TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:
Re: TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?

Příspěvek od VSCharlie » 18 úno 2013 11:01

Kubajzz píše:....Jo, JSB vám dají vyžrat každou i sebemenší chybu střelce z jednoduchého důvodu, protože s nimi je ta chyba vidět. :lol:
......
Toto ale neplatí vždy... :roll:
Záleží na tom, jestli máš vybíranou sérii, nebo běžnou a taky na tom, z kterého stroje to někdy jde.
Poslední dobou mám na diabokly JSB trochu smůlu, nebo se obecně dost zhršila kvalita.
Například v poslední dodávce co mám, série 22000013 (4,52), jsou dost značné rozdíly v průměru sukénky.
Do Steyra mi jedna "zaleze" celá, jiná zapadne a další zase musím o něco dotlačit.
Což o to, to by až tak moc nevadilo, stejně se to srovná protlačením do "komory", ale navíc mají sukénky poměrně velké otřepy.
Co to pak dělá při střelbě, je už znát hodně... :(

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
cubirkova4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubirkova4 » 18 úno 2013 15:08

Otrepov na suknickach a ich miernej nesumernosti som sa aj ja bal. Mozem prehlasit, ze na presnost strelby nemaju ziadny vplyv. Skusal som to osobne.
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 15:50

naprosto souhlasím. já taky dneska zkoušel co umí pomačkanej exact :lol: : http://forum.gunshop.cz/diabolky-t5167-3195.html

z psychologickýho hlediska bych s tím závod nestřílel, ale na takové to domácí střílení je to úplně jedno :lol:
dycky STEYR
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 18 úno 2013 16:26

Já jsem zkoušel nedávno v tunelu na 45m takovou poloprázdnou krabičku, která se mnou procestovala přes 1000 km. :D
A výsledek byl tento:
Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 18 úno 2013 17:37

Dovolím si tak trochu nesouhlasit a poněkud polemizovat... :roll:

Ad-1
Já rozdíl v nástřelu s diabolkou s otřepy na sukénce a bez zaznamenal, možná jenom můj dojem, ale trvám na tom.
Zajímavé a také směrodatné by ovšem byly výsledky z tunelu a upnuté zbraně.
Z balistického hlediska však otřepy na stabilizační hraně, musí měnit trajektorii střely, otázka je jak moc, za jakých podmínek, na jaké dráze, atd..
Ad-2
Něco jiného je pomačkaná sukénka, která se jak kdy, záleží na nabíjení a dalším, při zasouvání a průchodu hlavní srovná a diabolkou o různém průměru sukénky.
(můj případ, posledně jsem to chybně napsal - záleží na tom a to dost)

Pokud mi při nabíjení do Steyra:
1- Je s "hranou hlavně", berme to jako výchozí "správný" průměr a Vú jako základ rovnající se 1 (jedné)
2- Zapadne o neco hlouběji od čela, má menší průměr než "správný", méně se zařízne do dražek, menší odpor a tím je Vú větší než (1). Což značí horizontání změnu nástřelu, někdy i horší stabilizaci, může dojít i k vertikální změně nástřelu.
3- Musím o 1mm dotlačit, aby byla sukénka s "hranou hlavně", což značí větší průměr, větší odpor při průchodu hlavní zpravidla Vů bude menší, než zmiňovaná (1), atd......

A pokud mi někdo bude tvrdit, že má stejný nástřel s diabolkami o průměru 4,50 jako 4,53, tak už mu nebudu věřit ani pozdrav !!! :mrgreen:
Stejně se mi ale zdá, že v JSB se poslední dobou, asi tak za poslední půrok, zhoršila kvalita diabolek.
Otřepy, nepřesnosti v průměru, deformace a poslední dobou taky černí, jako staré diabolky z kovohutí... :(
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
piku

Příspěvek od piku » 18 úno 2013 17:48

já diabolky trochu pomačkal a ..
177
22
25
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 17:56

