Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:
Vůně

Příspěvek od Smékal Petr » 26 črc 2008 22:07

Sorry. jak jsem mohl zapomenout na "živé květy". Ta exotika provázející MDŽ. :roll: :roll: :roll:

Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 26 črc 2008 22:18

Brutus!!!To zacítit při holení tak si břitvou ukrojím hlavu.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Plumbum

Příspěvek od Plumbum » 28 črc 2008 21:24

Na brúsenie sa odporúča používať riedke oleje, ako už spomínaný olej do šijacích strojov.
Japonské vodné brúsne kamene sa líšia značením približne 2 násobne,teda čo je u nás GRID 4000 , je japonského kamena 8000
Baron

darovanému koni...

Příspěvek od Baron » 11 srp 2008 18:22

Zdravím všechny, kteří se alespoň 1x v životě oholili břitvou! :P

Jelikož se ani mě nedávno nevyhla událost zvaná narozeniny, tak jsem obdržel dárek v podobě zcela nové břitvy. Bezesporu dar,
který moji maličkost vždy potěší.
Břitvu jsem si přál, protože ta kterou se v současnosti holím se pro mne stává stále cennější (mimořádný a raritní kus, kterým jsem obdržel darem)
a je mi již líto se s ní holit.

Moje radost ale rychle opadla. Sice se říká: "darovanému koni...", ale já si to nemohu odpustit a musím si postěžovat.

Rovnou konstatuji: nekupujte zajíce v pytli a pokud kupujete břitvu k holení, vždy si ji důkladně prohlédněte na vlastní oči!
Jinak se můžete dočkat nepříjemného zklamaní... :!:

Jak jsem tu kdysi chválil nákup břitvy přes www.palas-m.cz
tak nyní důrazně varuji. Prodejce za nic nemůže, ale výrobce...

Tedy k věci: břitva je hezká a na první pohled bez vad, ale pouze na první pohled.
Dokladem budiž přiložené fotky: polodutě broušená - to ničemu nevadí, ale výbrus totálně zmršený, ostří břitu se velmi rychle rozšiřuje. Břitva je sice obstojně ostrá, ale jen na chvíli a zanedlouho bude tupá jak Homo Habilis. A nabrousit už nepůjde. Při zkoušení prstem břit vůbec nedá zvonivý zvuk pro břitvu tak typický.
Leda ji nechat přebrousit, ale najít schopného člověka mimo Brno je asi těžké... :?
Velmi smutné, že takový šunt prý stál přes 1300,- kč a ještě se pyšní nápisem SOLINGEN, MADE IN GERMANY... :evil: Tfuj!!! :cry:
Čekal jsem více než takovou "kvalitu", jako u břitev za 500,- kč nabízených třeba na www.koridor.cz, na kterou se tuším napálil kolega Xerxes...

Zkrátka mizerná práce a nevídaná troufalost. Jakoby staré umění bylo zapomenuto a zůstal jen pochybný byznys a nevalná kvalita.

Tímto chci názorně demonstrovat, že ne vše co je Solingen a Germany musí být TOP kvalita.
Přílohy
břitva.JPG
hezká, ale kvality moc nepobrala
detail na řemenu I.JPG
není co dodat...
detail-mizerný výbrus.JPG
v detailu je vidět jak je břit tlustý
Naposledy upravil(a) Baron dne 11 srp 2008 18:45, celkem upraveno 1 x.
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Baron

dodatek - porovnání

Příspěvek od Baron » 11 srp 2008 18:40

Pro lepší porovnání a představu přidávám obdobné fotografie již zmiňované břitvy, se kterou se holím.
To je něco zcela jiného... :!: :arrow:
Přílohy
detail-kvalitní výbrus.JPG
dutě broušená a velmi tenký břit; neuvěřitelně ostrá a spolehlivá
detail na řemenu II.JPG
další jasné foto ke srovnání
srovnání obou břitev.JPG
vlevo dobrá a vpravo špatná
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

tlustá břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 11 srp 2008 21:38

Ahoj Barone,
to máš z toho, že jsi ochutnal tu nejlepší, a každá jiná už nebude to pravé ořechové. :lol: . Ale jinak s Tebou souhlasím, a mám pocit jestli to pro Solingena není jen takový "jakoby" kousek, protože není za 25.0000- Kč . Vzal jsem svoje holky fousošmikný a změřil tloušťku břitu těsně na hraně ostří a výbrusu. Ta stoletá, má tloušťku 0.32mm a temeno má tlusté 3.67mm a ta mladší má břit tlustý 0.14mm a temeno 3.72mm. Rozdíly podél jsou v řádech setin. Obě mají nádherný zvuk a ostrost drží dlouho. Koukal jsem na obrázek "Břitva" a na temenu z boku není skoro žádná ploška. Výbrus upravovat, je v dnešních podmínkách,si myslím, nemožné, ale sklon broušení by se dal napravit zůžením temene břitvy. Vznikly by ty plošky na bocích a změnil by se úhel broušení. Ty plošky by zvládl šikovný brusič, jen by musel hodně chladit, a nesmí se dotknout ostří. A pak trpělivost při ručním zužování ostří. Jinak je to docela pěkný kousek na pohled. Kvalita oceli = :?: , na ručním brousku by se to dalo docela poznat. Nezavruhuj ji apriori, možná, že jednou budete nejlepší přátelé. :wink:
Zdravím Petr S.
Baron

hřbitov

Příspěvek od Baron » 13 srp 2008 21:55

tedy vážení, tady je ale mrtvo!!! :evil: :!:

Tak se zdá, že jediný kdo tu porušuje "rádiový klid" je
Vašnosta Smékal :) a sem tam někdo jménem Baron.

