Weihrauch HW97k (HW77)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To je mi jasné. Ono když vidím fotky zádržného mechanismu pístu, z jak silného je to materiálu, tak věřím, že to musí vydržet hodně. Proto také o HWčku uvažuji. Navíc pokud bychom se teoreticky bavili o FAC, tak dokonce bych uvažoval i o .22. Myslíš že s tou 21.5 pružinou je to přesnější jak s 16? Pokud můžeš porovnat.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
HW
HW nemá kompenzátor! To na konci hlavně je jen prázdná-dutá trubka s "víčkem". Toto není kompenzátor! Buď to jde vyplnit nějakým těžkým kovem (snad to má zmenšit kmity laufu->zvýšit přesnost) a nebo do toho nastrkat přepážky a je z toho tlumič, ale jelikož to je pístovka, tak to moc neutlumí, zde mlátí prakticky jen píst a pružina... Tlumič na větrovkách a CO2-jkách funguje více než dobře (funguje to, pokud je dobře udělaný tak je slyšet jen bicí mechanismus)...
Za sebe bych doporučil 4.5, ale jde prakticky jen o osobní preference, stejně prakticky všichni vymění "originál" pružinu za export nebo V-Match
Takže ta Ti pružina je vice méně jen reklamní tah? Asi by bylo tedy lepš koupit tu za těch 15€ ( http://www.derwiederlader.de/artikel.ph ... 6cbb83ef62 ). A kterou máš Ty, Barysi?
Pbreisa: Díky za Tvůj přízpěvek, je vidět, že víš o čem mluvíš a to i z praktického, nejen teoretického, hlediska!
Jinak ohledně výkonu... Hodně lidí tu chce střílet relativně přesně i na velký vzdálenosti, dejme tomu třeba těch 100 a více metrů, a to se IMHO bez vyššího výkonu neobejde, i s 16J by snad mělo jít střílet na těch 100m, ale tady si myslím, že každý m/s navíc se hodí... Okolo 20-21J je dost dobrý..
Za sebe bych doporučil 4.5, ale jde prakticky jen o osobní preference, stejně prakticky všichni vymění "originál" pružinu za export nebo V-Match

Takže ta Ti pružina je vice méně jen reklamní tah? Asi by bylo tedy lepš koupit tu za těch 15€ ( http://www.derwiederlader.de/artikel.ph ... 6cbb83ef62 ). A kterou máš Ty, Barysi?
Pbreisa: Díky za Tvůj přízpěvek, je vidět, že víš o čem mluvíš a to i z praktického, nejen teoretického, hlediska!
Jinak ohledně výkonu... Hodně lidí tu chce střílet relativně přesně i na velký vzdálenosti, dejme tomu třeba těch 100 a více metrů, a to se IMHO bez vyššího výkonu neobejde, i s 16J by snad mělo jít střílet na těch 100m, ale tady si myslím, že každý m/s navíc se hodí... Okolo 20-21J je dost dobrý..
Cogito ergo armatus sum.
A to je co se přesnosti vs výkonu týče asi nejlepší volba, ne?Barys píše:... 4,5 do 25 j a 5,5 do 30j ta flinta v klidu zvládne.
BMW tu psal, že nad 24J (asi u 4.5mm) prý vzduchna strácí více přesnost...nebudu ten příspěvek už hledat

Apevia: k tomu kompenzátoru...to fakt není kompenzátor?

A Alexxxus u AA PS píše:...není ovšem tlustá stejně po celé délce ona má udělaný kompenzátor v posledních 7cm hlavně...a to je stejnej případ, i když to rozšíření je uvnitř.
No není to skutečnej kompenzátor

