Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kokoweet

Příspěvek od kokoweet » 01 dub 2008 22:02

Hm dobrej test alfy defender je na
http://www.aegisteam.cz/newindex.php?main=testy&id=129
ale to asi znate...nicmene to,ze ta pistole ma ostre predni hrany,to tam taky zminuji...ale jinak pozitivni hodnoceni...moc se mi libi,na tech fotkach v aegisu vypada fakt krasne

andrewl

.

Příspěvek od andrewl » 12 dub 2008 14:18

Tak jsem včera byl po delší době provětrat Alfu... Musim říct, že mě opět nezklamala. Mam nastříleno skoro 2000 ran a za celou dobu jediná závada, jediná zaseklá nábojnice, no prostě nic. Zatim mi sežrala jakýkoliv střelivo bez sebemenších protestů. Přesnost je skvělá, podařilo se mi na ní zvyknout po všech stránkách a zásahy jsou slušný. Jediné co bych malinko zlepšil je rukojeť, protože tu bych o pár milimetrů prodloužil, ale jinak super. Nutno podotknout, že i nošení zbraně je velice pohodlné. Není zas až tak lehká jak by se teda zdálo z obrázku :-), ale rozhodně lehčí, než většina podobných zbraní. I rozměrově docela na nošení vyhovuje. Kratší rukojeť zde může být spíše výhodou. Zbraň je taky celkové poměrně úzká a hodí se skvěle do vnitřního pouzdra. Chodím jeno v triku a vůbec není vidět.Pokud bychom měli udělat srovnání, tedy klady a zápory pak by klady byly:
1. Přesnost
2. Spolehlivost
3. Váha
4. Rozměry
5. Troufnu si zatím dle zkušeností jiných majitelů odhadnout, že i slušná životnost
6. Vzhled (mě osobně se zbraň velmi líbí...)

Z zápory? Já našel zatím jenom jeden.
1. Kratší rukiojeť

Osobně v ostrých hranách problém nevidim. Nosimv pouzdře. Zajímalo by mě, jestli má někdo něco vyloženě negativního...
predator

Příspěvek od predator » 13 dub 2008 13:43

Jo, ten plast :lol: .

A o životnosti se nemá cenu bavit: zatím není nikdo, kdo by z ní dal víc jak 10 000 ran. Životnost budem moct řešit tak za pět let. Nebo se pletu, a někdo už má 20 000 ran s Alfou?
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
andrewl

.

Příspěvek od andrewl » 13 dub 2008 19:51

No tak jak se to vezme, já myslim, že zbraň, která je prostě šmejd se projeví už nějak dřív. Souhlasim, že je třeba počkat, ale už jsem slyšel, že jsou lidi, který maj přes deset a střílí v pohodě jako nová. Koneckonců je to osvědčená konstrukce, dokonce vylepšená myslim, že rozhodně neni důvod se zatim domnívat, že jenom protože je to levná zbraň, že nemá slušnou životnost...
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 13 dub 2008 20:06

10 tisíc ran nic není, životnost můžete posuzovat až z hromady zbraní hromada lidí vystřílí spoustu nábojů a ne podle toho že někdo vystřílel 10 000.

Netvrdím že je to šmejd kterej nic nevydrží, ale buďte trochu soudní ve Vašich ničím nepodložených domněnkách....
predator

Příspěvek od predator » 14 dub 2008 09:34

Andrewl, životnost, o které se tu bavíme, se neprojeví "už nějak dřív". :wink:
V.I.Čujkov
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 14 dub 2008 10:44

Ja bych opet po nejake dobe zduraznil...

Alfa ale JE levna pistole, na zadny nic moc zavodeni to neni (ani mirenka ani akcni), ale musi se nechat, ze za ty maly penize ty muziky nabidne docela dost... Ale nemytizoval bych ji...
Proste slusna levna zbran urcena predevsim pro lidi, co strileji mene, vhodna pro zacatecniky a svatecni strelce.
Kdyby byla opravdu hodne dobra, urcite by ji pouzivalo vic zavodnich strelcu... Ale i K100ek je zatim jako safranu, Alfu jsem videl zatim jednu.
ramires

Příspěvek od ramires » 14 dub 2008 17:13

"na žádné nic moc zavoděni to není (ani miřenka ani akční)" ,to je blbost, přesná je v dané kategorii(velikostí a určením) nadprůměrně a spolehlivá taky. "Kdyby byla opravdu hodně dobra, určitě by ji používalo víc závodních střelců" ,závodní střelci používají pistole 99% z kovovím rámem a v jiné cenové kategorii! Alfa Defender/combat jsou zbraně služebního typu ,ne sportovní speciály! stejně jako Glock a jiné plasťáky(na mířenku vůbec a akční taky moc ne), takže když se to shrne ,nikdo Alfu "nemytizuje" jen píší o ní lidé co jí mají nebo mněli možnost zkusit a jsou spokojení, funguje,trefuje a o tom to je osobní zkušenost, až konečně napíše někdo kdo opravdu z Glocka ,K100, a podobných "zázraků" osobně (ne z povídání a reklam)vypálil těch 10,20tis. a více ran a ne jeden ,ale 100vky střelců tak to bude o něčem jiném, teorie je zde už dost :lol: ,a taky se u každé značky vyskytují "anomálie"jsou četety co mají za sebou 50-60tis.a pořád pohoda a jiné se sypou po 5tis. ,G čka ze 100tis kousky a jiné klekli po 800ranách,záleží jek se ten či onen kus povede(ne zpracováním ,ani tolerancí)ta je u všech zbraní daná normou, ale materiálem od subdodavatelů (překalené nebo prostě jinak nedodržené výrobní postupy při tepelném zpracování komponent) a to se bohužel stává i u renomovaných výrobců :wink: ...za gramatické chybí se omlouvám "klekl"mi World :lol: :oops:
In vino veritas...
glock69

