Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
glock69

Příspěvek od glock69 » 15 dub 2008 07:35

Nejsem odpůrce Alfy, kdysi jsem vlastnil jejich revolver :lol:
Ale zkus si přečíst reakce na možnou kritiku nebo nedůvěru k dlouhodobě neodzkoušené zbrani a možná pochopíš můj povzdech :lol:
Jinak na slovenském střeleckém fóru je krásný povzdech majitele K100 k ostatním, jak mu připomínají staré časy soubojů ataristů versus majitelů commodore. Ono to tak nějak bude.
Prostě co mám doma, to je nejlepší za každou cenu a zkuste mi někdo oponovat :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 15 dub 2008 11:51

ramires píše:Alfonss :wink: ty jseš tak dobrej, nemáš náhodou univerzitu :lol: ,kam se hrabu :oops: , smekám před tebou...No1. :shock: , A pro glack69- o Alfě jako o "nejlepší zbrani" na světě tady nikdo přece nepsal, opravdu ne :roll:...... :shock: tj. síla jak zaryté odpúrce tato Alfa má... a tak je to dobře, výměna názorú je ok :wink: ,to chce klíííd, Alfonss a věř mi ,že kdyby opravdu stála za hovno tak je dávno z baráku a ne na "netu" ,začíná sezóna, provětrám jí na pár závodech a pak se ukáže...tož zatím zdar 8)
Pořád si nerozumíme....tady nikdo netvrdí že stojí za hovno, naopak si myslím že má opravdu dobrej poměr cena/kvalita (zpracování). Jen jde o tvoje megalomanský projevy o životnosti. Třeba já jsem za poslední týden nabouchal ze svojí pistole 950 ran a netroufnu si z toho usuzovat že ta pistole má vynikajicí životnost, protože na ní nejsou vidět známky opotřebení. Ty z ní nemáš vystřeleno ani těch 900, ale už tady hlásáš jakou to má super životnost....

Nepřijde Ti to trošičku postavený na hlavu???
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 16 dub 2008 00:52

Ramires > ty jsi fakt nadsenec... V poradku...

Kolik jinych zbrani jsi mel krome te Alfy v ruce?

Ja Alfu (resp. ZPT01) mel - tj. vlastnil, krom toho jsem prostridal dalsich asi 10 pistoli vlastnich a strilel z XX dalsich pujcenych.

A opravdu mi nezbyva nez zopakovat, ze za ty penize je plastova Alfa prijemna fajn pistole pro strelce s mensimi naroky. Pomer cena/vykon je u ni opravdu vyborny. Ale tim to konci.

Z tvych slov mam pocit, ze se ji porad snazis srovnavat se zbranema 2x a vicekrat drazsima... Tak vysoko uz ale Alfa nesaha. Opravdu neni zazracna - je "jen dobra".
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 16 dub 2008 12:03

Ramirez píše:konečně napíše někdo kdo opravdu z Glocka ,K100, a podobných "zázraků" osobně (ne z povídání a reklam)vypálil těch 10,20tis. a více ran
Shodou okolnosti jsem zrovna ja vlastnil (nebo vlastnim):
ZPT 01 (starsi nazev Defendera)
Glock 17
CZ 75 P01 D Compact
Grand Power K100
CZ SP-01 Shadow

Krome toho compacta, ze kteryho slo jen par stovek vystrelu (asi tolik, co Ramires z Alfy) jsem ze vseho nastrilel minimalne 1.000 (ZPT01) a nebo mnohem vic (G17, K100, Shadow).
A opravdu - Alfa z nich byla nejhorsi. Pozor - nerikam, ze je spatna !!! Po stodevadesaty sesty opakuju - za cenu 8.500 (zhruba, nevim presne) by to byl naprosto super kauf s bezkonkurencnim pomerem cena/vykon, ale tezko to srovnavat se zbranema v prumeru 2x drazsima.
Na to ZPT 01 v podstate nemuzu rict nic spatnyho - strilelo to, strilelo to spolehlive a docela presne. Chovani po vystrelu taky nebylo spatny, stejne tak spoust - presto, ze byla dost "sluzebni" (tedy velky odpor), tak byla hladka. Ale "nemuzu proti ni rict nic spatnyho" neznamena "je v necem opravdu spickova".
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 16 dub 2008 12:33

Jeden malý příklad.
Mám čezetu. Během prvních 800 ran se nevyskytla žádná závada, nejsou na ní vidět sebemenší známky opotřebení, spousta lidí kolem mě z ní mají nastříleno 2-3 tisíce ran a nemají problém. Tak prohlásím že číza je super zbraň s vynikajicí životností.

