Ahoj, já Ti odpovím jen na část Tvých otázek. Tak především, Tvoje břitva už je opravdu moc opotřebovaná, rezivá do hloubky a hlavně velmi úzká. To jsou všechno důležité údaje pro to, aby jsi tuto břitvu uložil jako památeční, a pokusil se někde ve starožitnicví si koupit břitvu vhodnější k holení. To prohnuté ostří způsobil právě ten vybroušený kámen. Je vidět, že byl velmi často používaný a to způsobilo zůžení břitvy, opotřebování kamene a tím prohnutí ostří. Taky to zůžení poté způsobuje příliš velký úhel ostří, rychlé ztupení a zase nutnost brousit. Obthování je v takovém případě dost neůčinné. Takhle hluboká rez se už nedá vyleštit ničím. Sidol je sice velmi dobrý, ale jen na povrchové skvrny. Co se týká té střenky, mám břitvu z roku 1898 a její střenky jsou z nějakého umělého materiálu. Kdyby na Tvé byl přírodní materiál, tak mi připadá nejvíce podobný želvovině, ale to je jen můj odhad.
Co se týká údržby, je to jednoduché, mám malý hadřík napuštěný olejem, a po opláchnutí a vysušení, břitvu tímto hadříkem protáhnu. Malý fígl, dej si pozor aby Ti ve střenkách nezůstaly kapky vody, nádherně potom v těch místech břitva rezne

Taky si sežeň nový ROVNÝ brousek na břitvu. Tenhle si nechej na velmi jemné nože. Těm nevadí brousek do kulata.