Zdravím všechny, kteří se alespoň 1x v životě oholili břitvou!
Jelikož se ani mě nedávno nevyhla událost zvaná narozeniny, tak jsem obdržel dárek v podobě zcela nové břitvy. Bezesporu dar,
který moji maličkost vždy potěší.
Břitvu jsem si přál, protože ta kterou se v současnosti holím se pro mne stává stále cennější (mimořádný a raritní kus, kterým jsem obdržel darem)
a je mi již líto se s ní holit.
Moje radost ale rychle opadla. Sice se říká: "darovanému koni...", ale já si to nemohu odpustit a musím si postěžovat.
Rovnou konstatuji: nekupujte zajíce v pytli a pokud kupujete břitvu k holení, vždy si ji důkladně prohlédněte na vlastní oči!
Jinak se můžete dočkat nepříjemného zklamaní...
Jak jsem tu kdysi chválil nákup břitvy přes
www.palas-m.cz
tak nyní důrazně varuji. Prodejce za nic nemůže, ale výrobce...
Tedy k věci: břitva je hezká a na první pohled bez vad, ale pouze na první pohled.
Dokladem budiž přiložené fotky: polodutě broušená - to ničemu nevadí, ale výbrus totálně zmršený, ostří břitu se velmi rychle rozšiřuje. Břitva je sice obstojně ostrá, ale jen na chvíli a zanedlouho bude tupá jak Homo Habilis. A nabrousit už nepůjde. Při zkoušení prstem břit vůbec nedá zvonivý zvuk pro břitvu tak typický.
Leda ji nechat přebrousit, ale najít schopného člověka mimo Brno je asi těžké...
Velmi smutné, že takový šunt prý stál přes 1300,- kč a ještě se pyšní nápisem SOLINGEN, MADE IN GERMANY...

Tfuj!!!
Čekal jsem více než takovou "kvalitu", jako u břitev za 500,- kč nabízených třeba na
www.koridor.cz, na kterou se tuším napálil kolega Xerxes...
Zkrátka mizerná práce a nevídaná troufalost. Jakoby staré umění bylo zapomenuto a zůstal jen pochybný byznys a nevalná kvalita.
Tímto chci názorně demonstrovat, že ne vše co je Solingen a Germany musí být TOP kvalita.