V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jeden milimetr? Máš to zúuhlovaný nebo podložený o 1mm jen na jedný straně? Pokud jen na jedný straně tak chudák tubus...
Cogito ergo armatus sum.
Ja funguji jak s přenášením(použití osnovy) tak klilkání, ale již převládá hlavně překlikávání. Důvodů je hned několik. Prvním je, že střelba s naklikáním je přesnější, další důvod je, že při větru človkě uplatňuje horizontální stupnici, což při přenášení, poté není ani na jedné ose. A názor o té nepřesnosti při špatně natočené optice je hloupost, jelikož pokud je optika špatně uchycená, tak se ta samá chyba uplatňuje i u přenášení jelikož stupnice taky nekopiruje bal. křivku, ale uhýbá do jedné nebo druhé strany.
Barys: oki, dík!
to že bych nestřílel středem by mi nevadilo a na menší zvětšení, řekněme 10x bych měl ještě relativně velké zorné pole, ale na kolik metrů teda tím skopem na přiblížení 16x, tedy maximální přiblížení dostřelím přes ten nejspodnější "puntík"
(bod)?? 60m? Dá se to nějak spočítat?
Jestli sem to správně pochopil, tak čím menší zvětšení (přiblížení), tím více přes stejný bod nadsadím??
Altaros : ještě si to musím párkrát přečíst
, ale asi vím co tím chtěl vzduchovkář říci 
Edit: kua, už sem zase blábolil

Jestli sem to správně pochopil, tak čím menší zvětšení (přiblížení), tím více přes stejný bod nadsadím??
Altaros : ještě si to musím párkrát přečíst

Edit: kua, už sem zase blábolil

Naposledy upravil(a) kesi dne 02 úno 2009 21:37, celkem upraveno 1 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Jednoduše řečene. Situace, máš nastřeleno na 30m a střílíš na 60m, takže použiješ nějaký dot pod hlavním křížem. Jenže k tomu ti fouká proměnlivý boční vítr. Ty sjedeš na př. 2 dot pod křížem teď chceš korigovat vítr a musíš uhnout uplně mimo osy. Naklikávat na vítr nemá smysl, pokud chvilku fouká a chvilku ne, případně se mění intezita. Takže jednoduše překlikáš do středu a podle větrného praporku(křoví, trávy, atd.) posouváš po stranové stupnici. Proč myslíte, že tam sou i tyto body na příčné ose 

Kesi: záleží čím střílíš, kolik ti to padá atd.na 100m. 1dot je necelých 12 cm na 100 m.Máš jich tam 10 takže 120 cm.
Ale musim podotknou,že toto vše už tu bylo několikrát psáno a je tu vlákno o dotech tam se dočteš víc.Nebuďte líný číst.
Jinak přijeď na sraz ,klidně se u mě hlaš a já to zkusím přímo na tvoji flintu.Ono to bez přesných udajů je těžko poradit přesně.
Ale musim podotknou,že toto vše už tu bylo několikrát psáno a je tu vlákno o dotech tam se dočteš víc.Nebuďte líný číst.
Jinak přijeď na sraz ,klidně se u mě hlaš a já to zkusím přímo na tvoji flintu.Ono to bez přesných udajů je těžko poradit přesně.
Vzdálenost mezi doty je 10cm na 100m. Při určeném nastavení zvětšení (většinou 10x nebo 12x nebo.... podle výrobce).
Já taky všechno klikám, je to přesnější a hlavně jednodušší, protože u toho nemusím přemýšlet.
Doty používám jenom na korekci zásahu, protože vím, že na 12x (u mě standard) mezi doty je 14 kliků (na 24x zvětšení mám mezi nimi polovinu, tedy 7 kliků). Takže když minu o půl dotu (vlastně milu), tak kliknu 3 kliky na druhou stranu a jsem tam.
Na doty střílím přes 80m, protože víc nenaklikám, takže musím. Ale štve mě to, takže budu objednávat stavitelnou montáž.
Já taky všechno klikám, je to přesnější a hlavně jednodušší, protože u toho nemusím přemýšlet.

Doty používám jenom na korekci zásahu, protože vím, že na 12x (u mě standard) mezi doty je 14 kliků (na 24x zvětšení mám mezi nimi polovinu, tedy 7 kliků). Takže když minu o půl dotu (vlastně milu), tak kliknu 3 kliky na druhou stranu a jsem tam.
Na doty střílím přes 80m, protože víc nenaklikám, takže musím. Ale štve mě to, takže budu objednávat stavitelnou montáž.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Montáž
2Kubajzz:Jakou konkrétně? Kdesi jsem viděl tu stavitelnou montáž ale jen obrázek... Máš nějakej link?
Cogito ergo armatus sum.