Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 20:57

Oni asi chtějí slyšet jen samou chválu, máme tu novej funclub :)
kokoweet: "potom to není problém, ale detail, který se vyřeší ve fázi ladění..."

Toto není detail, to je u zbraně tohoto určení závažnej nedostatek. Služební zbraň má žrát všecko a hned zezačátku.

Na ostatní Tvoje výlevy nehodlám reagovat, opět se ukazuješ jako pitomec....

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 dub 2008 21:01

Mně nefungoval ruger 89,věčně něco nežral a hobloval nábojnice,místo zajetí se ucpal a neměl sem k němu důvěru.Jiní lidé jsou naopak spokojení,budu tedy tvrdit že v Americe dělají jedinou operaci a na hovno???
Ruku na srdce kolik modelů pistolí v ráži 9mm Luger nemá problémy sežrat cokoli a za jakou cenu???Když třeba pistole viking sežrala vše,tak hned byla kritizována za nafukování nábojnic a to z důvodu volné komory.Jak říkám nelze se zavděčit všem.I renomovaní výrobci umí udělat šmejd a naopak,tak co se řeší?Alfa střílí,zdá se solidně a přesně tak na místo hádání tomu dejme čas,třeba se postřílí do šrotu,nebo naopak budeme ještě čumět.Osobně jsem zažil její testování,kdy pan Pekařík tuto pistoli drtil co to šlo,z toho co jsem měl možnost zahlédnout se o Alfu nebojím,starost mi dělá spíše přísun munice,asi by ten test životnosti nejednoho z nás přivedl na buben.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 dub 2008 21:04

To- Alfonss
Jsme se minuli v odpovědi,ten můj ruger byl testován pro armádu,tvrdily co všechno snese.Reklama do nebe a byl to ztrop.Tak čemu už máme věřit?
:twisted: :twisted: :twisted:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 21:07

Alfonss píše:Oni asi chtějí slyšet jen samou chválu, máme tu novej funclub :)
kokoweet: "potom to není problém, ale detail, který se vyřeší ve fázi ladění..."

Toto není detail, to je u zbraně tohoto určení závažnej nedostatek. Služební zbraň má žrát všecko a hned zezačátku.

Na ostatní Tvoje výlevy nehodlám reagovat, opět se ukazuješ jako pitomec....
Tuším, že bys doporučil glocka, kterého asi vlastníš...
Služební pistole by spíše měla žrát služební náboje a ne všechno, nemluvě o tom, že takovou pistoli mají služebně...kdo ví kde...
Nemám výlevy a lepší je být pitomec, než Alfonss :roll:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 21:09

edelweiss píše:..........Ruku na srdce kolik modelů pistolí v ráži 9mm Luger nemá problémy sežrat cokoli a za jakou cenu???.................

Osobně jsem zažil její testování,kdy pan Pekařík tuto pistoli drtil co to šlo,z toho co jsem měl možnost zahlédnout se o Alfu nebojím,starost mi dělá spíše přísun munice,asi by ten test životnosti nejednoho z nás přivedl na buben.
No řekl bych že většina...
Zbraně co jsem měl (mám) v této ráži sežraly opravdu všecko. Co se týče služebních zbraní tak to považuju za nutnost. Třeba oba moje Hecklery sežraly i to nejvíc shitový střelivo.
Ale jasně, jsou zbraně který jsou trochu mlsnější, ale ty bych jako služební zbraň nechtěl.....

A jakej byl Pekaříkův závěr? Kolik z toho nabouchal a kolik ta zbraň vydržela? Jak ten jeho test probíhal?
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 21:14

kokoweet:
1. Glocka nevlastním a ani ho nechci.
2. služební náboje? Co to je? Hochu vždyť ty nevíš co meleš !!!!
Je fuk jestli tu Alfu mají služebně kdoví kde, ale je to její primární určení...
3. ano, jsi pitomec, o zbraních nevíš absolutně nic, plácáš tady nesmysly, ale hlavně že máš příspěvky plný - zvratků.....
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 21:33

Alfonss píše:kokoweet:
1. Glocka nevlastním a ani ho nechci.
2. služební náboje? Co to je? Hochu vždyť ty nevíš co meleš !!!!
Je fuk jestli tu Alfu mají služebně kdoví kde, ale je to její primární určení...
3. ano, jsi pitomec, o zbraních nevíš absolutně nic, plácáš tady nesmysly, ale hlavně že máš příspěvky plný - zvratků.....
1. opravuji glocka na HK
2. sluzebni naboje? Jestli to nebudou naboje, ktery mas k dispozici pri vykonavani te avizovane sluzby, kdyz zminujes sluzebni zbran...totiz pochybuju, ze budes strilet s necim, co najdes na ulici.
3. nehraju si na borce, co vi o zbranich vsechno, to jsem nikde netvrdil, to tvrdis neprimo o sobe ty, pritom ze bych od tebe videl jeden kloudnej prispevek? Nou... A jak jsem rekl, tvoje oznaceni me osobnosti za pitomce je pro me usmevne, kdyz to rikas prave TY :roll:

ps. A kdyz uz se chces pasovat ve zbranovedeni, ja se aktivne v problematice orientuju mesic, nevim jak dlouho ty, ale za chvili te troufnu i v tech zbranich ;) a to mi je sotva 23 let
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 dub 2008 21:39

To- Alfonss
Tak to už ti nepovím,vím jen že měl sebou kolegu,bedny nábojů,hromady zásobníků,střílely až se ani plast nedal udržet,pak kýbl s vodou,utřít lauf a znovu.Jezdili k nám s tím poměrně dlouho,pravděpodobně páchaly test životnosti,taky mi to půjčily (měli toho plný zuby)ovšem ten jejich kus i přes tvrdé zacházení stále šlapal a střílel solidně a to už mohl těch 10 a možná i víc za sebou mít,protože se na něm střídali asi i ve více lidech,ovšem o tom už bych spekuloval.Co sem okoukl tak pár tisíc ran vkuse bez závad.TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRT takže to něco unese.Dejme tomu čas a ten nám přinese poznání,tohle handrkování a napadání se navzájem,nic neřeší a tuhle pistoli taky ne.
:wink:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 21:41

1. no jeden HK mi zůstal, to máš pravu, ale nemám potřebu jej vyzdvihovat, už jsem s ním dlouho nestřílel a pro mě na nošení to taky není ideální zbraň.

PS: Jen mě klidně trumfni,já ti to přeju, ale povede se ti to nejspíš až o tom budeš něco málo vědět a něco málo nastřílíš, když budeš jen mlátit pantem jak doposud tak toho nedocílíš nikdy, to mi věř .....
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 21:44

edelweiss píše:To- Alfonss
Tak to už ti nepovím,vím jen že měl sebou kolegu,bedny nábojů,hromady zásobníků,střílely až se ani plast nedal udržet,pak kýbl s vodou,utřít lauf a znovu.Jezdili k nám s tím poměrně dlouho,pravděpodobně páchaly test životnosti,taky mi to půjčily (měli toho plný zuby)ovšem ten jejich kus i přes tvrdé zacházení stále šlapal a střílel solidně a to už mohl těch 10 a možná i víc za sebou mít,protože se na něm střídali asi i ve více lidech,ovšem o tom už bych spekuloval.Co sem okoukl tak pár tisíc ran vkuse bez závad.TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRT takže to něco unese.Dejme tomu čas a ten nám přinese poznání,tohle handrkování a napadání se navzájem,nic neřeší a tuhle pistoli taky ne.
:wink:
Takový testování je vždy příjemný, taky jsem se jednou nachomejtl k jednomu testování brokové kozlice, taky se praktikovalo prolívání laufu vodou............ no kupodivu se nám ji podařilo téměř zkurvit, takže test životnosti asi nedopadl dle očekávání výrobce. Ale pak ji za čas začali prodávat, takže je snad už vychytaná.
Máš pravdu, chce to čas a ne ukvapený soudy......
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 29 dub 2008 21:44

Hele alfons, vezmem to z jineho konce, zapomen na to co jsem ti napsal a podivejme se na to vecne...