Teď po více než 20 000 výstřelech je stav takový, že na číze je už v pořadí 5. záchyt závěru, je odfrézovaná prasklina v rámu, mikrometrický hledí se rozsypalo, je měněný vedení vratné pružiny, co se týče pružin tak o tom radši ani nemluvím....

Ale hlavně že jsem u nové zbraně prohlásil že má vynikajicí životnost....právem mě považujte za pitomce.......
predator

Příspěvek od predator » 16 dub 2008 13:13

Co to bylo za čízu?
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
4mike

Příspěvek od 4mike » 16 dub 2008 13:20

Alfe
nebo můžeš napsat, že máš čízu už XY let a drží
ale u tebe to bude tím, že číza spolehlivě leží a kropíš STIčkem :lol:

predator
má TS ve 40sw
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 16 dub 2008 14:10

Ono i toto porovnání kulhá.

Pro někoho je bezva zbraň Alfa, pro někoho STI. Pojem bezva zbraň je totiž krajně subjektivní. Já za bezva zbraň považuju svého Siga a na STIčko bych ani nešáhl (klony 1911tek nejsou můj šálek čaje).
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
predator

Příspěvek od predator » 16 dub 2008 16:51

No já taky nedám dopustit na svojí CZ 75 P 01, ale rozhodně nemůžu po 2000 výstřelech bez závad tvrdit, že má vynikající životnost, i když bych si sebevíc přál, aby tomu tak skutečně bylo.

Už můžu říct, že je na kompakta přiměřeně přesná (na 25 m se dá rozptyl udržet v kruhu devítky na standardním pistolovým terči), spolehlivá (pouze subsonickej magtech se mi jednou seknul), a na služebku i dobře zpracovaná.

Na druhou stranu ale musím říct, že se nechová při střelbě zrovna klidně (což je ale dáno především nižší hmotností) a spoušť má do plynulosti kurva daleko (nic s tím ale dělat nebudu, nemám ji na závodní střelbu).

O životnosti si ale opravdu netroufám hovořit.
V.I.Čujkov
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 16 dub 2008 17:36

predator: ale takhle je to správně, shrneš svoje zkušenosti se zbraní, shrneš klady a zápory, ale nededukuješ kolik to asi vydrží a navíc se o té vydedukované výdrži nehádáš :D

HanulIv: ale tady tento flame není o tom jestli je to bezva zbraň, jestli si to přečteš pořádně, tak to pochopíš.... třeba já Alfu považuju za bezva zbraň a rozhodně ji nesrovnávám s STI, mám doma několik jiných podstatně lacinších zbraní a myslím si že jsou to bezva zbraně..... všecky který nebyly bezva jsem prodal........teda kromě čízy, kterou držím pro případ že se mi vysype STI :wink:
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 17 dub 2008 09:18

Alfonss píše: HanulIv: ale tady tento flame není o tom jestli je to bezva zbraň, jestli si to přečteš pořádně, tak to pochopíš.... třeba já Alfu považuju za bezva zbraň a rozhodně ji nesrovnávám s STI, mám doma několik jiných podstatně lacinších zbraní a myslím si že jsou to bezva zbraně..... všecky který nebyly bezva jsem prodal........teda kromě čízy, kterou držím pro případ že se mi vysype STI :wink:
Já reagoval na předchozí příspěvek. Nesnáším označení bezva. Můžete říci, že je to kvalitní zbraně, bezvadně vyrobená, nebo přesná zbraň, můžete dovodit, že se jedná o zbraň trvanlivou, protože jsou doloženy desítky kusů zbraní s trvanlivostí x desítek tisíc výstřelů při zachování přesnosti. Ale bezva zbraň nic neříká, stejně jako označení "lepší, než běžný konkurenční výrobek"

Alfa je za ty prachy slušnou koupí jako zbraň na běžné postřílení a normální občasné nošení. Kolik vydrží, to nikdo neví, protože neexistují spolehlivé statistiky.

Já se ČZ zbavil asi do měsíce, jak jsem jí koupil. Na Glocka jsem si nikdy nezvyknul a do ruky mi mimořádně dobře padne Walther P99. Alfu jsem měl v ruce asi dvakrát. Neuchvátila mne, ani nezklamala. Prostě normální bouchačka. Z mého pohledu jsou lepší i horší.

