Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Peter: máš to mastný, zůstane Ti někde olej po čištění a degraduje prach. Proto stojí první rána zaprd. A to WDčko si nech na panty k vrátkům
Co se mazání týče, máš tam moc vosku, zkus ubrat na 2:1 až 3:1 to by nemělo zanášet lauf.

Re: Derringer od fy Great Gun
Ale prc, lauf pořádně vytřu, aby nezůstal olej ani na dně a stejně to jen fluše. Teď jsem střílel to co je na fotce, a i čtvrtý výstřel je silně vydechlý. První výstřel samozřejmě nic - dostal jsem po pytlovi. Ede, to mazání používáš i u 9mm a líce ti plnou silou i první? Přijde mi to už jako sci-fi.
Tak si aspoň hraju se Sannadexem
Tak si aspoň hraju se Sannadexem

9mm mi problem nedělá, musel bys dojet a prubnout tu, ať sci-fi zničíme 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
No pokud na to nepřijdu, tak výlet zřejmě absolvuju. Ještě zkusím papírek a poflusat to, jak doporučuje flussioso 

Naposledy upravil(a) COOK dne 14 srp 2012 21:55, celkem upraveno 1 x.
To COOK: někde jsem četl že je dobré i odpálením 3-4 zápalek naprázdno (nevím jestli dohromady nebo v každém laufu) vypálit olej z kanálků. To provádíš?
A co se týká odpálení zápalky naprázdno - nevíte někdo s jistotou, zda je odpálení samotné zápalky během procesu čištění považováno za "střelbu ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b)..." ve smyslu zákona o zbraních (t.j. zda je to legální i mimo střelnici)?
A co se týká odpálení zápalky naprázdno - nevíte někdo s jistotou, zda je odpálení samotné zápalky během procesu čištění považováno za "střelbu ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b)..." ve smyslu zákona o zbraních (t.j. zda je to legální i mimo střelnici)?
kanálky buď takhle prostřelím, nebo teď už jen profukuju sprejem. U spodního laufu jedna zápalka zřejmě není dostatečná, poněvadž nad šroubkem je ještě prostor, kde se drží olej a jak na něj padne prach, hned nasákne. Už jsem takhle měl dva selhače.
šroubek ma být přesně k otvoru do hlavně, není li měl by se dát druhý. To v GG udělaji na počkání
Jen prověř je li tam tato vada.

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Slabé místo na Derringeru - POZOR REZ!
Při kompletní rozborce Derringeru jsem objevil tzv. "slabé místo" kde nebyla výrobcem provedena žádná antikorozní úprava a ani ochrana
V daném místě (viz foto níže) není žádné černění, tvrdochrom a ani zde nebyla známka po oleji a vazelíně.
Zakoupil jsem verzi - "černěné hlavně, tělo , spoušť a kohout tvrdochrom". Tedy toto místo mělo být také nějak chráněno (minimálně vazelínou).
Pokud nechcete být nepříjemně překvapeni rzí
,tak doporučuji toto místo velmi podrobně zkontrolovat a případně dodatečně zajistit proti korozi.
Nechápu jak se toto opomenutí mohlo v Tvrdonicích přehlédnout. Dost mě to zchladilo od koupi .54

Při kompletní rozborce Derringeru jsem objevil tzv. "slabé místo" kde nebyla výrobcem provedena žádná antikorozní úprava a ani ochrana

Zakoupil jsem verzi - "černěné hlavně, tělo , spoušť a kohout tvrdochrom". Tedy toto místo mělo být také nějak chráněno (minimálně vazelínou).
Pokud nechcete být nepříjemně překvapeni rzí

Nechápu jak se toto opomenutí mohlo v Tvrdonicích přehlédnout. Dost mě to zchladilo od koupi .54

mám tam olej tak rez nečekám.
Měl bych dotaz ohledně .54. máte někdo tento derringer i v jiném provedení než je nabízen v e-shopu? Zajímá mě jestli je možný dodat ho v jiným provedení (nerez) nebo jiné délky hlavní. Nebo vybrat v .45?
Nosit to asi nebudu,chci to na občasnou střelbu pro zábavu.
Nosit to asi nebudu,chci to na občasnou střelbu pro zábavu.
Však ano, o té rzi v mechanice jsem psal. Žádný olej v těhle ďourách, až vlastní...
-
Ahoj, mě teda derringer v cal. 45 přišel loni málo, spíše skoro vůbec nenamazaný a troufl bych si tvrdit, že nestřílený. Ovšem ted' co mi přišel v cal.54 mi přišel namazaný velice poctivě, pistony a šroub pro spodní hlaveň byly a jsou namazané měděnou / mosaznou pastou + tu díru se závitem, co zmiňuje chacal, tak to mám namazané touto pastou taktéž přímo od GG a ještě na něm byly znaky střelby, byl pod pistony lehce očouzený, celkově byl při obdržení naolejovaný opravdu poctivě, olej jsem otíral, protože byl naolejovaný i zvenčí a nevynikl by tvrdochrom na fotkách, protože byl celý umaštěný. Tudíž bych řekl, že GG dělá vše pro to, aby zákazníci byli spokojení s jejich výrobky co nejdéle. A když se něco náhodou podělá, tak to jistí záruka, nebo doživotní záruka, jednat se s nimi dá, tak co řešit?
2 mrázeček: Já mám svého v tvrdochromu, zatím byli jiné jenom povrchovky + délky hlavní. Materiál a spracování je velmi kvalitní, povrchové úpravy taky, nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat. Stačí jenom poctivě čistit a mazat, ale nerez hlavně mají své výhody, to je jasné. Podrobnosti, kdy se bude dělat další série mi a asi nikomu zde nejsou známy, takže holt nezbývá nic jiného než čekat na další sérii. PS: Ed to sem napíše včas na rezervaci, tím jsem si jist a ještě, když ho požádáš, tak Ti pomůže s rezervací a nákupem
!

2 mrázeček: Já mám svého v tvrdochromu, zatím byli jiné jenom povrchovky + délky hlavní. Materiál a spracování je velmi kvalitní, povrchové úpravy taky, nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat. Stačí jenom poctivě čistit a mazat, ale nerez hlavně mají své výhody, to je jasné. Podrobnosti, kdy se bude dělat další série mi a asi nikomu zde nejsou známy, takže holt nezbývá nic jiného než čekat na další sérii. PS: Ed to sem napíše včas na rezervaci, tím jsem si jist a ještě, když ho požádáš, tak Ti pomůže s rezervací a nákupem

Gewehr 88 ( 8x57IS )
Jaký jsou teda vaše standardní průstřely měkkýho dřeva devítkou, s jakou navážkou a laufem? Aby tu byl nějaký ten výchozí bod...
pohledej, něco malo jsem už napsal. Kvéru je tak hodně a času tak málo 

To razantní zvýšení ceny se mi nezdá, při objednávce začátkem března byl u .45 v 3" příplatek za nerez laufy 300 Kč. Netušíte, jak je to teď?Blackpowdergunfan píše:nerezové hlavně by razantně zvedli cenu a byl by problém je sehnat.
Problém je sehnat ale opravdu bude, pořád čekám