P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Jim
Re: Předovky

Příspěvek od Jim » 04 kvě 2015 18:04

Black Powder píše:Takych nasekanych tercov ti mozem dat aj viac a strela je typ Maxiball.
Ale o tom tu aj inde uz bolo popisaneho dost, nic nove.
Aby to bolo nestranne, tak tu su podobne nastrely:
http://www.blue-lube-20.de/20%2btext%20 ... 480%5D.JPG
http://www.blue-lube-20.de/schu%DFbild1 ... 0Kopie.jpg
http://www.blue-lube-20.de/wano-48%20%5b640x480%5d.jpg
http://www.blue-lube-20.de/great%20plains.jpg
Hele, Fifo, když porovnáš tyto terče a terč s trojlístkem, musíš uznat, že terč s trojlístkem nebyl nastřílen ráží .40. Díry na trojlístku odpovídají podstatně menší ráži. Předpokládám, že terče jsou rozměrově stejné u obou případů. Srovnání velikosti číslic a průměrů otvorů to dokládá.
Jinak s maxiballem jsem toho nastřílel už dost.

Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 04 kvě 2015 21:03

Ako musim ta polutovat, ak si myslis, ze ja mam potrebu sem nieco zavesit, co nie je pravda a nie je to moje.
Terc s trojlistkom je neoriginalnej velkosti. Nechal to natlacit kolega z klubu ale kedze v tlaciarni nemali tvrdy papier potrebnej sirky, cele to vtesnali na ten rozmer co mali. Terc je mensi, preto je len na treningy. Terce co si porovnaval, nie su rovnake, ani velkostou, ani fontom cislic.
Cierny kruh ma 192mm, desina 48mm a centrova desina 23mm.
Ale inak nemam povinnost sa ti tu spovedat a dokazovat pravdu, aj ked mas potrebu analizovat moje terce a spochybnovat pravdu.
Tu ho mas v celej velkosti, pomeraj si strany.
Ako odstrielane Maxiballom mozes mat toho hodne, to ti neberem, ale neni Maxiball, ako MaxiBall, iste nemam kupovane kokily.
Přílohy
DSC00094.JPG
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
edelweissdrak

Příspěvek od edelweissdrak » 04 kvě 2015 21:16

Konečně jsem dneska vyfotil svojí krásku:
http://www.jpeg.cz/images/2015/05/04/c3mF.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2015/05/04/R5H1J.jpg
Teď jsem zvědav na Vás..
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 04 kvě 2015 21:21

Tak tuto pusku poznam. Ked som zhanal Underhammer od Ardesy v r.2006-2007, bola mi ponukana, ale ked som videl spracovanie, tak som ju odmietol.
Poznam aj byvaleho majitela. Ano je to v cal.45, cele je to robene.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Člen Mensa.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 04 kvě 2015 21:56

Edelweisdrak:
Jsi zvědavý na náš názor, ale nás ignoruješ. Abys dostal ucelené informace ke své zbrani, potřebuješ znát stoupání vývrtu. Od toho se odvíjí vhodná střela. Od střely pak přibližná dávka prachu. Kdybys ještě popsal počet, hloubku a šířku drážek, bylo by to ještě lepší. Z fotek je zřejmé, že je to celkem slušně udělaná zbraň a má tormentaci. Víc nic.
edelweissdrak

Příspěvek od edelweissdrak » 04 kvě 2015 22:12

Black Powder píše:Tak tuto pusku poznam. Ked som zhanal Underhammer od Ardesy v r.2006-2007, bola mi ponukana, ale ked som videl spracovanie, tak som ju odmietol.
Poznam aj byvaleho majitela. Ano je to v cal.45, cele je to robene.
Můžeš se tedy o tom trochu víc rozpovídat?
( jdu změřit vývrt)
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 04 kvě 2015 22:54

Vsetko co o nej viem, som uz spomenul a ked si vsimnes rok v ktorom som ju videl, tak to je uz hodne davno.
Proste opajcnuty D.H.Hilliard a aj to nie moc dokonale.
Člen Mensa.
Jim

Příspěvek od Jim » 05 kvě 2015 00:31

Black Powder píše:Ako musim ta polutovat, ak si myslis, ze ja mam potrebu sem nieco zavesit, co nie je pravda a nie je to moje.
Terc s trojlistkom je neoriginalnej velkosti. Nechal to natlacit kolega z klubu ale kedze v tlaciarni nemali tvrdy papier potrebnej sirky, cele to vtesnali na ten rozmer co mali. Terc je mensi, preto je len na treningy. Terce co si porovnaval, nie su rovnake, ani velkostou, ani fontom cislic.
Cierny kruh ma 192mm, desina 48mm a centrova desina 23mm.
Ale inak nemam povinnost sa ti tu spovedat a dokazovat pravdu, aj ked mas potrebu analizovat moje terce a spochybnovat pravdu.
Tu ho mas v celej velkosti, pomeraj si strany.
Ako odstrielane Maxiballom mozes mat toho hodne, to ti neberem, ale neni Maxiball, ako MaxiBall, iste nemam kupovane kokily.
Že používáš terče různých velikostí mě nenapadlo, omlouvám se.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 05 kvě 2015 11:49

To je pravda, že se nemusíš ospravedlňovat, to jistě ne. Ale Jim není jediný, kdo byl tím terčem zaujatý. Já jsem byl z něho taky úplně vedle, říkal jsem si, to není možný taková dokonalost, i když mně se jeden taky podobně povedl. Vytáhl jsem své terče, co mám schované, věděl jsem, že maxibal vykrajuje kolečka dokonale, ale já lepím terče na tvrdý karton, takže mám tam praskliny. Tak jsem jsem šmejdil s pravítkem po monitoru a měřil jsem dírky. Ty měly odpovídající rozměry, ale terč se mně zdál jiný. Nakonec mně to nedalo a vytáhl jsem pistolák a dirky ve srovnání s ním byly menší. No, ale pod údajem .40 se může skrývat různý průměr, to je stará věc.
Takže když máš terč jako Porsche vedle Fabie, tak se nediv, že to lidi budou očumovat.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 05 kvě 2015 19:49

Underhammer od Ardesy ma rozmer strely 10,41mm a diery vysekava na kazdom type papiera a podkladu ine, podla toho, ako sa podda podklad. Ten predosli 3-oj listkovy terc je papier nieco podobne ako skicar, tie dva dalsie terce vedla seba, kde je 100b. je karton 2mm hruby s potlacou. V citom tenkom papiery ako su bezne terce, co sa potom podlepuju sa diera ukaze uplne inak.
Napr. tieto terce su klasicky papier do tlaciarne a na nom natlaceny stred terca, nalepeny bol len po okraji volne na karton.
Přílohy
5x50m.JPG
5x50m
DSC06614.JPG
6x50m
Člen Mensa.
kocúr

Příspěvek od kocúr » 05 kvě 2015 21:33

Keby ste si mali vybrať medzi pištoľou Ardesa Barlow Underhammer a Feinwerkbau History 1, ktorú by ste si vybrali? Feinwerkbau je v mnohých aj zahraničných diskusiách čo som čítal vychvalovaný, ale je 2x tak drahý ako Ardesa (a navyše váži o štvrť kila viac).
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 05 kvě 2015 21:45

Kazdy si kupi to na co ma, po com tuzi, alebo podla nazorov inych.
Ja som dal prednost pistoli Barlow, pre jej aktenticnost. FWB nema nic spolocne s historickou predlohou.
Přílohy
DSC08372.JPG
Člen Mensa.
kocúr

Příspěvek od kocúr » 05 kvě 2015 21:55

pekné :D Tá spodná je nejaká zdobená de luxe verzia? ale Aj replika od Feinwerkbau má vraj predlohu - pištoľ od Billinghursta, ktorou sa inšpirovali asi všetci výrobci replík underhammerov(aspoň podľa toho čo som čítal).
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 05 kvě 2015 22:00

Ako inspirovany byt mohli, ale pozri si, z coho to je vyskladane a porovnaj s originalom.
http://www.aaawt.com/html/firearms/f96.html
Tu mas vacsi vyber underhammerov:
http://baumkircher.at/Products.aspx?scr ... px&lang=en
Povodne islo o cizmovu pistol na sebeobranu, bud nemala mieridla, alebo len naznaky, casom sa z nej upravamy stala tercovnica, pre jej vyvazenost a absenciu uderniku /kladiva/ na strane.
Ta horna na fotke je Standard, dolna DeLux, teda zdobena a ma anatomicku rukovat.
Člen Mensa.
jolko

Příspěvek od jolko » 06 kvě 2015 18:32

BP SPOLECNICI NA STRELNICI.
Přílohy
BP1.jpg
Odpovědět