Příspěvek od glock69 » 14 dub 2008 17:27

Tak vidím, že po CZ, Glock, GP K100,.. vzniká další klub majitelů nejlepších zbraní na světě :lol:
ach jo :roll: :roll: :roll: :cry:
Naposledy upravil(a) glock69 dne 14 dub 2008 20:38, celkem upraveno 1 x.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 14 dub 2008 17:37

Jsei jak malý dítě, který si něco koupilo a když někdo zapochybuje o jeho ničím nepodloženým tvrzení (nikdo nepochybuje o alfě ale o těch mýtech co tady někteří plácáte), tak akorát kopeš kolem sebe, ale zase jsou to ničím nepodložený dohady.....

To jestli pistoli používají závodní střelci je opravdu jakási známka výdrže té či oné zbraně. To že se používají v 99 procentech zbraně s kovovým rámem je pitomost, nevím kde jsi k tomu došel. Glocků v IPSC i LOSu střílí mraky. Znám špičkové střelce kteří střílí s G19 což rozhodně není sportovní speciál, ale je to jakýsi etalon kvality, ta pistole prostě vydrží.

Alfu že nikdo nemýtizuje? Ha ha ha ha ha.......A co ty výkřiky lidí, kteří mají naboucháno 700 ran (možná jsi už nějakou navíc dostřelil) a tvrdí že má vysokou životnost.... Už konečně sestupte na zem a tyto věci říkejte až naboucháte 50 000......

Co se týče Glocka, tak tam opravdu životnost není vycucaná z prstu, nebo z reklam, znám spoustu lidí, kteří s ním za 14 dní vystřílí víc, než ty za celou dobu co tu svoji slavnou Alfu máš a o kterou se tolik biješ.....

Ano, čezety třeba vydrží 50 000, ale uvědom si kolik na tom musíš vyměnit součástí, pružinek atd.......
U Glocka se samozřejmě taky vyskytnou šmejdy (je to pouhý stroj), ale to procento poruchovosti je oproti CZ někde jinde.....

Asi po 150tý opakuju.......držte se se svejma soudama o životnosti při zemi, nikdo vám tu zbraň nehaní, ale chce to trochu soudnosti. Za pár let až proženete laufem X desítek tisíc koulí, tak pak mudrujte.......
predator

Příspěvek od predator » 14 dub 2008 19:34

Alfonssovi asi vadí, že on vyhodil 50 K za STI, když přitom srovnatelnou pistoli mohl mít za 8500 od Alfy... :lol:
V.I.Čujkov
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 14 dub 2008 19:43

No bylo to podstatně víc než 50 ale teď jsi na to kápnul :wink:

Já nikomu neberu jeho nadšení ze zbraně, jen mi vadí nekritický ničím nepodložený vyzdvihování zbraně. A dělají to jak zarytí Glockaři, tak zarytí CZtáři, několik lidí takto preferuje K100 a jak vidím tak i Alfa má svoje zarytý zastánce.............i kdyby stála za hovno, tak se za ni budou bít....
Kurt

Příspěvek od Kurt » 14 dub 2008 20:16

Ale samozřejmě, že Alfa má - stejně jako jiné zbraně - své mouchy. Ona je skvělá nepochybně v poměru cena/výkon, ale nějaký etalon životnosti to zřejmě nebude. Osobně mi na ní vadí taky těch pár milimetrů navíc, které ji vyřazují z okruhu zbraní, které se dají nacpat do Fobusu.
Nikdo

Příspěvek od Nikdo » 14 dub 2008 20:34

Alfonss: Tomáš Marný :roll:
ramires

Příspěvek od ramires » 15 dub 2008 00:26

Alfonss :wink: ty jseš tak dobrej, nemáš náhodou univerzitu :lol: ,kam se hrabu :oops: , smekám před tebou...No1. :shock: , A pro glack69- o Alfě jako o "nejlepší zbrani" na světě tady nikdo přece nepsal, opravdu ne :roll:...... :shock: tj. síla jak zaryté odpúrce tato Alfa má... a tak je to dobře, výměna názorú je ok :wink: ,to chce klíííd, Alfonss a věř mi ,že kdyby opravdu stála za hovno tak je dávno z baráku a ne na "netu" ,začíná sezóna, provětrám jí na pár závodech a pak se ukáže...tož zatím zdar 8)
In vino veritas...
Odpovědět