TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Takže ač trochu jinými slovy, přišli jste na to samé, zač se někteří vysmívali lososovi.
Slavia 634 4,5 r.v. 2012 + NikkoSt. MM 4x32 AO IR MD / BulletProject 6-24x50SFE
2 rozsévačky broků Gamo AF-10 + lovecké broky z kovohutí za 150/kg
Re: TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?
A to myslis vazne?!
My jsme se dostali k tomu, ze se diabolky viklaj, ze exacty jsou nepresny a ze nejlepsi diabolky jsou s prumerem nejmene 4.54 ?!

My jsme se dostali k tomu, ze se diabolky viklaj, ze exacty jsou nepresny a ze nejlepsi diabolky jsou s prumerem nejmene 4.54 ?!
dycky STEYR
Ono za poslední rok jsem udělal zkušenost, že když je dobrá série, tak lítá dobře ze všeho, prostě chutná všem hlavním. Nejlépe to bylo vidět jak jsem testoval loni v Bohumíně po srazu. Měl jsem tam upnutý 3x Steyr + 1xHW + DeTermita s HW hlavní a všechny pušky se shodly na jedné sérii. Ještě tam tenkrát byla Jirkova FX s ST hlavní, ale z té se nedalo poznat nic, protože vždycky střelila dvě tři rány vedle sebe a dvě někam úplně do háje bez ohledu na druh diabolky. Ale nuance pro jednotlivé hlavně se můžou vyskytovat, netvrdím že ne, je to alchymie.VSCharlie píše:...
P.S: To Kubajzz
Samozřejmě tobě může tato série lítat perfektně, ale jak dobře víš, co "chutná" jedné hlavni, nemusí být dobré pro jinou.
Jinak by bylo zbytečné prováddět ty testy a pak vybírat nejlepší sérii pro danou PCP.
A já mám poslední dobou na série vyloženě smůlu.
Nejlepší byla série co jsem měl, když jsem se Steyrem začal střílet. Od té doby nic moc, navíc začaly černit prsty, jako ty "Kovohutě".
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
2 Martin K
Já osobně tvrdím jenom následující. Že mám dojem, že se poslední dobou poněkud zhoršila jejich kvalita.
Odhadem asi tak za posledního půl roku.
Ale to už jsme dost OT.
Když se vrátím k tomu co je v názvu tohoto vlákna, tak můj názor je následující...
Vzhledem k tomu, že většina zná rozměry "Online terče", tak na danou vzdálenost (30m a víc) a při ideálních podmínkách (nejlépe tunel, nebo místo bez povětrnostních vlivů a upnutá zbraň), to význam má.
Přinejmenším to dá aspoň základní náhled - představu o přesnosti dané PCP.
Samozřejmě při výběru vhodných diabolek...
Já osobně tvrdím jenom následující. Že mám dojem, že se poslední dobou poněkud zhoršila jejich kvalita.
Odhadem asi tak za posledního půl roku.
Ale to už jsme dost OT.

Když se vrátím k tomu co je v názvu tohoto vlákna, tak můj názor je následující...
Vzhledem k tomu, že většina zná rozměry "Online terče", tak na danou vzdálenost (30m a víc) a při ideálních podmínkách (nejlépe tunel, nebo místo bez povětrnostních vlivů a upnutá zbraň), to význam má.
Přinejmenším to dá aspoň základní náhled - představu o přesnosti dané PCP.
Samozřejmě při výběru vhodných diabolek...

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
Ber to trochu s rezervou.
Na polském fóru se taky objevují příspěvky, že poslední půlrok se kvalita JSB zhoršuje a už to není co bývalo. Akorát že se to tam objevuje tak co půl roku, už několik let...
Takže je to pořád horší a horší, až je to vlastně stejné, jako to bylo vždycky.

Na polském fóru se taky objevují příspěvky, že poslední půlrok se kvalita JSB zhoršuje a už to není co bývalo. Akorát že se to tam objevuje tak co půl roku, už několik let...

