Jinak jsem v týdnu volal do Alfy a na tyto věci se ptal, konkrétně mě zajímalo , zda už se vyrábějí nebo budou ( a v tom případě kdy ? ) vyrábět nové verze s tím lepším komorováním a i po snad 15minutovém hovoru s panem Ševčíkem jsem se nedozvěděl přímou odpověd. Nepotvrdil ani nevyvrátil, vlastně dost kolem toho kroužil a tematicky se odkláněl od tématu. Když jsem zmínil, že si dost lidi stěžuje na přesnost a možnou nedokonalou rotaci válce, tak to kvitoval tím, že jsou dost přesné a je to na střelci a že bych neměl věřit, co jedna bába povídala. Vyvedlo mě to z konceptu a volal jsme potom ještě s někým přímo z jejich prodejny ( jméno už nevím ) a tento pán už byl konkrétnější a připustil ( sice také po určitém rozmýšlení a trochu nejistě ) že se v průběhu příštího roku budou už vyrábět revolvery s těmi lepšími komorami válce, které už mají mít jejich právě nově prodávané karabiny 9mm Flobert. Zmínil jsem jejich článek ve střelecké revui, kde slibují že tyto nové válce budou mít už taky kromě karabin právě všechny nové revolvery. Také tento pán mě přesvědčoval o dostatečné přesnosti stávajících revolverů a , která je údajně shodná s "ostrými " revolvery větších ráží z jejich produkce. Prý soustřel 10 cm nebo snad i větší je na 10m nesmysl a takový spíše odpovídá střelbě na 25m

Každopádně mě info z jejich strany přišlo spíš celkově dost neurčité a možná až zavádějící. A napadají mě 3 varianty....
1.) Bud opravdu budou přecházet i u novějších revolverů na nové rozměry komor ( což by mělo dle jejich info v onom článku přispět ke znatelně lepší přesnosti )a zatím neví kdy atd...
2. ) Nebo bude stávající produkce, kterou dost lidí haní pokračovat beze změn a bude ticho po pěšině...
3. ) A nebo už práv začali s výrobou zbraní s novým komorováním ale nebudou to nikde zminovat, protože by tím pádem otevřeně přiznali technický omyl v předešlé produkci a defakto tím lidem zdělili, že si koupili předtím zmetek , co špatně trefuje.....A budou dál prodávat jakoby nic...
At tak nebo tak , už nevím čemu věřit, když jsem se přímo ptal , jestli je lepší si počkat s objednávkou na příští rok v očekávání technické inovace a nebo si objednat nyní 9961 revolver, tak jsem se rozhodné odpovědi nedočkal, jen neurčitého příslibu , že v novém roce by snad měli mít nové válce jako karabiny ted uvedené do prodeje. Mimochodem ta inovace je prý spíše účelná právě u těch karabin, revolvery jako takové jsou vlastěn dle nich přesné už ted.....
Tak ted řekněte své názory , jak to vidíte?