Rikas, ze by se takova vec u alfy stat nemela, ja s tebou souhlasim, ze to rozhodne neni to prave orechove, jako kdyz mas treba prave toho zminovaneho HK, ktery jede krasne...ale: napriklad ja, ktery si nechce kupovat usp, i kdyz neni libi se mi, ale pro zacatek chci neco levnyho, naucit se na tom, peci o zbrani, zachazeni atd...tudiz alfa je pro me dobra volba, pro ME, potom je mi jedno, zda by to melo nebo nemelo byt u sluzebni zbrane, ale porad mi tedy neco pro moje ucely, pripadne rekni, jestli neco bude takle slouzit za 8400, nova zbran, jako alfa...norinco nc 22x? No mozna, ale porad je o 2 litry drazsi, pouzita CZ 75?Mozna,ale porad o 2 litry zdrasi...tak co myslis? Znalce...
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 dub 2008 21:51

To- kokoweet
Tvoje poslední hláška nemá nic k tématu Alfa,další takovou ti rovnou smažu a ber to jako napomenutí.Osobní věci řeš přes SZ!!!

To- Alfonss
Máš tohle zapotřebí?Už na to taky kašli hádkou ho jen utvrdíš v jeho pravdě a společně zničíte zatím solidní vlákno.Když to musí být fakuj kolegu v SZ prosím.Děkuji.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 29 dub 2008 21:57

Neříkej mi znalče.

Podívej vše se odvíjí od toho jak moc chceš střílet. Pokud opravdu hodně, tak žádnou z těchto, ale jelikož tě tlačí peníze, tak předpokládejme že budeš rekreační střelec.

Jelikož to bude Tvoje první zbraň, tak sám nevíš, jak se s ní sžiješ, jestli ti padne do ruky a jestli s ní budeš schopen něco trefit. Prostě některým lidem některý zbraně nesednou ani kdyby se na hlavu stavěli.

Když si koupíš novou Alfu a zjistíš že ti nesedla do ruky, prodáš ji s velkou ztrátou (stejně jako jakoukoliv jinou zbraň, dnes se prostě zbraně prodávají blbě)
Norinco je kapitola sama o sobě, na to se mě neptej, nejsem schopen objektivně posoudit, protože po jistých zkušenostech jsem na tuto značku alergickej.
Co se týče jeté CZ 75.... tu seženeš za stejný love jako novou Alfu a možná že když budeš mít štěstí tak ji seženeš i levněji. Ale je tu jedno velký ALE... Česká zbrojovka dokáže udělat skvělou pistoli, která Ti bude šlapat a která si myslím bude pro tebe dobrá volba, ale na druhou stranu dokáže pustit do oběhu neskutečný množství sraček. Takže jako laik asi těžko při koupi jeté zbraně poznáš jestli je to šrot nebo ne.
Kdybych byl na Tvým místě, tak bych koupil jetou CZ 75, ale s tím, že bych poprosil někoho zkušenějšího, aby mi ji před koupí prohlídl, jestli má cenu ji kupovat. Co se týče rekreačního střílení takTi bude stačit a když Ti nesedne, tak ji prodáš za téměř stejnou cenu jako jsi ji koupil.....
predator

Příspěvek od predator » 30 dub 2008 08:06

Pojďme se na to podívat čistě prakticky: Tak krochně dělaj zpočátku problémy magtechy. No a co? tak prostě než se pistole zajede: těch 500-1000 ran, je tím krmit nebudeš. Oproti tomu může budoucí i stávající majitele Alfy hřát u srdce, že ta pistole nemá absolutně žádnej problém s SB Range Safe, s nimiž naopak i hodně drahý zbraně mívaj problémy.
Tak proč řešit magtechy (který sem naposled kupoval za 4,20), když se nechá krmit střelivem za 3,60, a ještě k tomu se solidníma výsledkama. (viz Ramiresovi nástřely na začátku tématu)
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 30 dub 2008 20:33

Jo, to je moc hezky prakticky řečeno, to myslim má i význam....

Ono jak to tak o těch alfách čtu, jsou na ní spíše jen pozitivní ohlasy. Ještě jsem uvažoval o CZ 75 D compactu, moc krásná zbraň, ale za 15.000,- hlavně když o tom čtu, že to má jisté své mouchy, no určitě ne každý model, dokonce člověk v jednom gunshopu mi na ní nabízel 3 roky záruku, na jetou, že se za ní zaručí, že mě přežije :) 75D compact mě moc láká, jenže když už bych asi dával za braň 15 tisíc, možná bych se překousnul a porídil glocka za o par tisic drazsiho. A ozelel bych klasickej vzhled a kohout.
To je právě to, co se mi na alfe líbí, ta kvalita a cena, což právě v poměru kvalita/cena je moc zajímavý. Takže asi, i když je to moc těžké takový výběr, díky pádným argumentům půjdu do alfy...
Odpovědět