Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Měl jsem dnes takové cukání to jít vyzkoušet jak to vlastně bude lítat na klasických pistolových 25 metrů.Vytisknul jsem zvětšený vzduchovkový terč kde černé kolo má 80 mm a šel na věc.První rána úlet vlevo dole,no říkám do prdele to teda moc dobře nezačlo a tak jsem na něj poslal ještě dalších 11 špiček.S výsledkem jsem spokojený,víc od toho revolveru ani nečekám a soustřel bez úletu je 63x50 mm,což považuji za perfektní.Čekal jsem že to bude víc padat, protože kolimátor mám nastřelený na 10 metrů,celkem překvápko,že to sedí i na 25 metrů.Střelbě zdar

Re: Flobertka
Rozhodl jsem se pro další úpravu a to posunutí aretace válce o 0,3mm směrem dovnitř revolveru z důvodu přetáčivosti a tím k vystředění komor válce vůči hlavni.Tak do ruky pilník,smirek a hurá do toho.
Aretace zbroušena.V rámu obdélníková díra propilována o 0.3mm a připravena podložka 0,3 mm na osu aretačního kolíku kterou dotláčí deska revolveru.Úprava se zdařile povedla,hrany válce nepřečnívají do hlavně a podařilo se eliminovat i vůli válce při nataženém kohoutu.Teď už jen testnout jak to ovlivňuje přesnost,pevně věřím,že k lepšímu.Dále budu ještě laborovat s bicí pružinou neboť stávající je zbytečně tvrdá na náboje od RWS.Co nepotřebuji je,aby revolver odpaloval brokové nebo slugové náboje,které považuji v této zbrani za zbytečně vyhozené peníze bez valného účinku a přesnosti,vhodné jsou tak maximálně do dlouhých zbraní s hladkým vývrtem.Pak se zase podélím o nové poznatky.

Parádní práce kolego!
Já osobně bych se toho bál, nejsem technicky až tak zdatný, abych se pouštěl do úpravy toho přetáčení. Snad se to opět odrazí ještě víc na té přesnosti, jako po tvé předchozí úpravě komor, ikdyž souhlasím s tvým názorem, že i tak se dá výsledek na terči už s přehledem považovat za plně uspokojivý a víc se od revolveru, zvlášt na flobert náboje, nedá očekávat. Škoda jen a nehorázná neurvalost od výrobce , že tento DODO revolver nejde na trh z výroby již takto technicky doladěn ...
Tak jsem zvědav na tvé další testování kolego, at to střílí...!!

Tak jsem zvědav na tvé další testování kolego, at to střílí...!!

Žasnu nad šikovností i odvahou! Na takové úpravy bych si netroufl.Alfa Dodo
co chcete za pouhých 20 tisíc 

Dresslerovky, ZKM 451
Dobrý den, prosím Vás mám revolver ME 38 R4, ale nejde otevřít ten válec na náboje. Je to folbertka normálně jde nabít vše v pohodě jen to nejde vyklopit. Čuslík zmáčknu ( posunu ) a nic jako by ten výklopný mechanismus byl zaseklý nebo zatvrdlý ale zbraň je čistá a bez viditelného poškození. Netušíte někdo co by to mohlo způsobovat ?
Zkus to pořádně vyčistit a namazat. Tady u těch laciných zinkových krámů je to obvyklé, že se něco podělá. Lépe pořídit kvalitní ocelovou flobertku, je sice dražší, ale není tak poruchová. Ono se neříká nadarmo laciné, dvakrát placené 

Dresslerovky, Špilas
Zdravím, tak to je dobrý a vůbec sem nevěděl , že alfy mají takivý problém. Mám 9mm dvojku hlaveň a ted 5 dní vlastním 6 hlaven taky na 9mm flo. A mám objednanou celonerez ve čtverkové hlavni
Bohužel teď nejsem doma ´ ihned zkontroluji jestli mají taky stejné defekty jak se zde píše. Tímto děkuji panu Alobalovi za Info . Pěkný den vám všem přeji 

Ahoj vespolek,řeším to samé,ale ještě mne napadlo přeměřit komory u chiappy SAA,jsou dost rozdílné.Na vstupu má 8,8mm a na výstupu 8,55.Měřeno posuvkou,kalibr nemám.alobal píše: ↑16 led 2025 18:53Postup je velmi jednoduchý.Zakoupit výstružník 8.5 mm,demontovat válec.Vystružoval jsem to za vydatného mazání ve sloupvé vrtačce abych zajistil souosost a za co nejmenších otáček v mém případě 200 o/m.Šlo to velmi dobře a lehce v celé délce válce.Do míst kam se vkládá náboj výstružník nezasáhne je o 2 desetiny menší.Vystružené díry jsou stejně hladké jako původní a bez změření to nejde vůbec poznat.Ke snížení ústové rychlosti nedošlo,maměřené parametry jsou stejné jako před úpravou.S výsledkem jsem spokojený,revolver trefuje,jinak jsem byl rozhodnutý se ho zbavit,ale toto mění hruDalší postřeh je že vystřelené nábojnice jdou líp ven.
![]()
Zdravím ,
mám info od majitele Alfy 9mm Flobert, kupované tento rok, že ústí komor již mají průměr 8,56 mm. Přesnost prý dobrá- plechovky od piva trefuje na 15m v klidu. Prý norma CIP 25. Jeho slova potvrdil i další diskutující, z čehož plyne že snad Alfa prodává již novou variantu s lepším komorováním a přesnost se zlepšila.
Máte někdo Alfu kupovanou letos s tím, že komory mají 8,56 mm?
mám info od majitele Alfy 9mm Flobert, kupované tento rok, že ústí komor již mají průměr 8,56 mm. Přesnost prý dobrá- plechovky od piva trefuje na 15m v klidu. Prý norma CIP 25. Jeho slova potvrdil i další diskutující, z čehož plyne že snad Alfa prodává již novou variantu s lepším komorováním a přesnost se zlepšila.
Máte někdo Alfu kupovanou letos s tím, že komory mají 8,56 mm?
Dobrý den.Vystřelené nábojnice lze vytáhnout z válce bez problémů,nebo je stále potřeba klepat na osu vytahovače?
Zdravím, bylo by možné mi takto upravit i komory i na mojí Alfě? Nemám dílnu, ani potřebné technické vybavení, tak se obracím na Vás.
S pozdravem Jiří.