Weihrauch HW97k (HW77)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 10 bře 2009 07:34

No to nevím že by byly Heavy horší na menší vzdálenost cca 20m než klasické Exacty. O tom sem tu ještě nikdy nic nečetl, ale sám se o tom za pár dní (snad) přesvědčím, resp. spíš se přesvědčím že tomu tak není...

Nemohl by si sem dát ten testík? :)

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 10 bře 2009 20:00

Kesi, každej hlavni chutí niečo iné...Hovorím ti že exacty sú lepšie na 20m ako heavy(u mňa konkrétne), neviem čo je na tom nepochopiteľné, veď tá váha je na krátku vzdialenosť skôr na príťaž ako na úžitok. Fotky hodím na horára fórum keď pôjde, potom sem hodím odkaz. Neviem prečo by som mal švindlovať
Grand Power P1, Ruger SR22, CZ 858 Tactical
Diana 54 AIRKING, Air Arms Pro Sport, HW97k, Zoraki HP-01 Ultra, Gamo 440, Zbrojovka Brno Z II, Crosman MK-177
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 11 bře 2009 15:10

V poho, vždyť já to nemyslel zle :roll: Každej může dávat přednost jinejm diabolkám (u někoho může bejt rozhodující třebas výsledná energie, nebo ničivé učinky :twisted: ), který jak píšeš chutnaj jeho vzdůše nejvíc a třebas taky podle vzdálenosti, povětrnostních podmínek, nálady, rychlosti České pošty... :lol:
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Oko

Příspěvek od Apevia » 11 bře 2009 19:43

Tak mi v hlavě začal vrtat "červík pochybnosti" a rozhodl jsem se, že v paždě asi vrtat nebudu a vyřeším to ještě trošku jinak :) Jelikož polský stránky jsou celkem dost inspirativní tak jsem prolézal dál a našel tentokrát toto:
Obrázek
Obrázek
Je to vlastně z plechu (mám v plánu 5mm pásovinu) vyříznutá silueta botky jen s tím rozdílem, že do boku je vyveden takový proužek na který se navaří další vytvořené očko, ale bez závitu. Jak říkám, takové elegantní řešení, sice s tím bude víc práce, ale nebude v pažbě případně dírka jak od červotoče :) A asi na to přidělám dvě ty očka, jedno do boku a jedno jakoby klasicky dolů aby byla větší variablita řemene.... Už jen koupit plech a odhodlat se k tomu vzít po delší době zase flexu doruky :)
Cogito ergo armatus sum.
drát

Příspěvek od drát » 11 bře 2009 23:12

Ještě bych si dovolil odskočit k tématu o podkládání ok montáže ze str.49, mini foto seriálem nalezeným na webu http://radecek.fm.interia.pl/Podkladka.pdf
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Makačka

Příspěvek od Apevia » 13 bře 2009 20:10

Tak jsem na tom dnes, po zakoupení materiálu (9Kč včetně uříznutí na počkání), huspnul... Je to tedy kus pásoviny o tloušťce 5mm, ze kterého jsem začal vyřezávat siluetu botky... Zatím je to jen obrané flexou, skoro všude je ještě cca 0.5-1mm materiálu, který musím odebrat aby to nevyčnívalo, pak doupravit ten držáček oka, vysoustružit a samozřejmě ho navařit, pak už jen povrchovka, asi brynýr, ale nevím jistě... Jen pro ukázku jak je to zatím rozpracované zde:
Obrázek
Obrázek
Případně ještě pár fotek zde: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=372762
Cogito ergo armatus sum.
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 13 bře 2009 22:35

2 Kesi: sem som hodil tie nastrely: http://www.keseg.sk/index.php?option=co ... tstart=156
Grand Power P1, Ruger SR22, CZ 858 Tactical
Diana 54 AIRKING, Air Arms Pro Sport, HW97k, Zoraki HP-01 Ultra, Gamo 440, Zbrojovka Brno Z II, Crosman MK-177
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 14 bře 2009 14:54

Pěkný test, díky za něj :roll: JSB sou halt nejlepší! Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je všechno, co se proti tomu dá dělat :)
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Pokrok

