Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
glock69

Příspěvek od glock69 » 17 dub 2008 20:13

Nechci flame, ale musím podpořit alfa, že glock17 před nástupem CZ75 SP01 byl vládcem IPSC v productionu. A jestli nejsem úplně slepý, tak je na vrcholných mezinárodních závodech stále vidět obojí..

Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 17 dub 2008 20:33

ramires: tou poseldní větou jsi to konečně vystihl tak jak to je :wink:

Ty se co se týče soutěží zmiňuješ o mířence, ale tam není životnost absolutně důležitá, mířenkáři zbraň jen tak nezničí. Já mluvím o IPSC, kde zbraně opravdu dostávají na prdel a něž zazářil Adam Tyc s SP-01 (i když on zářil i předtím s Glockem), tak divizi Production opravdu kralovaly Glocky, jak zde již kolega zmínil......
Dnes spousta lidí této divize přechází na SP-01 Shadow.... ale spousta jich zůstává u Gček...přeci jen je to držák
andrewl

.

Příspěvek od andrewl » 18 dub 2008 10:52

Vźdyť je to to jediný co řikám, prostě Alfa je zbraň, která je ve své kategorii, tedy služební, obranná zbraň prostě slušná, netvrdim lepší nebo horší než Glock nebo CZ 75.. Ale rozhodně na ní neni nic výrazně horšího než toto. A pokud přihlédneme k ceně tak je to samozřejmě hodně zajímavá zbraň. Fajn tak možná i v IPSC používaj neupravený zbraně Glocky atd.. já nevim zas tak se vtom asi nevyznám, ale skutečně neni měřítko to, kolik lidí ji na závodech používá. Neni to osvědčený, ale co my víme, třeba se začnou Alfy Combat taky časem objevovat i ve sportovních disciplínách. Ale podle toho bychto vážně nepoměřoval. Já jenom poukazuju na to co řikám stále. Neexistuje nic co by Alfu ve svý kategorii nějak výrazně diskriminovalo přestože je takhle levná...

Já se fakt nebiju za to, že je to buhvíco!! To snad tady nikdo.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 dub 2008 11:14

Ach jo,termín svá kategorie to bude new náboženství?Bude to ten TOP argument do diskuze?budete to opakovat všichni a do kola?To bylo řečeno už na začátku.
Shrnuto Alfa za málo peněz slušná hudební produkce,nikdo netvrdí že je to nezmar,taky nikdo netvrdí že ta pistole na něco nemá.Pevně věřím že pohrát si s ní třeba pan Zendl tak se budeme i na IPSC divit co se s tím dá nebo nedá nastřílet.
Tak se od teoretizování vraťme k tématu,dejte sem informace o dané zbraní,testy,fotky atd.A ty žabomyší hádky si pište v SZ.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 18 dub 2008 16:51

Ede, může si s tím hrát třeba svatej Petr, ale ze škodovky nikdy Rolls Royce neuděláš, pořád to bude vytuněná škodovka... Navíc se tu celou dobu bavíme o zbraních bez úprav. Když jakoukoliv zbraň upravíš, tak je jasný že zvýšíš komfort střelby, možná přesnost, ale nikdy nezvýšíš životnost, obvykle úpravama který uděláš pro klidnější chování při střelbě tu životnost tak trochu snížíš....

O tom jestli se s tím dá nastřílet ani tak nezáleží na zbrani, ale na rukách. Nikdo tady netvrdí že s Alfa nemůže pobít Glocka, je to jen a jen o střelci.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 dub 2008 17:03

To-Alfonss
Už to fakt tlačíte do absurdna,začíná to být Alfa vs, ostatní.Životnost bych neřešil 90%lidí na ni nedosáhne.Natunit de leda co pokud vím tak tonfaglijo dělá ty svije AL čezety jako závodní speciál,že je to 1ks na 1sezonu se neřeší.Jen u nás to za těch cca.30000 papírů chce mít každý na celý život (v šuplíku proč ne).Alfa je dobrá k tomu ji koupit,střílet než se začne sypat,prodat v komisi a koupit novou (třeba).Ale to jen v případě že se střílí.1000 ran za rok je kapka v moři.
Mmj.Alfa je mimo můj zájmový okruh,jen sem se s ní setkal a nenaštvala mně.Pro mně jsou top trochu starší a ošklivější kusy.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
ramires

Příspěvek od ramires » 28 dub 2008 18:27

Sehnal jsem nějaké včelky za 2kč :lol: ,na mířenou nic moc ,ale na "kropení" ok :wink: , takhle to lítá na 25m (26ran), Pistole je rozebraná, ne rozsypaná :D , pořád maká na 100% :wink: momentálně máme za sebou 1200 ran z nejlevnějším střelivem na trhu(ne přebíjené)...
In vino veritas...
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 12:49

Na jinem foru jsem cetl,ze se alfe d zasekava zaver nebo nedovira nebo co kvuli kratke nabojove komore s nejakym typem strelivem...pravda nebo ne? :) mam o tu pistoli vazny zajem...
ramires

Příspěvek od ramires » 29 dub 2008 18:50

Ano stava se to ,ale není to pravidlo mně se nedovíral závěr asi těch prvních 100-200 ran (1x za 13-26ran) ,je pravda ,že si lidi nechávají „upravit“ nábojovou komoru prodloužením o asi 0,2-0,4 mm, ale není to nutné problém dělají hlavně náboje značky Magtech jsou na horní hranici tolerance (v délce nábojnice) ,není to tím že by byla špatně vyrobená hlaveň nebo uzamykání hlavně v závěru,ale tolerance jsou na horní hranici ,takže to chce jen troch „zaběhnout“vykropit z ní 50-300 ran a sedne to samo ,Mluvil jsem o tomto „problému“ přímo z panem Pekaříkem z Alfa-proj, podle jeho slov není problém takto nábojovou komoru upravit (v záruce ,grátis)a je to hned ok ,ale lepší je to prostě nechat v pohodě sednout .Zbraň si sedne výstřelama sama ,dojde k usazení uzamykacích ozubů a hlavně v závěru a je to ok, po „záběhu“ pistole papá úplně všecko včetně Magtechů a nábojů z železnou nábojnicí :wink: .Tento "problém" se netýká jenom Alfi ,ale i ronomovaných značek ,prostě to potřebuje záběh :D
In vino veritas...
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 19:14

ramires píše:Ano stava se to ,ale není to pravidlo mně se nedovíral závěr asi těch prvních 100-200 ran (1x za 13-26ran) ,je pravda ,že si lidi nechávají „upravit“ nábojovou komoru prodloužením o asi 0,2-0,4 mm, ale není to nutné problém dělají hlavně náboje značky Magtech jsou na horní hranici tolerance (v délce nábojnice) ,není to tím že by byla špatně vyrobená hlaveň nebo uzamykání hlavně v závěru,ale tolerance jsou na horní hranici ,takže to chce jen troch „zaběhnout“vykropit z ní 50-300 ran a sedne to samo ,Mluvil jsem o tomto „problému“ přímo z panem Pekaříkem z Alfa-proj, podle jeho slov není problém takto nábojovou komoru upravit (v záruce ,grátis)a je to hned ok ,ale lepší je to prostě nechat v pohodě sednout .Zbraň si sedne výstřelama sama ,dojde k usazení uzamykacích ozubů a hlavně v závěru a je to ok, po „záběhu“ pistole papá úplně všecko včetně Magtechů a nábojů z železnou nábojnicí :wink: .Tento "problém" se netýká jenom Alfi ,ale i ronomovaných značek ,prostě to potřebuje záběh :D
Děkuji za odpoved...To uz bohuzel na tom jinem foru nikdo nerekl,ze po zabehu je to ok :) samozrejme zabeh je nutny u kazde pistole...Dokonce neni spatne po zabehu pistole ji dat jeste nekam ke zbrojirovi,aby ji trosku poladil,predevsim spoust, pokud chce mit nekdo opravdu sveho mazlika...at slouzi alfa :)
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 20:21

ramires píše:Tento "problém" se netýká jenom Alfi ,ale i ronomovaných značek ,prostě to potřebuje záběh :D
Alfy !!!

Ale tento problém se týká pouze Alfy. Spousta zbraní má těsnou komoru, ale ještě jsem neslyšel že by některá měla komoru krátkou.

Holt jediná operace se dělá v Brně a ještě to neudělají pořádně. Ale za ty prachy....co by člověk čekal, že.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 29 dub 2008 20:42

Já nevím, nakolik to, co dělají v Brně je a nakolik to není pořádně. Na druhou stranu zas je fakt, že ačkoliv jsem měl v ruce zbraní už dost, žádná z nich takové problémy neměla.
Takže teda nevím, kde je pravda.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 20:47

Alfonss píše:
ramires píše:Tento "problém" se netýká jenom Alfi ,ale i ronomovaných značek ,prostě to potřebuje záběh :D
Alfy !!!

Ale tento problém se týká pouze Alfy. Spousta zbraní má těsnou komoru, ale ještě jsem neslyšel že by některá měla komoru krátkou.

Holt jediná operace se dělá v Brně a ještě to neudělají pořádně. Ale za ty prachy....co by člověk čekal, že.
:D Aaano, oprav mu tu chybičku, aby každý vědel, ze neumí pravopis a ty ho umíš. Řekl bych, ze vyskloňovat alfa bez alfy jako žena bez ženy umí každý ocas. Nevím, proč na to sebeocaství poukazuješ. Když si prečteš celý jeho přispěvek, zjistíš, no ty asi ne,ale já zjistím,že je napsaný dobře,slohově,pravopisně,takže taková věc je spíš přehlédnutí... :twisted:

já osobně tomu člověku děkuji za hodnotný příspěvek, kde mi vysvětlil, jak se věci mají, má to ověřené dokonce od odpovědného člověka, napsal radu pro řešení...takto bych viděl kvalitní příspěvek...oproti tomu, když někdo napíše trapnost, v které druhého opravuje a nebo dokonce slintá svůj názor, třeba o tom, co viděl nebo neviděl a na který není nikdo zvědavý :idea:
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 20:51

HanuIv píše:Já nevím, nakolik to, co dělají v Brně je a nakolik to není pořádně. Na druhou stranu zas je fakt, že ačkoliv jsem měl v ruce zbraní už dost, žádná z nich takové problémy neměla.
Takže teda nevím, kde je pravda.
Jestliže to dělá jen s určitou značkou náboje a jestliže je řešení tak snadné, jako v rámci záruky požádat o úpravu, případně jestli to po zajetí přestane dělat, potom to není problém, ale detail, který se vyřeší ve fázi ladění...nebo ne?
glock69

Příspěvek od glock69 » 29 dub 2008 20:51

Pomóóóc :roll:
Odpovědět