Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Blackpowdergunfan
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 16 srp 2012 08:02

Ahoj, loni se sehnali nerezové hlavně za cenu normálních, já taky na pětačtyřicítku připlácel tuším asi jenom 2, nebo 3 stovky, proto nebyla cena znatelně jiná. Jinak u cal.54 je problém sehnat hlavňovinu i z normální oceli a byla by dražší už i kvůli obrábění, protože nerez je hůře obrobitelný, na cal. 45 jsou hlavně kované ( levnější ) a na cal.54 škrábané, ale to už tady Ed napsal. PS: většinu z těchto informací mám právě od Eda, takže o důvěryhodnosti se nelze přít :wink:

Gewehr 88 ( 8x57IS )
mrázeček

Příspěvek od mrázeček » 16 srp 2012 09:37

Včera sem zjistil,jak se věci maji. Nerez hlavně - příplatek 300 Kč + 100 Kč za 0,5 palce za jinou délku hlavně. Bylo mi řečeno,že je ted rozpracovaná várka .45 a je možno ještě zařadit do výroby co si budu přát v tej .45 a dodání cca měsíc.
Takže voila,asi to objednám :)
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 16 srp 2012 19:32

Tak na tuhle várku čekám už od jara. BTW, nezkoušeli jste někdo ty nerezové laufy černit? Rozhodl jsem se změnit odolný tvrdochrom na lehce opravitelný brynýr, takže bych to i zkusil, i když estetice moc významu nepřikládám, tak mi pro bouchačku přijde černá jako lepší volba než strakatá.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 16 srp 2012 20:36

ten nerez pořád házel fleky, takže bych to znovu černit nezkoušel,vyhozené peníze za extra lázeň.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 16 srp 2012 21:21

Není na nerez vhodnější černění v louhu s použitím trafa? Tak by se ta černá měla nanášet v nové vrstvě z druhé elektrody a ne tvořit z původního povrchu, jestli se teda nepletu (i když to teda asi taky znamená, že výsledkem bude nerez lauf s reznoucím povrchem). Teoreticky by to mohlo posílit i ten první výstřel, kdyby se toho naneslo dost :lol: Asi to budu brzo zkoušet na nějakých nerezových horolezeckých karabinách pro štěstí (tak říkám těm co spojují opasek s vnitřním pouzdrem na kudlu :wink:), není ale nerez jako nerez. Nechceš to znovu zkusit ještě takhle?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 16 srp 2012 22:32

ne radeji vemu něco už černého, zabere to méně času :-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 16 srp 2012 23:13

Asi máš ňákou protekci, mě v GG řekli že nerezový laufy nečerní. Tak to holt budu muset zkusit já, nerez potřebuju hlavně vevnitř hlavně, zvenčí se to blyštět nemusí.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 srp 2012 00:27

není protekce, v GG ví proč do toho nejít:-)
COOK

Příspěvek od COOK » 17 srp 2012 21:09

Ha, říkal jsem, že za nerez nemůže být žádná větší extra pálka...

Měřil jsem znova na laboratorkách hmotnost Vesuvitu v patroně Luger 9 a vyšlo mi 1,01g, takže beru zpět heretický komentář http://forum.gunshop.cz/post258561.html#p258561
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 17 srp 2012 21:59

Ono záleží, za kolik se prodává hlavňovina v nerezu a o to se pak vyšší cena promítne na konečném výrobku, tudíž žáleží i na nákupní ceně pro GG. Jinak cal.45 se v Evropě těší velké oblibě a vyrobí se v této ráži o dost více zbraní oproti třeba té 54ce, která by byla zase spíše zastoupena v USA a v Evropě je to spíše neobvyklá ráže a výrobci hlavní na to nebudou mít nástroje a hlaveň je dražší už i kvůli tomu, že je produkce výrazně nižší a výrobců výrazně méně. U nerezu se musí počítat s rychlejším opotřebováním nástrojů a jejich praskáním + čím větší caliber, tím více materiálu je potřeba a materiál je drahý. A ohledně brynýru, ten se na nerez nechytá, protože se nesnáší s chromem, který obsahuje nerez ocel ve více % než klasika. Osobně bych nerez nečernil, jediná výhoda je že se dá opravit, ale zase při normálním použití a nošení vydrží mnohanásobně víc chrom. Ještě jeden můj postřeh, měl jsem svůj cal.45 s nerez laufy a chromované nebyly, jen vyleštěné a to bych řekl, že je rozumná varianta co se vzhledu a možnosti opravy týče a vyleštit to zvládne každý :wink: . Ale na co požadovat rychle opravitelnou povrchovku, když snad každý majitel si své železo hýčká a dává si pozor, aby se někde zbytečně nepoškrabalo, toť je ale každého věc.
Gewehr 88 ( 8x57IS )
tomaso58

