Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Ahoj, loni se sehnali nerezové hlavně za cenu normálních, já taky na pětačtyřicítku připlácel tuším asi jenom 2, nebo 3 stovky, proto nebyla cena znatelně jiná. Jinak u cal.54 je problém sehnat hlavňovinu i z normální oceli a byla by dražší už i kvůli obrábění, protože nerez je hůře obrobitelný, na cal. 45 jsou hlavně kované ( levnější ) a na cal.54 škrábané, ale to už tady Ed napsal. PS: většinu z těchto informací mám právě od Eda, takže o důvěryhodnosti se nelze přít 

Gewehr 88 ( 8x57IS )
Re: Derringer od fy Great Gun
Včera sem zjistil,jak se věci maji. Nerez hlavně - příplatek 300 Kč + 100 Kč za 0,5 palce za jinou délku hlavně. Bylo mi řečeno,že je ted rozpracovaná várka .45 a je možno ještě zařadit do výroby co si budu přát v tej .45 a dodání cca měsíc.
Takže voila,asi to objednám
Takže voila,asi to objednám

Tak na tuhle várku čekám už od jara. BTW, nezkoušeli jste někdo ty nerezové laufy černit? Rozhodl jsem se změnit odolný tvrdochrom na lehce opravitelný brynýr, takže bych to i zkusil, i když estetice moc významu nepřikládám, tak mi pro bouchačku přijde černá jako lepší volba než strakatá.
ten nerez pořád házel fleky, takže bych to znovu černit nezkoušel,vyhozené peníze za extra lázeň.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Není na nerez vhodnější černění v louhu s použitím trafa? Tak by se ta černá měla nanášet v nové vrstvě z druhé elektrody a ne tvořit z původního povrchu, jestli se teda nepletu (i když to teda asi taky znamená, že výsledkem bude nerez lauf s reznoucím povrchem). Teoreticky by to mohlo posílit i ten první výstřel, kdyby se toho naneslo dost
Asi to budu brzo zkoušet na nějakých nerezových horolezeckých karabinách pro štěstí (tak říkám těm co spojují opasek s vnitřním pouzdrem na kudlu
), není ale nerez jako nerez. Nechceš to znovu zkusit ještě takhle?

ne radeji vemu něco už černého, zabere to méně času 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Asi máš ňákou protekci, mě v GG řekli že nerezový laufy nečerní. Tak to holt budu muset zkusit já, nerez potřebuju hlavně vevnitř hlavně, zvenčí se to blyštět nemusí.
není protekce, v GG ví proč do toho nejít:-)
Ha, říkal jsem, že za nerez nemůže být žádná větší extra pálka...
Měřil jsem znova na laboratorkách hmotnost Vesuvitu v patroně Luger 9 a vyšlo mi 1,01g, takže beru zpět heretický komentář http://forum.gunshop.cz/post258561.html#p258561
Měřil jsem znova na laboratorkách hmotnost Vesuvitu v patroně Luger 9 a vyšlo mi 1,01g, takže beru zpět heretický komentář http://forum.gunshop.cz/post258561.html#p258561
-
Ono záleží, za kolik se prodává hlavňovina v nerezu a o to se pak vyšší cena promítne na konečném výrobku, tudíž žáleží i na nákupní ceně pro GG. Jinak cal.45 se v Evropě těší velké oblibě a vyrobí se v této ráži o dost více zbraní oproti třeba té 54ce, která by byla zase spíše zastoupena v USA a v Evropě je to spíše neobvyklá ráže a výrobci hlavní na to nebudou mít nástroje a hlaveň je dražší už i kvůli tomu, že je produkce výrazně nižší a výrobců výrazně méně. U nerezu se musí počítat s rychlejším opotřebováním nástrojů a jejich praskáním + čím větší caliber, tím více materiálu je potřeba a materiál je drahý. A ohledně brynýru, ten se na nerez nechytá, protože se nesnáší s chromem, který obsahuje nerez ocel ve více % než klasika. Osobně bych nerez nečernil, jediná výhoda je že se dá opravit, ale zase při normálním použití a nošení vydrží mnohanásobně víc chrom. Ještě jeden můj postřeh, měl jsem svůj cal.45 s nerez laufy a chromované nebyly, jen vyleštěné a to bych řekl, že je rozumná varianta co se vzhledu a možnosti opravy týče a vyleštit to zvládne každý
. Ale na co požadovat rychle opravitelnou povrchovku, když snad každý majitel si své železo hýčká a dává si pozor, aby se někde zbytečně nepoškrabalo, toť je ale každého věc.

