V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zdarec pardálové máte někdo zkušenost s touto optikou? Jedná se o 4-16x50 EG RIS nebo Rhino 4x32 RIS se mi líbí ale nemůžu najít zda je někdo zkoušel a jakou mají paralaxu, ale asi to bude bláto z číny - nevím... Díky za odpovědi!
Jo na vzduchovku GAMO SPEEDSTER 4,5 - 24J.
Jo na vzduchovku GAMO SPEEDSTER 4,5 - 24J.
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
Stačí se podívat na cenu u 4-16x50 EG RIS a hned je jasné, že je to jen taková ozdoba na flintu pro Airsofťáky!
Ze všech parametrů je pro ně asi nejdůležitější zelené a červené podsvícení záměrné osnovy. S paralaxou se nikdo z nich nezdržuje...
Tedy na kopající Gamovce to vydrží tak 20 ran...
Ze všech parametrů je pro ně asi nejdůležitější zelené a červené podsvícení záměrné osnovy. S paralaxou se nikdo z nich nezdržuje...

Tedy na kopající Gamovce to vydrží tak 20 ran...

Ahoj strelci.
Chcem kúpiť puškohľad Optisan CP 4-16x40 F1 s krížom umiestneným v prvej ohniskovej rovine avšak informácie od používateľov o tomto modely prakticky nie sú u nás (SK/CZ) a aj v zahraničí je toho pobiede... Dajú sa nájsť informácie o modely CP 3-12x32 a ohlasy sú veľmi pozitívne tak predpokladám že po stránke kvality obrazu, mechaniky atď. to bude prakticky totožné.
Obraciam sa preto na Vás aby ste sa podelili o svoje skúsenosti ak niekto daný puškohľad vlastní alebo mal možnosť pozrieť sa naň. Pomôže každá informácia. Najviac ma však zaujíma hrúbka krížu. Keďže sa jedná o model FFP kde sa mení hrúbka spolu s obrazom tak neviem či pri 4x nebude príliš tenký a naopak pri 16x príliš hrubý... Myslím si že budem používať zväčšenie od 6-7x do 16x tak snáď to nebude príliš tenké. Fotku alebo video krížu pri jednotlivých zväčšeniach som na nete nenašiel tak možno mal niekto príležitosť vidieť to osobne a podelí sa o svoje subjektívne pocity.
Chcem kúpiť puškohľad Optisan CP 4-16x40 F1 s krížom umiestneným v prvej ohniskovej rovine avšak informácie od používateľov o tomto modely prakticky nie sú u nás (SK/CZ) a aj v zahraničí je toho pobiede... Dajú sa nájsť informácie o modely CP 3-12x32 a ohlasy sú veľmi pozitívne tak predpokladám že po stránke kvality obrazu, mechaniky atď. to bude prakticky totožné.
Obraciam sa preto na Vás aby ste sa podelili o svoje skúsenosti ak niekto daný puškohľad vlastní alebo mal možnosť pozrieť sa naň. Pomôže každá informácia. Najviac ma však zaujíma hrúbka krížu. Keďže sa jedná o model FFP kde sa mení hrúbka spolu s obrazom tak neviem či pri 4x nebude príliš tenký a naopak pri 16x príliš hrubý... Myslím si že budem používať zväčšenie od 6-7x do 16x tak snáď to nebude príliš tenké. Fotku alebo video krížu pri jednotlivých zväčšeniach som na nete nenašiel tak možno mal niekto príležitosť vidieť to osobne a podelí sa o svoje subjektívne pocity.
- Black Powder
- Administrator
Mám oba typy a sú v podstate rovnaké a dobré. U FFP sa síce kríž mení, v minimálnom zoome je v pohode a v najväčšom taký, ako u CP SFP.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Ahoj. Má niekto z vás prosím osobnú skúsenosť s puškohľadom WestHunter HD Gen2 6-24x50 FFP z Aliexpress?
QB 78, cal. 4,5mm,
PR900W, cal. 5,5 s regom + Arken ZULUS
Benjamin MAXIMUS cal. 4,5 + Optisan Cobra
Snowpeak M25 + Discovery VT-R 4-16x44SF
Skúšal už niekto kolimatot/optiku Acog 4x na vzduchovku,prip.pistol?či je to použiteľné do cca 10-15 m na hlodavce.dakujem
Pokukuju po optice Optisan cobra 3-9x42 AO, koupili byste ho z gun.cz? Nikde jinde jsem nenašel. Podle recenzí ten obchod není žádná sláva.
Ahoj. Áno, kúpil. Je to dobrá základná optika. Mám ju dlho, a som s ňou spokojný. S tým obchodom som ja problém nemal.
QB 78, cal. 4,5mm,
-
Zdravím,
potřebuji poradit jak jinak než s optikou a to na pružinovku Dianu 34 16J
Tohle vlákno jsem tak nějak na přeskáčku projel a pořád si nejsem uplně jistý...
Obvolal jsem i několik e-shopu a moudrej z toho také nejsem..někde mi nabízeli puškohledy za 5t a vejš a jinde od 1500,- do 3t (prý 16 J neni moc a stačí levnější)
Střílím pro zabavu na terč na cca 30m.
z toho velkého množství jsem vygeneroval Optisan EVX 10x44i, Optisan CP 10x32P, Optisan cobra a Valiant themys ll 10x32 SF... co vy na to ?
Snažil jsem se vybírat optiky s pevným zvětšením (dočetl jsem se tu že by měli více vydržet) jen tu Cobru 3-9 z duvodu že se chvalí a tu 16 j by měla vydžet a samozřejmě cena
Jde mi u optiky především o to aby co nejvíce vydrželela ty kopance od pružinovky
Pokud by měl někdo jiné doporučení budu rád..
mooc děkuji
potřebuji poradit jak jinak než s optikou a to na pružinovku Dianu 34 16J
Tohle vlákno jsem tak nějak na přeskáčku projel a pořád si nejsem uplně jistý...
Obvolal jsem i několik e-shopu a moudrej z toho také nejsem..někde mi nabízeli puškohledy za 5t a vejš a jinde od 1500,- do 3t (prý 16 J neni moc a stačí levnější)
Střílím pro zabavu na terč na cca 30m.
z toho velkého množství jsem vygeneroval Optisan EVX 10x44i, Optisan CP 10x32P, Optisan cobra a Valiant themys ll 10x32 SF... co vy na to ?

Snažil jsem se vybírat optiky s pevným zvětšením (dočetl jsem se tu že by měli více vydržet) jen tu Cobru 3-9 z duvodu že se chvalí a tu 16 j by měla vydžet a samozřejmě cena

Jde mi u optiky především o to aby co nejvíce vydrželela ty kopance od pružinovky
Pokud by měl někdo jiné doporučení budu rád..
mooc děkuji