Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
relka

Příspěvek od relka » 10 zář 2008 08:42

Znovu zdravím.... malý tip na štětku z jezevce. Nad Karlovým náměstím v Praze, v Ječné kousek nad kostelem je "dentální" prodejna s věcmama na údržbu zubů. No a tam jsem letos koupil štětku za 350,- Kč, mýdlo mají asi za 280,- Je to jezevec, kvalitou nevím, nemám srovnání se štětkou za dva tisíce ale proti umělé štětce neporovnatelné. Jinak já si mýdlo nanesu na dlaň a potom našlehávám přes prsty a občas naberu do štětky trochu teplé vody kterou si nechávám téct tenoučkým čůrkem. Je to zážitek vidět, co se do pěny dá zapracovat vody. Sprej nemá proti mýdlu s jezevcem šanci. Jinak jsem asi cvok, ale mám tohle vlákno kompletně do stránky 20 na papíře. To když jsem zjistil, že mě při pročítání pálí oči. Papír je holt papír... a líp se v tom hledá.

Zdravím
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Brousek

Příspěvek od Radgost » 10 zář 2008 17:12

Tak jsem právě navštívil pana Sucháčka v Ustí u Vsetína a osobně si vybral dva brousky z jemné břidlice. Krása. :-) Už se těším až po jednom z nich přetáhnu břitvu. Přecejen je lepší vybrat si brousek osobně. Ne že by byly některé špatné, ale vybrat si ty ultrahladké s nejjemnější kresbou kamene je taky zážitek. :-)
Dark

Příspěvek od Dark » 10 zář 2008 18:41

Á pan je poeta ;-) . Jo osobní výběr těchto chlapských věcí má své kouzlo. Zrovna jsem si uvědomil, že jsem kolem Ústí o víkendu projížděl. Mohlo mě napadnout se zastavit :-( . Ono ne že bych brousek neměl. To jako že mám ale třeba bych našel nějaký ještě lepší ..... :-)
Ondřej Živný

Nový přírůstek?

Příspěvek od Ondřej Živný » 10 zář 2008 22:19

Ahoj, zdravím všechny, co podlehli holení břitvou!
Dnes jsem si ve zkratu (ač jsem to dloho plánoval) koupil svoji první břitvu (zítra plánuju koupit kožený pás na hranolu, sehnat brusnou pastu, holicí mýdlo, štětku atd.) a rád bych se zeptal, na Váš názor. Neočekávám zrovna chválu, biřtva není přímo výstavní, ale doufám, že na první "krvavé pokusy" bude stačit. Mé dotazy by spíše směřovaly, co s ní nyní? Vyčistit? Protože fotky jsou nekvalitní, pokusím se břitvu zhruba popsat. Čepel délky 6,5cm, šíře nejvíce 0,9cm, mírně zoxidovaná shora, okometricky rovná, nápis těžko rozluštitelný (lze odtušit **R**N & Co **Effield, dále zvláštní značka, pod ní nápis TIME), střenka dřevěná, místy ošoupaná, v jedné části jakoby zmáčklá kleštěmi, břitva podepsaná jistým Hlavsou, dále vyryto "61". Nevím, co si počít, ocením kritiku i každou radu. Díky moc
Přílohy
ostri.JPG
ostří (zatím spíš tupí)
signatura.jpg
označení
vybrus.jpg
výbrus
Ondřej Živný

Nový přírůstek?

Příspěvek od Ondřej Živný » 10 zář 2008 22:21

Ještě zasílám foto celku
Přílohy
celek.jpg
Když není vidět, nevypadá úplně špatně...
Baron

hodnocení břitvy

Příspěvek od Baron » 10 zář 2008 23:31

Ondřej Živný:

vítám tě mezi několika málo gentlemany kteří zjistili, že existuje i jiná volba, než televizní sugescí propagované telekrámy typu Gillette, Wilkinson a podobně. To něco je břitva - kdo jí vládne má styl, charisma a obdiv žen...

Nezlob se, ale břitva kterou sis pořídil je neschopná dobrého oholení. Btw, je to anglická Sheffield.
- špatný výbrus, ještě horší než u mé břitvy, kterou jsem nedávno obdržel
- má toho už hodně za sebou. Zažila už několik přebroušení a dál už to nejde.
- je a zůstane tupá, nelze to napravit. Neoholíš se s ní.
- odlož ji, dej si ji do sbírky a začni s jinou, s touto budeš ztrácet čas

Mýdlo, řemen, pastu a štětku si sežeň, ale než koupíš břitvu tak ji pořádně prohlédni. A přečti si celé toto vlákno - určitě neprohloupíš a budeš v obraze na co se zaměřit a na co si dát pozor.

to all:

je Vám tady špatně, že chcete pryč? Mě se tu líbí. Osobně říkám narovinu, že nemám čas jakkoli se podílet na vytvoření a udržování toho webu výhradně o břitvě. Bylo by to hezké, ale je nás málo a bylo by to o ničem. Samozřejmě by to jistě přispělo k popularizaci břitvy, která by se možná časem dostala do širšího povědomí slepého stáda mužů, ale ve velký úspěch nevěřím.
Jak už tu od někoho zaznělo: lidé jsou líní a pohodlní a s takovými si břitva rozhodně nerozumí...
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Dark

