Tuning vzduchovek

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Barys

Příspěvek od Barys » 21 kvě 2007 21:19

Alexxxus píše:Ja jsem taky dumal jak udelat podlozku pro strelbu treba z .... to je proste jedno :-) tak jsem si udelal tenhle stojanek, trnoz je od chemizkeho stojanu a ta cerna podlozka je z gynekologickeho kresla. Rikam tomu streleckej tripod :-) v pripade potreby utlucu 2 kily zeleza ....
Teda Alexxxus ty máš talent,na minulém srazu jsi vyhrál s petflaškou na pušce a teď tam přivezeš gynekologický křeslo. Tak alespoň tam vem nějakou veselou kamarádku do křesílka,když tam budem přes noc!

Adam Peteřík

Příspěvek od Adam Peteřík » 22 kvě 2007 16:12

Prosimvás, chtěl bych se zeptat co je to kompenzátor :?:
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 22 kvě 2007 18:24

Kompenzátor je úsťový nástavec na hlavni zbraně a má za účel oddělit plyny jdoucí za projektilem a tak omezit případné turbulence - může se tak zvýšit přesnost. Vzhledem k tomu, že v závislosti na konstrukci odvádí plyny z hlavně jiným směrem než vpřed (do stran, nahoru, případně dolů) má mít pozitivní vliv na zpětný ráz a zdvih zbraně. Na revolverech výkonnějších ráží máš porty po stranách mušky, vedoucí směrem vzhůru. Podobnou věc má nesmyslně i Glock - modely C. Na puškách je pak mnoho konstrukcí a kompenzátor, má li být kvalitní, měl by být počítán a navržen pro konkrétní zbraň, ráži, náboj a požadovaný efekt.
Jinak viz. http://www.strelectvi.cz/forum/typy-ust ... t1900.html
Naposledy upravil(a) Silencer dne 23 kvě 2007 07:53, celkem upraveno 1 x.
Adam Peteřík

630

Příspěvek od Adam Peteřík » 22 kvě 2007 19:06

Jakej bys podle tebe dal na Slavii puškohled :?:
Barys

l

Příspěvek od Barys » 22 kvě 2007 23:19

Bohatě stačí 4*32,hlavně pevnou montáž.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 23 kvě 2007 07:50

Adam Petrik:
Nedelej tu OT. Jsi liny hledat a cpes svoje otazky kam se da.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 23 kvě 2007 14:03

2 Barys, pet flaska je husta, ale ten zavit, ted vyrabik kamosovi takove strelecke polohovatkko neco jako malej drevenej zlabek na stojan na strelbu ze vzduchovky ve stoje na extremni dalku, prej sehnal nejakej masakr preo motane z hranateho dratu, no uvydime az tu jeho Dianu hodim na chrono.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Barys

s

Příspěvek od Barys » 23 kvě 2007 21:51

Alexxxus: Uvidíme co z toho bude.
Adam Peteřík

Příspěvek od Adam Peteřík » 30 kvě 2007 13:35

Čus kluci, chtěl bych poprosit vlčáka aby mi poradil, kde sehnal takovej pěknej kus gumi na tu hlaveň.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 31 kvě 2007 21:06

nejlepší je to mít někde v šuplíku, jinak fakt nevím , už předtím jsem psal že by mohly prodávat ve sportu "gumové granáty" nebo ho od někoho sehnat ...
- nevím odkud seš, budeš se muset podívat kde je nejbližší, prodejna hutního materiálu, hlavně jestli tam prodávaji taky tyče silonu, teflonu, tak jestli by tam neměli gumu...
Ps : jestli to chceš jako rukojeť , tak jsem zjistil , že když je guma navolno , tak se ohýbá a stahuje... (když se to bere do ruky a podobně... )
Přílohy
guma.JPG
guma.JPG (7.68KiB)Zobrazeno 6375 x
Adam Peteřík

Příspěvek od Adam Peteřík » 01 čer 2007 15:18

ďíky vlčáku
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 12 črc 2007 16:42

V rámci pravidelné údržby jsem po roce rozebral moji S630 s vložkou z petflašky. Byl jsem zvědavý jestli to vydrželo a jak to tam po té době vypadá.
Takže takhle to vypadá:
Obrázek
Ten plast trochu zašel od vazelíny, kterou je namazaná pružina. Jinak je ještě v dobrém stavu, ale už jsem na něm vevnitř našel odřeniny od toho jak se v něm smršťuje a roztahuje pružina, takže trvanlivost téhle úpravy není neomezená. Zatím to ale funguje, tak jsem ho tam dal zase zpátky, ale stejně ho při nejbližší příležitosti vyměním, už se mi s tím nechtělo dělat.
Komu to není jasné jak se to dělá, tady je detail na ty zoubky, za které péro ten plast přidržuje v pístu.
Obrázek
Celé je to pak zasunuté v pístu takhle:
Obrázek
Na té fotce je to schválně povysunuté aby bylo vidět jak se to tam strká, normálně je ten plast zasunutý ještě kousek dál a je zároveň s okrajem pístu.
Důležité je (mimo toho aby to bylo udělané co nejpřesněji), aby na té ruličce byl spoj nahoře nad drážkou, ve které se pohybuje natahovací páka. Tím se docílí to, že vazelína nebo olej, kterým je namazaná pružina nevytéká ven, pružina si lebedí v mastnotě a je jí dobře, protože kdo maže, ten jede. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
wax11

Příspěvek od wax11 » 12 črc 2007 17:00

ten kusok pet flašky slúži načo pohlcuje zvuk :lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 12 črc 2007 17:08

Jo to taky.
Ten chod je pak takový hladší, při spuštění se to nechvěje, odstraňuje to taky to známé řinčení při výstřelu a vzduchovka je o dost tišší.
Prostě samá výhoda, pocit sucha, bezpečí a sociální jistoty. :lol:

Zkus to, budeš překvapenej.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
wax11

Příspěvek od wax11 » 12 črc 2007 17:20

jasne skúsym aj tak uz musým vimeniť kožku a kubajzz nevieš mi poradiť či je dobé odlachčit piest či to pozdvihne vikon alebo to je len kravina :?
Odpovědět