Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Terčík
Tak tady je další terčík... Bylo stříleno na 15m a 30m, viz terč. Zkoušel jsem 3 druhy střeliva, ale logicky JSB vyhrálo (njn Rocket ani SHP nemá ani potenciál střílet přesně na tuto vzdálenost)... Jak jsem psal již v threadu o OnLine soutěži, tak podmínky nebyli ideální, ale nebylo to nejhorší, konečně jsem si zastřílel na větší vzdlenost, chce to ale ještě hodně trénovat a střílet...

Cogito ergo armatus sum.
Očka
Tak jsem s předchozím očkem nebyl plně spokojen, tak jsem dnes udělal nové, lepší... Toto se mi už líbí víc... O něco jsem ho prodloužil (ikdyž nebylo nutno) a zase nabrynýroval... Tady je ještě pár fotek, je tam i ten přípravek na černění (nic moc no, ale alespoň něco)...

Cogito ergo armatus sum.
2 apevia: dnes som robil taky mensi test diaboliek(10druhov) na 20m s HWckom. JSB exact 4.52, heavy, straton, exact expres, GAMO rocket, ts-10, pro hunter, pro magnum, RWS superdome a HaN rabbit magnum II. Trosku fukalo ale vysledky ma velmi neprekvapily. Ked fotky dam na net, hodim sem odkaz
Ked si trosku zvyknem na tie kopance vyskusam 50m 

Grand Power P1, Ruger SR22, CZ 858 Tactical
Diana 54 AIRKING, Air Arms Pro Sport, HW97k, Zoraki HP-01 Ultra, Gamo 440, Zbrojovka Brno Z II, Crosman MK-177
Diana 54 AIRKING, Air Arms Pro Sport, HW97k, Zoraki HP-01 Ultra, Gamo 440, Zbrojovka Brno Z II, Crosman MK-177
Rabbit magnum.
Dosť silno ma zaujímajú tie Rabbit magnum, vzpomenieš Si aj bez fotografií, ako presne lietali ? Akou energiou Si strieľal ?
RipleyAR5S,GP,STEYR5x,FX6x,HW1002x,GunpowerSS,MARCH3x,S&B,Swarowsky,Noname3x....
No presnejsie 15J a vys
Energiu nemam ako zmerat, ale mam tam zatial exportfeder(v-mach kit este neprisiel) 29cm, 34 zavitov. BMW asi ta sklamem ale tie rabbity(inak vazia 1.02g!) nic moc...na 20m rozptyl asi4cm, mozno na vacsie vzdialenosti a za bezvetria to bude lepsie. Ale je pravda ze ked s tym zoberies potkana do hlavy tak to chudak bude mat veru tazke
...len ho trafit...

Tak toto píše výrobce na web stránkách
Rabbit Magnum II
Heavy hunting bullet, only suitable for rifles with 20 joules / 15 ft. lbs minimum.
Rabbit Magnum II
Těžké bullet myslivost, vhodný pouze pro pušky s 20 joulů / 15 ft lbs minimum.
Rabbit Magnum II
Heavy hunting bullet, only suitable for rifles with 20 joules / 15 ft. lbs minimum.
Rabbit Magnum II
Těžké bullet myslivost, vhodný pouze pro pušky s 20 joulů / 15 ft lbs minimum.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
2 drat: No to je mozne nebudem sa hadat
Ale ja som to vycital odtialto: http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... s_id/13191

Taky se nechci hádat ale radši budu věřit výrobci než prodejci kterej buď nevědomě nebo schválně udělal z 15 ft.lbs - 15J
http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3DzZm
http://www.hn-sport.de/

http://www.hn-sport.de/
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Myslím že nic pro nás
(16J). Na větší vzdálenost popř. i při horších povětrnostních podmínkách s výbornou flintou jako je HW97k radši Heavy a mám aspoň větší jistotu zásahu
(A neničím tolik pružinu při použití těžké střely s flintou která má "jen"cca 14J)

Naposledy upravil(a) kesi dne 09 bře 2009 13:04, celkem upraveno 1 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Ta pružina dá nová 19 j a po ustálení 17,5.lukasz9 píše:No presnejsie 15J a vysEnergiu nemam ako zmerat, ale mam tam zatial exportfeder(v-mach kit este neprisiel) 29cm, 34 zavitov. BMW asi ta sklamem ale tie rabbity(inak vazia 1.02g!) nic moc...na 20m rozptyl asi4cm, mozno na vacsie vzdialenosti a za bezvetria to bude lepsie. Ale je pravda ze ked s tym zoberies potkana do hlavy tak to chudak bude mat veru tazke
...len ho trafit...
Jen nechápu,když máš rozptyl na 20 m 4 cm ,jak se ti to na větší vzdál. může zlepšovat ? Myslím,že se v 20 m diab. neumoudří a neodskočí do správné trajektorie

BMW: chápu,že scháníš pro svoje silný větrovky něco těžkýho,ale mi to s Alexxxusem zkoušeli ,dotáhnul toho z Anglie hafo a nic neprošlo mašimi požadavky.Krom 4,5 exact heavy a 5,5 taky ex.heavy.
Chtěl jsem zkusit ráži 5 mm tam mi to přijde jako zajímavý kompromis,ale byla v době kdy jsem kupoval hw 97 nedostupná.Váha diab. od jsb je 0,890 g.
Trošku sem zapomněl, že se bavíme o silnější pružině...ale i tak platí, že přesnost je na prvním místě!
Maximální hmotnost střeliva záleží hlavně na výdrži pružiny. Těžké diabolky pomaleji „startují“ kvůli čemuž píst nemůže „nacpat“ do hlavně vzduch z válce a dopadne na polštář stlačeného vzduchu, který píst odhodí zpět. To způsobuje velmi rychlou změnu směru pohybu přední části pružiny a pnutí se v ní stává přiliš velké – pružina se postupně zkracuje. Ktomu navíc dochází k harmonickému chvění, jehož efekty jsou ještě horší. Takto provozovaná pružina se dá poznat podle poškození (ohnutých nebo i zlomených) několik závitů na předním konci (u spouště).
Samozřejmě platí jen pro pružinovky
Maximální hmotnost střeliva záleží hlavně na výdrži pružiny. Těžké diabolky pomaleji „startují“ kvůli čemuž píst nemůže „nacpat“ do hlavně vzduch z válce a dopadne na polštář stlačeného vzduchu, který píst odhodí zpět. To způsobuje velmi rychlou změnu směru pohybu přední části pružiny a pnutí se v ní stává přiliš velké – pružina se postupně zkracuje. Ktomu navíc dochází k harmonickému chvění, jehož efekty jsou ještě horší. Takto provozovaná pružina se dá poznat podle poškození (ohnutých nebo i zlomených) několik závitů na předním konci (u spouště).
Samozřejmě platí jen pro pružinovky

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
To
To s tou přesností na 20m je celkem úsměvné 
Jinak ty diabolky jsou IMHo blbost... Je lepší používat diabolky, kterýma se zaručeně trefím

Jinak ty diabolky jsou IMHo blbost... Je lepší používat diabolky, kterýma se zaručeně trefím

Cogito ergo armatus sum.
2 Barys: Ta struna neviem ci ma 19J, do smrekovej dosky sa zaryje iba asi 1cm, 54 airking 2cm prestrelila...s tym rozptylom som to myslel tak ze napr. exact heavy su na 20m horsie ako exact obycajne. A na 50m maju lepsi sustrel heavy ako exacty obyc. Cize myslel som to tak ze napr. na 50-60m by si s nimi mohol byt spokojnejsi ako na 20m...