Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
SansLogique
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od SansLogique » 21 pro 2015 16:48

to je modifikovaný na plamenomet? :D

Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 21 pro 2015 21:16

.54 s maximální navážkou...to je asi nejlepší argument
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 25 pro 2015 21:05

KPZ - kufřík poslední záchrany
Přílohy
image.jpeg
LOV 21, TEX Mod.3, SPA CP1M Artemis, S 631 Lux, S 634 + 3-9x42 AO Optisan Cobra, Derringer GG .45 3,5", Buckskinner .45
SansLogique

Příspěvek od SansLogique » 25 pro 2015 22:22

Moc hezkej! Navíc praktickej.
tomasek

Příspěvek od tomasek » 26 pro 2015 10:32

Snajpr, aby to plnilo funkci kufříku poslední záchrany, tak musí být neustále nabito v obou hlavních. :D
foxy

Příspěvek od foxy » 26 pro 2015 10:56

Snajpr, parádny oltár pre derika, niečo podobné som tu pred časom tiež publikoval.
gemini

Příspěvek od gemini » 29 pro 2015 00:40

Dobrý den

Stal jsem se majitelem nového Derika c45 3.5 palce hlavně, mám za sebou pár „testovacích“ výstřelů a pokouším se pročítat zdejší fórum. Na některé otázky jsem zde našel odpovědi, za které Vám „střelcům ostříleným“ moc děkuji, ale kdyby to šlo mohl by mi nějaký zdejší zkušený pistolník dát pár odpovědí ?

Ke zbrani jsem si koupil od GG tyto střely

http://www.greatgun.eshop-zdarma.cz/g22 ... C5+mm.html

mažu je domácím sádlem a nabíjení jde velmi dobře. Na začátku než se střela zařízne u ústí hlavně do drážek trochu ztuha, ale pak jak je v hlavni jde docela lehce. Nepotřebuji ani kladívko, stačí mi pouze od GG zakoupený nabiják a moje dlaň. I když používám stejné střely z jedné dodávky a z prachovnice stále stejnou dávku prachu, někdy se mi stane, že mají výstřely podle mého názoru rozdílný „výkon“ soudě podle následných škod :o) Například z jedné hlavně střelou na plastový kanystr se střela o plastovou stěnu zastaví a zanechá jen „ďolíček“ a z druhé hlavně ze stejného místa cca 8-10 metrů dojde k čistému průstřelu celého kanystru tedy bez problémů obě stěny. Navíc je i v ruce poznat rozdíl. Prostě to kopne. Je mi jasné, že vše je otázka cviku a zkušeností, ale napadlo mě, jestli třeba tento typ střel „nedostatečně těsní“ v hlavni. Na dost místech se píše, že deringer v ráži 9 mm má velmi dobrý výkon. Přitom ale v nabídce GG jsou pro tuto ráži tyto střely tedy jiný tvar

http://www.greatgun.eshop-zdarma.cz/g61 ... +9+mm.html

Nestojí tedy za tímto výkonem právě tyto jiné střely, které se zaříznou větší plochou a tedy lépe těsní ?

Když vidím na tomto videu jaká je práce s naládováním tak i když bych to tedy takto dělat nechtěl a jsem rád, že mě to jde mnohem lehčeji a bez kladívka a v momentě kdy střela vleze do hlavně stačí ji jen dotlačit a pochopitelně trochu pobouchat na prachu chápu, že zde ( na videu) to musí těsnit víc než dobře a prach má tedy možnost se naplno vyřádit :o)

https://www.youtube.com/watch?v=07N6w4XAKO0

Protože plánuji do budoucna si odlévat sám střely, pokukoval jsem po kleštích a našel jsem tyto, které jsou podle váhy, ráže tedy rozměru a tvaru asi totožné s těmi, kterými se odlévají střely zakoupené pro mého derika u GG

http://cs.strobl.cz/lee-mold-450-200-1r-double-cavity/

Ale pokud jde pro změnu o tyto kleště tak ty při zachování stejné hmotnosti, pro ráži c45 mají právě ten tvar který se podobá střelám pro derika 9mm a podle mého názoru větší plochu pro zážez. Vše je to ale jen můj názor při pohledu na obrázky atd.

http://cs.strobl.cz/lee-mold-r-e-a-l-45 ... le-cavity/

Co si o tom myslíte vy ? Jaké si myslíte, že jsou nejlepší střely pro derika c45 aby byla přesnost a výkon tak nějak na velmi slušných mezích ? Nebo mám toto vše hodit za hlavu a považovat doporučené střely od výrobce za ideální a nebabrat se v tom ? Děkuji.

Jinak ještě bych dodal, že po každém výstřelu čistím hlaveň bronzovým kartáčkem. Četl jsem sice, že mnoho z vás to takto nedělá, právě z důvodu lepší těsnosti 3,4,5 atd střely, ale já jsem při pokusech zatím, žádný rozdíl nezaznamenal a nějak mi přijde rozumné to zatím takto dělat.

Tak přeji všem mnoho šťastně mířených kulí a ty vlastní stále na stejném místě :o)

Už naprosto chápu co se Vám na tom černým prachu a olovu líbí :o)

Gemini.
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 29 pro 2015 18:24

Penetrační test do PET lahve, na 5m ze 3/4 naplněné a postavené. Prvni rána je opravdu slabá. Ogivál petkou neprošel, pouze ji promáčkl a udělal mastnej flek.
Druhá rána znatelně hlučnější a ogivál prošel oběma stěnama lahve viz foto vstupu a výstupu střely.
Přílohy
image.jpeg
image.jpeg (27.58KiB)Zobrazeno 1467 x
image.jpeg
Kavy

Příspěvek od Kavy » 29 pro 2015 18:43

To je to vaše čištění ,čím špinavější lauf (obtížnější nabití) tím větší šlupka :-)
Nepomáhá do čisté hlavně ani střelu na dně pořádně utlouct.

S Ardesou se kterou střílím terčovku na 50m první ránu posílám cíleně vedle terče jen do valu aby mi nekazila výsledek.Už se mi stalo že střela vypadla pět metrů před lauf za hlasitého smíchu přihlížejících,hlaveň naprosto suchá a odmaštěná.První rána u perkusek prostě stojí za ho...
Střílím REAL lehce mazané sádlem,bez flastru a kule přímo na prach.
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 29 pro 2015 20:17

Derringer mám od vánoc, takže moc zkušeností nemám. Ale pravda bude v té čisté hlavni. Slabý první výstřel mě netrápí, protože ho nemám na ochranu zdraví a majetku.
Nechávat nevyčištěnej to nejde (zvlášť když je novej a starám se o něj lépe než o vlastní děti :-) takže první rána bude vždy flusanec, i když by to byla slušná modřina...

Gemini - nabíjet mi to jde přesně jak popisuješ, pěkně naklepnout a tak zasunout na prach volně rukou. Nejsi někde z Vysočiny?
gemini

Příspěvek od gemini » 29 pro 2015 21:39

Jsem ze Středních Čech :o(

Vím, že se tu píše o slabé první ráně. Je pravda, že jsem ještě nezkoušel nechávat hlavně po výstřelu zanešené a vždy je po výstřelu několikrát pročistím bronzovým kartáčkem. Podle všeho bych tedy vždy měl mít každý výstřel jako „první ránu“. Zkušenost mám ale trochu jinou. Několikrát se mi stalo, že první rána byla silná a naopak třeba 3-4 slabší. Při poslední střelbě byl z první hlavně 8 rána výstřel slabší a ze spodní 9 rána silný. Jestli se to takto dá nazvat. Přeci jen je to pocit, není to žádné měření, žádný přesný důkaz. Konec konců příště to vyzkouším bez čištění.