Příspěvek od Apevia » 14 bře 2009 22:26

Tak jsem zase o něco pokročil... Dnes jsem už doladil finální tvatr, pak jen obrousím smirkem před povrchovkou, trochu jsem ji odlehčil-asi 55 děr prům.3.5mm, možná to ještě ale celé vyříznu (je to celkem těžký, njn 5mm pásovina). Už jsem chtěl udělat i to očko, které pak navařím na ten "jazýček", ale nejdřív jsem to dělal z jednoho šroubu z auta (viz link, je tam plotovar), ale jak jsem o pár minut déle po focení zjistil, tak byl pevnostní a to tak, že se to nedalo v žádným případě vyvrtat a dokonce jsme na něm zlomili i navrtáváček, pak jsem dělal ještě jedno, z nějaký hlazenky, ale jak jsem pak zjistil, tak to bylo taky kurevsky tvrdý a vrták to jen žvejkal, takže jsem dělal dvě očka a obě zbytečně :( Další matroš jsem už neměl, tak musím zítra něco najít a snad to už skompletuji včetně navaření, nabranýrování a přidělání na HW :) Snad ale ano :) Tady přibylo zase pár fotek ze dneška:http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=372762

Obrázek
Cogito ergo armatus sum.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Pokrok

Příspěvek od Apevia » 14 bře 2009 22:28

Tak jsem zase o něco pokročil... Dnes jsem už doladil finální tvatr, pak jen obrousím smirkem před povrchovkou, trochu jsem ji odlehčil-asi 55 děr prům.3.5mm, možná to ještě ale celé vyříznu (je to celkem těžký, njn 5mm pásovina). Už jsem chtěl udělat i to očko, které pak navařím na ten "jazýček", ale nejdřív jsem to dělal z jednoho šroubu z auta (viz link, je tam plotovar), ale jak jsem o pár minut déle po focení zjistil, tak byl pevnostní a to tak, že se to nedalo v žádným případě vyvrtat a dokonce jsme na něm zlomili i navrtáváček, pak jsem dělal ještě jedno, z nějaký hlazenky, ale jak jsem pak zjistil, tak to bylo taky kurevsky tvrdý a vrták to jen žvejkal, takže jsem dělal dvě očka a obě zbytečně :( Další matroš jsem už neměl, tak musím zítra něco najít a snad to už skompletuji včetně navaření, nabranýrování a přidělání na HW :) Snad ale ano :) Tady přibylo zase pár fotek ze dneška: http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=372762

Obrázek
Cogito ergo armatus sum.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Komplet

Příspěvek od Apevia » 15 bře 2009 20:06

Tak po pár hodinách je to už celý :)
Vložku jsem ještě víc odlehčil, vnitřek jsem vyřezal a odbrousil (na té váze je to opravdu znát), konečně jsem vysoustružil očko z materiálu který šel vrtat, navařil očko (COčko je dobrej kamarád pro tyto záležitosti :) ) a pak jsem to několikrát brynýroval rychločerněním...
Toto je to očko před navařením:
Obrázek
Před navařením:
Obrázek
Pár fotek nabrynýrovanýho:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
S botkou:
Obrázek
Na pušce:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Přední oko:
Obrázek

Povedlo se mi strhnout závit na botku v pažbě, několikrát jsem to totiž předtím zkoušel, asi mockrát :roll: No, ale hned jsem si pomohl, pár kapek vteřiňáku do dírky, nechat zaschnout a už je to zase jak nazačátku :) Puška je takto celkem vyvážená, při střelbě řemen docela pomáhá a co je hlavní, na zbrani to nezanechá žádné následky! Přední oko stačí vyměnit za orig. šroub a vzadu stačí odšroubovat botku a vyhodit tu vložku. No a po pár hoďkách práce to máte :) Tady je foto už i s řemenem:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Cogito ergo armatus sum.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Šroub

Příspěvek od Apevia » 17 bře 2009 07:32

Mám takovou blbou otázečko, ale když vyšroubuji ten šroub na nastavování odporu spouště, vypadne mi tam něco? Je tam třeba někaká pružinka nebo ten šroubek tlač jen na nějakou páčku? Díky ;)
Cogito ergo armatus sum.
Barys

Příspěvek od Barys » 17 bře 2009 09:09

Apevia: tvoje řešení s tím pásem je praktické,docela se mi to líbí.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Díky

Příspěvek od Apevia » 17 bře 2009 15:09

Díky Barys. Nejlepší na tom ale je to, že jsem nemusel dělat dírky do pažby, je to takhle lepší. Vyvážení musí každý porovnat sám, ale dobře se na tom nosí a dá se i dobře (řemen) využít při zestabilňování pozic (mám ozkoušeno už i s HW)...
Cogito ergo armatus sum.
milius

Příspěvek od milius » 17 bře 2009 16:22

............
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 17:53, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět