TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Samopaláky mají vyšší výkon ( údajně 30 % ,každopádně poznat to je,vystřílel jsem jich pár tisíc v dobách,kdy se daly sehnat za srandovní ceny ),ale TT by to měl vydržet,když přežila 52-ka v podprůměrném stavu.Nevýhody jsou ocelové jádro, nepříliš příjemná střelba a vyšší procento selhačů (jak která várka,asi rozdíl ve skladování).
Re: TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
no, na selhace si nemuzu stezovat.... i kdyz je fakt, ze jsem jich vystrilel tak 500.. ale ani jeden problem.
Tak to jsem, saprlot, nějak přehlédl.Schumann píše:Lakované ocelové bych do pistole nedával, jsou určené do pumpiček,mám za to ,že i o něco nadupanější. Psal tu o tom v tomhle vlákně Edelweiss
zdar, kde by sa dal zohnat akustický - expanz? za rozumný peniaz ?
alebo kde majú lacný na ZP a NP a boli by to ochotny dat ho upravit ?
dík.
alebo kde majú lacný na ZP a NP a boli by to ochotny dat ho upravit ?
dík.
Zkoušeli jste nový náboj Prvi Partizan ?
Včera jsem kupoval náboje SB.
Sem málem zajel pod pult, když mi řekl prodavač cenu.
Kde se dají koupit staré levné?
Sem málem zajel pod pult, když mi řekl prodavač cenu.
Kde se dají koupit staré levné?
Tady nakupuju já.
Nevím jestli je to pro tebe cena přijatelná, v každém případě je to levnější než SB.
Sympaťák prodejce, dobré ceny... jo
http://armyeshop.cz/detail-strelivo-pis ... zbaleno=35
Nevím jestli je to pro tebe cena přijatelná, v každém případě je to levnější než SB.
Sympaťák prodejce, dobré ceny... jo
http://armyeshop.cz/detail-strelivo-pis ... zbaleno=35
beareka je mela za 4
SM, poznáš co to je za výrobce ? Tyto náboje nabízí 1OO ks / 6 Kč BVS Praha, na netu ale píšou, že to je ocelová, lakovaná nábojnice ! Je na krabičce FMJ ? Jinak pokud to nemá ocelovou střelu, tak cena je opravdu dobrá . Prvi Partizán můžeš koupit za 8,10 Kč.
Tak v Rakovníku mi napsali, že jso to náboje původní vojenské, C.I.P., Chemnitzer Sportwaffen, střela FMJ. Cena je dobrá, proč to nebrat !
Zdravím majitele TT jako nový z jejich řad. Tokareva (r. 1952) jsem už vyzkoušel, lahůdka. Nečekaně příjemný při střelbě na ten výkon, i přesný. Ale: po střelbě jsem si všiml podivného otisku zápalníku - přikládám, obrázek (dělám to poprvé, tak se omlouvám za ev. chyby). Na další venkovní střelnici jsem pohledal nábojnice od jiných střelců z TT, na jedné jsem našel totéž v menším, jiný náboj (cizí) ok. Správce střelnice i pan prodavač v BVS shodně konstatovali, že zápalník není zkřivený.
Na sajtu o alfách jsem našel zmínku o případu, kdy hlaveň poklesla a zápalník se ještě nestačil vrátit - podobný otisk.
Jinak TT střílí spolehlivě, zádržky žádné. Jsem z ní nadšený.
Nemůže to působit slabá vratná pružina nebo pružina zápalníku? Zápalník jsem nemohl vyndat, čep nešel slušným způsobem vyrazit, tak jsem aspoň prolil pouzdro olejem. Víte někdo co s tím, stalo se to někomu z vás?
Dík
Na sajtu o alfách jsem našel zmínku o případu, kdy hlaveň poklesla a zápalník se ještě nestačil vrátit - podobný otisk.
Jinak TT střílí spolehlivě, zádržky žádné. Jsem z ní nadšený.
Nemůže to působit slabá vratná pružina nebo pružina zápalníku? Zápalník jsem nemohl vyndat, čep nešel slušným způsobem vyrazit, tak jsem aspoň prolil pouzdro olejem. Víte někdo co s tím, stalo se to někomu z vás?
