Tuning vzduchovek

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
vlčák

Příspěvek od vlčák » 13 dub 2007 23:10

- k předešlému článku- tomcat : tlumič z petláhve - stačí ohnout okraje, aby to píst přitlačil...
-pet-flaška je z docela silného a pevného plastiku, tak by se to nemělo rolovat ...
- mělo by to vypadat asi takhle...
Přílohy
tlumič.JPG
tlumič.JPG (4.36KiB)Zobrazeno 5607 x
pet.tlumič.JPG
Naposledy upravil(a) vlčák dne 14 dub 2007 00:10, celkem upraveno 3 x.

vlčák

Příspěvek od vlčák » 13 dub 2007 23:20

jak si můžete všimnout - vodítko jsem si udělal kovové, možná je těžší než plastik, ale nepraská... :D
- někdo si stěžoval, že je lučík u 631 z plastiku, tak posílám návod jak si udělat kovový... dá se to naohýbat z 3mm plechu (kvůli zahloubení šroubů) vnitřní díl se dá naohýbat ze slabšího plechu... a když se to nepovede ohnout přesně, tak to nevadí ... stačí, aby to bylo o trochu větší a pažba se trochu přirašpluje...
Přílohy
ocel.lučík.JPG
ocel.lučík2.JPG
Naposledy upravil(a) vlčák dne 13 dub 2007 23:55, celkem upraveno 1 x.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 13 dub 2007 23:46

a mám tu další typ na vylepšení vzduchovky: při rekonstrukci očesané vzduchovky, kromě lučíku, také chyběla mířidla... tak jsem si udělal z gumy nástavec na zakrytí konce hlavně a místo hledí jsem použil dalekohled...
- o proti jiným materiálům má guma má spoustu výhod: 1) je černá -nemusí se černit, ani jinak lakovat, 2) je pružná, dá se pohodlně natáhnout na hlaveň a sama tam drží , 3) je měkká , neotlučete hlaveň ani nic jiného, je příjemná do ruky, když natahujete vzduchovku...
- a hlavně, teď to vypadá, jako odstřelovačka s tlumičem... :D (já vím, že to ještě není úplně ono... ale to už je na tom ,kdo to bude dělat, jak si to vylepší pro sebe... )
Přílohy
nástavec2.JPG
nástavec.JPG
Ostrawak

Příspěvek od Ostrawak » 16 dub 2007 19:36

2vlcak:
supr, ten gumový nástavec ústí hlavně sis vyrobil sám? nebo se dá koupit gumový válec a ten upravit? :wink:
Ostrawak

Příspěvek od Ostrawak » 16 dub 2007 19:39

2vlcak:
Aha, tak už jsem si všiml, že sis ho vyrobil sám. Je to pěkně opracované, jak si toho docílil?
myzrael

Příspěvek od myzrael » 16 dub 2007 19:44

To Vlčák pěkná práce, šikovný kluk. Taky bych chtěl umět takový věci, škoda že jsem takový dřevo. Hoď jsem když tak fotku celý vzduchovky :wink:
Ostrawak

Příspěvek od Ostrawak » 16 dub 2007 20:05

Já trochu měním vizáž mé QB57 a chtěl bych něčím nahradit ten umělohmotný paznecht na ústí hlavně.
Přílohy
XXX.JPG
vlčák

Příspěvek od vlčák » 16 dub 2007 20:17

- ta guma se snad dá koupit, já jsem naše kulatý špalek asi 25 x 70, jinak bych to udělal delší... jinak by se to dalo udělat i z nějakého bloku...
hlaveň má 15 mm , tak jsem to vzal 15 vrtákem, nasunul jsem to na tyčku a podepřel jsem to hrotem, dost blbě se to obrábí normálním nožem, chce to nějakou kudlu s ostrým břitem (asi jako nůž s ohnutou planžetou na obrázku), dělal jsem to asi 1mm větší a dobrousil to hrubším šmirglem... ( kdyby někdo dělal korkovej špunt tak to funguje stejně, odrbat normálním nožem s přídavkem a pak to dobrousit šmirglem, jinak se hladký povrch udělat nedá..)
ps: dá se to udělat i ručně ve vrtačce, jen se to musíte celé obrousit šmirglem, ideál je kulatý špalík, déle to trvá a počítejte s tím, že bude všude okolo "černo"
pps: teď mně napadlo, prodávají se ještě gumové granáty ? ty by stačily na pořádnej nástavec... :D
Přílohy
soustružení nástavce.JPG
Naposledy upravil(a) vlčák dne 16 dub 2007 20:52, celkem upraveno 3 x.
vlčák