Co je se všemi???

Xerxes je asi bez compu, :?
Pavol Augustin asi stále čeká až mu přijde břitva zakoupená na ebay.de, nebo doma holí namydlené balónky :wink:
2well zřejmě stále hledá po starožitnictvích nějakou břitvu :wink:
Dim-Trij je asi takový samorost, že už ani nenapíše :?:
Andreas se také dlouho neozval :cry:
SINCITYMAN doufám že neskončil na Traumatologii, jak tu psal možný scénář :shock:

teda je tady živo asi jak na hřbitově. A tak to pravděpodobně bude i do budoucnosti.

mistr Smékal:

zbroušení hřbetu břitvy po stranách by asi pomohlo, ale ne nadlouho a nechce se mi do ní investovat tolik následného úsilí. Přesto díky za podnětný návrh.
Prostě si jí dám do sbírky, ikdyž nebude mému srdci blízká. Špatná břitva taky břitva. Bude to odstrašující příklad, ale také památka na toho, kdo mi ji daroval... :arrow:
Naposledy upravil(a) Baron dne 14 srp 2008 19:22, celkem upraveno 1 x.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Darovaná břitva

Příspěvek od Smékal Petr » 13 srp 2008 22:48

Barone, máš moc hlubokou jizvu na srdci, ale jak říkají moudří, "čas vše zahojí" a já dodávám, "ale kdo to má vydržet. Ta břitva Ti to bude dlouho připomínat.
Chtěl jsem se zeptat, jestli jsi náhodou neměřil u některé břitvy tloušťku břitu, a temene. Jen tak pro zajímavost. Udivilo mně, jak dokáží ve výrobě dosáhnout tak jemného výbrusu a nezměnit vlastnosti oceli.
Jinak máš pravdu, asi všichni zavařují okurky - co je teď ta okurková sezona, a nikdo sem ani nejukne. :shock: :roll:
Taky by sem někdo mohl písnout, jak mu šlo broušení, tedy jestli už zakoupil brousek, neboli námět na oživení zdejšího mikrovlákna.
:lol:
Zdravím Petr S.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 13 srp 2008 23:03

Baron: Já tu jsem ale nepíši, než abych plácal hlouposti: mluviti stříbro, mlčeti zlato
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
pan_Y

Příspěvek od pan_Y » 14 srp 2008 00:47

Teda v tomhle vas obdivuju, rano kdyz specham tak bych se britvou tak maximalne podrezal... :lol:
[url=http://zbrane-zabijeji.mujglock.com][img]http://zbrane-zabijeji.mujglock.com/userbar.gif[/img][/url]
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

ranní holení

Příspěvek od Smékal Petr » 14 srp 2008 10:58

neboj nepodřezal, naximálně slabounce šmiknul a to se dá léčit Tolpapem. Ale přidej se k nám a zkus to a uvidíš jaký to je :wink: fajn pocit.
Zdravím Petr S.
Baron

Re: Darovaná břitva

Příspěvek od Baron » 14 srp 2008 19:30

Smékal Petr píše: ...chtěl jsem se zeptat, jestli jsi náhodou neměřil u některé břitvy tloušťku břitu, a temene. Jen tak pro zajímavost. Udivilo mně, jak dokáží ve výrobě dosáhnout tak jemného výbrusu a nezměnit vlastnosti oceli...
tak jsem změřil tu, se kterou se holím (viz. obrázky výše): těsně za břitem má 0.12mm a hlava břitvy má plné 4mm.
Je to pochopitelně uhlíková ocel, tř. 11. Při zkoušení zvoní skoro jak hudební nástroj. :arrow:
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 14 srp 2008 20:43

Tak já vás potěším,měl jsem volno odjel se podívat jinam a nevzal jsem si nic na holení.Jenomže nutnost zavelela oholit se a preventivně i desinfikovat účes.Jako na potvoru nebylo čím se oholit,poprosil jsem nejmenovanou osobu o zaopatření holítka,takže jsem jedno (růžové) obdržel,jak já si tím vaginálním speciálem pořezal ksicht to vám ani popsat nemůžu.Krev mi cákala po celém obličeji (opravdu se tím oholit neumím) v závěru jsem na sebe chrstl hrst alpy abych něco nechytil a bolesti vijíce jsem se v posměchu okolí vzdálil.Takže tohle je můj zážitek a je o tom jak jsem byl nevěrný břitvě a jak mně to potrestalo. :twisted:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

vaginální holítko

Příspěvek od Smékal Petr » 14 srp 2008 20:53

Žeby se potvrdila stará pravda, že "dobrá kun.... vydrží víc jak párek volů"? A chlapská tvář a duše jsou stejně citlivé? :lol:
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 18 srp 2008 13:24

Zdravím všechny příznivce břitev, jak si to tady čtu, dostal jsme strašnou chuť to zkusit, něco zakoupit a začít se holit břitvou, už mě ty drahý žiletky štvou.......

Jen jsem z toho tady trošku zmaten....připadá mi to hodně složité, hlavně broušení......uplná věda...

Proto prosím -co byste mi doporučili za břitvu ?? Jaký kousek si mám zakoupit pro začátek? Nechci je sbírat, chci jen funkční nástroj se kterým se budu moct oholit a po čase nevykrvácet......

děkuji za rady
Odpovědět