VSCharlie píše:A pokud mi někdo bude tvrdit, že má stejný nástřel s diabolkami o průměru 4,50 jako 4,53, tak už mu nebudu věřit ani pozdrav !!!(
já to tvrdím :wink: . řekl bych, že spíš než na průměru, záleží na konkretní sérii...
jednou budeš mít lepší nástřel s 4,50 a jednou zase s 4,53
za 14 dní jedu do tunelu, tak pak předvedu nástřely s různýma sériema. i když mám pocit, že už to sem Kubajzz jednou dával.
Nebo by se k tomu mohl vyjádřit BT. a rozseknout tuto naši diskuzi. jsem si jistej, že povolanějšího člověka k tomu tady nenajdem :wink:
třeba se pletu, a v tom případě bych tady nerad roznášel nějaký klepy...
dycky STEYR
piku

Příspěvek od piku » 18 úno 2013 18:00

Já sy taky myslím že pruměr je zbytečný řešit..
Když se koukeš na ruzné série tak maj ruzně hlubokou sukínku to podle mě je to co rozhoduje.
Někde je hlubší,někde mělčí.Takže se bude měnit těžiště diabolky a asi to bude mít vliv.Možná se pletu..nevím
177
22
25
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 18:03

piku píše:já diabolky trochu pomačkal a ..
já bych řekl, že lítaj líp než kovohutě v nejlepší kondici :lol:
dycky STEYR
milius

Příspěvek od milius » 18 úno 2013 18:07

Mám stejný poznatky.4,53 Nemám,ale podle starých zásob 4,50 - 4,52 to lítá stejně.Možná v tom tunelu to bude jinak,ale v reálu mi v tom nepřijde rozdíl.Jak píše Martin za pár dní je všechno jinak a doma zbydou jen nepotřebný "nepřesný" krabičky.Pokud má někdo čas v tunelu v JSB vybrat sérii,tak o tom jiná,ale přesto nějak se mi nechce věřit,že z např. 30ti krabiček té nejlepší série budou všechny chodit tak,jako z ty první.Nevim jak to testuje třeba Kubajzz,ale asi by stálo za to,dát 5 - 10 ran z každé z těch 30 ti krabiček.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
milius

Příspěvek od milius » 18 úno 2013 18:22

K těm hloubkám sukýnek:Co jsem teď přebíral smíchaný diabolky,tak podle starších zásob se každý průměr liší vnitřním tvarem sukýnky.Nehledě na hmotnost mi to vyšlo jako na obrázku.Když vezmu v potaz hmotnost,tak bylo něco špatně podle starých zásob.
Roztřídil jsem tedy kompletní částečně pomíchanou test sadu JSB Test u Exact na 3 stejně velké hromádky podle 3 tvarů sukýnek.Včetně Express a RS.
Přílohy
sukýnky.jpg
sukýnky.jpg (10.91KiB)Zobrazeno 945 x
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 18 úno 2013 18:27

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Martin K

Příspěvek od Martin K » 18 úno 2013 18:34

no, a helemese, v tom článku je v podstatě to samé, co píšu já tady :wink: . tak to asi neroznáším nějaký bludy. to sem rád :D
akorát Kubo, mohl by jsi hodit někam ten obrázek ve větším rozlišení? já bych chtěl vidět ty série a čísla co jsou pod těmi nástřely. dík
dycky STEYR
milius

Příspěvek od milius » 18 úno 2013 18:37

Kubajzz:Toto jsem četl,ale nějak se obávám koupit jako ty 50 tisíc diabol na základě výběru z jedné krabičky.Znamená to,že 5,8,13,17 nebo 24tá krabička odpovídá té,podle které jsi vybíral?Nebo rozptyly těch hoších sérií si už nepamatuješ?Nemůže se stát,že při testování máš štěstí na krabičku?
Já takhle koupil jen 10 krabiček podle té nejlepší vybrané z několika různých sérií.No a další krabička z těch vybraných už tak dobře nechodila. :?:
piku

Příspěvek od piku » 18 úno 2013 18:52

Tak pruměr 5.52 a dvě ruzné série,rozdíly tam jsou,jak v délce diabolky tak v hloubce sukýnky..
Bohužel víc sérií doma nemám jen tyhle dvě..
Okem to je patrné víc,ta horní je hlubší a má užší kužel.
Přílohy
P2180006.JPG
177
22
25
Odpovědět