Příspěvek od Dark » 11 zář 2008 09:01

K tomu webu břitva.cz :-) .
Když bude mít někdo chuť a čas se do něčeho takového pustit proč by ne ale nějak nemám tušení jak třeba takový web financovat. Pronájem webu a domény něco stojí a dělat to na nějakém free serveru nemá cenu. V zahraničí podobné weby sponzorují obchodníci s příslušným materiálem ale kromě Palase u nás nikoho neznám.
Občas se na tyto zahraniční weby kouknu a oceňuji hlavně přehlednost.
Bývají tam sekce pro nováčky kde se donekonečna probírá držení samotné břitvy :-) ale nikoho to neštve – je to prostě určeno pro začátečníky. Další oddíly jsou věnovány obvykle technice holení, broušení břitev, přípravkům k holení, po holení a nikdy nechybí oddíl věnovaný samotným břitvám – značkám, výrobcům , obchodníkům, opravám atd. Každý si najde hned co potřebuje.
Je ale fakt že vzhledem k „bohatému“ sortimentu u nás je otázka zda by bylo o čem diskutovat.
Docela se mi líbila jedna diskuse kdy se americký obchodník ptal zda je v Bostonu kam se chystá za obchodem holičství kde by se mohl nechat oholit klasikou. Dostalo se mu hned několika tipů sice ani jeden z Bostonu ale alespoň člověk ví kam se obrátit kdyby měl cestu do Londýna, Avignonu, Španělska a dalších míst po celém světě :-) . Mělo to svůj půvab protože to ukázalo, že lidí podobného ražení jako tady je po celém světě docela hodně.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Bez břitvy

Příspěvek od Radgost » 11 zář 2008 09:26

Provoz takové stránky není příliš drahý. Nákup domény stojí 95 Kč. Roční webhosting vyjde na 900,- Kč + počáteční náklady na pořízení fóra v PHP jazyce - cca 2000,- Kč.

Mám brousek, brusnou pastu, řemen na broušení, ale nemůžu sehnat řádnou břitvu. Grrrrrr :cry:
Tukan

Příspěvek od Tukan » 11 zář 2008 10:36

Já mám břitvu a pás, jinak nic.......grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Není Ústí jako Lhota. :-)

Příspěvek od Radgost » 11 zář 2008 12:00

Dark píše:Á pan je poeta ;-) . Jo osobní výběr těchto chlapských věcí má své kouzlo. Zrovna jsem si uvědomil, že jsem kolem Ústí o víkendu projížděl. Mohlo mě napadnout se zastavit :-( . Ono ne že bych brousek neměl. To jako že mám ale třeba bych našel nějaký ještě lepší ..... :-)
Jen tak mimochodem, mistr Sucháček bydlí ve Lhotě. :P
Omlouvám se za mnou uvedenou, původní dezinformaci. :oops:
Dark

Příspěvek od Dark » 11 zář 2008 12:39

Doufám že ne v Podkopné Lhotě :shock: Tam jsem nocoval .....
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 11 zář 2008 12:41

Dark píše:Doufám že ne v Podkopné Lhotě :shock: Tam jsem nocoval .....
:lol: Ne, ve Lhotě u Vsetína.
Dark

Příspěvek od Dark » 11 zář 2008 12:50

Takže jsem pobýval na místě vzdáleného nějakých deset kiláků. Docela pech.
MUDR C

BŘITVA - Cut Throat Razor aneb Česko - Anglický slovníček

Příspěvek od MUDR C » 11 zář 2008 13:18

Česko - anglický slovníček

BŘITVA – Cut Throat Razor
Obecně cokoli na holení, od elektr. holícího strojku přez břitvu po skalpel – Razor
Holič pánský - Barber
Kožený pás na broušení – Razor Strop, nebo Leather Razor Strop
na dřevě: Razor Strop with Wooden Handle
dlouhý pás: Razor Strop Leather Canvas, nebo Razor Strop Leather Straight
PŘÍPADNĚ KOMBINACE.
Brusná pasta – Sharpening Paste
Obtahování / Broušení – Sharpening
Mýdlo na holení – Shaving Cream / Soap
Miska na rozmíchání holícího mýdla – Shaving Mug / Bowl
Štětka na nanášení mýdla na tvář – Shaving Brush
Kosmetika – Skin Care
Kosmetika výživové přípravky – Skin Food
Voda / krém poholení – Aftershave, nebo Skin Repair
Parfemy se sladkou vůni - Fragrances
Daň z přidané hodnoty (DPH) – užívá se zkratka V.A..T. Nebo jen VAT

Přidávám link na anglickou společnost ze Sheffieldu prodávající břitvy, pasty, kosmetiku … prostě vše okolo holení. Ceny jsou uvedeny v Anglických Librách (GBP). V levo dole jsou vlajky států které ceny převedou do Eur nebo na Americký Dolar (USD). Směný kurz je upravován každý den.

http://www.theenglishshavingcompany.com ... %20Paste@b

Říkají si: The English Shaving Company. Web: www.theenglishshavingcompany.com. Koupil jsem od nich jako dar uhlikatou břitvu + kosmetiku loni před vánoci. Příjemnce daru byl velmi spokojen.

Nejen pro sběratele. Podívejte se na angliký www.ebay.co.uk Lze tam pořídit starožitné břitvy a vše okolo holení ve velmi dobrém stavu a za dobrou cenu.

Mnohokrát děkuji.
Klidné dny
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 11 zář 2008 14:14

Tady ten thread je tak inspirativní, že už jste mě zblbli taky. :lol:
Dneska jsem si přines domů tenhle kousek:
Obrázek
Obrázek
Ještě musím koupit řemen, štětku, mýdlo atd. a pak to prubnu. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět