Tys s nima mluvil, nebo to víš jen z článků v rádobyodborných plátcích?Biggles píše:Možná bys to měl říct americkejm vojákům, kteří už drahnou dobu brečej nad "stopefektem" týhle ráže
Vojenstvi - SA58 nebo M16? 7,62x39 X 5,56 NATO?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Muj názor na tuto nekonečnou debatu je že pokud se trefim dobře , tak je uplne jedno jestli to bude 223 rem / 7,62x39
Karabiny M4 používá i naše armáda a strelivo 223 se střelou SS109 které je standartním nabojem do techto pušek neni rozhodne tak náchylné na vegetaci jako jeho lehčí předchudce.
Pokud nesu Sa 58 a plnou sumku tak nesu zrhuba 5,6kg. S M4 a stejným množstvím munice jsem o vic než kilo lehčí .......řadovej voják toho více nachodí než nastřílí a každé kilo na vic je znát .....ja osobne bych mel radeji přesnejší lehčí zbran a o kilo (litr) více vody

Karabiny M4 používá i naše armáda a strelivo 223 se střelou SS109 které je standartním nabojem do techto pušek neni rozhodne tak náchylné na vegetaci jako jeho lehčí předchudce.
Pokud nesu Sa 58 a plnou sumku tak nesu zrhuba 5,6kg. S M4 a stejným množstvím munice jsem o vic než kilo lehčí .......řadovej voják toho více nachodí než nastřílí a každé kilo na vic je znát .....ja osobne bych mel radeji přesnejší lehčí zbran a o kilo (litr) více vody

-
- Kontaktovat uživatele:
Kilo navíc jsem ochoten pochopit, to může být argument.
To zasypání prostoru olovem z útočné pušky kde jsou bad guys jak říká 4Mike mi ale přijde ujetý.
Myslel jsem si, že tahle strategie je poplatná kulometu, ne u útočných pušek.
Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit?
Proč je ideální způsob boje zbavit se za minutu munice?
To zasypání prostoru olovem z útočné pušky kde jsou bad guys jak říká 4Mike mi ale přijde ujetý.
Myslel jsem si, že tahle strategie je poplatná kulometu, ne u útočných pušek.
Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit?
Proč je ideální způsob boje zbavit se za minutu munice?
ono zásadní rozdíl spočívá v tom, že s 223 můžu vykrývat prostor stejně jako střílet jednotlivejma
ale to, že 7,62 má střelba dávkou nějaký smysl tvrdí jen ti co to nezkusili do papíru na víc jak 25m
respektive fyzicky to jde, za předpokladu, že stojí a o nadpažbí se shora opírá
Child
mně zase přijdou ujetý teorie o střelbě jednotivejma, zejména na terč(e) v pohybu
ale to, že 7,62 má střelba dávkou nějaký smysl tvrdí jen ti co to nezkusili do papíru na víc jak 25m
respektive fyzicky to jde, za předpokladu, že stojí a o nadpažbí se shora opírá

Child
mně zase přijdou ujetý teorie o střelbě jednotivejma, zejména na terč(e) v pohybu
Naposledy upravil(a) 4mike dne 22 led 2009 13:21, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Meleš pokaždý něco jinýho.
Ta Tvoje věta "poslat v co nejkratším čase co nejvíc olova do prostoru, kde se vyskytují bad guys".
Laskavě si jí ještě jednou přečti a odpověz na otázku, pokud jsi schopen porozumět psanému textu.
Ta otázka zní: "Proč v co nejkratším čase co nejvíce olova?"
Netušil jsem, že má útočná puška suplovat gattling. Za jak dlouho bude voják bez munice, pokud povede boj stylem 4mike?
Za čtyřicet vteřin?
Ta Tvoje věta "poslat v co nejkratším čase co nejvíc olova do prostoru, kde se vyskytují bad guys".
Laskavě si jí ještě jednou přečti a odpověz na otázku, pokud jsi schopen porozumět psanému textu.
Ta otázka zní: "Proč v co nejkratším čase co nejvíce olova?"
Netušil jsem, že má útočná puška suplovat gattling. Za jak dlouho bude voják bez munice, pokud povede boj stylem 4mike?
Za čtyřicet vteřin?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
To si myslíš, že ty statistiky nemohly být naplněné náboji, kde se po každé ráně mačkala spoušť?
Máš k dispozici statistiky, kde je pouze munice z útočných pušek, nebo jsou do toho přimotaný kulomety?
Měl jsem dojem, že cvičení vojáka by mělo přejít do krve jako nejvýhodnější strategie pro skutečný boj, právě kvůli tomu, aby nemusel přemýšlet nad tím, jak se chovat, až mu budou svištět střely kolem kebule.
Nebo máš dojem, že voják natáhne závěr a vysype z laufu co nejrychleji co nejvíc munice má, jak pravil 4mike?
Máš k dispozici statistiky, kde je pouze munice z útočných pušek, nebo jsou do toho přimotaný kulomety?
Měl jsem dojem, že cvičení vojáka by mělo přejít do krve jako nejvýhodnější strategie pro skutečný boj, právě kvůli tomu, aby nemusel přemýšlet nad tím, jak se chovat, až mu budou svištět střely kolem kebule.
Nebo máš dojem, že voják natáhne závěr a vysype z laufu co nejrychleji co nejvíc munice má, jak pravil 4mike?