Gewehr 88 ( 8x57IS )
Tak dnes jsem byl konečně (poprvé) se svým deringerem GG .45 na střelnici. Uvedu několik postřehů, co mně dnes potkaly.
Nabíjel jsem ogivály REAL 250 gr. a cca 1,5 g VLC (odměrka na prachovnici 24 gr.), mazáno hovězí lůj a včelí vosk 3:1
Při nabíjení jsem měl mazivo i kolem hlavně (ogivály byly řádně mazané), po naklepnutí do hlavně šly zasunout už dobře. Do hlavně bylo nutno namačknout už první kroužek střely, druhý zaklapl, třetí šel silou a poslední šel s vypětím a celou vahou. Takže jsem volil zaklepávání střel startérem. Tím jsem trochu poškodil špici střely.
Střelba proběhla dobře, zpětný ráz velmi dobře zvládnutelný. (vlastní blbostí jsem dal 2x prach a vystřelil, ráz byl mohutný, ale přes hlavu mě neklepla, nečekal jsem to.)
Střelit z obou hlavní po sobě, přineslo nečekané. Druhá zápakla vždy během první rány někam odletěla i když jsem ji dost hrubě namačkl. To byly zápalky Selier a Belot, při použití Dynamit Nobel 1075 plus, držely dobře, ale zase zhruba ob ránu nefungovaly. Zkrátka kohout bacil, ale nic netřasklo. Potom nešly z pistonu sundat. Takže jsem je zavrhl.
Takže jsem nejdřív nasadil 1 zápalku, vystřelil, nasadil 2. a vystřelil podruhé. Tímto stylem vyšla každá rána. Používal jsem S a B zápalky.
Velmi příjemný byl rozptyl cca 4 cm na obou hlavních na 10 metrů. To na poprvé jde. Horní šla na flek a dolní asi 10 cm pod záměrnou.
Zkoušel jsem pár ran kuličkou 11,4 na tvrdo a 1,5 g VLC, lítalo to dost dolu. Spodní hlaveň pod terč - mimo.
Nejspíš budu muset dát jiné pistony z kterých zápalky nebudou padat.
Zde foto:
Nabíjel jsem ogivály REAL 250 gr. a cca 1,5 g VLC (odměrka na prachovnici 24 gr.), mazáno hovězí lůj a včelí vosk 3:1
Při nabíjení jsem měl mazivo i kolem hlavně (ogivály byly řádně mazané), po naklepnutí do hlavně šly zasunout už dobře. Do hlavně bylo nutno namačknout už první kroužek střely, druhý zaklapl, třetí šel silou a poslední šel s vypětím a celou vahou. Takže jsem volil zaklepávání střel startérem. Tím jsem trochu poškodil špici střely.
Střelba proběhla dobře, zpětný ráz velmi dobře zvládnutelný. (vlastní blbostí jsem dal 2x prach a vystřelil, ráz byl mohutný, ale přes hlavu mě neklepla, nečekal jsem to.)
Střelit z obou hlavní po sobě, přineslo nečekané. Druhá zápakla vždy během první rány někam odletěla i když jsem ji dost hrubě namačkl. To byly zápalky Selier a Belot, při použití Dynamit Nobel 1075 plus, držely dobře, ale zase zhruba ob ránu nefungovaly. Zkrátka kohout bacil, ale nic netřasklo. Potom nešly z pistonu sundat. Takže jsem je zavrhl.
Takže jsem nejdřív nasadil 1 zápalku, vystřelil, nasadil 2. a vystřelil podruhé. Tímto stylem vyšla každá rána. Používal jsem S a B zápalky.
Velmi příjemný byl rozptyl cca 4 cm na obou hlavních na 10 metrů. To na poprvé jde. Horní šla na flek a dolní asi 10 cm pod záměrnou.
Zkoušel jsem pár ran kuličkou 11,4 na tvrdo a 1,5 g VLC, lítalo to dost dolu. Spodní hlaveň pod terč - mimo.
Nejspíš budu muset dát jiné pistony z kterých zápalky nebudou padat.
Zde foto:
Naposledy upravil(a) tomaso58 dne 19 srp 2012 11:06, celkem upraveno 1 x.
To Blackpowdergunfan: hýčkat mazlíka samozřejmě hodlám, ale i tak si hodlám pořídit z mého pohledu co nejodolnější kombinaci a po prvních pokusech s domácím černěním jsem se rozhodl za ni místo nerezu+tvrdochromu rozhodl preferovat nerez+brynýr, a nad černěním hlavní přemýšlím jen kvůli nedpříliš důležitém estetickém hledisku, ta strakatá se mě prostě nezdá. Mezitím jsem si to ale rozmyslel a asi radši zkusím zredukovat strakatost na dvojbarevnost pomocí nerezové hlavňové objímky; v pondělí hodlám volat do GG a zkusit to z nich vymámit (pokud by byl největším problémem nedostatek surovin tak materiál můžu poslat), a když to nevyjde tak to přidám na seznam věcí co si hodlám někdy někde nechat vyrobit.
Zdravím,zvažuji koupit derrika od GG,donedávna jsem vlastnil nepříliš podařený gerringer domácí výroby u kterého ruplo pero a po rozborce u puškaře jsem se nestačil divit.Zrovna měl na stole GGčko.45 rozebrané...a je to naprosto jiná liga..Asi bych znova šel do kalibru .45,je to zlatá střední..Ale materiál a povrchovka mi dělají potíže..potřebuju poradit nejvhodnější kombinaci....Nejvíc mě táhnou hlavńe v nerezu a zbytek tvrdochrom,ale zdá se,že tvrdochrom jaksi flekatí,jestli jsem tomu dobře porozuměl.Nerez hlavně se moc nehodí k brynýru,který je lehce obnovitelný a pak už jen varianta celého ocelového v černém brynýru..Jak je to pls s tím tvrdochromem a jeho údržbou?Díky za každou radu a pokud už to zde bylo psáno,tak se omlouvám,páč jsem to přehlédl.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
-
2 Queeg 512 :Já osobně, kdyby mi záleželo na výdrži a opravitelnosti a né tolik na vzhledu, tak jdu opravdu do toho leštění. Ten brynýr je out, to by byl flekáč a to by chtěl málokdo, funkčně by to byla skvělá zbraň, ale esteticky byla domrvena nekompatibilní povrchovkou, tot' za mě vše.
2 tomaso58 : Gratuluji k prvnímu střílení, já si ještě pěkně dlouho počkám
.
2greywolf : No, tak když si ho koupíš, tak litovat nebudeš
. Ohledně povrchovky : chrom na nerezu neflekatí, to brynýr. Ale měl jsem loni cal.45 v tvrdochromu a laufy v nerezu, ale zdálo se mi, že na ně chrom taky nedělají, byly zřejmě "jen" leštěné, ale nejde to skoro poznat, ale to si nejsem jistý, moc se u mě neohřál. Pokud bys chtěl opravdu perfektně propracovanou zbraň, tak bych koupil spíš cal. 54, tam je spracování ještě lepší, ale o možnosti nerez hlavní nevím, chce to čistit a mazat, pak nerez není nutný, kdysi taky nebyl a jak se třeba na wildwestu střílelo
. Každopádně tvrdochrom je moje nejoblíbenější úprava, protože na střelnici hází "prasátka" a nelze přehlédnout
a dle mého působí luxusně.
Já bych měl ještě dotaz, když nechci mazat sádlem, ani lojem, co použít? Jde mi o to, abych to nemusel skladovat v lednici a konzistence byla při pokojové teplotě spíše tužší ( něco jako "bolavá noha" ) a nezanášelo to moc laufy. Tudíž mně napadá smíchat vazelínu, nebo nějaký rostlinný olej + včelí vosk v optimálním poměru, nebo jít do jeleního loje v tubě a podle potřeby ho také zahustit tím včelím voskem, nebo jenom vazelínu AK 2, ta je plastická, nebráním se ani zkusit plivat na střely dle vzoru Duffiho
. Prostě a jednoduše chci něco, co funguje, ale ne živočišný tuk, který podléhá v teple zkáze
. Předem díky za rady
.
2 tomaso58 : Gratuluji k prvnímu střílení, já si ještě pěkně dlouho počkám

