Britva
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Fotograf - profesionál
Vyvážená kompozice, umístění ve zlatém řezu, hloubka ostrosti, cit pro detail, jemná atmosféra minulosti prolínající se zároveň se současností. Myslím, že máš novou živnost. jen ženám ve fotografii se raději vyhni. Bývají mnohem ostřejší než Tvé břitvy, a šrámy utržené za případně nepodařené fotografie by se mohly hojit velmi dlouho.
Jinak nádherná sbírka a krásné fotky. Mnohé oko bude potěšeno. 

Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
červená --- stát...
Připojuji se k těm, co si v jistých chvílích přikládají toaletní papír jinam, než původně určeno. Kamenec - kostka je dobrý, tím se snažím pouze lehce poklepat.
V živé paměti jsou pak slova mé babičky ve vzpomínce na svého tatínka, jak jako děti musely chodit v neděli v kuchyni po špičkách, neb je matinka nbádala: "děti pozor, tatínek se holí...."
V živé paměti jsou pak slova mé babičky ve vzpomínce na svého tatínka, jak jako děti musely chodit v neděli v kuchyni po špičkách, neb je matinka nbádala: "děti pozor, tatínek se holí...."
Mlade ucho
Zdravim vsetkych drztelov pevnej ruky a krasnej ocele
pred nejakym tyzdnom som zarazil na toto forum, ked som si po dlhom case spomenul na svoj sen naucit sa holit a holievat sa britvou. trvalo mi niekolko dni kym precital tychto uctihodnych 15 stran prispevkov a rozhodol som sa zaregistrovat aby som sem napisal.
par dni dozadu som uspesne vyhral aukciu na ebay.de a moja prva britva bude coskoro na ceste ku mne
. avsak aj ked som si precital aj odkazy prilozene a poctivo som ich prestudoval - je zo mna akurat tak nadherny teoretik a mam strach aby som britve viac neublizil ako ju paskovanim nabrusil (o bruseni na kameni si necham asi este dlhu dobu iba zdat). preto som sa chcel opytat ci niekto nepozna nejakeho brusiara a samozrejme nejake holictvo z milym holicom ktory by bol ochotny sa o svoje skusenosti s niekym podelit a naucit ho aby sa nepodrezal.
a co to o mne - studujem 4. rokom VUT v Brne a podla vsetkeho tu aj zostanem po zbytok svojho zivota
tak zatial tolko - este ked tak ako som prezeral toto vlakno - web o britvach v cesku alebo na slovensku som nenasiel mozno by to bol pekny napad, ja obsahovo prispiet neviem, ale zase o programovu pripadne vizualnu stranku by som sa obstojne dokazal postarat.
vsetkym prajem pevne ruky a ziadne nahle prepady v kupelni pocas ceremonialu
pred nejakym tyzdnom som zarazil na toto forum, ked som si po dlhom case spomenul na svoj sen naucit sa holit a holievat sa britvou. trvalo mi niekolko dni kym precital tychto uctihodnych 15 stran prispevkov a rozhodol som sa zaregistrovat aby som sem napisal.
par dni dozadu som uspesne vyhral aukciu na ebay.de a moja prva britva bude coskoro na ceste ku mne

a co to o mne - studujem 4. rokom VUT v Brne a podla vsetkeho tu aj zostanem po zbytok svojho zivota
tak zatial tolko - este ked tak ako som prezeral toto vlakno - web o britvach v cesku alebo na slovensku som nenasiel mozno by to bol pekny napad, ja obsahovo prispiet neviem, ale zase o programovu pripadne vizualnu stranku by som sa obstojne dokazal postarat.
vsetkym prajem pevne ruky a ziadne nahle prepady v kupelni pocas ceremonialu

- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mezi námi.
Vítám Tě mezi námi. Je to dobré, že se naše řady rozšiřují a je nás čím dál tím víc. Je vidět, že to s tím holením břitvou myslíš doopravdy vážně, protože když jsi vydržel přečíst všech 15 stránek příspěvků, tak to o Tobě prozrazuje, že máš spoustu trpělivosti,
a to je vlastně celý zázrak učení se holit břitvou.
Trpělivost při zkoušení, co Ti bude vyhovovat, jak a odkud kam táhnout břitvou, čím mydlit a jak moc tlačit na břitvu, to všechno zjistíš postupně sám na sobě. Ostatní finesy, jako příprava řemenu, obtahování na řemenu a nebo dokonce broušení, najdeš tady v příspěvcích. No a ze začátku budeš netrpělivý kdy Ti zase dorostou nové vousy, a po čase budeš nadávat, že už zase narostly.
Navíc, cokoliv co se budeš chtít dovědět nového, stačí tady napsat a kdo co budě vědět, rád Ti odpoví a poradí.
Diskuze na téma založit web s tématem Břitva a holení tu už jednou proběhlo, ale protože těch příspěvků tady bylo celkem málo (alespoň se nám to tak zdálo) tak z toho sešlo, a zůstali jsme jen u našich pokeců na tomto vlákně
Nevím, jestli by šlo na ten web přemístit zdejší příspěvky a navíc tady jsou účastníci i střelectví a mají to tady "jaxi taxi" všechno pohromadě.
Ještě jednou - vítej mezi námi,

Diskuze na téma založit web s tématem Břitva a holení tu už jednou proběhlo, ale protože těch příspěvků tady bylo celkem málo (alespoň se nám to tak zdálo) tak z toho sešlo, a zůstali jsme jen u našich pokeců na tomto vlákně

Ještě jednou - vítej mezi námi,

Zdravím Petr S.
Zdravím nováčka
Ach jak já Ti závidím!!
Kéž bych si zase mohl prožít to první fantastické vzrušení, nadšení, obavy a pokornou úctu k břitvě,
když jsem ji poprvé přikládal ke tváři... Zkrátka ono POPRVÉ!
Bylo to jako přijít o panictví, ale mnohem lepší!
Jó hold ty časy už se nikdy nevrátí. Tím nechci říct, že by mi holení břitvou zevšednělo, ale už to není ono.
Náležitě si to vychutnej a nespěchej! A ze začátku se na břitvu nezlob a nezavrhuj ji.
Doporučuji skutečně přípravu nanečisto jak povedeš tahy břitvou, než získáš jistotu tak dělat krátké tahy a stále kontrolovat správný úhel.
A užij si to!

Ach jak já Ti závidím!!
Kéž bych si zase mohl prožít to první fantastické vzrušení, nadšení, obavy a pokornou úctu k břitvě,
když jsem ji poprvé přikládal ke tváři... Zkrátka ono POPRVÉ!

Bylo to jako přijít o panictví, ale mnohem lepší!
Jó hold ty časy už se nikdy nevrátí. Tím nechci říct, že by mi holení břitvou zevšednělo, ale už to není ono.
Náležitě si to vychutnej a nespěchej! A ze začátku se na břitvu nezlob a nezavrhuj ji.
Doporučuji skutečně přípravu nanečisto jak povedeš tahy břitvou, než získáš jistotu tak dělat krátké tahy a stále kontrolovat správný úhel.
A užij si to!

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Pavol Augustin: Dobrý brusič z Brna je pan Tupý, sídlí kousek od fakulty informatiky MU, (Hrnčířská 21). Pomohl mi s nabroušením první břitvy která byla z výroby tupá jako... nůž...
a dokonce mi jako studentovi dal s obrovskou slevou jeden historický kousek který byl sice lehce poškozený ale opravil ho a prodal za směšných tuším 70Kč, myslím že jsem u něj v šuplíku viděl ještě nějaké, zkus se pozeptat, líná huba holé neštěstí. Dokonce než mi ji prodal, chtěl po mně vidět pásek na kterém si břitvu brousím, chtěl mi i ukázat jak na to ale už jsem měl nějakou zkušenost takže jsem slušně odmítl, rozhodně dobré a seriózní jednání, pan Tupý je mistr ve svém oboru a je to znát. Ohledně holičství neporadím, ve svém rodném městě mám učňovský salon holiček (tam jsem se poprvé nechal oholit břitvou od mistrové a načichl jsem k tomuto umu) ale nevím nakolik by měli(y) trpělivost a chuť učit někoho kdo není "z oboru".
Jinak vítej mezi námi a přeji pevné nervy, ruce a co nejméně krve při učení.

