P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
blecha.z
Re: Předovky

Příspěvek od blecha.z » 02 kvě 2015 18:37

Přemýšlím nad otázkou, co člověka vede ke koupi zbraně, se kterou nelze jít na soutěže, když se jich chce člověk účastnit. Ta Howdach byla původně určená k poslední obraně lovce na slonu v Indii, jestli se nepletu. Takže na terčovou střelbu se nehodí. Tu druhou pistoli neznám, připomíná mně revolver bez válce. Takže asi taky to nebude na vykousaný centr, že? Proč si nesehnat Patriota, nebo spíš Lorenzku.

Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 02 kvě 2015 19:15

Ta spominana pistol, co sa podoba na revolver a co ju niektory nazyvaju jednoranny Remington a pod. skomolene a vymyslene nazvy je v originale Tingle, bola vyvynuta v roku 1960 v meste Shelbywille /Indiana/, firmou Tingle MFG U.S.A. ako tercova pistol pre domacu disciplinu lubovolna perkusna pistol na 50y.
Nejedna sa o repliku ktora ma predlohu v historickych zbraniach, ale je to uz ako novodoba vyroba na zaklade designu revolveru.
viac o tom bolo spomenute tu:
http://www.strelectvi.cz/forum/tingle-t ... 76-20.html
Ta na fotke je od firmy ASM Italy, ako presnost bych nepodcenoval, ale na bezne predovkarske sutaze nepripustne.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 02 kvě 2015 20:02

No jo člověče, omlouvám se. Když jsem ten příspěvek četl poprvé, říkal jsem si, že jde o nějakou zkomoleninu. Pak mně to nedalo hledal jsem, ale ne dost na to, abych ji našel. Podobá se Vorteku, ale mně se tyhle in-line nelíbí, klasika je klasika. Ale dík za vysvětlení, už je jasno.
edelweissdrak

Příspěvek od edelweissdrak » 02 kvě 2015 21:32

molegabet píše:
edelweissdrak píše:Ahoj.
Mám Adresu cal. 45 perkusní pušku a bohužel původní majitel odmítá komunikovat na jakoukoliv otázku. Rád bych informaci o množství prachu, abych náhodou něco s ní neprovedl. Jsem začátečník a tak se raději ptám než vystřelím.
Děkuji.
Na to, jaká je optimální navážka, se nedá takto na dálku odpovědět.
Především nevíme, jestli jde o in-linku, nebo o skutečnou perkusku.
Dále neznáme délku hlavně a zamýšlené střelivo + způsob nabíjení.
Krom toho nevíme, o jaký prach se má jednat (Vesuvit???)

To vše je nutné přesně uvést a stejně bude naše odpověď rámcová, zkrátka něco do začátku a pak se musí laborovat.

Především je ale třeba číst, např. zde:
http://www.radio-foto.eu/predovky/index.php
Děkuji za link na stránku a pokusím se více informací dát dohromady.
Na stránkách výrobce se o této pušce nic nepíše, jako by neexistovala. ( podle jiných lidí je dělaná na zakázku)
Prach Vesuvit
Délka hlavně je 73 Cm. ( měřeno na dno )
Střelivo bylo u toho v podobě koulí a ogivální
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 02 kvě 2015 21:51

Spominas tu nejaku vzacnu pusku od Ardesy, ale jej opisom si zatial nic nenaznacil.
Chcelo by to asi fotku, alebo aspon obr. z netu. Ardesa nema az tak velky vyrobny program a aj tak je skoro vsetko v cal.45.
Na ten vo vseobecnosti plati, ze to musi chodit na 1,5-2g. prachu, neni tam co spekulovat.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Člen Mensa.
edelweissdrak

Příspěvek od edelweissdrak » 02 kvě 2015 22:21

Tohle jsem našel: http://waffen-hege.de/index.php?route=p ... duct_id=90 vypadá skoro stejně.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 02 kvě 2015 22:30

Tak to je vlajkova lod od Ardesy tercovnica Underhammer D.H.Hilliard, ale ta sa robila len v cal.40 a bola osadena hlavnou od Wilson Arms.
Ak nema na hlavni napis, je to nejaka samodomo patlanina.
Inak dobra puska, ak je org. striela presne.
Přílohy
DH Hilliard.JPG
3x.JPG
Člen Mensa.
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 03 kvě 2015 11:00

To je pořád hádání z křišťálové koule.
edelweissdrak:
Opiš co je vyražený na hlavni, nebo lépe to celé vyfoť. Pak se teprve dá něco konstruktivního vyplodit.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 03 kvě 2015 12:07

František mně to vzal z úst. Když něco potřebuješ vědět, musíš se umět zeptat a poskytnout veškeré dosažitelné informace:
1) Opiš vše, co je na hlavni vidět. Pokud není nic vidět, vyhákni hlaveň a data budou vyražená na spodku hlavně, nebo na dnovém šroubu na konci hlavně. Na dnovém šroubu bude asi jen značka tří koleček, pokud je to Ardesa.
2) Vezmi tyčku ze dřeva, namotej na ni kus leukoplasti tak, aby šla tyč zasunout s mírným odporem. Nasaď. na horním konci si udělej značku proti mušce. Zasouvej tolik, až značka udělá kolečko kolem dokola. Stačí i jedna čtvrtina kruhu. Udělej zase značku, vytáhni a změř vzdálenost značek - kolik urazila tyč při jedné otáčce, nebo čtvrt kruhu. A celé to hoď sem.
Jim

Příspěvek od Jim » 03 kvě 2015 12:30

Black Powder píše:Tak to je vlajkova lod od Ardesy tercovnica Underhammer D.H.Hilliard, ale ta sa robila len v cal.40 a bola osadena hlavnou od Wilson Arms.
Ak nema na hlavni napis, je to nejaka samodomo patlanina.
Inak dobra puska, ak je org. striela presne.
Tak tohle vypadá jako dokonale vyseknutý vysekávačem. Pokud je to skutečně nástřel, zajímalo by mě, jaká střela to takto krásně vykousla.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
jolko

Příspěvek od jolko » 03 kvě 2015 12:37

....Mozna v ardese nabili vysekavac misto ogivalu a dali to na 5m :D
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 03 kvě 2015 13:33

Takych nasekanych tercov ti mozem dat aj viac a strela je typ Maxiball.
Ale o tom tu aj inde uz bolo popisaneho dost, nic nove.
Aby to bolo nestranne, tak tu su podobne nastrely:
http://www.blue-lube-20.de/20%2btext%20 ... 480%5D.JPG
http://www.blue-lube-20.de/schu%DFbild1 ... 0Kopie.jpg
http://www.blue-lube-20.de/wano-48%20%5b640x480%5d.jpg
http://www.blue-lube-20.de/great%20plains.jpg
Přílohy
Vetterli 100b.JPG
Člen Mensa.
edelweissdrak

Příspěvek od edelweissdrak » 03 kvě 2015 22:56

blecha.z píše:František mně to vzal z úst. Když něco potřebuješ vědět, musíš se umět zeptat a poskytnout veškeré dosažitelné informace:
1) Opiš vše, co je na hlavni vidět. Pokud není nic vidět, vyhákni hlaveň a data budou vyražená na spodku hlavně, nebo na dnovém šroubu na konci hlavně. Na dnovém šroubu bude asi jen značka tří koleček, pokud je to Ardesa.
2) Vezmi tyčku ze dřeva, namotej na ni kus leukoplasti tak, aby šla tyč zasunout s mírným odporem. Nasaď. na horním konci si udělej značku proti mušce. Zasouvej tolik, až značka udělá kolečko kolem dokola. Stačí i jedna čtvrtina kruhu. Udělej zase značku, vytáhni a změř vzdálenost značek - kolik urazila tyč při jedné otáčce, nebo čtvrt kruhu. A celé to hoď sem.
Zítra se na to pořádně mrknu ale nic jsem na ní nenašel vyraženo, pouze dole ale nejde to přečíst. Zkusím to ve dne a lupou.
Znipper

Příspěvek od Znipper » 03 kvě 2015 23:07

Odfot to v makro rezime uvidis viac ako lupou a navyse mozes tu pridat obrazky. Tie povedia znalym viac ako slovny opis.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 04 kvě 2015 18:04

Prosím vás,máte někdo zkušenosti s perkusní brokovnicí a střelbou se slugy?..Jde mi o přesnost cca na 50 metrů..chápu,že při absenci mířidel to bude asi potíž,ale dalo by se to řešit dioptrem?Asi by se musela taky vyměnit perličková muška za plátek..A poslední dotaz..Jaký je přiližně rozdíl v úsťové rychlosti střely oproti např. ogiválu vypáleného z drážkované kulové hlavně?..Střela v drážkované hlavni je beze sporu víc na těsno,ale zajímalo by mě,jak moc je ten rozdíl markantní..Díky.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Odpovědět