2greywolf : No, tak když si ho koupíš, tak litovat nebudeš

Já bych měl ještě dotaz, když nechci mazat sádlem, ani lojem, co použít? Jde mi o to, abych to nemusel skladovat v lednici a konzistence byla při pokojové teplotě spíše tužší ( něco jako "bolavá noha" ) a nezanášelo to moc laufy. Tudíž mně napadá smíchat vazelínu, nebo nějaký rostlinný olej + včelí vosk v optimálním poměru, nebo jít do jeleního loje v tubě a podle potřeby ho také zahustit tím včelím voskem, nebo jenom vazelínu AK 2, ta je plastická, nebráním se ani zkusit plivat na střely dle vzoru Duffiho

Gewehr 88 ( 8x57IS )
To Blackpowdergunfan:Díky za info,přesně tak..tvrdochrom působí luxusně,moc se mi líbí.Nerezové hlavně v GG na .45 nabízejí...skouknul jsem Tvýho nablýskanýho mazlika a mohl jsem na něm oči nechat..54.,to už je kapesní dělo,ikdyž už potřebuješ fakt kapsu pořádnou :lol:Jinak,jak jsem tu četl,je na něj docela čekačka a já jsem strašně netrpělivej,když něco potřebuju mít
A taky každý kalibr má svoje plusy a mínusy,tak nejspíš zvolím obligátní.45,ikdyž fakt váhám...zaoblené tvary a tan pohled do laufů je dokonalej..Taky bych rád prostřelil nějakou fošnu a ne abych ji přepůlil
Rád bych poradil neživočišné mazání,ale jedu klasiku 3:1 hovězí lůj+včelí vosk...

Rád bych poradil neživočišné mazání,ale jedu klasiku 3:1 hovězí lůj+včelí vosk...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill