Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Oprava k mému příspěvku....obsah nábojnice 7.62x39 není 1.5g vesuvitu ale 2 gramy.Malý překlep...
Re: Derringer od fy Great Gun
edelweiss: výrobce si už nepamatuju,ale je to možné,že to byl ten Thompson...A máš pravdu,že při vyšších teplotách to tálo.Možná kdyby se to smíchlo ještě s včelím voskem třeba ...?Aby se přidalo na tuhosti.Ale to jen hádám,jak říkám s mazadly žádnou zkušenost nemam.Dokonce,a to se pobavíte,když jsem si před 12ti lety koupil pistoli Kentačku od Pedersolli,tak jsem vůbec ani nevěděl o nějakých nabíjecích mechanismech.Jen dávkování jsem měl vyřešené pomocí patrony z 9mmLuger a kule jsem tam rval na plstěnou ucpávku a bum!No a na střelnici jsem s tim nebyl ani jednou,v lese mi to stačilo bohatě
(ale tim bych se chlubit neměl).Holt to byla víceméně(pro mě)ještě tak trochu doba temna,co se týče dostupnosti a využití internetu,jsem vděčný,že dnes jde vše dohledat a zjistit.

Já začínal bez internetu, stačila mi vynikající kniha - STŘELBA PŘEDOVKAMI , Karel Morávek , ARS-ARM. Je tam všechno, kdo začíná nebo i pokročilí by si jí mněli přečíst, vyhnuli by jste se zásadním problémům 

In vino veritas...
Tak Deriček se učí střílet
Na 10m. Ze začátku nastal na střelnici zajímavý efekt - po výstřelu se od opodál klábosících ozvalo "pi..!". Po naládování opět výstřel a opět "pi..!" A to samý i dotřetice
Holt to nabíjení je delší a lidi další ranu nečekají. No nechtěl jsem tomu moc věřit, tak jsem si experimentálně vytáh špunty z uší... MRRRRD!! Jen mi v palici zařinčelo a bůhví kolik tisíc neuronů odumřelo. Mordy jsou to strašlivý, nikdo by to do té miniatůry neřekl. A to zatím láduju pouze 0,8g... Potom chodili další lidi a opět se objevoval "jau pi.." efekt
Abych mířil dobře, horním laufem musím mířit na spodek černýho a dolním na vrch terče. Pak to líce do černýho.

Abych mířil dobře, horním laufem musím mířit na spodek černýho a dolním na vrch terče. Pak to líce do černýho.
Naposledy upravil(a) COOK dne 28 črc 2012 20:53, celkem upraveno 1 x.
cernunos píše:Ještě když jsem měl pušku .50,tak jsem ogivály mazal tím kupovaným žlutým mazáním,bylo v tubě a předovkáři mu msylím říkají "bolavá noha"....
Na http://www.zbrane-dave.cz/products/spec ... a-255-kc-/ prodávají (resp. prodávali - vyprodáno) pod názvem "bolavá noha" něco na čem nikde TC nevidím. Na začátek každopádně něco takového zkusím, škvařit se mě nechce.edelweiss píše:To mazání myslíš od tompson center, voní kafrm nebo něčím podobně aromatickým, v zimním období a na mazání flastrů se mi zdálo slušné, na léto ale docela taje, zase máš to hned koupené a nemusíš nic vymýšlet.
Jak poznám jestli mnou namíchané mazání je dobré, nebo ne?
jednoduše, stříliš jak dlouho chceš a máš i soustřel 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Tak to asi nebude dobré. Soustřel? co to je? Jsem se většinou ani netrefil do terče. 

Jednoduše si dej terč na krátko a až se budeš trefovat posuň ho, máš ho dál něž trefíš to je celé. Ono i špatně naládované to někam a nějak střélí, dokud to nenajdeš je vše ostatní k ničemu.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Jasně, děkuji, učím se...
Po druhým terči už můžu střílet na 25 metrů neb 85% je v černým. Ovšem tam to bude mazec se spodním laufem, spíš to nemá smysl, řekl bych.
A opět jsem slyšel stížnosti, prej jestli bych mohl střílet tišeji.
Levný sluchátka nestíhají, normálně mi píská v uších i přes ně...
A opět jsem slyšel stížnosti, prej jestli bych mohl střílet tišeji.

Ja se dopracoval k tomu,ze spodnim laufem trefuju lip,nez hornim.Ze zacatku to bylo opacne
A takovy pecky to zase nejsou,rekni ostatnim at na strelnici nosi sluchatka.

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Tak sem prvně větral 9mm GG a no problem, úchop dobrý i pro větší ruku, a že to trkalo.
Jen se mi blbě čistí hlaveň v místě dnového šroubu, a že jsem ho propláchl a protáhl silonem opravdu fest, i tak dole(v hrotech) zůstaly zbytky spáleného prachu. Mazání také zkusím vyladit přidáním vosku aby bylo tužší.Jinak jsem na 10m trefoval bez problémů pet lahve skoro v celé sérii 50 vystřelů
Jen se mi blbě čistí hlaveň v místě dnového šroubu, a že jsem ho propláchl a protáhl silonem opravdu fest, i tak dole(v hrotech) zůstaly zbytky spáleného prachu. Mazání také zkusím vyladit přidáním vosku aby bylo tužší.Jinak jsem na 10m trefoval bez problémů pet lahve skoro v celé sérii 50 vystřelů
No to teda jsou pecky. Nemluvíš ale o své .45? Ta by měla mít tupější ránu.
A jak teda spodním míříš??
lukáš: dnový šroub?:)
Nějak jsem nepochopil ten lůj. Čekal jsem podobný matroš jako v oné tyčince na mazání čuně a ne v podstatě obyč sádlo, akorát že z krávy.
A jak teda spodním míříš??
lukáš: dnový šroub?:)
Nějak jsem nepochopil ten lůj. Čekal jsem podobný matroš jako v oné tyčince na mazání čuně a ne v podstatě obyč sádlo, akorát že z krávy.
oprava myslel jsem na dně hlavně
musel jsem to vyrýpat ohnutým mosazným drátem.Silonovým vytěrákem za mokra se mi zkrátka nepodařilo dostat spálený prach z tech hrotů dna pryč. začátky