Příspěvek od vlčák » 16 dub 2007 20:38

- tak tady je ta fotka, plánuju trochu zaoblit hrany na předpažbí, možná to bylo v tehdejší době "moderní vzhled" , ale mně to připadá jak vyřízlé prkno...
Přílohy
upravená 631.JPG
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 20 dub 2007 11:52

vlčák píše: -pet-flaška je z docela silného a pevného plastiku, tak by se to nemělo rolovat ...
no s pet flaskou asi bude problem, nedari sa mi ziadna vhodna najst, ale mam priesvitnu foliu, ktora sa pouziva ako titulna ochranna strana ked si davate zviazat papiere do kruzkovej vezby, myslite ze by sla pouzit? je sice tensia ale myslim ze je dost tvrda
vlčák

Příspěvek od vlčák » 20 dub 2007 19:20

můžeš to zkusit, ale vyříznout petku není problém... dá se to udělat z jakékoli , jen to musíš dělat příčně, v hladké částí láhve, změříš si vnitřní průměr pístu, a uděláš proužek který je třikrát širší (nebo to mužeš vynásobit 3,14 )..
Přílohy
střihnutí_petláhve.JPG
střihnutí_petláhve.JPG (9.05KiB)Zobrazeno 1553 x
Adam Peteřík

630

Příspěvek od Adam Peteřík » 17 kvě 2007 19:45

Prosim vás...sem začátečník a chtěl bych vědět, jak se dá "bezbolestně" přidělat na Slavii 630 dvojnožka a jak se dá zvýšit její výkon.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 17 kvě 2007 20:01

Záleží co to je za dvojnožku, pokud nějaká oficiální tak se prodávají adaptéry pro uchycení do předpažbí, nebo se to chytá na očka na řemen - musíš popřípadě dokoupit. Jinak když nějakou dvojnohu vyrobíš tak holt musíš vymyslet i uchycení. Nejjednoduší dvojnožka je taková čínská na pružinu, která se cvakne na hlaveň, ale to u lámačky dost překáží.
K výkonu: samozřejmě silnější pužina, musíš spočítat jaký by měla mít parametry - zdvih pístu, průměr a z toho vyvodit počet závitů a sílu drátu. Počítej ale, že pokud si necháš udělat silnější pružinu, zvýší se odpor spouště. Další možnost zvýšení výkonu je přeleštit a dobře utěsnit píst, dát třeba silonový vodítko pružiny. Někdo píst odlehčuje, ale nevím jestli to je to pravý pro nárůst výkonu. Taky můžeš stávající pružinu jenom podložit nějakou kovovou vložkou, aby se víc stlačila - podle toho kolik je tam místa. Možností je hodně, ale žádný zázraky od toho nečekej. Většinou když je pak flinta silnější, tak má taky tvrdší spoušť, víc kope a je tím nepřesnější.
Naposledy upravil(a) Silencer dne 17 kvě 2007 20:14, celkem upraveno 1 x.
Adam Peteřík

630ka

Příspěvek od Adam Peteřík » 17 kvě 2007 20:07

Prosim vás sem začátečník a potřebuju poradit, jak mam na svojí Slávku 630 přidělat dvojnožku a kde jí sehnat :?: . Potom eště jak zvíšit výkon mí 630ce :?: . Díky předem
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 kvě 2007 20:10

Hele, zkus to napsat ještě do několika dalších témat, třeba ti poradí víc lidí...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět