lítá kolego!