Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Stim komorovani uzce souvisi. Pokud je komora rozmerove prilis "velka" bude vypuzeny projektil mit tendenci se pri pruletu valcem pootocit a vletet do prechodoveho kuzelu vyosene. To ma za nsledek jeho deformaci , strih a nesymetricke zakousnuti do drazek. U zbrani s otocnym bubnem neni odveci po koupi vystrilet cely buben do barelu s vodou a nasledne strely pod lupou analyzovat. Casto dochazi i k tomu, ze buben ma spravne komorovani , ale behem strelby se diky velkym vulim v mechanismu zbrane ne vzdy komora presne srovna s hlavni a strelu potom strihne hrana prechodoveho kuzele. Staci i mala deformace strely a zacne pri rotaci oscilovat a pak jeji let vypada takto:
Re: Flobertka
Díky za postřehy a info do téhle diskuze, je třeba informovat další zájemce a trochu to tu rozproudit. Jinak jsou to popravdě tedy smutné informace, možná dost lidi, co zakoupili Alfu 9mm, jsou ted zklamaní a třeba se jí zbavují na bazarech, docela se tam v inzerátech tyto revolvery množí, cca o 3 tis dražší než od výrobce. třeba si někdo pořídil hned dvě , jednu si nechá a druhou prodá za přestřelenou cenu s odůvodněním dlouhé čekací doby při koupi od výrobce a tim si kompenzuje cenu toho svého kusu, nevím no....
Je to ale velká škoda, promarněná příležitost vyrobit opravdu kvalitně revolver v téhle originální ráži, která na našem území v novodobé historii k mání nebyla ( pokud neberu v potaz salonní flobertky historické ).A vůbec vzhledem k delikátní situaci kolem nastávající brzké změny legislativy, kdy si člověk tyhle zbraně už volně nepořídí, to zamrzí dvojnásob. Člověku se ani nechce věřit , že konstruktéři to tak odfláknou, přeci o těch nedostatcích musí vědět, ne? To pravdu nejdou třeba ty komory a náběh do hlavně udělat líp? Nebyly by pak spokojení všichni? Ale asi se není moc čemu divit, když tu máme podobné technické nedokonalosti u revolverů na 6mm flobert, které firma vyrábí stále stejné již desítky let. Je to ais jejich firemní filozofie, bohužel ( viz velké mezery mezi válcem a hlavní, zaseklé patrony co nelezou ven apod . Velká škoda.....

Je to ale velká škoda, promarněná příležitost vyrobit opravdu kvalitně revolver v téhle originální ráži, která na našem území v novodobé historii k mání nebyla ( pokud neberu v potaz salonní flobertky historické ).A vůbec vzhledem k delikátní situaci kolem nastávající brzké změny legislativy, kdy si člověk tyhle zbraně už volně nepořídí, to zamrzí dvojnásob. Člověku se ani nechce věřit , že konstruktéři to tak odfláknou, přeci o těch nedostatcích musí vědět, ne? To pravdu nejdou třeba ty komory a náběh do hlavně udělat líp? Nebyly by pak spokojení všichni? Ale asi se není moc čemu divit, když tu máme podobné technické nedokonalosti u revolverů na 6mm flobert, které firma vyrábí stále stejné již desítky let. Je to ais jejich firemní filozofie, bohužel ( viz velké mezery mezi válcem a hlavní, zaseklé patrony co nelezou ven apod . Velká škoda.....

