Stali byste se ?leny N?rodn? St?eleck? Asociace?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Stali byste se členy Národní Střelecké Asociace?

Ano, určitě
55
66%
Ne, nevidím důvod k existenci této organizace
7
8%
Ne, bojím se zviditelnit, jako příznivce zbraní
3
4%
Nezájem ...
0
Žádná hlasování
Počkám, jak se věci vyvrbí....
7
8%
Zatím nevím....
11
13%

Celkem hlasů: 83
axelbond

Příspěvek od axelbond » 02 čer 2008 18:50

Jen male info, jsem venda :lol: tento nick používám na svém počítači doma což není moc často :lol: .

Takže jen bych ještě v krátkosti dodat, že p.Hanulv asi tipuju myslel
organizaci, která by nejen vyvýjela tlak na zákonodárce, ale střelce jako takové obohatila o další organizaci, která by nabízela časem i nějaké
zajímacvé netradiční akce. Odpust mi cmk zas tak obecně sem plácnul.

proč by měla existovat ještě jedna organizace

Teď ta nejpoctatnější věc: Tlak dvou orgamizací, které budou za jedno bude určitě mocnější nežli jedné.

Dokážu si představit, že v mnoha věcech bude kordinovaně podporovat jedna druhou , ale kromě toho by se tato organizace věnovala jiným věcem. Když budete chtít tak nápady mám a né jeden, ale to už sem psal

ale myslim že p.Hanulv by se měl vyjádřit jak k mým tak k ostatním
přízpěvkům protože třeba semnou nesouhlasí, možná je na jiné vlně
co já vím?

Spolupráce se státem jako taková mi tu chybí, akce budování státních střelnic. Spousty střelnic vojenských které leží ladem a dali by se znich udělat multifunkční střelnice a prostory tzn. střelnice pro civilisty, státní útvary, hasičské občasné akce, show v podobě předvádění nových zbraní
spolupráce pro importéry, úzce spolupracovat s renomovanýmy akademiemi jakou jetřeba aegis a mnoho dalšího. Podpora o ustanovení nových střelecký disciplýn, závody odstřelovačů nejen pro pár vyvolených
atd. atd.

Nechť se vyjádří p.Hanulv jak to vidí.
Protože nežli vznikne nová organizace tak by neměla kopírovat tu stávající

Nemůžu ani pomyslet jak excelentně to pan Milec zkusil a jak dobře to šlo než to posr. český šiml a kde měl podporu všichni se na něj vysr.

HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 02 čer 2008 19:30

Dobrá, nejsem sice hlava nejpomazanější, ale rád se vyjádřím. Ukecanej jsem na to dost. :twisted:

Jedním z důvodů, proč jsem zveřejnil tuto otázku je vlastně to, co je asi společné nejen mě, ale i ostatním: Lex znám, ale nenapadlo mne, že je tam pro mne místo. Já se totiž nepovažoval za tak erudovaného, abych měl čím přispět. Pánové, kteří jsou členy, toho umí víc, než já, a tak jsem se neodvážil se zapojit.

Víte, Lex je "občanské sdružení na ochranu práv vlastníků zbraní". Z toho asi vylívá i například soutěž v LOS (důvod, proč mít zbraň = bránit se). Proč neuspořádat třeba tu soutěž v Olomouci společně? To, co bych já chtěl pomoci vytvořit je "občanské sdružení pro život se zbraněmi a pro ukázání, že zbraně nejsou jen k zabíjení lidí a zvířat".

Celé odpoledne sedím a koukám na webové stránky NRA v Americe. To, co u nás dělá Lex, je v NRA také. Ale navíc tu spousta věcí chybí, třeba nějaká činnost "pedagogická" pro myslivce, pistoláře, malorážkaře a podobně, osvěta pro veřejnost, ukazující, že zbraně nejsou tak špatné (ty legální), a že jsou tu lidé, kteří zbraně vlastní a nepovažují to za handycap, spíš za vymoženost a také za zodpovědnost. Hlavně, že jsou to lidé zodpovědní a bezpeční.

Proč by měla existovat další organizace? Třeba proto, že dík jinému přístupu k věci může dělat svou činnost jinak a pomoci tak tam, kde Lex nemůže. Všechno je jenom o domluvě. Jde nám o jedno a budou-li se všichni snažit, pak dokážeme určitě víc.

Fakt je, že mnohdy dokáže jeden nadšenec víc, než 10 státem placených byrokratů, protože aspoň něco je proti ničemu mnohokrát víc.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 02 čer 2008 22:00

Petin00 píše:Myslím,že lepší bude založit vlastní organizaci,protože jít k nějakýmu Gunlexu,kde to mnoho z nás nezná je dle mého na nic... :wink:
Aha, tak pujdes k organizaci, kde ani neni co znat, jelikoz prave vznikla? :-)

Tim pripadne NSO nechci predem nijak hanit... Ale konkretne tohle zduvodneni je fakt "zajimavy" ;-)
Naposledy upravil(a) cmk dne 02 čer 2008 22:11, celkem upraveno 1 x.
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 02 čer 2008 22:09

Venda - predstavy krasne... Bohuzel sedivy je pristup uredniku... Na mnoha urovnich :-( Stat sve prostory ma a ktere nema si rad zaplati - je to pro nej vyhodnejsi (nejen pro nej, ale prave i pro ty uredniky)
Ale asi jsem skeptik :-)

HanuIv - ted fakt nevim, jestli to myslis ironicky nebo uprimne:
Já se totiž nepovažoval za tak erudovaného, abych měl čím přispět. Pánové, kteří jsou členy, toho umí víc, než já, a tak jsem se neodvážil se zapojit.
Doporucuju se spojit s vykonnym reditelem (s.gibson@seznam.cz) - i kdyz nevim, jestli mail bude ta nejvhodnejsi forma - on je dedek staromodni :-) a lepsi pokec je s nim na zivo nebo po telefonu (najdes jej na vetsine LOSu ci na EPP) a zkusit pokecat, pozeptat se, co chce Lex, rict co muzes nabidnout - budes uvtan s otevrenou naruci.

A budes-li chtit NSO, treba i par rad do zacatku dostanes...
Arny

Příspěvek od Arny » 02 čer 2008 22:22

Založit novou organizaci můžete, nicméně si myslím, podobně jako cmk, že to je nošení dříví do lesa, protože LEX funguje a myslím, že pokud byste se pokusili Vaše záměry realizovat v rámci LEXU, potom si ušetříte vymýšlení stanov, přihlášek a dalších formalit, a můžete se věnovat tomu podstatnému - např. osvěta, pořádání závodů v Olomouci, apod.

Já osobně v tomto měsíci podávám přihlášku do LEXU.

A na závěr. Ve městě, ve kterém bydlím, máme min. 4 střelecké kluby, Každý má x členůn, ale těch pracovitých, co pořádají soutěže, brigády, apod. je jako šafránu. Pokud se rozhodnete založit nové sdružení, držím Vám palce, ať nedopadnete podobně.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 03 čer 2008 09:54

axelbond píše:Takže jen bych ještě v krátkosti dodat, že p.Hanulv asi tipuju myslel organizaci, která by nejen vyvýjela tlak na zákonodárce, ale střelce jako takové obohatila o další organizaci, která by nabízela časem i nějaké zajímacvé netradiční akce. Odpust mi cmk zas tak obecně sem plácnul.
Jake netradicni akce? Masopustni pruvod nebo co? Respektive co z toho nelze delat v ramci LEXu?
axelbond píše:proč by měla existovat ještě jedna organizace
Teď ta nejpoctatnější věc: Tlak dvou orgamizací, které budou za jedno bude určitě mocnější nežli jedné.
Ja to zase vidim tak, proc tristit sily? Nevidim opravdu zadny duvod, proc v tak male zemicce jako jsme zbytecne toto rozjizdet.
axelbond píše:Dokážu si představit, že v mnoha věcech bude kordinovaně podporovat jedna druhou , ale kromě toho by se tato organizace věnovala jiným věcem. Když budete chtít tak nápady mám a né jeden, ale to už sem psal
Ja si to predstavit nedovedu - bohuzel vim jaci lide jsou a 95% nechce mit zadne starosti a stejne pro tu myslenku nic neudelaji. Poslou clensky prispevek, kterym to pro ne zacne a zaroven skonci.

axelbond píše:Spolupráce se státem jako taková mi tu chybí, akce budování státních střelnic. Spousty střelnic vojenských které leží ladem a dali by se znich udělat multifunkční střelnice a prostory tzn. střelnice pro civilisty, státní útvary, hasičské občasné akce, show v podobě předvádění nových zbraní spolupráce pro importéry, úzce spolupracovat s renomovanýmy akademiemi jakou jetřeba aegis a mnoho dalšího. Podpora o ustanovení nových střelecký disciplýn, závody odstřelovačů nejen pro pár vyvolených
atd. atd.
Opetovne, tohle vsechno se da delat v ramci LEXu, nehlede na fakt, ze rozhodne spis nekdo bude jednat se zavedenou organizaci s "celebritami" v cele, nez s nejakou rychlokvaskou s axelbondem v cele :mrgreen:
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
venda

Příspěvek od venda » 03 čer 2008 10:58

hmm. Takto tedy se bavíte hmm, pěkný už si začínám dělat obrázek,
No jen tak dál.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 03 čer 2008 11:31

Myslím, že argumenty padly. Následovat bude už jen plané tlachání a výpady z obou stran.

Takže si beru čas na rozmyšlení jestli do toho jít a nebo jestli jít podat přihlášku do Lexu. Zatím nejsem pevně rozhodnut ani pro jednu variantu. Obě mají své pro i proti.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 03 čer 2008 11:58

Já například přihlášku do LEXu nikdy nepodám, protože je tam plno lidí kteří jakoukoliv jinou myšlenku s posměchem zavrhují, viz SATAN.