Naposledy upravil(a) kesi dne 03 bře 2009 13:58, celkem upraveno 1 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Tak oni jsou dvě verze. Jedna za 300€ bez tluniče http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... s_id/11472
a druhá s http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... ts_id/8891 tlumič německy je Schalldämpfer
Tak jestli ta levnější za 300€ nemá ten "tlumič" prázdnej a druhá o 40€ dražší vyplněnej nějakým tlumicím materiálem(bude to spíš marketing za 35€ a tlumicí materiál za 5€).
Ta rychlost vím jak se řešila, že se nesmí překročit rychlost zvuku, ale zajímalo mě jestli třeba flinta s 24J už nekope víc a přesnost nejde do pryč oproti 16J.
Neukecatelnej je obsah válce a ten se nemění a tak aby nebylo zvyšování rychlosti jen na pružině a váze pístu, případně nějaké závaží v pružině. Pokud je ale obsah válce vypočtenej pro 24J tak no problem, pokud by byl vypočtenej na 16J a zvyšovalo by se to, jak jsem psal jen pružinou a závažím, tak bych čekal snížení přesnosti. Proto jsem se psal, jestli někdo netuší pro co to bylo navrhováno. Pokud pro 290 m/s, tak to s tím musí být paráda střílet i na víc jak těch 50 metrů. Stačí dát do chairgun rozdíl 240 a 290m/s a ta balistická křivka je hned veselejší
To závaží v pístu berte jako příklad, nevím jestli se u HW vede. Bral jsem to obecně
a druhá s http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... ts_id/8891 tlumič německy je Schalldämpfer
Tak jestli ta levnější za 300€ nemá ten "tlumič" prázdnej a druhá o 40€ dražší vyplněnej nějakým tlumicím materiálem(bude to spíš marketing za 35€ a tlumicí materiál za 5€).
Ta rychlost vím jak se řešila, že se nesmí překročit rychlost zvuku, ale zajímalo mě jestli třeba flinta s 24J už nekope víc a přesnost nejde do pryč oproti 16J.
Neukecatelnej je obsah válce a ten se nemění a tak aby nebylo zvyšování rychlosti jen na pružině a váze pístu, případně nějaké závaží v pružině. Pokud je ale obsah válce vypočtenej pro 24J tak no problem, pokud by byl vypočtenej na 16J a zvyšovalo by se to, jak jsem psal jen pružinou a závažím, tak bych čekal snížení přesnosti. Proto jsem se psal, jestli někdo netuší pro co to bylo navrhováno. Pokud pro 290 m/s, tak to s tím musí být paráda střílet i na víc jak těch 50 metrů. Stačí dát do chairgun rozdíl 240 a 290m/s a ta balistická křivka je hned veselejší

To závaží v pístu berte jako příklad, nevím jestli se u HW vede. Bral jsem to obecně
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
No ty dvě verze už se rozebíraly právě tu: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=390
(kurník, ještě sem něco dopisoval...)
Tak ta 16J bych řekl že bude přesnější než 24J a 7.5J bude zase přesnější než 16J...obecně. Někde sem tu viděl tabulku obsahů některých vzduchovek, myslím že tam bylo i HW97k, ale to nenajdu!
....hledal sem hledal a prd našel, fakt už nevím kde to bylo
Ty vole já to našel
http://gunshop.cz/forum/viewtopic.php?t ... 464b045c62
Sou tam dva extrémní
příspěvky od Kubajzze, tak v tom druhým to je, bude mi trvat 2dny než to co tam je narvu do palice
A ještě mi prosím vysvětlete jestli na HW97k je nebo není kompenzátor, to se mi nějak nezdá...každej tomu tady tak říká, no skutečnej kompík to není, to je mi asi jasný, ten obrázek skutečnýho kompenzátoru v příspěvku nahoře je samozřejmě ze stránek BSA
Nebo sem si právě odpověděl?
(kurník, ještě sem něco dopisoval...)
Tak ta 16J bych řekl že bude přesnější než 24J a 7.5J bude zase přesnější než 16J...obecně. Někde sem tu viděl tabulku obsahů některých vzduchovek, myslím že tam bylo i HW97k, ale to nenajdu!
....hledal sem hledal a prd našel, fakt už nevím kde to bylo

Ty vole já to našel

Sou tam dva extrémní

A ještě mi prosím vysvětlete jestli na HW97k je nebo není kompenzátor, to se mi nějak nezdá...každej tomu tady tak říká, no skutečnej kompík to není, to je mi asi jasný, ten obrázek skutečnýho kompenzátoru v příspěvku nahoře je samozřejmě ze stránek BSA

Nebo sem si právě odpověděl?
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Já, člověk který viděl HW jen na internetu si myslím, že u základního modelu, jak má apevia je jen takové rozšíření hlavně na vzhled a hlavně jako držák spodní nátahové páky (podle toho jak píše, že je to prázdné). Přece nebudou vymýšlet jiné zakončení hlavně a držák páky pro HW bez tlumiče (jak tomu němci říkají) a s tlumičem. Možná to i plní funci moderátoru,tím že po vylétnutí diabolky z hlavně vzduch za diabolkou proudí už menším tlakem rozptýlený z 4.5 na třeba 8mm ve stejném směru aby negativně diabolku neovlivňoval.
Na mém CFX je to také podobně. za koncem hlavně je plastové rozšíření přibližně na centimetr viz foto.
A k tomu jak překládal Kubajzz by mě také zajímalo jak autor přišel na ty hodnoty. Když něco přihodím
HW 77/97 - 26mm x 82mm --------------------43,5 cm3
AA TX/PP - 25mm x 100mm -------------------49,0 cm3
Gamo Hunter - 25mm x 100 mm --------------49,0 cm3
Hatsan 55 - 27mm x 96mm --------------------55,0 cm3 optimum -17J , maximum- 22J
Tak by mělo mít HW optimum někde kolem 13 Joulů a z hlediska síly by na tom měla po tuningu být AA TX lépe.
Tak teď by mě zajímalo jaké HW bude přesnější 290m/s nebo 240ms. Ono tabulky a výpočty jsou jedna věc a praxe druhá.
Na mém CFX je to také podobně. za koncem hlavně je plastové rozšíření přibližně na centimetr viz foto.