Bude to pomalu 20let co se mi dostal do rukou cuno melcher peacemaker 6mm. Vizualne pekne zpracovana zbran:
Nedeleny valec , celoocelova, funkcni vyhazovac. Zel zbran nebyla sto trefit na 10m kybl. Litalo to s rozptylem 50cm. Pricina? Temer kazdou strelu to zdeformovalo presne podle popisu vyse. Zel timhle casto trpi i konverze z cernoprachovych zbrani.Re: Flobertka
Je smutné, když takový pěkný revolver netrefí kýbl na 10 metrů. S mým revolverem Tramp SA od pana Dresslera trefuji skoro každou ranou menší plechovky na 20-30 metrů. Ten to má technicky vyřešené dobře, osa komor válce se přesně vystřeďuje do osy hlavně, střely nejsou zdeformované při přechodu z válce do hlavně a lítá to rovně a přesně.
King Cobra, Fox Special, Kozumplík ZEP 6
Nojo , kdyby vsichni vyrobci ktomu pristupovali s precizi Dresslera , tak tu pomalu nemame o cem diskutovat : )
martk a Adler A :
Nemohli byste trochu víc rozepsat dojmy ze střelby s tou devítkou? Třeba na jaké vzdálenosti jste zkoušeli trefovat, do čeho jste stříleli, jaká byla penetrace třeba do dřeva apod ? Jako jestli pokusy přesnosti končily neúspěšně na těch cca 10ti metrech. tak to fakt neni potěšující ( a jaký byl pak tedy průměrný soustřel ? ) Dá se trefit třeba 1,5l petka na 15- 20 m?. Budu rád za každou informaci.
Nemohli byste trochu víc rozepsat dojmy ze střelby s tou devítkou? Třeba na jaké vzdálenosti jste zkoušeli trefovat, do čeho jste stříleli, jaká byla penetrace třeba do dřeva apod ? Jako jestli pokusy přesnosti končily neúspěšně na těch cca 10ti metrech. tak to fakt neni potěšující ( a jaký byl pak tedy průměrný soustřel ? ) Dá se trefit třeba 1,5l petka na 15- 20 m?. Budu rád za každou informaci.

Na terči byl na 10 metrů rozptyl kolem 10 cm krátkýma, se Slugama dokonce 18 cm! To už střílí přesněji Alfa v 6 mm, ta měla na 10 metrů rozptyl do 7 cm. Na 15 - 20 m se už jen s obtížemi dá trefit plechovka od piva, petka ještě občas ano, tak každou druhou, třetí ranou. Příjde mi to jako dost prodělečná zábava při té hrozné ceně nábojů.
Dresslerovky, Špilas
martk: Díky za odpověd, jinak si říkám, jestli to prostě neni dané ta nepřesnost tím střelivem, přeci jen víme jak je to ošidné třeba u .22 flobert, jak kolísá výkon díky nerovnoměrné navážce v patroně. Nebo i smůla na horší kus revolveru, těžko říct, spíš to bude kombinace střeliva a třeba špatného průměru těch komor ve válci. Za ty prachy by to teda rozhodně mělo lítat líp. Jako terčovkový zázrak to asi nebude ale i na tu nenáročnou zábavní střelbu by to chtělo o chlup ( trochu silnější chlup třeba z mamuta
) lepší přesnost.
Jinak zde jsem našel video od nějakého francouze ,kde porovnává ráži .22 a právě 9mm Flobert. Střílí z flinty a ta přesnost taky na 10 ještě snad horší než Alfa. Jinak výkon docela ucházející, samo že .22 více penetruje. ..

Jinak zde jsem našel video od nějakého francouze ,kde porovnává ráži .22 a právě 9mm Flobert. Střílí z flinty a ta přesnost taky na 10 ještě snad horší než Alfa. Jinak výkon docela ucházející, samo že .22 více penetruje. ..

Ani ta puška 9mm Flob. moc netrfuje, mojí Fox Lady nebo Cobrou v ráži 6 mm Flob. na 10 m trefuji plechovky téhle velikosti každou ranou, troufnu si i na 15 m. Čekala jsem lepší výsledek 

Fox Lady
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Slavia 630
Cobra
Derringer Vosa
Blanka: Tak ono nejde moc srovnávat dvě odlišné ráže a zbraně. Z videa je vidět že ta puštička nemá vlastně miřidla, když nebereme v potaz tu malou atrapu mušky, která má oko jen nahrubo navést na cíl. Není to puška terčovnice.
Dobrý den. Na pušce není atrapa mušky, ale perličková muška. Puška je určena na brokové náboje 9 flobert. Je to krásná ptáčnice. Mám v této ráži novou Chiappu, brokovnici s perličkovou muškou a starou pušku, asi rok výroby 1887. Ta má krásná terčová mířidla a také trefuje
V dnešní době lidé zapomínají, na co byla jaká zbraň určena.
Revolver Alfa mám v 6mm, s nejdelší hlavní, kterou dělají. Jejich 9 nemůže mít výkon, který udávají a ani přesnost. I tak jsem jej chtěl do sbírky, ale po tom co se zde píše, ani náhodou. Za řeči vedoucího prodejny Alfa o tom, že je vhodný na sebeobranu, může někdo, kdo to zkusí , Alfu zažalovat. Pokud takovou obranu přežije.
Holt flobert je vhodný v dnešní době na zábavu a pokud trefuje, třeba jako zbraně jistého pána Jiřího, je vhodná na sport.

Revolver Alfa mám v 6mm, s nejdelší hlavní, kterou dělají. Jejich 9 nemůže mít výkon, který udávají a ani přesnost. I tak jsem jej chtěl do sbírky, ale po tom co se zde píše, ani náhodou. Za řeči vedoucího prodejny Alfa o tom, že je vhodný na sebeobranu, může někdo, kdo to zkusí , Alfu zažalovat. Pokud takovou obranu přežije.
Holt flobert je vhodný v dnešní době na zábavu a pokud trefuje, třeba jako zbraně jistého pána Jiřího, je vhodná na sport.
Zdravím.Též se mi líbil revolver Alfa v ráži 9mm Flobert.Dnes
jsem se byl na něj podívat u místního prodejce zbraní.Má pouze
jeden kus v provedení s šestipalcovou hlavní,nerezovým válcem
a gumovou rukojetí.Více se mi zamlouvá s černým válcem a rukojetí dřevěnou.Tak,nyní dojmy,je příjemně těžký na předek
což je při mířené střelbě výhoda,gumová rukojeť je na mně
příliš plochá,mířidla jsou poměrně přísná(málo světla v zářezu
hledí okolo mušky,ztěžuje to míření),barevné zvýraznění mušky
nedokážu posoudit,nikdy jsem s takto upravenou muškou nestřílel.
Povrchová úprava černěním lesklá,bez vad.Válec ponechán v bílém
stavu matovaný.Válec má ostré hrany,vetší stranovou vůli,která se
nezměnila ani při natažení kohoutu a jeho kontrolovaném spuštění
a podržení stisknuté spouště kdy má být vůle nejmenší až žádná.
Takto to bude stříhat střely.Mezera mezi čelem válce a hlavní je
proti světlu dost otřesná už se nedivím tomu rozptylu,který byl
popsán v předchozích příspěvcích.Stržené drážky šroubů zámkové
desky,která kryje mechanismus na kráse nepřidají.Vývrt nešel
posoudit,byl od konzervačního přípravku.Revolver na střelivo
Flobert,který má velkou mezeru mezi hlavní a válcem s nadměrnou
stranovou vůlí,nikdy nebude střílet jak se říká jednou dírou.Škoda,
již jsem byl nahlodán ke koupi.Chtělo by to porovnat více kusů,
než jenom jeden.Toť moje dojmy z prohlídky konkrétního kusu.
Asi zůstanu u vzduchovek.
jsem se byl na něj podívat u místního prodejce zbraní.Má pouze
jeden kus v provedení s šestipalcovou hlavní,nerezovým válcem
a gumovou rukojetí.Více se mi zamlouvá s černým válcem a rukojetí dřevěnou.Tak,nyní dojmy,je příjemně těžký na předek
což je při mířené střelbě výhoda,gumová rukojeť je na mně
příliš plochá,mířidla jsou poměrně přísná(málo světla v zářezu
hledí okolo mušky,ztěžuje to míření),barevné zvýraznění mušky
nedokážu posoudit,nikdy jsem s takto upravenou muškou nestřílel.
Povrchová úprava černěním lesklá,bez vad.Válec ponechán v bílém
stavu matovaný.Válec má ostré hrany,vetší stranovou vůli,která se
nezměnila ani při natažení kohoutu a jeho kontrolovaném spuštění
a podržení stisknuté spouště kdy má být vůle nejmenší až žádná.
Takto to bude stříhat střely.Mezera mezi čelem válce a hlavní je
proti světlu dost otřesná už se nedivím tomu rozptylu,který byl
popsán v předchozích příspěvcích.Stržené drážky šroubů zámkové
desky,která kryje mechanismus na kráse nepřidají.Vývrt nešel
posoudit,byl od konzervačního přípravku.Revolver na střelivo
Flobert,který má velkou mezeru mezi hlavní a válcem s nadměrnou
stranovou vůlí,nikdy nebude střílet jak se říká jednou dírou.Škoda,
již jsem byl nahlodán ke koupi.Chtělo by to porovnat více kusů,
než jenom jeden.Toť moje dojmy z prohlídky konkrétního kusu.
Asi zůstanu u vzduchovek.
Seismika: souhlasím, trefně napsáno, hlavně co se té obrany týká - je to nehorázné tahání lidí za fusekli, kdyby popravdě uvedli schopnosti zbraně a její reálné možnosti pro volnočasovou zábavní střelbu, čemuž ale bohužel neodpovídají hodnocení tohoto revolverů od různých lidí( viz předchozí komentář od Karella )
Karell: Tak to jsou další negativní poznatky o té jejich slavné devítce...Té velké mezeře ( zas a opět stejně jako u jejich šestek ) se mi ani nechce věřit, to je snad jejich firemní poznávací značka či co, nechápu proč to dělají, když je to evidentně ku škodě celé zbraně a úspěšně to sabotuje přesnost i možný výkon, který by se z toho ještě dal vyždímat. To působí jako by snad měli strach, aby to nebylo moc silné nebo co, to člověk rozumem nepobírá. Proč dělat výrobek kvalitně když se dá krásně odfláknout že ano, navíc za ty prachy, co to stojí.....?
Sám si na ní brousím zuby a rozmýšlím, zvažuju, zda jí objednat, ale zdá se že těch hřebíků do rakve tohoto jejich 9mm Flobert projektu už je i na mě moc. Je to obrovská škoda, myslím, že se na ní těšilo fakt hodně lidí, takhle zůstanou jen kyselé pocity a pro leckteré po velkém očekávání i lítost z vyhozených peněz...