Takže je to pořád horší a horší, až je to vlastně stejné, jako to bylo vždycky.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kéž by toto platilo i pro Deltu titanium....
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
dnes jsem nastřelil gamekinga lrx na evanixu rainstorm 16J. lehce pofukovalo, s oporou o stůl, ale 10ran exact heavy na 38m to dopadlo následovně:
Tady je dost dobře vidět proč může být mezi sériemi zásah posunutý do strany, rychlost rotace bude nejspíš stejná, ale vyvážení hlavička/sukýnka může zvětšit ten šroubovitej pohyb a hnedky může být zásah posunutej i na stranu.
http://www.arld1.com/nutation.html
http://www.arld1.com/nutation.html
To je přesně to co tu před časem říkal losos a někdo se mu za to furt hihňal.
Když na to tak koukám, tak ta diabolka opisuje kružnici. Nemělo by to tedy potom lítat po celým terči a né jen na jednu stranu??? To by se poznalo změnou vzdálenosti, pokud by tedy na 30 metrů to chodilo vlevo, tak na 40 by to třeba mělo lítat na vpravo.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Uz dej vazne pokojS634 píše:To je přesně to co tu před časem říkal losos a někdo se mu za to furt hihňal.

losos tady nepsal absolutne nic o vyvazeni diabolky, ale o tom, ze se mu diabolka s mensi sukynkou v hlavni vikla a vypadava z hlavne!
Strilej kovohutema, hlaven cisti brokama, slavii nalož do vazeliny, čti a uč se

jen pro oživení tvé paměti:
a mimochodem, na té grafice a celkově vůbec, se bavíme o rozptylu v řádech milimetrů... nikoliv o rozptylu velikosti jídelního talíře!losos píše: Pokud jsou oba průměry malé, diabolka z hlavně vypadne.
Pokud je malý průměr hlavičky a průměr sukénky dostatečně velký, diabolka sice v hlavni drží, ale "viklá se" a po výstřelu obvykle neletí rovně, ale v nějaké spirále.
JSB Exact váhy 0,547 g má průměr hlavičky jen 4,50 mm (sukénka 4,62 mm) a to je pro hlavičku už málo, proto se v hlavni viklá a střelba s nimi je mnohem méně přesná.
To je má zkušenost za posledních asi 55 let...
nevím, nakolik je ta grafika přesná, ale všimni si, že ta diabolka během toho grafického letu ani jednou neopustila záměrnou a pořád, byť s nepatrnou odchylkou by trefila přesně ten křížek na který by jsi střílel... ale to se tebe netýká

a pokud uvážím, že ta diabolka má nějakých 4.5 milimetrů, tak podle té grafiky by mohl být rozdíl v rozptylu způsobený tou rotací nějaký 1 mm na každou stranu od centra. Ale to je pouze můj názor, nemusí to být pravda. na to by odpověděl někdo kompetentnější... já o diabolkách vím jenom tolik, že JSB jsou přesnější než kovohutě a že s exactama trefím přesně to, co chci a že broky bych si do laufu nikdy nedal

dycky STEYR
já chápu, že máme každý jiný nároky na přesnost. že někdo potřebuje zapalovat diabolkou sirky, někdo trefuje na 30m připínáčky, někdo plechovky od piva, někdo kýbl a někdo vrata od garáže. já jen prosím, aby tu ten, co trefuje ty vrata, nepsal nic o přesnosti ( bo o ni zjevně nic neví ), kvalitě diabolek a nedával zaručený rady začátečníkům
. ono by si to pak někdo mohl vzít k srdci a opravdu by těma brokama mohl začít střílet v domnění, že se jedná o to nejpřesnější střelivo na trhu
.
je sice demokracie, každý si může říkat a psát co chce, ale přece jen to pak vychází dost vtipně. asi jako když majitel vytuněné zelené Škody 120L, který nikdy nejel v jiném autě, bude popisovat své blažené pocity z jízdy a poučovat ostatní na fóru SpeedCars

je sice demokracie, každý si může říkat a psát co chce, ale přece jen to pak vychází dost vtipně. asi jako když majitel vytuněné zelené Škody 120L, který nikdy nejel v jiném autě, bude popisovat své blažené pocity z jízdy a poučovat ostatní na fóru SpeedCars

