Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tukan

Příspěvek od Tukan » 08 zář 2008 11:29

Zdravím a jěště jednou všechny přítomné prosím o objasnění pro mne tajemného pojmu brusná pasta.

V železářství neví co to je a když jsem volal majiteli serveru Jatagan, který brusné pasty prodává po internetu, tak mi nebyl schopen poradit která by se na břitvu hodila. všechny jsou určeny na brusné kotouče.....

Pradíte mi??? Díky

Jinak včera jsem svou tupou břitvu obtáhl na břidlici a rázem to bylo poznat, nechci ji ale zničit. Mnou vytvořená pajc se směsi křídy a popela se mi nějak nezdá.

:D :D :D

Dark

Příspěvek od Dark » 08 zář 2008 14:48

Používám brousek tak nejsem k radění ten úplně pravý ale samotná křída s popelem ze své podstaty nemůže přece brousit. Chce to nějaké zrno byť jen nějaké jemňounké ale podle mne by tam mělo být. Jinak brusná pasta na kotouče je to co hledáš možná tě jen zaráží ten pojem brusný kotouč a možná vidíš rotující kus „kamene“ ;-) ale jsou i hadrovou kotouče určené k leštění a tam se právě brusná pasta používá.
Takže kup prostě tu nejjemnější pastu na kotouče co seženeš a pak si ji zpracuj dle postupu ala Smékal :-) na ještě jemnější a je to :-) .
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Brusné a lapovací pasty

Příspěvek od Radgost » 08 zář 2008 15:54

Baron

brusná pasta

Příspěvek od Baron » 08 zář 2008 19:02

Tedy jen si člověk na pár dní odskočí do zahraničí a hnedle tu jsou 3 nové stránky. Jen tak dále! :arrow:

Já jsem pastu koupil zde. Balení pasty určitě mohlo být vyřešeno lépe, ale jsem spokojen a podle dosavadní spotřeby vydrží ještě hodně dlouho. Přiznám se, že dle návodu vašnosty Smékala jsem pastu nezkoušel.

http://www.palas-m.cz/eshop/40/244-501- ... ritvy.html

U této pasty je nutné mít neustále na paměti, že v tomto případě méně znamená více. Nesmí se toho zkrátka na řemen nakydat moc. Pak člověk tahá břitvou jak po kostce másla, vůbec to nebrousí a je celej zapráskanej, o břitvě nemluvě.
Nejlepší je skutečně mít starou vrstvu na řemenu a tu jen zlehka a opatrně doplňovat a udržovat. Na čerstvě rozetřeném slabém filmu této pasty se nedá pořádně obtahovat - musím to vždy nechat pořádně "zatáhnout" a zaschnout a pak teprve přiložit břitvu.

V krabičce jsou dvě pasty:
černá - jen leští
červená - brusná, jedině tu používám

Když obtahuji, tak přitlačuji břitvu jen velmi mírným tlakem! Ikdyž budete obtahovat technicky správně (hlava i ostří břitu přitlačeno k řemenu), ale budete moc tlačit, tak nikdy nedosáhnete dobrého výsledku.
A nutno obtahovat rychlými tahy šikmo přes řemen. Příliš pomalými tahy břitvu také nenabrousíte.
8)
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Aibo

Nováček

Příspěvek od Aibo » 08 zář 2008 19:29

Zdravím všechny přítomné (menší i větší) natšence a (pravděpodobně) břitvou se holící. Po rychlém pročtení "vlákna" jsem došel k názoru, že jste pravděpodobně nejkvalifikovanější odborníci (byť samouci) na tuto problematiku v republice.
Proto bych se rád ohlásil jako nová tvář do vaší malé komunity nadšenců.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 08 zář 2008 20:21

Díky Barone, tu pastu na té adrese jsme si objednal.....uvidíme.
Dneska jsme zkoušel přeříznout vlas a ani náhodou, je tedy tupá jak....

Podle Tvého popisu jsem to brousil uplně bblě, pomalu, a s velkým uhlem, jdu to zkusit tak jak píšeš, tedy hodně naplocho a rychle..........

Objednal jsme si i nějaký to mýdlo s avokádem............za štětku z jezevčího chlupu cca za dva litry už mi jaksi nezbylo............................tož tak na světě.