Jelikož si občas rád bouchnu z revorvéru, tak jsem měl možnost docela důkladně otestovat Alfí revolvery, které za tu cenu nejsou špatné. Hlavně ocelové modely jsou docela dobré (za tu cenu), kromě některých 357M, které opravdu za moc nestojí.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
andrewl

.

Příspěvek od andrewl » 17 dub 2008 17:25

Je jasné, že Alfu musíme srovnávat se srovnatelnými zbraněmi... nemá cenu argumentovat tím, že jí sportovní střelci nepoužívají. Alfa je služební zbraň. Pokud vím tak například s CZ 75 Compact taky nikdo nezávodí a obyčejnou CZ 75 (neznám přesně označení modelů) taky ne... na sportovní střelbu jsou sportovně upravené zbraně. Ovšem pokud bychom Alfu srovnávali s obdobnými zbraněmi, třeba CZ 75 Compac, TT nebo Glock 19, myslim, že se najde řada lidí, kteří řeknou, že jim nejvíce vyhovuje Alfa. Na nějakém fóru jsem zaslechl, že někdo vyměnil Glocka za Alfu apod. Tudíž, nechci tvrdit, že Alfa je lepší než Glock, ale že je s těmito zbraněmi plně srovnatelná navzdory tomu, že je v nižší cenové kategorii... nebo jinak řečeno, není nic tak jasně negativního co by ji vhledem k těmto zbraním jednoznačně diskriminovalo... nic víc nic míň..
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 17 dub 2008 17:27

Je vidět že máš veliký mezery, protože mraky lidí závodí s neupravenejma CZ 75, či Glockama.........což jsou čistě služební zbraně
predator

Příspěvek od predator » 17 dub 2008 17:38

Taky mraky lidí závodí s tokarevama, beretama 34...jedná se ale o disciplíny např "pistole 2.SV " nebo tak nějak. Ale závody to jsou, a výsledky na 50 m bývají velmi slušné, srovnatelné s moderníma zbraněma.
V.I.Čujkov
ramires

Příspěvek od ramires » 17 dub 2008 18:48

Pánové náš střelecký klub pořádá několik závodú za rok a na Vpi 15+15 i Vpi 5+30 se sejdou rúzné pistole a revolvery od CZ50 po zbraně i za 60tis (hammerli 32sw), ale většinou převládají CZ75/85, jednou vyhrál maník právě z tou cz50 :lol:, to jsem a ne sám čuměl :wink: ,jenže jde o to,že na tyto a podobné "regionální"závody chodí "normální" lidi ,prostě se zabavit,i když výsledky jsou opravdu krásné :wink: ,ale na akce většího zrna jdou jen ti "lepší"a ti nechodí ani z cz combat ani z glokckem natož z alfou :), Na naši střelnici chodí rúzní lidi z rúznými zbraněmi(dlouhé,krátké,perkusní) a co se Alfi týká chodí pravidelně 4z defenderem 2- 9l,1- 45acp,a 1- 40sw a 2 z combatem 9l, jeden náš člen má Alfu combat 40sw(mimo dalších asi 8 krátkých) a nikdo z nich si nestěžoval ,naopak ,proto jsem si jí pořídil(tá akce za 8394kč mně popohnala :D ) prostě jen tak na "blbnutí"i když jsem se s ní seznámil celkem dúkladně(testovala se u nás než se začala prodávat) je to pár let jela 3000ran v "kuse"odmaštěná a chladili jí v kýblu z vodou :wink: ,testovali namáhání mechanizmu a vypouštění zásobníku(stávalo se že sem tam vyjel samovolně zásobník)to pak přepracovali,a další týden z ní vymlátili další 2000ks z toho nějaké tormentační a pohoda ,vše si dokumentovali a přihlížejícím dali možnost zkusit si jí a připomínky zapsali(byl jsem u teho),nevím jeký byl celkový počet ran té testované Alfi ,ale jestli já z ní udělám 10000ran mně to určitě stačí a pak skusím teho Glocka (přemýšlím o G19) ,chcu si udělat osobní zkušenost :wink: (říkám a píšu jen to co sám vidím a zažiju, nejsem jen teoretik)proto ty "přehnané"srovnání Alfa je prostě ve své třídě úplně stejná jak to ostatní ,ani lepší ani horší...prostě dobrý standart. Stačí? ok? :wink:.......
In vino veritas...
Odpovědět