dycky STEYR
Já vám to nikomu neberu, je to jenom moje zkušenost a pocity absolutního začátečníka, který nic lepšího v ruce neměl (nepočítám pár ostrých ran na střelnici ještě za komunistů).
Mě několik set prvních ran broky lítaly nejlíp ze všeho, postupně, jak jsem se učil držet a stát se to zlepšovalo a když jsem pak přešel na boxery, tak s těma mi to postupně začalo lítat ještě líp, ale všecko bylo postupně, když jsem ze začátku dal boxery, tak to bylo o dost horší než s brokama. Když jsem si dal exacty nebo KP Master, tak mi to lítalo jinam bokem, ale stejné pokaždé stejně. Pokud jsem se opřel o bednu a dal ruku přes hlaveň, tak to lítalo jak má, tedy zjevně problém v postoji/úchopu, což se mi potvrdilo, že když si dám záležet a neodfláknu to, tak se mi odmění skoro čistým zásahem na střed.
Je možné, že kdybych hned střílel kvalitnějším střelivem, tak bych se to třeba o tisíc ran dřív naučil, ale vůbec by mě to nebavilo, protože i teď, střílet s lepšíma je záhul na hlavu a když si chci odpočinout, tak mi i víc než hodinu lítají jinam, ale z toho zase někdy co rána to mrkev.
Syn raději střílí boxerama, protože mu lepší diabolky taky lítají všude ikdyž mu ji tam dám potají a s boxerama si prostě užije zábavy.
Někdo mi poslal závěr od výrobce, že losos z 80% nemá pravdu, vysvětlím, proč se ho zastávám - přeci jenom jsem profesí taky analytik, který rozebírá co a proč a to co někdo říká, je pro mně pouze vodítko k jádru problému, vůbec mi nejde o slova nebo o to jak zdůvodňuje problém protože to každý řekne jinak podle toho jak to cítí, ale jde o jeho myšlenku - diagnózu jevu. Když řekne, že se viklá v hlavni, tak já si to přeberu tak, že někde po cestě se prostě začne "viklat", pokud napíše že 4,50 to dělají víc a 4,52 heavy to dělají nejmíň, ta si to přeberu tak, že heavy mají nejvíc materiálu, který se protlačí drážkama, tedy budou odolnější vůči stržení (to stržení se děje u všeho v rámci plasticity materiálu, jen někde víc, někde míň a někde se to úplně ustřihne). Navíc musíme brát v potaz nehomobenitu materiálu, výrobní odchylky střely i hlavně a náhle bysme zjistitli, že už v hlavni diabolka nerotuje podle své geometrické osy, ale snaží se "uhnout" - jeho slovy se prostě "viklá", byť drží okolo celého obvodu ve drážkách.
Nač se s někým hádat, když on má takové zdůvodnění, které je pro něj logické, důležitý je výsledný efekt, který když se podaří někomu jinému exaktně vyzkoumat a popsat či demonstrovat (jako na tom odkazu), tak to je přesně to k čemu jsme se potřebovali dostat. A Losos přesně k tomuto svými slovy směřoval, proto ho bráním když říkáte "nemá pravdu upalte ho". Nemá sice zcela pravdu ve svých slovech, ale má ji 100% v myšlence a složitou myšlenku kompletně vyjádřit slovy opravdu nelze, proto se všichni tak dlouho učíme na základě neúplně vyjádřených myšlenek. Ikdyby někdo vyjádřil složitou myšlenku úplně přesně, kolik lidí na světě se najde, že ji taky pochopí úplně přesně a tak jak byla autorem myšlena? Vždyť i samotná Bohem inspirovaná Bible, pokud je bez vysvětlivek, vede k tomu že ji každý pochopí jinak, což je vidět u protestantů, kde co duchovní, to zcela jiný názor na věc, protože nemají vysvětlivky, tak si mohou vytrhnout z kontextu co chtějí. Proto také mají katolíci úřad strážce víry, protože vysvětlivky pomohou pouze k přesnějšímu pochopení, ale nikdy k úplnému, a pouze ten kdo se celý život věnuje studiu chápe nejvíce, ale opět - nikdy to nechápe zcela dokonale.
Na té animaci k lepšímu pochopení problému chybí ještě jedna věc a to vliv zpomalování střely odporem vzduchu a co to bude dělat se spirálou. Ta animace totiž je pouze se statickými vektory, není to dynamický nebo matematický model, proto na ní nic víc není vidět, než spirála ve spirále jek se pořád stejně odchyluje od středu.
