Britva
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
vyrobeno v Sedlčanech, viz http://www.kds.cz/
27. prosince 1950 se o 13. hodině ve zdejší restauraci "U Karla IV." sešla ustavující valná hromada 27 zakládajících členů Oblastního lidového kovodružstva. Záměr založit družstvo vyplýval z celkové společensko-politické situace, probíhajícího znárodňování a stále těžších podmínek soukromého podnikání. Základem družstva se staly firmy Vilém Rebec, výroba nožů v Sedlčanech, a Vladimír Říha, nožířství Benešov, jejichž výrobní programy a zásoby materiálu družstvo převzalo. Tak vzniklo k 1. 1. 1951 KDS - "zapsané společenstvo s ručením obmezeným, zaměřené na výrobu nožířského a kovového zboží všeho druhu, výrobu kuchyňských potřeb, řemeslných a jiných nástrojů všeho druhu, živnost nožířskou, kovářskou a zámečnickou".
27. prosince 1950 se o 13. hodině ve zdejší restauraci "U Karla IV." sešla ustavující valná hromada 27 zakládajících členů Oblastního lidového kovodružstva. Záměr založit družstvo vyplýval z celkové společensko-politické situace, probíhajícího znárodňování a stále těžších podmínek soukromého podnikání. Základem družstva se staly firmy Vilém Rebec, výroba nožů v Sedlčanech, a Vladimír Říha, nožířství Benešov, jejichž výrobní programy a zásoby materiálu družstvo převzalo. Tak vzniklo k 1. 1. 1951 KDS - "zapsané společenstvo s ručením obmezeným, zaměřené na výrobu nožířského a kovového zboží všeho druhu, výrobu kuchyňských potřeb, řemeslných a jiných nástrojů všeho druhu, živnost nožířskou, kovářskou a zámečnickou".
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Značka KDS
Ahoj Mortimer,
Značka KDS v kruzích, je česká značka firmy KDS-Sedlčany - nožířské výrobní družstvo, zabývající se výrobou profesionálních řeznických nožů. Mají dlouhou tradici ve výrobě břitev a nožů jako firma kterou vedl Augustýn Rebec v době před první světovou válkou a jeho otec dokonce měl kovářství a výrobu nožů za Napoleona. Nástupnická firma KDS - byla založena v roce 1950 ale jestli se i poté zabývali výrobou břitev to nevím. Nůž od nich mám a jsem s ním velice spokojený. Přidej fotku Tvé břitvy, ať se můžeme pokochat.
Značka KDS v kruzích, je česká značka firmy KDS-Sedlčany - nožířské výrobní družstvo, zabývající se výrobou profesionálních řeznických nožů. Mají dlouhou tradici ve výrobě břitev a nožů jako firma kterou vedl Augustýn Rebec v době před první světovou válkou a jeho otec dokonce měl kovářství a výrobu nožů za Napoleona. Nástupnická firma KDS - byla založena v roce 1950 ale jestli se i poté zabývali výrobou břitev to nevím. Nůž od nich mám a jsem s ním velice spokojený. Přidej fotku Tvé břitvy, ať se můžeme pokochat.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
foto břitvy
Jen ji vyfoť, takovou jaká je, aspoň budeme moct porovnat až budeš mít nabroušenou. To není o tom, že je obyčejná, to je o tom, že vůbec je, a když je, že ji má někdo rád, a když ji má někdo rád, tak je ta nejkrásnější na světě. 

Zdravím Petr S.
Helemese co jsem našel:
http://www.profimed.cz/cs/obchod/pro-mu ... na-holeni/
První co se mi fakt líbí a je za příjemnou cenu.
BTW Co ta adresa na toho brusiče v Brně? Má ji někdo?
http://www.profimed.cz/cs/obchod/pro-mu ... na-holeni/
První co se mi fakt líbí a je za příjemnou cenu.

BTW Co ta adresa na toho brusiče v Brně? Má ji někdo?
Detaily výrobce pásku
4 MOrtimer: Brusič v Brně= pan Tupý= Hrnčířská 21 60000 Brno
4 MOrtimer: Brusič v Brně= pan Tupý= Hrnčířská 21 60000 Brno
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Xerxesovo štěstí
Xerxesi,
tak tomu říkám štěstí a radost z nálezu. Ta břidlice ve dřevěném futrálku, co je vyfocený otevřený, to je přesně ten co mám a co považuji za velmi + velmi dobrý brousek na broušení s páru kapkama oleje.
Ty ostatní součásti brousící soupravy Ti musely taky udělat velikou radost. Najít takový poklad je dnes už vzácnost, a umocněno funkčností a možností ihned použít - nádhera. Blahopřeji a popiš posléze zážitky z broušení.
tak tomu říkám štěstí a radost z nálezu. Ta břidlice ve dřevěném futrálku, co je vyfocený otevřený, to je přesně ten co mám a co považuji za velmi + velmi dobrý brousek na broušení s páru kapkama oleje.

Zdravím Petr S.
Drahý kolego Smékale, copak budu povídat ohledně zážitků z broušení...
Hned jsem čapl všechny břitvy, přejel jsem je nejdřív na břidlici která je z obou kamenů drsnější, poté na tom kameni ve futrálku a nakonec na tom pásku ve futrálku. Spokojenost nejvyšší!!!
Hned jsem čapl všechny břitvy, přejel jsem je nejdřív na břidlici která je z obou kamenů drsnější, poté na tom kameni ve futrálku a nakonec na tom pásku ve futrálku. Spokojenost nejvyšší!!!
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,