Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sided
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od sided » 14 srp 2012 17:13

Peter: máš to mastný, zůstane Ti někde olej po čištění a degraduje prach. Proto stojí první rána zaprd. A to WDčko si nech na panty k vrátkům :wink: Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.

COOK

Příspěvek od COOK » 14 srp 2012 20:29

Ale prc, lauf pořádně vytřu, aby nezůstal olej ani na dně a stejně to jen fluše. Teď jsem střílel to co je na fotce, a i čtvrtý výstřel je silně vydechlý. První výstřel samozřejmě nic - dostal jsem po pytlovi. Ede, to mazání používáš i u 9mm a líce ti plnou silou i první? Přijde mi to už jako sci-fi.

Tak si aspoň hraju se Sannadexem 8)
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 srp 2012 20:43

9mm mi problem nedělá, musel bys dojet a prubnout tu, ať sci-fi zničíme :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
COOK

Příspěvek od COOK » 14 srp 2012 21:15

No pokud na to nepřijdu, tak výlet zřejmě absolvuju. Ještě zkusím papírek a poflusat to, jak doporučuje flussioso :mrgreen:
Naposledy upravil(a) COOK dne 14 srp 2012 21:55, celkem upraveno 1 x.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 14 srp 2012 21:33

To COOK: někde jsem četl že je dobré i odpálením 3-4 zápalek naprázdno (nevím jestli dohromady nebo v každém laufu) vypálit olej z kanálků. To provádíš?

A co se týká odpálení zápalky naprázdno - nevíte někdo s jistotou, zda je odpálení samotné zápalky během procesu čištění považováno za "střelbu ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b)..." ve smyslu zákona o zbraních (t.j. zda je to legální i mimo střelnici)?
COOK

Příspěvek od COOK » 14 srp 2012 21:59

kanálky buď takhle prostřelím, nebo teď už jen profukuju sprejem. U spodního laufu jedna zápalka zřejmě není dostatečná, poněvadž nad šroubkem je ještě prostor, kde se drží olej a jak na něj padne prach, hned nasákne. Už jsem takhle měl dva selhače.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 srp 2012 23:20

šroubek ma být přesně k otvoru do hlavně, není li měl by se dát druhý. To v GG udělaji na počkání :wink: Jen prověř je li tam tato vada.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
chacal

Příspěvek od chacal » 15 srp 2012 11:13

Slabé místo na Derringeru - POZOR REZ!

Při kompletní rozborce Derringeru jsem objevil tzv. "slabé místo" kde nebyla výrobcem provedena žádná antikorozní úprava a ani ochrana :!: :shock: V daném místě (viz foto níže) není žádné černění, tvrdochrom a ani zde nebyla známka po oleji a vazelíně.
Zakoupil jsem verzi - "černěné hlavně, tělo , spoušť a kohout tvrdochrom". Tedy toto místo mělo být také nějak chráněno (minimálně vazelínou).

Pokud nechcete být nepříjemně překvapeni rzí :shock: ,tak doporučuji toto místo velmi podrobně zkontrolovat a případně dodatečně zajistit proti korozi.

Nechápu jak se toto opomenutí mohlo v Tvrdonicích přehlédnout. Dost mě to zchladilo od koupi .54 :oops: :cry: :?
Přílohy
Derr.3.jpg
Derr.3.jpg (6.02KiB)Zobrazeno 1271 x
Derr.rez1.jpg
Derr.rez2.jpg
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 15 srp 2012 11:15

mám tam olej tak rez nečekám.
mrázeček

Příspěvek od mrázeček » 15 srp 2012 13:02

Měl bych dotaz ohledně .54. máte někdo tento derringer i v jiném provedení než je nabízen v e-shopu? Zajímá mě jestli je možný dodat ho v jiným provedení (nerez) nebo jiné délky hlavní. Nebo vybrat v .45?
Nosit to asi nebudu,chci to na občasnou střelbu pro zábavu.
COOK

Příspěvek od COOK » 15 srp 2012 13:08

Však ano, o té rzi v mechanice jsem psal. Žádný olej v těhle ďourách, až vlastní...
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 15 srp 2012 13:49

Ahoj, mě teda derringer v cal. 45 přišel loni málo, spíše skoro vůbec nenamazaný a troufl bych si tvrdit, že nestřílený. Ovšem ted' co mi přišel v cal.54 mi přišel namazaný velice poctivě, pistony a šroub pro spodní hlaveň byly a jsou namazané měděnou / mosaznou pastou + tu díru se závitem, co zmiňuje chacal, tak to mám namazané touto pastou taktéž přímo od GG a ještě na něm byly znaky střelby, byl pod pistony lehce očouzený, celkově byl při obdržení naolejovaný opravdu poctivě, olej jsem otíral, protože byl naolejovaný i zvenčí a nevynikl by tvrdochrom na fotkách, protože byl celý umaštěný. Tudíž bych řekl, že GG dělá vše pro to, aby zákazníci byli spokojení s jejich výrobky co nejdéle. A když se něco náhodou podělá, tak to jistí záruka, nebo doživotní záruka, jednat se s nimi dá, tak co řešit? :mrgreen:

2 mrázeček: Já mám svého v tvrdochromu, zatím byli jiné jenom povrchovky + délky hlavní. Materiál a spracování je velmi kvalitní, povrchové úpravy taky, nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat. Stačí jenom poctivě čistit a mazat, ale nerez hlavně mají své výhody, to je jasné. Podrobnosti, kdy se bude dělat další série mi a asi nikomu zde nejsou známy, takže holt nezbývá nic jiného než čekat na další sérii. PS: Ed to sem napíše včas na rezervaci, tím jsem si jist a ještě, když ho požádáš, tak Ti pomůže s rezervací a nákupem :wink: !
Gewehr 88 ( 8x57IS )
COOK

Příspěvek od COOK » 15 srp 2012 20:21

Jaký jsou teda vaše standardní průstřely měkkýho dřeva devítkou, s jakou navážkou a laufem? Aby tu byl nějaký ten výchozí bod...
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 15 srp 2012 20:58

pohledej, něco malo jsem už napsal. Kvéru je tak hodně a času tak málo :wink:
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 15 srp 2012 23:30

Blackpowdergunfan píše:nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat.
To razantní zvýšení ceny se mi nezdá, při objednávce začátkem března byl u .45 v 3" příplatek za nerez laufy 300 Kč. Netušíte, jak je to teď?

Problém je sehnat ale opravdu bude, pořád čekám :( Za ty 3 kila a půlrok to ale i tak vyplatí, nerez je nerez.
Odpovědět