TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
no však taky na tebe jsem to myslel, Piku !! 

dycky STEYR
Re: TESTY presnosti vzduchoviek online terc,ci daco ine?
Dyt já vím..
jen mi přišlo,že to video má málo zhlédnutí,tak sem ho tam dal 
jo a tohle taky

jo a tohle taky

177
22
25
22
25
Tak vratim sa k teme.Podla mna po uplynuti casu od zalozenia vlakna,je jediny test presnosti terc na 40 a 50m z upnutej zbrane strielane v hale,ci tunely a to 10x na to iste miesto
a to zopakovat v rozmedzi tlaku kartuse aspon 5x pre sutazne potreby 

Hladká
vs drážkovaná
--
Něšlo ani tak o nějaký test přesnosti...ale o změnu výkonu při jiné délce hlavně a stejném nastavení výkonu.
To mě zajímalo nejvíc.
No moc velký upadek rychlosti to teda není

Něšlo ani tak o nějaký test přesnosti...ale o změnu výkonu při jiné délce hlavně a stejném nastavení výkonu.
To mě zajímalo nejvíc.
No moc velký upadek rychlosti to teda není

177
22
25
22
25
Dobrý test.
Škoda, že nemáš ty hlavně ve stejné délce, to by mě nejvíc zajímalo, jaký tam bude rozdíl v rychlosti mezi ST a klasikou..
Ten rozdíl 17 m/s mezi 50 a 30cm je ale dost výrazný.
Já jsem měřil rozdíl mezi 45 a 60cm a dělalo to jenom 6 m/s ve prospěch delší hlavně.
Škoda, že nemáš ty hlavně ve stejné délce, to by mě nejvíc zajímalo, jaký tam bude rozdíl v rychlosti mezi ST a klasikou..
Ten rozdíl 17 m/s mezi 50 a 30cm je ale dost výrazný.
Já jsem měřil rozdíl mezi 45 a 60cm a dělalo to jenom 6 m/s ve prospěch delší hlavně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Mezi 30-50 a 45-60 je rozdíl tak velký z důvodu té krátké délky. tam ještě nenabere rychlost, kdežto v 45 už je rychlost téměř na vrcholu a už se s délkou hlavně nebude moc zvyšovat. Pak už začíná působit proti i tření a na větší výkon bys musel dát opět víc vzduchu. Co vy na to?
JJ, je to tak. Rychlost se s délkou nezvyšuje lineárně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Zdravim
Dnes sem se snažil už po několikáté,ukecat tu černou rouru (puškohled Hammerli 6x42) co mam přidrátovanou na tom čajna kanonu (Hammerli Hunter Force 900 Combo) aby koukala tam,kam lítaj ty kousky olova a ne po okolí!!!!
A takhle to dopadlo!
Dnes sem se snažil už po několikáté,ukecat tu černou rouru (puškohled Hammerli 6x42) co mam přidrátovanou na tom čajna kanonu (Hammerli Hunter Force 900 Combo) aby koukala tam,kam lítaj ty kousky olova a ne po okolí!!!!
A takhle to dopadlo!

Základní přesnost, respektive nepřesnost větrovky lze poznat aniž by se vůbec střílelo na terč. Jak jsem už dřív psal, pro velmi přesnou střelbu je nutné aby se diabolka nedostali do spirály a letěla celou dobu stabilně. Na tento test stačí optika s přiblížením 8-12 na které bude přichycený foťák či kamera co umí nahrávat zpomaleně. Stačí i 200 snímku za vteřinu. Okem se dá pozorovat větší spirála, ale pro drobnější poloměr tzv. "chvění", kdy diabolka opisuje malý poloměr spirály je vhodnější zpomalený záznam na kterém se pak vše ukáže.
Správná diabolka se při výstřelu proti obloze jeví pouze jako stacionární černý bod, který buď padá kolmo k zemi, nebo je mírně unášen jedním směrem, pokud fouká vítr (je vhodné mít v záběru nějaký pevný bod například strom). Pokud diabolka při 20 výstřelech po sobě zopakuje tento průběh, lze očekávat dobrou přesnost na terči, kterou může maximálně ovlivnit měníce se rychlost střely ( konzistence ).
Naopak pokud se diabolky vždy dostane do spirály, nebo jen občasně, je jisté, že přesnost nemůže být velmi dobrá. Je to jednoduše proto, že diabolka se do spirály nedostane vždy ve stejném čase a tím nezakončí dopadnutí diabolky v přesně daném stejném poloměrném bodě spirály. Popřípadě se také stává, že se někdy do spirály dostane a někdy ne což jsou právě případy kdy například 3 diabolky letí přesně jedna vedle druhé a 4 uletí jakýmkoliv směrem v poloměru který odpovídá poloměru spirály těsně před dopadem. Proto je vhodné udělat více záznamu a každý projít a popřípadě udělat statistiku kolik letělo správně kolik špatně a popřípadě jak špatně (jak velký byl poloměr spirály) .
Spirála má navíc tendenci se ze zvyšující dobou letu zvětšovat a proto na delší vzdálenost se nepřesnost kulminuje, popřípadě se diabolka dostane do spirály až po určité době letu. Takže se opravdu může stát že větrovka na krátkou vzdálenost je přesná, ale při přechodu na větší vzdálenost přesnost rapidně klesne.
Správná diabolka se při výstřelu proti obloze jeví pouze jako stacionární černý bod, který buď padá kolmo k zemi, nebo je mírně unášen jedním směrem, pokud fouká vítr (je vhodné mít v záběru nějaký pevný bod například strom). Pokud diabolka při 20 výstřelech po sobě zopakuje tento průběh, lze očekávat dobrou přesnost na terči, kterou může maximálně ovlivnit měníce se rychlost střely ( konzistence ).
Naopak pokud se diabolky vždy dostane do spirály, nebo jen občasně, je jisté, že přesnost nemůže být velmi dobrá. Je to jednoduše proto, že diabolka se do spirály nedostane vždy ve stejném čase a tím nezakončí dopadnutí diabolky v přesně daném stejném poloměrném bodě spirály. Popřípadě se také stává, že se někdy do spirály dostane a někdy ne což jsou právě případy kdy například 3 diabolky letí přesně jedna vedle druhé a 4 uletí jakýmkoliv směrem v poloměru který odpovídá poloměru spirály těsně před dopadem. Proto je vhodné udělat více záznamu a každý projít a popřípadě udělat statistiku kolik letělo správně kolik špatně a popřípadě jak špatně (jak velký byl poloměr spirály) .
Spirála má navíc tendenci se ze zvyšující dobou letu zvětšovat a proto na delší vzdálenost se nepřesnost kulminuje, popřípadě se diabolka dostane do spirály až po určité době letu. Takže se opravdu může stát že větrovka na krátkou vzdálenost je přesná, ale při přechodu na větší vzdálenost přesnost rapidně klesne.
-
Altarosi díky. To je perfektní popis problému.
Teď už jen malinký dodatek - čím je to způsobeno a jak to napravit.
Teď už jen malinký dodatek - čím je to způsobeno a jak to napravit.
Zeby znizenim rychlosti?
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP