To Láda XX: Ty vysoké výkony (až 59J) jsem tady naměřil já, úprava je taky samozřejmě od Řeháků a mám nižší sériové číslo, z čehož by se dalo usuzovat, že moje zbraň je starší a není logické, aby bylo vše novější mělo odfuky a naopak. Jak už tady bylo napsáno přede mnou, záleží na náboji. SB špička je o cca. 50% silnější než kulička. Měřil jsem prověřeným klasickým chronografem, opakovaně a v předepsané vzdálenosti, jak píše Albert, tím vzduchovkovým bych se fakt neřídil. Úpravou střeliva jsem se dostal přes 100J. I kdyby mi hradla měřila blbiny, tak sonický třesk poznám poslepu. Nejvíc jsem naměřil cca. 1050fps s tím, že hranice pro nadzvukovost je cca. 1100fps. Fakt stačilo přidat 100fps a místo pšoukání to práskalo jak bič. Takže jestli máš po ruce náboje třeba do nastřelovačky nebo jateční pistole (nejsem si jistý, jestli nemají RWS náboje jenom třaskavou slož, jinak je možno samozřejmě zkombinovat prach z vícero nábojů), podsypej pár střel co to dá a budeš mít jasno i bez hradel či penetračních testů. Samozřejmě na vlastní riziko, i když na 99% se ti maximálně rozšklebí hilzna.
To Therion - můj experiment s hybridním střelivem nedopadl dobře. Startovačka sice vyslala diabolku z hlavně, ale při druhém výstřelu došlo k jejímu roztržení tak, že v hlavni zůstal nalepený olověný prstenec, který jsem musel vytáhnout vytěrákem.

Nakonec jsem z Chiappy odstranil vše špatné, tj. veškeré plasty včetně zbytečného držáčku nábojů, mnou nevyužitých weaverů, vykašlal se na duralový, který u takto slabého výkonu nedává smysl, osadil kolimátorem a je z toho nádherně minimalistická zbrň s hmotností 1375g za pár šupů. Akorát si nechám vyrobit kovovou koncovku na závit.
-------------------------------------------
Ještě bych poslal koment ohledně mých starších příspěvku zde ohledně Chiappa brokové jednušky 9mm Flobert. Můžu potvrdit vlastním nákupem, že střelivo pro 9mm Flobert, ať už RWS špička či kulička nebo Fiocchi brokové či s celistvou střelou opravdu bez ZP a stejně tak i to, že zbraň bude jednoznačně C-I. Tedy pokud bude. V Esaku vůbec netuší kdy, či jestli, jen že bude C-I.