Mě několik set prvních ran broky lítaly nejlíp ze všeho, postupně, jak jsem se učil držet a stát se to zlepšovalo a když jsem pak přešel na boxery, tak s těma mi to postupně začalo lítat ještě líp, ale všecko bylo postupně, když jsem ze začátku dal boxery, tak to bylo o dost horší než s brokama. Když jsem si dal exacty nebo KP Master, tak mi to lítalo jinam bokem, ale stejné pokaždé stejně. Pokud jsem se opřel o bednu a dal ruku přes hlaveň, tak to lítalo jak má, tedy zjevně problém v postoji/úchopu, což se mi potvrdilo, že když si dám záležet a neodfláknu to, tak se mi odmění skoro čistým zásahem na střed.
Je možné, že kdybych hned střílel kvalitnějším střelivem, tak bych se to třeba o tisíc ran dřív naučil, ale vůbec by mě to nebavilo, protože i teď, střílet s lepšíma je záhul na hlavu a když si chci odpočinout, tak mi i víc než hodinu lítají jinam, ale z toho zase někdy co rána to mrkev.
Syn raději střílí boxerama, protože mu lepší diabolky taky lítají všude ikdyž mu ji tam dám potají a s boxerama si prostě užije zábavy.
Někdo mi poslal závěr od výrobce, že losos z 80% nemá pravdu, vysvětlím, proč se ho zastávám - přeci jenom jsem profesí taky analytik, který rozebírá co a proč a to co někdo říká, je pro mně pouze vodítko k jádru problému, vůbec mi nejde o slova nebo o to jak zdůvodňuje problém protože to každý řekne jinak podle toho jak to cítí, ale jde o jeho myšlenku - diagnózu jevu. Když řekne, že se viklá v hlavni, tak já si to přeberu tak, že někde po cestě se prostě začne "viklat", pokud napíše že 4,50 to dělají víc a 4,52 heavy to dělají nejmíň, ta si to přeberu tak, že heavy mají nejvíc materiálu, který se protlačí drážkama, tedy budou odolnější vůči stržení (to stržení se děje u všeho v rámci plasticity materiálu, jen někde víc, někde míň a někde se to úplně ustřihne). Navíc musíme brát v potaz nehomobenitu materiálu, výrobní odchylky střely i hlavně a náhle bysme zjistitli, že už v hlavni diabolka nerotuje podle své geometrické osy, ale snaží se "uhnout" - jeho slovy se prostě "viklá", byť drží okolo celého obvodu ve drážkách.
Nač se s někým hádat, když on má takové zdůvodnění, které je pro něj logické, důležitý je výsledný efekt, který když se podaří někomu jinému exaktně vyzkoumat a popsat či demonstrovat (jako na tom odkazu), tak to je přesně to k čemu jsme se potřebovali dostat. A Losos přesně k tomuto svými slovy směřoval, proto ho bráním když říkáte "nemá pravdu upalte ho". Nemá sice zcela pravdu ve svých slovech, ale má ji 100% v myšlence a složitou myšlenku kompletně vyjádřit slovy opravdu nelze, proto se všichni tak dlouho učíme na základě neúplně vyjádřených myšlenek. Ikdyby někdo vyjádřil složitou myšlenku úplně přesně, kolik lidí na světě se najde, že ji taky pochopí úplně přesně a tak jak byla autorem myšlena? Vždyť i samotná Bohem inspirovaná Bible, pokud je bez vysvětlivek, vede k tomu že ji každý pochopí jinak, což je vidět u protestantů, kde co duchovní, to zcela jiný názor na věc, protože nemají vysvětlivky, tak si mohou vytrhnout z kontextu co chtějí. Proto také mají katolíci úřad strážce víry, protože vysvětlivky pomohou pouze k přesnějšímu pochopení, ale nikdy k úplnému, a pouze ten kdo se celý život věnuje studiu chápe nejvíce, ale opět - nikdy to nechápe zcela dokonale.
Na té animaci k lepšímu pochopení problému chybí ještě jedna věc a to vliv zpomalování střely odporem vzduchu a co to bude dělat se spirálou. Ta animace totiž je pouze se statickými vektory, není to dynamický nebo matematický model, proto na ní nic víc není vidět, než spirála ve spirále jek se pořád stejně odchyluje od středu.
- mtarnovsky
Takze uz je to jasne!S634 píše: - přeci jenom jsem profesí taky analytik, který rozebírá co a proč a to co někdo říká,
S634 je analytik a mozno aj teoretik,ale praktik nikdy nebude

Kovohute n11 nebudu nikdy presne,neviem ako ich vyrabaju ale ked sa kuknem do krabicky,tak kazdy brok je inaksi a
niektore dokonca ani nie su gulate.
A ked striela postojacky bez opory z lamackou tak je uplne jedno ci striela JSB alebo LUXy,dobry sustrel nebude mat nikdy
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
jj sirkyMartin K píše:já chápu, že máme každý jiný nároky na přesnost. že někdo potřebuje zapalovat diabolkou sirky, někdo trefuje na 30m připínáčky, někdo plechovky od piva, někdo kýbl a někdo vrata od garáže. :

177
22
25
22
25