Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pár lidí vč. mne se zde už na hromadnou střelu v Deriku ptalo a odpovědi byly skeptické, prý že hlavně jsou na to moc úzké, krátké a drážkované, jestli si ale správně vzpomínám, tak se to řešilo před uvedením .54. Z toho co jsem pochytil bych každopádně na takové experimenty preferoval .54 s pořádně dlouhým laufem (6" a víc) a tím nejsprávnějšm sabotem (který to je bohužel netuším). Lepší než zde by ale možná zeptat se v nějaké debatě expertů na hromadné střely na to, jaký lauf je potřeba, aby to mělo smysl, příp. jak to udělat taky, aby to z laufu pořádného Derika bylo co nejúčinější.
Re: Derringer od fy Great Gun
Hromadna strela z meho .45 4,5" derricka byla na prd.Broky v hlavni se roztocili a na 4 metry byli v terci dva nebo tri.Asfaltoveho holuba jsem na tri metry ani netrefil.Jedina moznost je udelat voskovky.Broky zalit do vosku a nasledne nabit klasickym zpusobem,jako ogival.Pak by to mohlo byt zajimave.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ten sabot nikdo nezkoušel? Nepomůže brokům udržet správný směr o chvíli dýl?
A zkoušel už někdo v historii lidstva v drážkované hlavni zkonstruovat hromadnou střelu vrstvením, t.j. naskládáním několika olověných válečků až placiček na sebe (např. 240 grainový wadcutter složený z 6ti 40grainových), např. taky s pomocí sabotu? A pokud ne, proč ne?

A zkoušel už někdo v historii lidstva v drážkované hlavni zkonstruovat hromadnou střelu vrstvením, t.j. naskládáním několika olověných válečků až placiček na sebe (např. 240 grainový wadcutter složený z 6ti 40grainových), např. taky s pomocí sabotu? A pokud ne, proč ne?

Taková munice existuje "Winchester PDX1 410".
Pokud to tedy není blbost tak k výrobě stačí olověný plech/plát správné tloušťky a kus vyrážecí trubky o správném průměru
a taky aby mě už konečně přišel derik, bez něj se teorie na praxi převés nedá.. jina během čekání na perkus jsem si stihl vypapírovat neperkus 

Queeg 512 + duffioso
Díky za názor. Mám ještě většího "Derr." a to Howdah .50/.50, kdysi jsem četl (už nevím kde), že to u těchto dvojáků fungovalo dobře a tak mě to inspirovalo
Sekaného olova je také všude dostatek. Derr. 54 mám už objednaného ve spec úpravě, ale kdy bude to zatím neví ani v Tvrdonicích. Je pravda, že od cal .50 nahoru jsou nepřesnosti při nabíjení menším problémem co se týče výkonu a přesnosti, takže to u té .54 bude fungovat lépe.
Bohužel teď nezbývá než cal .45. Co je dobré, že hlavně mají velmi malé drážky 0.20 mm, a to je výhoda oproti klasickým předovkám. Nasekané olovo se do sebe lépe zakousne (při nabíjení) než třeba broky. Pokud výsledek nebude dobrý, vyrobím i zalitou střelu - olovo zpevněné voskem. Pokud bude výsledek dobrý dám sem foto
Jinak sekané olovo (do předovek) takto už využívali staří průkopnici při bojích s indiány, a to velmi úspěšně. Co fungovalo tenkrát musí fungovat i teď. Stačí jen poexperimentovat a objevit zapomenuté.
Díky za názor. Mám ještě většího "Derr." a to Howdah .50/.50, kdysi jsem četl (už nevím kde), že to u těchto dvojáků fungovalo dobře a tak mě to inspirovalo

Bohužel teď nezbývá než cal .45. Co je dobré, že hlavně mají velmi malé drážky 0.20 mm, a to je výhoda oproti klasickým předovkám. Nasekané olovo se do sebe lépe zakousne (při nabíjení) než třeba broky. Pokud výsledek nebude dobrý, vyrobím i zalitou střelu - olovo zpevněné voskem. Pokud bude výsledek dobrý dám sem foto