Dík
Já bych asi zkusil prvně vyměnit pružinu zápalníku, teď si nejsem jist, jestli tam konstrukčně je, prolij to prvně odmašťovadlem, možná je jen špinavá šachta, každopádně doporučuji rozebrat a prohlédnout, kde je chyba. Pokud toto bude dělat dlohodobě, je pravděpodobnost, že se brzo zlomí zápalník až materiálu dojde trpělivost.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
for: burunduk
Jak řešíš podivný otisk zápalníku na zápalce náboje při střelbě z TT33, tak sám velice dobře píšeš o poklesu hlavně, kdy zápalník se ještě nestačil vrátit. Tato podélná protlačenina je CHARAKTERISTICKÝ NEODSTRANITELNÝ znak TT33, který je dán konstrukcí této pistole-silný náboj, okamžitý pokles hlavně v době max. tlaku a zapíchlého zápalníku v zápalce. Jiné pistole to nedělají, pouze všechny "Tetřevy" !!!!!! a NENÍ TO ŽÁDNÁ ZÁVADA ZBRANĚ !!!!!, ani nic jiného, z čeho by jsi měl mít obavu!!!! V tomto případě neposlouchej žádné rady o úpravách, či zásahu do zbraně, jen si ji tím opravdu zkazíš.
Originální ruský TT33 je maximálně kvalitní držák, který snese všechny druhy střeliva, originály do 1945, naše bxn, aym 1950-53, které jsou paradoxně silnější než válečné střelivo, apod, ale pozor u našich na náboje určené do samopalů, neboť tyto jsou někdy promíchány v krabičkách označených - Pi - s jiným běžným pistolovým střelivem a laik to nemá šanci rozpoznat. Při delaboracích to lze potom poznat podle délky střely, ta je podstatně delší a těžší, nafotím dnová značení těchto "samopaláků", ať někdo neudělá botu i případně pro zajímavost oba typy střel.
Náboj 7.62x25 do TT33 a Pi ČZ 52 si přebíjím, koupil jsem si matrice i pro tuto ráži, dostal jsem se i k tomu, že i střely pro tento náboj si odlévám a tak jsem cenově na hranici 1,- Kč za kvalitní ránu. A to se s takovým střelivem i Pi ČZ vz. 52 chová úplně jinak, ale to zde nepatří.
Jak řešíš podivný otisk zápalníku na zápalce náboje při střelbě z TT33, tak sám velice dobře píšeš o poklesu hlavně, kdy zápalník se ještě nestačil vrátit. Tato podélná protlačenina je CHARAKTERISTICKÝ NEODSTRANITELNÝ znak TT33, který je dán konstrukcí této pistole-silný náboj, okamžitý pokles hlavně v době max. tlaku a zapíchlého zápalníku v zápalce. Jiné pistole to nedělají, pouze všechny "Tetřevy" !!!!!! a NENÍ TO ŽÁDNÁ ZÁVADA ZBRANĚ !!!!!, ani nic jiného, z čeho by jsi měl mít obavu!!!! V tomto případě neposlouchej žádné rady o úpravách, či zásahu do zbraně, jen si ji tím opravdu zkazíš.
Originální ruský TT33 je maximálně kvalitní držák, který snese všechny druhy střeliva, originály do 1945, naše bxn, aym 1950-53, které jsou paradoxně silnější než válečné střelivo, apod, ale pozor u našich na náboje určené do samopalů, neboť tyto jsou někdy promíchány v krabičkách označených - Pi - s jiným běžným pistolovým střelivem a laik to nemá šanci rozpoznat. Při delaboracích to lze potom poznat podle délky střely, ta je podstatně delší a těžší, nafotím dnová značení těchto "samopaláků", ať někdo neudělá botu i případně pro zajímavost oba typy střel.
Náboj 7.62x25 do TT33 a Pi ČZ 52 si přebíjím, koupil jsem si matrice i pro tuto ráži, dostal jsem se i k tomu, že i střely pro tento náboj si odlévám a tak jsem cenově na hranici 1,- Kč za kvalitní ránu. A to se s takovým střelivem i Pi ČZ vz. 52 chová úplně jinak, ale to zde nepatří.
To hides: Díky. Opravdu mne to potěšilo. Povedlo se mi už vyndat zápalník a všechno očistit, i když nebylo moc od čeho. Objednal jsem si už náhradní pružinu zápalníku a zápalník - no, to neškodí. TT jsem složil a teď se těším na střelnici. TT je skvělý! Za to značení nábojů ti budu vděčný, protože jsem měl obavy, abych náhodou nekoupil někde omylem samopaláky - nerad bych TT poškodil (i když si myslím, že padesátka by mu neublížila - ale nemám s tím zatím zkušenosti a nechci riskovat).