TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak jsem podložil bicí pružinu kohoutu a už jen jít na střelnici to vyzkoušet. Jsem zvědav na výsledek, byl bych zase o něco chytřejší. Zkusím i zakoupit střelivo od SB, to jsem ještě nezkoušel, mam jen ty zeleně lakované "aym" a žluté "bxn", stávalo se mi to více s těmi žlutými.
Re: TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
sou série co prostě nepojedou a je jedno do čeho to dáš, TT33 má méně selhávek než pi.vz52 ta má problém v zápalníku, pokud TT33 něco nežere tak to většinou fak nestojí za nic 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Zdravim, zapoměl jsem úplně odpovědět jak jsem dopadl s TT 33. Nakonec to bylo střelivem. U střeliva SB to bylo OK. Jinak pružinu kohoutu jsem taky podložil a už to tak nechám, bylo to hned znát na průboji zápalky, byl lepší. Jinak dík za radu.Kotnour
BTW, jak je to s přesností TT-33?
-
- Kontaktovat uživatele:
Umí určitě líp. 25m střelivo MA
O tom že to umé lépe bych nepochyboval, ale furt je co zlepšovat,-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
BTW, jak na 25m se dá nastřílet 58-čkou? Prý dělá nějak 8 palců na 100 yardů, takže ~5 cm kružnice na 25?
jak vz.58 navazuje na vlákno TT33??? Takže ten dotaz dej tam kam patří. 

Dnes som kupil rocnik 1946, predavajuci tvrdil ze to je ulozenka, ale nezda sa mi. Zasobniky su scislovane, ale preco je na spusti cislo 3, rame 5?
Kupil som strelivo 7,62x25 tokarev, mosadzna nabojnica oznacenie 52 bxn, mam moznost zohnat za 13 centov tie lakovane s ocelovou nabojnicou http://www.zbrane-strelivo.sk/produkty/ ... x25tokarev neposkodia mi zbran? S&B su drahe

A s cim ju je najlepsi cistit a mazat? Dakujem
Kupil som strelivo 7,62x25 tokarev, mosadzna nabojnica oznacenie 52 bxn, mam moznost zohnat za 13 centov tie lakovane s ocelovou nabojnicou http://www.zbrane-strelivo.sk/produkty/ ... x25tokarev neposkodia mi zbran? S&B su drahe
A s cim ju je najlepsi cistit a mazat? Dakujem
Lakované ocelové bych do pistole nedával, jsou určené do pumpiček,mám za to ,že i o něco nadupanější. Psal tu o tom v tomhle vlákně Edelweiss ,doporučuji přečíst celé vlákno.
Mazání a čištění : Já jsem přešel z Konkoru na Brunox , používám na všechny zbraně a no problemo
PS. pěkně voní (Chanel5)
Mazání a čištění : Já jsem přešel z Konkoru na Brunox , používám na všechny zbraně a no problemo
PS. pěkně voní (Chanel5)

Ruger Redhawk RH 445 , FN 24 , CZ 858
Uloženka neznamená, že byla zbraň vyrobena a po několika testovacích výstřelech uložena do NZ.
Právě naopak, správná uloženka má mít pořádně odstříleno při výcviku, pak být zkontrolována, jestli těch pět ran, které má v boji vystřelit ještě vydrží a uložena do NZ pro případ války. To je správné ekonomické uvažování - přece nenecháme vojáka padnout s novou zbraní, která pak navíc stejně padne do rukou protivníka.
Nepoužité zbraně nejsou žádné uloženky, ale prostě zbraně, které na výše popsaný proces čekaly. Ale klidně si jim říkejte dál uloženky, ono se i mezi nimy totiž najde někdy nová zbraň, protože zbrojíři na útvarech točili pořád jedny a tytéž zbraně a do NZ se tedy stahovaly i nepoužité zbraně, protože teoreticky měla mít každá už dost odslouženo, ale fakticky to neplatilo. Konkrétně v případě TT, který se vyřadil z aktivní výzbroje se mezi uloženky mohly dostat i nepoužité zbraně, protože na jejich použití už nedošlo.
To jen tak na okraj, snad to není moc OT.

Právě naopak, správná uloženka má mít pořádně odstříleno při výcviku, pak být zkontrolována, jestli těch pět ran, které má v boji vystřelit ještě vydrží a uložena do NZ pro případ války. To je správné ekonomické uvažování - přece nenecháme vojáka padnout s novou zbraní, která pak navíc stejně padne do rukou protivníka.

Nepoužité zbraně nejsou žádné uloženky, ale prostě zbraně, které na výše popsaný proces čekaly. Ale klidně si jim říkejte dál uloženky, ono se i mezi nimy totiž najde někdy nová zbraň, protože zbrojíři na útvarech točili pořád jedny a tytéž zbraně a do NZ se tedy stahovaly i nepoužité zbraně, protože teoreticky měla mít každá už dost odslouženo, ale fakticky to neplatilo. Konkrétně v případě TT, který se vyřadil z aktivní výzbroje se mezi uloženky mohly dostat i nepoužité zbraně, protože na jejich použití už nedošlo.
To jen tak na okraj, snad to není moc OT.
Tak jsem šťastný majitel tétéčka - krásný kus železa.
Mám dotaz.
Jak je to s pádovou pojistkou při natažení na ozub?
Je bezpečné nosit zbraň s nábojem v komoře?
Ne-že bych chtěl tété nosit, jen mě to zajímá.

Mám dotaz.
Jak je to s pádovou pojistkou při natažení na ozub?
Je bezpečné nosit zbraň s nábojem v komoře?
Ne-že bych chtěl tété nosit, jen mě to zajímá.
neboj se, je to bezpečné.
Mám pár krabiček s lakovanými ocelovými nábojnicemi (ještě na páskách) z roku 1953 a na těch je přímo uvedeno "Pi", tzn. že jsou určeny pro pistoli - předpokládám.Schumann píše:Lakované ocelové bych do pistole nedával, jsou určené do pumpiček,mám za to ,že i o něco nadupanější. Psal tu o tom v tomhle vlákně Edelweiss ,doporučuji přečíst celé vlákno.
PS. pěkně voní (Chanel5)
ano, ja take... ono u vojenskych zbrani by to nemel byt vubec problem - museji jaksi z principu "papat" vse.
Coz muj Tokarev dela....
Coz muj Tokarev dela....