A k tomu jak překládal Kubajzz by mě také zajímalo jak autor přišel na ty hodnoty. Když něco přihodím
HW 77/97 - 26mm x 82mm --------------------43,5 cm3
AA TX/PP - 25mm x 100mm -------------------49,0 cm3
Gamo Hunter - 25mm x 100 mm --------------49,0 cm3
Hatsan 55 - 27mm x 96mm --------------------55,0 cm3 optimum -17J , maximum- 22J
Tak by mělo mít HW optimum někde kolem 13 Joulů a z hlediska síly by na tom měla po tuningu být AA TX lépe.
Tak teď by mě zajímalo jaké HW bude přesnější 290m/s nebo 240ms. Ono tabulky a výpočty jsou jedna věc a praxe druhá.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Komp
Prostě je to jen prázdná, dutá trubka, která je na konci laufu... Toto není IMHO kompenzátor, kompík je třeba to, co má Alexxxus na Evičce, nebo to, co dělal PájaHradec na QB78-mičky (tak jsem ho měl)... Pokud je to "verze s tlumičem" u Schneidera, tak je v tom "natáčka", která je obalená něčím jako tím mirelonem, je blbost za to připlácet 40€ nebo kolikže... Já tam dal 3 podložky a natáčku, kterou jsem obalil molitanem, toť vše, stačí to, výsledek stejný, čili prakticky žádný
Ad výkon: Pokud chceš střílet na 10m, tak Ti 7.5J bude více než dostačovat a přesnost bude vynikající... Ale prostě na větší distanc to chce větší sílu, takže na 50m se 7.5J no nevím, nevím... Hádal bych se a řekl bych, že 16J bude mít lepší soustřel než 7.5J a na větší vzdálenosti ještě víc... Tady se pořád řeší kopání, na to mi nejvíc sedí toto: S kvalitní větrovkou z dobré pozici musí nastřílet dobrý výsledek i blb, ale se silnou-kopající pístovkou se prostě musí umět!"(trošku zlehčené, ale je to tak)...

Ad výkon: Pokud chceš střílet na 10m, tak Ti 7.5J bude více než dostačovat a přesnost bude vynikající... Ale prostě na větší distanc to chce větší sílu, takže na 50m se 7.5J no nevím, nevím... Hádal bych se a řekl bych, že 16J bude mít lepší soustřel než 7.5J a na větší vzdálenosti ještě víc... Tady se pořád řeší kopání, na to mi nejvíc sedí toto: S kvalitní větrovkou z dobré pozici musí nastřílet dobrý výsledek i blb, ale se silnou-kopající pístovkou se prostě musí umět!"(trošku zlehčené, ale je to tak)...
Cogito ergo armatus sum.
Snad
Myslím, že je to tak jak píši, alespoň jsem to tak pobral... Ale je to lepší říkat tomu kompenzátor, než trubka na konci laufu 
Tak jsem si hrál. Po tom, co jsem se inspiroval ( http://www.airguns.budu.pl/showme2.php? ... -TX-baczek ) šroubem pro upevnění řemenu bez toho, abych musel upravovat předpažbí, či dělat nějakou objímku na lauf (nevíte kde ji sehnat? Taková objímka s očkem, která jde dát na napínací páku, pár fotek jsem už viděl). Je to soustružený z 12-tky šroubu, chvíle se soustruhem a stojanovou vrtačkou (bohužel se mi to pohlo ve svěráčku a proto není díra kolmo a o kousek uhla
)... Ještě jsem to brynýroval, použil jsem rychločernění "Klever" (či jak konkrétně to je), taková vodička, musel jsem to dělat ale asi 5x nebo 6x (není to nic extra)... Výsledek posuďte sami... Ještě musím koupit řemen a očka od UnceMike (ty rychloupínací), pak dám foto kompletu...

Tak jsem si hrál. Po tom, co jsem se inspiroval ( http://www.airguns.budu.pl/showme2.php? ... -TX-baczek ) šroubem pro upevnění řemenu bez toho, abych musel upravovat předpažbí, či dělat nějakou objímku na lauf (nevíte kde ji sehnat? Taková objímka s očkem, která jde dát na napínací páku, pár fotek jsem už viděl). Je to soustružený z 12-tky šroubu, chvíle se soustruhem a stojanovou vrtačkou (bohužel se mi to pohlo ve svěráčku a proto není díra kolmo a o kousek uhla

Cogito ergo armatus sum.
h
to vypadá v poho, ale na to mé schopnosti nestačí
a jak je uchycen druhý konec? když nechceš dělat do pažby

Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556