Tedy jen si člověk na pár dní odskočí do zahraničí a hnedle tu jsou 3 nové stránky. Jen tak dále!
Já jsem pastu koupil zde. Balení pasty určitě mohlo být vyřešeno lépe, ale jsem spokojen a podle dosavadní spotřeby vydrží ještě hodně dlouho. Přiznám se, že dle návodu vašnosty Smékala jsem pastu nezkoušel.
http://www.palas-m.cz/eshop/40/244-501- ... ritvy.html
U této pasty je nutné mít neustále na paměti, že v tomto případě méně znamená více. Nesmí se toho zkrátka na řemen nakydat moc. Pak člověk tahá břitvou jak po kostce másla, vůbec to nebrousí a je celej zapráskanej, o břitvě nemluvě.
Nejlepší je skutečně mít starou vrstvu na řemenu a tu jen zlehka a opatrně doplňovat a udržovat. Na čerstvě rozetřeném slabém filmu této pasty se nedá pořádně obtahovat - musím to vždy nechat pořádně "zatáhnout" a zaschnout a pak teprve přiložit břitvu.
V krabičce jsou dvě pasty:
černá - jen leští
červená - brusná, jedině tu používám
Když obtahuji, tak přitlačuji břitvu jen velmi mírným tlakem! Ikdyž budete obtahovat technicky správně (hlava i ostří břitu přitlačeno k řemenu), ale budete moc tlačit, tak nikdy nedosáhnete dobrého výsledku.
A nutno obtahovat rychlými tahy šikmo přes řemen. Příliš pomalými tahy břitvu také nenabrousíte.