Příspěvek od tomaso58 » 18 srp 2012 20:03

Tak dnes jsem byl konečně (poprvé) se svým deringerem GG .45 na střelnici. Uvedu několik postřehů, co mně dnes potkaly.
Nabíjel jsem ogivály REAL 250 gr. a cca 1,5 g VLC (odměrka na prachovnici 24 gr.), mazáno hovězí lůj a včelí vosk 3:1
Při nabíjení jsem měl mazivo i kolem hlavně (ogivály byly řádně mazané), po naklepnutí do hlavně šly zasunout už dobře. Do hlavně bylo nutno namačknout už první kroužek střely, druhý zaklapl, třetí šel silou a poslední šel s vypětím a celou vahou. Takže jsem volil zaklepávání střel startérem. Tím jsem trochu poškodil špici střely.
Střelba proběhla dobře, zpětný ráz velmi dobře zvládnutelný. (vlastní blbostí jsem dal 2x prach a vystřelil, ráz byl mohutný, ale přes hlavu mě neklepla, nečekal jsem to.)
Střelit z obou hlavní po sobě, přineslo nečekané. Druhá zápakla vždy během první rány někam odletěla i když jsem ji dost hrubě namačkl. To byly zápalky Selier a Belot, při použití Dynamit Nobel 1075 plus, držely dobře, ale zase zhruba ob ránu nefungovaly. Zkrátka kohout bacil, ale nic netřasklo. Potom nešly z pistonu sundat. Takže jsem je zavrhl.
Takže jsem nejdřív nasadil 1 zápalku, vystřelil, nasadil 2. a vystřelil podruhé. Tímto stylem vyšla každá rána. Používal jsem S a B zápalky.
Velmi příjemný byl rozptyl cca 4 cm na obou hlavních na 10 metrů. To na poprvé jde. Horní šla na flek a dolní asi 10 cm pod záměrnou.
Zkoušel jsem pár ran kuličkou 11,4 na tvrdo a 1,5 g VLC, lítalo to dost dolu. Spodní hlaveň pod terč - mimo.
Nejspíš budu muset dát jiné pistony z kterých zápalky nebudou padat.
Zde foto:
Přílohy
terc detail web.jpg
terc velky web.jpg
terc velky web.jpg (18.42KiB)Zobrazeno 1470 x
Naposledy upravil(a) tomaso58 dne 19 srp 2012 11:06, celkem upraveno 1 x.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 18 srp 2012 20:23

To Blackpowdergunfan: hýčkat mazlíka samozřejmě hodlám, ale i tak si hodlám pořídit z mého pohledu co nejodolnější kombinaci a po prvních pokusech s domácím černěním jsem se rozhodl za ni místo nerezu+tvrdochromu rozhodl preferovat nerez+brynýr, a nad černěním hlavní přemýšlím jen kvůli nedpříliš důležitém estetickém hledisku, ta strakatá se mě prostě nezdá. Mezitím jsem si to ale rozmyslel a asi radši zkusím zredukovat strakatost na dvojbarevnost pomocí nerezové hlavňové objímky; v pondělí hodlám volat do GG a zkusit to z nich vymámit (pokud by byl největším problémem nedostatek surovin tak materiál můžu poslat), a když to nevyjde tak to přidám na seznam věcí co si hodlám někdy někde nechat vyrobit.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 18 srp 2012 20:46