Jinak sekané olovo (do předovek) takto už využívali staří průkopnici při bojích s indiány, a to velmi úspěšně. Co fungovalo tenkrát musí fungovat i teď. Stačí jen poexperimentovat a objevit zapomenuté.
Ty voskovky fungujou paradne.Videl jsem test z kratke karabiny .50 na dverich.Volne sypane broky s ucpavkou nasekali do dveri dirky,ale voskovka vyrazila zamek a byl to stylovej otvirac dveri 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
sekané olovo je tek pro Krusoa na ostrov, jinak to je k ničemu tesoval sem a brok vždy vyhrál ,-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
-
Už je doma!!!
Včera mi dorazil můj nový miláček a to derringer GG v cal.54 kompletně v tvrdochromu s v.č.12. Je to opět precizní práce fy GG, nově přibyla pevná mířidla, uchycení pažbiček na 2 šrouby, každá na vlastním. Také mne překvapilo, jak je derik perfektně vyvážený, nemá tendenci se nikam překlápět a proto se velmi dobře drží, muška je nižší než u 45ky. S derikem v bedně mi ještě přišla prachovnice, 2 náhradní pistony a klíč na pistony. Tohle všechno mi od začátku až do konce zařídil Ed a tímto mu patří velký dík. Pohled do hlavní je jen pro silnější povahy, je to opravdu díra jako do pekla. Tady je pár fotek na kochání
.

Gewehr 88 ( 8x57IS )
Bez měřítka vypadá jak trochu vyžraná moje 9mm:) Hlavně nepucovat povalujícímase zaprášenýma hadrama...
Jsi si jistý, že vč je 12? "12" je jako součást tormentační značky.
A když už jsme u velkorážek, kde jedno nabití = 5 gramů prachu, spočítal jsem, že homemade prach švýcarské kvality (dosáhnout lze velmi lehce) vyjde zhruba na DESETINU ceny Vesuvitu... nenabádám, pouze informuji
Artifex: nemáš rychlokamerou natočenu devítku z blízka? Zadní strana kohoutu je omlácená od těla, jak kdyby byl při výstřelu prdnut velkou silou zpět. Při natahování takové polohy nelze dosáhnout.
Jsi si jistý, že vč je 12? "12" je jako součást tormentační značky.
A když už jsme u velkorážek, kde jedno nabití = 5 gramů prachu, spočítal jsem, že homemade prach švýcarské kvality (dosáhnout lze velmi lehce) vyjde zhruba na DESETINU ceny Vesuvitu... nenabádám, pouze informuji

Artifex: nemáš rychlokamerou natočenu devítku z blízka? Zadní strana kohoutu je omlácená od těla, jak kdyby byl při výstřelu prdnut velkou silou zpět. Při natahování takové polohy nelze dosáhnout.
Naposledy upravil(a) COOK dne 24 srp 2012 21:33, celkem upraveno 1 x.
tak ses dočkal a máš vlastní díru do pekla 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
-
Tady je pár dalších fotek. Do hlavně se vejde celá nábojnice 458 Win.Mag, která spadne dovnitř a 500 S&W se zachytí za rantl. Ede, ta prachovnice je opravdu parádní, díky! 

Gewehr 88 ( 8x57IS )
Kdyz se na to tak koukam, nebylo by od veci spachat nejakou "tercovou" pazbu, co by se upevnila na misto puvodnich strenek ? Myslim tim zhruba toto:

Alfa 641
Derringer nebyl zkonstruován pro terčové střílené, ale.... víme to skoro všichni na co. Vyblbni se tedy s C 96
(jinak nic ve zlém).

Jo, spíš by mě zajímala dostatečně přesná rychlopalba po vytažení.
Ke starším věcem:
Palmovej vosk je úplně na nic... Normálně vytěsňuje tekutou fázi ze sádla.
Olovo v zápalkách je zřejmě toto: http://en.wikipedia.org/wiki/Lead_styphnate
Ta tabulka hmotnosti Vesuvitu v nábojnicích se mi nepozdává. Například u 20ti lugerů jsem navážil 18g, takže nábojnice není 0,99 ale 0,9. Viz i http://www.strelectvi.cz/forum/post152930.html#p152930

Ke starším věcem:
Palmovej vosk je úplně na nic... Normálně vytěsňuje tekutou fázi ze sádla.
Olovo v zápalkách je zřejmě toto: http://en.wikipedia.org/wiki/Lead_styphnate
Ta tabulka hmotnosti Vesuvitu v nábojnicích se mi nepozdává. Například u 20ti lugerů jsem navážil 18g, takže nábojnice není 0,99 ale 0,9. Viz i http://www.strelectvi.cz/forum/post152930.html#p152930