Nechám tuto organizaci lidem, kteří žijí LOSem a myslí si že jsou dobří.....
venda

Příspěvek od venda » 03 čer 2008 12:14

asi tak, tam ten se ted ukázal 8)Opetovne, tohle vsechno se da delat v ramci LEXu, nehlede na fakt, ze rozhodne spis nekdo bude jednat se zavedenou organizaci s "celebritami" v cele, nez s nejakou rychlokvaskou s axelbondem v cele.

Pěkně drzej.....jeho vizitka

Naopak CMKáčku bych chtěl poděkovat za poskytnuté informace
a sem tomu rád, že se snámi byvil normálně.
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 03 čer 2008 13:26

Alfonss píše:Já například přihlášku do LEXu nikdy nepodám, protože je tam plno lidí kteří jakoukoliv jinou myšlenku s posměchem zavrhují, viz SATAN.

Nechám tuto organizaci lidem, kteří žijí LOSem a myslí si že jsou dobří.....
Tady se, kamarade, asi neshodneme...

Neznam nikoho z Lexu, kdo by zil jen a jen LOSem a myslel si, jak je dobrej... LOS je jedna z forem prace Lexu, neni na ni nic negativniho a tezko ti muzu odporvat v pojmu "mysli si, jak jsou dobri" kdyz neni jasne, co tim myslis. Ano, mysli si, ze je dobre, ze delaji neco pro ostatni.

A co je zajimavy - to ze nekdo napise, ze si o nektere myslence mysli, ze je zbytecna je podle tebe "posmesne zavrhovani"?
Prece tu nejsme od toho, abychom se vsichni placali po zadech, jak je vsechno skvelej napad. Podle me - uprimnost a predani nazoru klukum, co chtej zalozit NSO pomuze vic, nez kdyby jim kazdej rekl: "to vis ze jo, zaloz to, bude to skvely" a kluci pak z hruzou zjistili, ze to neni zadna prochazka ruzovou zahradou.
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 03 čer 2008 16:10

Takže trochu cmk podpořím:Zbroják mám asi šest let a někdy v té době jsem se začal scházet na netu s ostatní lufem praštěnou veřejností ještě na nebožce Mojí Zbrani,budiž k ní internetové nebe milostivo.K Lexu jsem se dostal přes lidi z MZ a to tak že jsem se prostě přihlásil,možná že děláme chybu v tom,že nenacházíme cestu k více lidem,ale věřte mi že kromně erudovaných odborníků z různých zbraňových oborů(sběratelství,sport atd.) je tam mnoho diletantů v tom nejlepším slova smyslu.Je pravděpodobné,že mnoho z vás jste lepší střelci než já,pravděpodobně budete i lepší organizátoři,nebo budete mít i lepší nápady,ano kromně LOSu se střílí(nebo střílelo) i další idpa které pořádala nebo možná ještě pořádá AOS(Bara v HK),ale nějak jsem o nich v poslední době neslyšel.Není problém se nám prostě ozvat třeba rovnou Tratomovi na střelectví,nebo cmk a mně a nejlepší způsob jak se poznat je dorazit na závody,kdo nejsou z Prahy a okolí tak může zkusit Otrokovice,třeba se tam taky někdy potkáme....jsem sice v Lexu jen obyčejná podržtažka,ale lepit na závodech terče je taky potřeba a pokud někdo aspirujete k vyšším metám,nikdo vám bránit nebude,jen nečekejte teplá místečka,všechno je na dobrovolné bázi a jsme rádi když nám soutěž hodí na benzín co kvůli ní projedemNení problém proškolit další rozhodčí a třeba i přijet k vám jednou dvakrát na pomoc nebo na té moravě se dohodnout v oněch Otrokovicích s Hungrym a Pepou ať vás přiberou jako pomocníky a ukáží vám co a jak,ještě se nestalo abychom měli na závodech takový nadbytek pomocníků,že bychom je odháněli,pro ty co nejsou akční se tam střílí třeba i MaO nebo občas i soutěže ve střelbě z westernových nebo i vojenských zbraní....
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od admix » 03 čer 2008 17:28

Ten clovek ma pravdu, panove - respektive cmk a Sincityman ;) Taky si myslim, ze je zbytecne tristit sily - naopak cim vic clenu bude Lex mit, tim vic o nem bude slyset, podivejte se do USA :) Bohuzel jak vidim, tak i malinkaty Lex narazi na osobni rozepre :(
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 03 čer 2008 17:34

cmk: možná jsem to blbě napsal. Mám dojem že drtivá většina členů LEXu je tam hlavně kvůli slevě startovnýho na LOSu - tudíž takový mrtvý duše nijak se nezapojující do boje proti úřednímu šimlu....

A mezi náma.......Satan to napsal takovým tónem, že to posměšné zavrhování opravdu je, alespoň já to tak vidím....
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 03 čer 2008 17:43

Alfonss:To už je problém internetových diskusí,smajlíky nonverbální komunikaci,která je moc důležitá nenahradí,ale o to nejde, prostě se jen někdy přijďte podívat....
Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
Odpovědět