Zdravím,zvažuji koupit derrika od GG,donedávna jsem vlastnil nepříliš podařený gerringer domácí výroby u kterého ruplo pero a po rozborce u puškaře jsem se nestačil divit.Zrovna měl na stole GGčko.45 rozebrané...a je to naprosto jiná liga..Asi bych znova šel do kalibru .45,je to zlatá střední..Ale materiál a povrchovka mi dělají potíže..potřebuju poradit nejvhodnější kombinaci....Nejvíc mě táhnou hlavńe v nerezu a zbytek tvrdochrom,ale zdá se,že tvrdochrom jaksi flekatí,jestli jsem tomu dobře porozuměl.Nerez hlavně se moc nehodí k brynýru,který je lehce obnovitelný a pak už jen varianta celého ocelového v černém brynýru..Jak je to pls s tím tvrdochromem a jeho údržbou?Díky za každou radu a pokud už to zde bylo psáno,tak se omlouvám,páč jsem to přehlédl.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 18 srp 2012 21:10

2 Queeg 512 :Já osobně, kdyby mi záleželo na výdrži a opravitelnosti a né tolik na vzhledu, tak jdu opravdu do toho leštění. Ten brynýr je out, to by byl flekáč a to by chtěl málokdo, funkčně by to byla skvělá zbraň, ale esteticky byla domrvena nekompatibilní povrchovkou, tot' za mě vše.

2 tomaso58 : Gratuluji k prvnímu střílení, já si ještě pěkně dlouho počkám :( .

2greywolf : No, tak když si ho koupíš, tak litovat nebudeš :wink: . Ohledně povrchovky : chrom na nerezu neflekatí, to brynýr. Ale měl jsem loni cal.45 v tvrdochromu a laufy v nerezu, ale zdálo se mi, že na ně chrom taky nedělají, byly zřejmě "jen" leštěné, ale nejde to skoro poznat, ale to si nejsem jistý, moc se u mě neohřál. Pokud bys chtěl opravdu perfektně propracovanou zbraň, tak bych koupil spíš cal. 54, tam je spracování ještě lepší, ale o možnosti nerez hlavní nevím, chce to čistit a mazat, pak nerez není nutný, kdysi taky nebyl a jak se třeba na wildwestu střílelo :oops: . Každopádně tvrdochrom je moje nejoblíbenější úprava, protože na střelnici hází "prasátka" a nelze přehlédnout :mrgreen: a dle mého působí luxusně.

Já bych měl ještě dotaz, když nechci mazat sádlem, ani lojem, co použít? Jde mi o to, abych to nemusel skladovat v lednici a konzistence byla při pokojové teplotě spíše tužší ( něco jako "bolavá noha" ) a nezanášelo to moc laufy. Tudíž mně napadá smíchat vazelínu, nebo nějaký rostlinný olej + včelí vosk v optimálním poměru, nebo jít do jeleního loje v tubě a podle potřeby ho také zahustit tím včelím voskem, nebo jenom vazelínu AK 2, ta je plastická, nebráním se ani zkusit plivat na střely dle vzoru Duffiho :wink: . Prostě a jednoduše chci něco, co funguje, ale ne živočišný tuk, který podléhá v teple zkáze :shock: . Předem díky za rady :roll: .
Gewehr 88 ( 8x57IS )
greywolf

Příspěvek od greywolf » 18 srp 2012 21:38

To Blackpowdergunfan:Díky za info,přesně tak..tvrdochrom působí luxusně,moc se mi líbí.Nerezové hlavně v GG na .45 nabízejí...skouknul jsem Tvýho nablýskanýho mazlika a mohl jsem na něm oči nechat..54.,to už je kapesní dělo,ikdyž už potřebuješ fakt kapsu pořádnou :lol:Jinak,jak jsem tu četl,je na něj docela čekačka a já jsem strašně netrpělivej,když něco potřebuju mít :oops: A taky každý kalibr má svoje plusy a mínusy,tak nejspíš zvolím obligátní.45,ikdyž fakt váhám...zaoblené tvary a tan pohled do laufů je dokonalej..Taky bych rád prostřelil nějakou fošnu a ne abych ji přepůlil :wink:
Rád bych poradil neživočišné mazání,ale jedu klasiku 3:1 hovězí lůj+včelí vosk...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Odpovědět