Jinak Ahoj nový člene............břitvomile..............jen Tě upozorňuju, že toto vlákno je silně návykové................. :D
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

nový člen na vlákně

Příspěvek od Smékal Petr » 08 zář 2008 20:43

to Aibo:
Vítám Tě mezi námi. Je nás tu už hodně co se holí břitvou a je jen dobře, že přibývají stále další. Napiš jestli už jseš břitvový zkušený či nově zkoušející se holit. Jestli máš nějaké foto svých krasavic, tak je přidej sem ať se taky pokocháme. A co znáš za finesy holení a práce s břitvami, taky přidej ať je nás víc a nebojíme se Břitev nic.

to Tukan:
samotná křída a popel jednak na řemenu nedrží - musí se spojit olejem - a jednak tam nejsou pro samotné broušení. Teprve s kousíčky jemné brusné pasty to DOHROMADY tvoří tu pajc-směs která zároveň brousí a leští to ostří.
Jak píše Baron, taky mám tu krabičku se dvěma barvami brusné pasty. Používám tu červenou, ale na krabičce je napsáno, že je to ta jemněší. Přímo v návodu je psáno, že ji mám rozpustit v minerálním oleji. učinil jsem tak, nechal odstát a jen to jemné jsem nanesl na pásek spolu s křídou a popelem. Ten maglajs jsem na pásku nechal do druhého dne vcucnout do kůže a pak skleněnou flaškou solidně rozleštil, až se začala kůže leštit. Ono to hned tak nejde protože to nějaký čas trvá než se kůže začne lesknout. A když obtahování nestačí, přijde na řadu brousek s olejem "ajeto"
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

zabrušovací pasta

Příspěvek od Smékal Petr » 08 zář 2008 21:01

Tuto pastu jsem koupil, bylo to trošku dříve - viz ta cena :lol: ale slouží mi dodnes. Tu trošku co jsem si vzal na břitvu mám už léta ve mini-skleničce od léků a pořád stačí. To moc, co chybí v krabičce jsem používal na jiné věci.
Přílohy
P1110348-b.jpg
Zabrušovací pasta dvoubarevná
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 08 zář 2008 21:04

už to šmydlím, brousek břidal, konkor... a jedu.... tož uvidímě...
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

olej

Příspěvek od Smékal Petr » 08 zář 2008 21:12

Konkor - nevím, protože ten by měl být konzervační a tak nevím jestli bude mít stejný vlastnosti jako olej na šicí stroje, ale pokud tu pastu rozpustí, tak by něměl být problém. Nezapomeň rozleštit skleněnou flaškou.
Zdravím Petr S.
Andreas

Mým snem je ....

Příspěvek od Andreas » 08 zář 2008 21:19

...navštěvovat malé "klubové" holičství se zručným holičem. Nechat se ostříhat, oholit, být v bezpečném pánském přístavu, kam plané tlachy tohoto světa nemají přístup. Kdyby tak nějaký podnikatel v Praze vycítil příležitost. Ani nějakého středomořce bych se nebál....
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

malé klasické holičství pro uzavřenou společnost.

Příspěvek od Smékal Petr » 08 zář 2008 21:25

Dovedu si to živě představit,
jako v malé sicilské vesnici, kde holičem jsou generace jedné rodiny, je tam zaběhnutý rituál poklidného života, diskrétní holič sice zná životní osudy všech svých zákazníků, ale přesně ví kolik který zákazník "unese" mluvení, nikdo neruší čtenáře denního tisku a kam se chodí taky relaxovat. Jenže náklady na provoz dnešního holičství by utáhly jen sériově odbavovaní zákazníco v počtu víc než vyšším. Proto taková oáza klidu zůstane jen snem. :cry:
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 08 zář 2008 21:40

valím to na brousku- břidla
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 08 zář 2008 21:42

dej foto ať se juknem :lol:
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 08 zář 2008 21:55

jo je to brousek na kosy napůl pískovec a břitva, je poškozený, brousím na té čisté polovině...ale bez efektu je pořád tupá
Přílohy
DSC00760.JPG
Odpovědět