Dovolím si tak trochu nesouhlasit a poněkud polemizovat...
Ad-1
Já rozdíl v nástřelu s diabolkou s otřepy na sukénce a bez zaznamenal, možná jenom můj dojem, ale trvám na tom.
Zajímavé a také směrodatné by ovšem byly výsledky z tunelu a upnuté zbraně.
Z balistického hlediska však otřepy na stabilizační hraně, musí měnit trajektorii střely, otázka je jak moc, za jakých podmínek, na jaké dráze, atd..
Ad-2
Něco jiného je pomačkaná sukénka, která se jak kdy, záleží na nabíjení a dalším, při zasouvání a průchodu hlavní srovná a diabolkou o různém průměru sukénky.
(můj případ, posledně jsem to chybně napsal - záleží na tom a to dost)
Pokud mi při nabíjení do Steyra:
1- Je s "hranou hlavně", berme to jako výchozí "správný" průměr a Vú jako základ rovnající se 1 (jedné)
2- Zapadne o neco hlouběji od čela, má menší průměr než "správný", méně se zařízne do dražek, menší odpor a tím je Vú větší než (1). Což značí horizontání změnu nástřelu, někdy i horší stabilizaci, může dojít i k vertikální změně nástřelu.
3- Musím o 1mm dotlačit, aby byla sukénka s "hranou hlavně", což značí větší průměr, větší odpor při průchodu hlavní zpravidla Vů bude menší, než zmiňovaná (1), atd......
A pokud mi někdo bude tvrdit, že má stejný nástřel s diabolkami o průměru 4,50 jako 4,53, tak už mu nebudu věřit ani pozdrav !!! 
Stejně se mi ale zdá, že v JSB se poslední dobou, asi tak za poslední půrok, zhoršila kvalita diabolek.
Otřepy, nepřesnosti v průměru, deformace a poslední dobou taky černí, jako staré diabolky z kovohutí...