Karell: Tak to jsou další negativní poznatky o té jejich slavné devítce...Té velké mezeře ( zas a opět stejně jako u jejich šestek ) se mi ani nechce věřit, to je snad jejich firemní poznávací značka či co, nechápu proč to dělají, když je to evidentně ku škodě celé zbraně a úspěšně to sabotuje přesnost i možný výkon, který by se z toho ještě dal vyždímat. To působí jako by snad měli strach, aby to nebylo moc silné nebo co, to člověk rozumem nepobírá. Proč dělat výrobek kvalitně když se dá krásně odfláknout že ano, navíc za ty prachy, co to stojí.....?

Sám si na ní brousím zuby a rozmýšlím, zvažuju, zda jí objednat, ale zdá se že těch hřebíků do rakve tohoto jejich 9mm Flobert projektu už je i na mě moc. Je to obrovská škoda, myslím, že se na ní těšilo fakt hodně lidí, takhle zůstanou jen kyselé pocity a pro leckteré po velkém očekávání i lítost z vyhozených peněz...

14dní vlastním Alfa Proj 9941. Je to krásný kousek. V nenataženém stavu malá rotační vůle válce, ale po natažení kohoutku zmizí. Vůle mezi hlavní a válcem 0,05mm. Jediná vada na kráse poškozená drážka šroubku z vrchu na hledí. Hlavně, že jejich technik ve videu podotýká, že si máte vzít správný šroubovák. Co se týče průbojnosti na 10m, s kuličkou - Kartonová krabice, uvnitř 2cm tvrdá guma a dopěchované slámou a za krabicí 8mm deska a šlo to durch. Nechtěl bych proti tomu stát. Po výměně slámy za ovčí rouno ze staré duchny už to neprošlo. Náboje se špičkou a přesnost jsem zatím neměl příležitost. Cena nábojů katastrofa. Zkouším to v Německu.
Zdravím.Revolver je vybírán z více kusů nebo jste měl štěstí
na dobrý kus?Až bude příležitost prosím o ukázku rozptylu
třeba na těch 10m a informaci jak lehce nebo obtížně jdou
odstranit vystřelené nábojnice z válce.Děkuji.
na dobrý kus?Až bude příležitost prosím o ukázku rozptylu
třeba na těch 10m a informaci jak lehce nebo obtížně jdou
odstranit vystřelené nábojnice z válce.Děkuji.