Jinak vítej mezi námi a přeji pevné nervy, ruce a co nejméně krve při učení.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Tak za 70,- odprodat historickou břitvu to je neuvěřitelné. Přihraj fotku a nezapomeň pečlivě zaostřit.
Jinak mít takového brusiče poblíž by se mi taky hodilo... Minimálně už jen proto abych se mu díval pod ruce!
Před časem jste tu měli diskuzi o břidlicovém brousku, ale nějak to vyznělo do ztracena.
Máte tedy pro mne zaručený typ kde jej sehnat? Díky za radu.

Jinak mít takového brusiče poblíž by se mi taky hodilo... Minimálně už jen proto abych se mu díval pod ruce!
Před časem jste tu měli diskuzi o břidlicovém brousku, ale nějak to vyznělo do ztracena.
Máte tedy pro mne zaručený typ kde jej sehnat? Díky za radu.
Foťák zrovna po ruce nemám bohužel ale abych Vás natěšil tak je to ta ve spodní řadě nalevo (s tím historickým kousek jsem to asi možná trochu přehnal ale první republiku asi zažil):

Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
návrat mezi své
Vážení kolegové gentlemani, jsem zpět!
Hlásím návrat po kratší odmlce - uvidíme na jak dlouho...
Za dobu nepřítomnosti jsem stihl dalekou zahraniční cestu, zpřetrhat pouta
vztahu bez budoucnosti, změnit působiště v rámci firmy a podstoupit zatěžkávací zkoušku ohněm. Toliko na vysvětlení.
A hlásím se snad již s definitivním obrázkem mé maličkosti
A rovnou se přiznám, že jste mi chyběli!
Zdravím především mistra Smékala, který je velmi všímavý a nic mu pravděpodobně neujde
, ale i Xerxese.
Koukám, že jste tu pánové hromadně odhalovali Váš věk.
Já = skoro 35. No znáte tu písničku...
Též vítám i další relativní nováčky na tomto vláknu.
Nějaké břitvy jsem od uživatele Kolowrata odkoupil samozřejmě já, mé nabídce neodolal.
Ale to nejsou mé jediné přírůstky, až budu mít chvilku jednu výstavní sem hodím.
Jinak co se týká brusného kamene:
přes Google jsem toho moc nenašel, ale něco přece. Prosím hlavně mistra Smékala o zhodnocení. Není to levné, ale to já neřeším.
Mrkněte na ty japonské obtahovací kameny a potom na "Belgické" kameny.
Jsem si jist že hrubost 6 - 8 tisíc zrn na 1 cm2 je více než dostačující, ale je tam dokonce i 10 000 zrn!!
Ten Belgický kámen je tuším břidlice, tak se tomu kdysi říkalo ne?
http://www.drevorezba.cz/kategorie.aspx ... gorie=1708
Toť pro dnešek vše.
Zdar a sílu! Ať každý den přinese něco nového a nečekaného.
Baron

Hlásím návrat po kratší odmlce - uvidíme na jak dlouho...

Za dobu nepřítomnosti jsem stihl dalekou zahraniční cestu, zpřetrhat pouta
vztahu bez budoucnosti, změnit působiště v rámci firmy a podstoupit zatěžkávací zkoušku ohněm. Toliko na vysvětlení.
A hlásím se snad již s definitivním obrázkem mé maličkosti

A rovnou se přiznám, že jste mi chyběli!
Zdravím především mistra Smékala, který je velmi všímavý a nic mu pravděpodobně neujde

Koukám, že jste tu pánové hromadně odhalovali Váš věk.

Já = skoro 35. No znáte tu písničku...

Též vítám i další relativní nováčky na tomto vláknu.
Nějaké břitvy jsem od uživatele Kolowrata odkoupil samozřejmě já, mé nabídce neodolal.

Ale to nejsou mé jediné přírůstky, až budu mít chvilku jednu výstavní sem hodím.
Jinak co se týká brusného kamene:
přes Google jsem toho moc nenašel, ale něco přece. Prosím hlavně mistra Smékala o zhodnocení. Není to levné, ale to já neřeším.
Mrkněte na ty japonské obtahovací kameny a potom na "Belgické" kameny.
Jsem si jist že hrubost 6 - 8 tisíc zrn na 1 cm2 je více než dostačující, ale je tam dokonce i 10 000 zrn!!

Ten Belgický kámen je tuším břidlice, tak se tomu kdysi říkalo ne?
Toť pro dnešek vše.
Zdar a sílu! Ať každý den přinese něco nového a nečekaného.
Baron
Byl vyroben holící strojek s 5-ti břity!!
Kde to šílenství skončí...?!?
Kde to šílenství skončí...?!?
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Návrat ztraceného Barona
Ahoj Barone.
Konečně jsi tady. Vítám Tě nazpět z očistce. Cítil jsem to dobře, že to nebyla melancholie, ale bolest a smutek v duši. Dnes už z Tvých slov vyzařuje energie a síla. Přesně na Tebe pasuje "co Tě neporazí, to Tě posílí" Když odcházíš od toho co Ti přineslo bolest, neohlížej se nazpět protože každý pohled zpátky přináší jen bolest.
Ale dost mudrování. Koukal jsem na ty obtahovací kameny.
Kousky jsou to na pohled velmi pěkný, ale podle fotky opravdu neumím ohodnotit jaký brus to je. Mám zkušenost, že brousek který brousí velmi jemně, má za sucha povrch tak hladký, že suchý prst na něm docela vrže. Mluvím o břidlici, tedy o rostlém kameni. Umělé kameny jsou docela problematické, protože dokud se nepoužije, tak se nepřizná jak se chová. Zrno sice může být velmi jemné, ale co pojivo? A už to může páchat škodu. Rozměry jsou taky příliš veliké, tedy jen ta šířka. Mám kámen široký 31 mm, dlouhý 112 mm a tl. je 17 mm v dřevěné krabičce.
Nakoukni sem:
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... c&start=30
Břitva se při broušení slabounce prohýbá, a na širokém brousku se obrousí špička a krček ale střed, který nejvíce řeže, zůstane tupý.
Opravdu kvalitní a na míru velikosti a hlavně ručně, tedy podle toho jak je břidla rostlá, udělají zde. Pan Sucháček mi vyráběl tři brousky podle mých přání a poslal na dobírku. Doporučuji vyzkoušet.
http://seznam.lidovaremesla.cz/detail.aspx?id=78
Ty Belgický a Japonský brousky by chtělo ozkoušet alespoň nehtem na sucho, aby člověk cítil jestli hladí nebo tahá.
Zkuste a uvidíte

Konečně jsi tady. Vítám Tě nazpět z očistce. Cítil jsem to dobře, že to nebyla melancholie, ale bolest a smutek v duši. Dnes už z Tvých slov vyzařuje energie a síla. Přesně na Tebe pasuje "co Tě neporazí, to Tě posílí" Když odcházíš od toho co Ti přineslo bolest, neohlížej se nazpět protože každý pohled zpátky přináší jen bolest.
Ale dost mudrování. Koukal jsem na ty obtahovací kameny.
Kousky jsou to na pohled velmi pěkný, ale podle fotky opravdu neumím ohodnotit jaký brus to je. Mám zkušenost, že brousek který brousí velmi jemně, má za sucha povrch tak hladký, že suchý prst na něm docela vrže. Mluvím o břidlici, tedy o rostlém kameni. Umělé kameny jsou docela problematické, protože dokud se nepoužije, tak se nepřizná jak se chová. Zrno sice může být velmi jemné, ale co pojivo? A už to může páchat škodu. Rozměry jsou taky příliš veliké, tedy jen ta šířka. Mám kámen široký 31 mm, dlouhý 112 mm a tl. je 17 mm v dřevěné krabičce.
Nakoukni sem:
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... c&start=30
Břitva se při broušení slabounce prohýbá, a na širokém brousku se obrousí špička a krček ale střed, který nejvíce řeže, zůstane tupý.
Opravdu kvalitní a na míru velikosti a hlavně ručně, tedy podle toho jak je břidla rostlá, udělají zde. Pan Sucháček mi vyráběl tři brousky podle mých přání a poslal na dobírku. Doporučuji vyzkoušet.
http://seznam.lidovaremesla.cz/detail.aspx?id=78
Ty Belgický a Japonský brousky by chtělo ozkoušet alespoň nehtem na sucho, aby člověk cítil jestli hladí nebo tahá.
Zkuste a uvidíte

Zdravím Petr S.