Podařilo se mi vyloupnout projektil z postaršího pařezu do kterého jsem ho vpálil z cca 8 metrů. Byl zaražený cca 2cm. Střela byla neporušená, ale byly na ni krásně vidět vyřízlé šikmé drážky z hlavně. Plocha cca 5mm, kterou to tedy podle všeho v hlavni těsní, jestli to takto chápu správně. Stále si ale myslím, jestli opravdu není problém spíš v typu střely v ploše která se zařezává do drážek a tím těsní. Proto mě šlo hlavně spíš o to, jestli je tu někdo kdo testoval různé typy ogiválních střel pro Derika ráže c45 váha 200gr. Hlavně tedy takovou která se tvarem a tedy i vzhledem podobá střele která je od GG doporučována (nabízena na jejich webu) pro Derika ráže 9mm.

Ale musí se nechat, že mě to pěkně pobláznilo, tahle černoprachá alchymie už vidím jak jednou skončím ještě s Eleanor a budu přemýšlet jak na ni přidělat optiku :o)
Kavy

Příspěvek od Kavy » 29 pro 2015 22:08

Používám tebou zmíněné střely REAL 200gr (13g) ,leju si je z kleští od Strobla.
Před tím jsem vystřílel určitě 100 střel originál od GG. Střely REAL za vhodných podmínek působí na terč jako terčové střely WC nebo diboly s plochou hlavičkou. Vyseknou pěkné kolečko narozdíl od trhání terčů.Že je podobný typ střely u podzvukových zbraní vhodný i na obranu je stará věc.
Mezi výstřely nečistím,rovnou nasypu prach,střelu narazím na prach vždy pokud možno stejným klepnutím paličkou.Nasunutí střely na prach pouze rukou se mi neosvědčilo.

Rozdíl ve výkonu při střelbě z jedné hlavně jsem také zaznamenal a došel jsem k závěru "kdo maže ten střílí,kdo přemazal ten jen peče". Viděl jsem začátečníky kteří mazivem zapatlali všechno okolo,prach se do toho lepil,znehodnocoval se mazivem....
Zkus dát deset ran bez mazání pouze z jedné hlavně. Je to maso,nabíjet je třeba paličkou,je slyšet jak střela po sazích skřípe,ale budeš mít ověřeno že rozdílný výkon nezpůsobuje napečené mazivo.
Snajpr

Příspěvek od Snajpr » 29 pro 2015 23:00

Mezi strilenim pouzivam jenom ten jemnej bavlnenej vytěrák, žadny bronzovy kartacky ani nylonovy. Ciste jenom zbavit hlaven hruby necistoty, otřený olovo a spalenej prach to tam nechá, takze to pak dobre tesni.
Mosaznej po kazdym vystrelu je asi moc, chce to asi sledovat podle toho jak jde nabijet a pak pouzit bud nylonovy popripade mosazny kartacek. U cernoprachu se podminky budou hodne menit s tim nic nenadelas.
Ale co budu kecat, mam vystreleno 10 ran z jedny hlavne.... :mrgreen:
Už aby se oteplilo. Jo a mažu jelením lojem jenom co se vejde do drazek.
jolko

Příspěvek od jolko » 30 pro 2015 09:31

Jako alternativa do derika .45, s vysokym vykonem :

.45/245gr Maxi .454 / ares topolcany /
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 30 pro 2015 09:40

Problém může být i ve střelách, pokud nejsou z čistého olova. Střela se pak nekomprimuje, netěsní a výsledek stojí za houno. Pokud se používají koule, tak ty mohou být i z liteřiny, těsnění obstará ucpávka, případně flastr. Odmašťovací výstřel kompletním nábojem nepoužívám, jen zápalku abych vypálil piston. Rozdíl mezi první a dejme tomu 30 tou ranou nepozoruju.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Odpovědět