Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
COOK
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od COOK » 12 črc 2012 13:39

Nikoliv. To, že jsou větší a první kroužek nejde nastrčit rukou, jsme si všimli už v kanclu. Střely ze zbytku nějaké starší várky byly v pohodě. Vzít (a doufat) jsem si je musel, protože jinačí nebyly... Prý se musí urychleně vyrobit nový kleště.
Kalibrace pilníkem, při palbě z 50 cm na desku, vyhovuje :mrgreen: Ale samozřejmě je to prasárna, nemůžu reálně sledovat výkon střely. Jsem vystřelil zatím 3x a z nabíjení jsem zpocenej.
Samozřejmě mažu, artificiální sádlo z parafínu a dětské vazelíny.
Drážky musí být úplně plný (přetíkat) anebo můžou mít "bublinu"?

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 12 črc 2012 14:49

devítku maž co to de, udělej si startér ať tě nebolí ruka. Devítka jde ztuha ale drží tlak:-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
anonim

Příspěvek od anonim » 12 črc 2012 16:12

Palička je lepší :wink:
Stačí i špalíček :roll:
Přílohy
zátiší.jpg
chacal

Příspěvek od chacal » 12 črc 2012 17:58

To "COOK" pro lepší nabíjení si kup malé plast / guma kladívko NAREX (stojí 80-100 Kč). A nabíjení (zavádění střely) ti to podstatě ulehčí :D
Nebo si udělej rovnou malé mosazné (ve FREONĚ kup kus měděné kulatiny, provrtej dej silný šroub dle libosti..) kladívko.
COOK

Příspěvek od COOK » 12 črc 2012 18:57

Nevím přesně co je startér, předovkování stále intenzivně študuju. Ale chci na rukojeti nabijáku vyvrtat důlek na prvotní zatlačení kule.

palička?: http://www.zbozi.cz/?q=narex%20pali%C4% ... ejlevnejsi Zajímavé. Střelu by ještě šlo zastrčit o stůl nebo lebku natvrdlých spoluinkarnátů.

Ještě jsem vynalezl pojistku při nabití kule bez prachu: na ládovák nasadím trubičku tak, aby při maximálním zatlačení kule nešla až na dno, ale zbylo místo na cca 0,4g prachu, který se tam následně nafrká přes zátravky a kule se dorazí. Překvapilo mě, že to byla pro GG novinka, ale neshledali žádný teoretický problém.
chacal

Příspěvek od chacal » 12 črc 2012 19:25

To "COOK" startér je ta "palička" na obrázku níže.. ta malá část je na zavedení střely, a ta větší na zasunutí dále do ústí. Pak se použije nabiják, ale u GG stačí už ten startér. Ten startér se součástí nabíjecí a čistící soupravy (ca 890,- Kč) co se používá u předovek. Je to tuším velikost .36 - .45 tedy plně vhodná i pro GG. Jinak ta "palička" NAREX v tvém příspěvku je to co jsem myslel.

Jinak to vybrání na nabijáku (alespoň částečné) je opravdu velmi dobrý nápad :!: Jak jsem se díval už s ním experimentovaly dříve - viz foto nabijáku od PeRe Coltu.
Jinak platí, že při nabájení se nenech nikým rozptylovat ať není zbytečný problém :twisted:
Přílohy
Starter.JPG
Starter "BP"
Nabijak.colt.JPG
chacal

Příspěvek od chacal » 16 črc 2012 23:57

:arrow: edelweiss: Prosím tě, můžeš osvětlit ještě některé podrobnosti ohledně tvého Derr.54?
Skládám objednávku do Tvrdonic a tvá pomoc by mi pomohla najít to pravé :D

1, u .54 je hledí a muška stejná jak u DIMINI .45? (Na fotkách je to špatně vidět, hlavně to hledí.)

2, podle tebe je muška také tak vysoká jako klasiky GG.45? (Ptám se kvůli možnosti zabrušování / nezabrušování a z toho plynoucí variantě úpravy povrchu hlavně.)

3, tvá verze 3,5 má jakou "vnitřní hloubku" hlavní? (verze 3,5 oproti 4 je přeci více praktická a tak by mě zajímal tento údaj kvůli odhadu výkonu, může tam být změna oproti Derr.45)

4, Jakou výšku má sférická střela .54?

Děkuji za odpověď. Snad to obohatí i druhé :mrgreen:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 črc 2012 00:05

1. je to uděláno podobně
2. je prostor brousit, ale nezdá se to potřeba
3. je jako .45 až do těla s drážkou
4.17,9 tu co mám
:mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
COOK

Příspěvek od COOK » 24 črc 2012 20:13

Tak tady je zatím vytuněný nabiják. Hadice je svářečská. Takže mám pojistku při nabití střely bez prachu a nabijákem i naprcnu střelu do laufu, aniž bych si opět polozlomil nehet na palci. Startér zřejmě potřebovat nebudu (díky za info chacale), páč stačí naprcnout, pak poklepat gumuvou paličkou až k sednutí druhýho kroužku a pak jedna rana paličkou. Pohodička.

Ještě jsem vynalezl "sušící gumu", což jest obdélníček gumy z moto duše, strčený pod pistony mezi kohoutek a tělo. Můžu cvakat...
Přílohy
nabiják.jpg
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 črc 2012 20:25

Tak už ti to jde ládovat?
COOK

Příspěvek od COOK » 24 črc 2012 20:56

Pohoda řikám 8) Ale zatím zápasím s nekonzistentním výkonem. Možná teď až to jedno mlácnutí palicí to spraví. Na střelnici jsem se furt ještě nedostal, tak střílím alespoň v koupelně :mrgreen: Ropný produkty na mazaní jsem vyřadil, neb prý zasírají lauf. Mažu teď včelý vosk + řepkovej olej od žida (Lidl) nebo lithiovka.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 črc 2012 21:00

Mazání je alfou i omegou úspěchu, budeš li to testovat jistě si najdeš co ti bude sedět.
Jinak střeli jsem byl poměřit a na startu jsou malinko těsnější, asi se unavuje forma, pořád to ale jde nabíjet, rozdíl ve výkonu řeš stejným dorazem, u perkusu jde o to vždy vše zopakovat stejně. Pak to chodí.
COOK

Příspěvek od COOK » 24 črc 2012 21:19

Doraz ještě budu sledovat, ale evidentně má velký vliv tření střely, což lze sledovat už při nabíjení. Čím tíž, tím větší mrda. Pak zhoršení těsnosti může být vícenásobným klepáním na střelu aby zalezla - omlátí se z trochu různých úhlů a zhorší se tak kalibrace.
Sere mě ten první výstřel z čistýho laufu, kdy je výkon tak slabý, že se kule odrazí a dá mi po kulách leda. Pokud ho chci vzít i jako obrannou zbraň, tak zatím nevím jak tohle vyřešit...

Olej k vosku jsem zvolil i kvůli menší citlivosti výslednýho maziva na změnu teploty. Třeba sádlo stačí vzít na prst a už je kaša. Pokud namíchám vosk a neměnící se olej na výslednou konzistenci, bude ji držet líp.
anonim

Příspěvek od anonim » 24 črc 2012 21:36

A jsme pořád tam, kde jsme byli.
První rána z pětačtyřicítky :lol:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 črc 2012 21:47

řidké mazání, mně to nedělá, dej mu čes zmákne to.
Odpovědět