P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No, tak si srovnejte, jak byl rostlej půměrnej chlap tehdy a dnes..... a divit se přestanete.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Re: Předovky
Ty musíš být vždycky v opozici, tady se nikdo nediví. Byl dotaz na tu flintu. Tak jsem odpověděl co jsem o ní věděl. Normální člověk by pochopil, že to byl signál pro tazatele, aby zvážil její koupi.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Já jsem Kentucky prodal. Dnes bych pažbu udělal znovu a na míru mé ruce a postavě. V podstatě jen tu zadní půlku - krk pažby a kolbu. Samozřejmě úměrně přednímu dílu. Ale hlavně z jinýho dřeva.
Jinak ted trosku odbocim a vratim se ke svemu prispevku s inline predovkama. Dopisoval jsem si par tydnu s Ing. Palounkem z CUZZS a skutecne vsechny perkusni zbrane na zapalku W209 jsou na zp (nikoli jen puska Ardesa LD uvedena na strankach zkusebny). Nejdriv mi odpovedel, ze zkusebne vadi funkce inline zamku ale ze po vymene dnoveho sroubu za novy s pistony je uz vse v poradku. Na muj argument ze vymenou dnoveho sroubu se funkce zamku nezmeni reagoval tim, ze vlastne o zamek ani tak nejde ale jde o zapalku, ktera neni schvalena jako perkusni (ze je podle zakona volne prodejna od 18 let je jedno ale proste neni perkusni). Cili jedinou cestou je vymena dnoveho sroubu. Jinak vlastnictvi dnoveho sroubu podle me prestupek neni protoze ten jako takovy neni hlavni casti zbrane cili ze vlastnit muzu vse ale problem je, az kdyz pusku zkompletuji.
Nazdar páni
Ako to potom môžu predávať bežne zkompletované na zápalky W209 na voľno? (Dave napr., aj u nás na Slovensku).
Predať mi to môžu, ale mať to u seba už nemôžem? Predajne so zbraňami by predsa o tom vedeli (mali vedieť) ako prvé, čí? Minulý vikend som bol akurát s Vortek pistolou na strelnici, tiež je na zapalky W209.
Je možné len tak vymeniť ten "breech pluch"? Pýtal sa už ktosi na to - je to kompatibilné? (viem si predstaviť že aj nie, trebárs aj z marketingových dôvodov že..)
Ako to potom môžu predávať bežne zkompletované na zápalky W209 na voľno? (Dave napr., aj u nás na Slovensku).
Predať mi to môžu, ale mať to u seba už nemôžem? Predajne so zbraňami by predsa o tom vedeli (mali vedieť) ako prvé, čí? Minulý vikend som bol akurát s Vortek pistolou na strelnici, tiež je na zapalky W209.
Je možné len tak vymeniť ten "breech pluch"? Pýtal sa už ktosi na to - je to kompatibilné? (viem si predstaviť že aj nie, trebárs aj z marketingových dôvodov že..)
vlastnit je muzes ale nesmis je pouzivat v perkusni zbrani. Ten Vortek podle vseho koser taky neni.
Prilis do toho vrtate pani. Na slovensku je kategorizacia ina ako v cechach zatial na SK su aj W209 predajne volne do perkusnych zbrani. V cechach su W209 tiez predajne do perkusnych v tom pripade ak su vyrobcom OZNZACENE ako perkusne zapalky napriklad REMINGTON.
Podla kategorizacie v cechach je Ckom len a iba Evolution LD ci uz s W209, alebo pistonom a klasickou perkusnou zapalkou. Reci sa hovoria a co je napisane a schvalene je raz platne. Nerobte teda zbytocny vietor, kym sa zasa nejaky zabudnuty uradnik nebude chciet popysit vykonanou medvedou sluzbou.
Skuste najprv poriadne precitat zakon, vyhlasky a kategorizacie, porozumejte im a potom zacnite patrat po pravde bozej
Podla kategorizacie v cechach je Ckom len a iba Evolution LD ci uz s W209, alebo pistonom a klasickou perkusnou zapalkou. Reci sa hovoria a co je napisane a schvalene je raz platne. Nerobte teda zbytocny vietor, kym sa zasa nejaky zabudnuty uradnik nebude chciet popysit vykonanou medvedou sluzbou.
Skuste najprv poriadne precitat zakon, vyhlasky a kategorizacie, porozumejte im a potom zacnite patrat po pravde bozej

To Znipper: Ďakujeme, tak takúto odpoveď som si predstavoval
Mám ešte otázočky - to sme ale opäť v minulosti:
Je možné (alebo skúšal ktosi) dokúpiť k Howdah Hunter ďalší zväzok hlavní? Mám Kombo, a chcel by som aj Brokovnicu, prípadne aj tú .58 čku. Bude to sedieť? Je zbytočné asi kupovať celú zbraň, ak áno. Je to sériovka, ale nakoľko sú diely pre každú zbraň dopasované ručne - aby mi tie ďalšie hlavne neločkali a pod.
Ešte je tu jedna vec: dvojaký typ nabijáku: Pri niektorých typoch som si všimol oceľový upnutý k hlavni, ja mám klasický drevený s mosadzou na koncoch. Najprv som mal dojem, že len brokovnice majú ten kovový, tie sú však na obrázkoch aj v prevedení s dreveným. Jedná sa o nejakú staršiu produkciu? Teraz to asi Pedersoli robí všetko s tými drevenými že?
Akému Howdahu by ste dali prednosť Vy a prečo? Nie som si istý, čo to Kombo bola správna voľba, aj keď v tom čase, keď som ho kupoval, sa to tak javilo - preto mám chrobáka v hlave..
ďakujem velmi pekne za prípadné odpovede

Mám ešte otázočky - to sme ale opäť v minulosti:
Je možné (alebo skúšal ktosi) dokúpiť k Howdah Hunter ďalší zväzok hlavní? Mám Kombo, a chcel by som aj Brokovnicu, prípadne aj tú .58 čku. Bude to sedieť? Je zbytočné asi kupovať celú zbraň, ak áno. Je to sériovka, ale nakoľko sú diely pre každú zbraň dopasované ručne - aby mi tie ďalšie hlavne neločkali a pod.
Ešte je tu jedna vec: dvojaký typ nabijáku: Pri niektorých typoch som si všimol oceľový upnutý k hlavni, ja mám klasický drevený s mosadzou na koncoch. Najprv som mal dojem, že len brokovnice majú ten kovový, tie sú však na obrázkoch aj v prevedení s dreveným. Jedná sa o nejakú staršiu produkciu? Teraz to asi Pedersoli robí všetko s tými drevenými že?
Akému Howdahu by ste dali prednosť Vy a prečo? Nie som si istý, čo to Kombo bola správna voľba, aj keď v tom čase, keď som ho kupoval, sa to tak javilo - preto mám chrobáka v hlave..
ďakujem velmi pekne za prípadné odpovede
To je zajímavé. Mohl by jsi se pls. pana Palounka zeptat který zákon/vyhláška definuje co je a co není perkusní zápalka.xB.H píše:... jde o zapalku, ktera neni schvalena jako perkusni.

Docela jsem zvědav na odpověď.
Ja som zatial iba teoretik (zatial stale riflu nevlastnim
) aj to nie velmi pouceny, ale zaoberal som sa tym ked v cechach dodrbali Avolutiona. Ardesa (podla telefonatu Dave a na vlastne oci videne u Teremovej v BB) dodava k Evolutionu Breechplug s klasickym pistonom, Predpokladam, ze vo Vorteku Pistol kedze ma rovnaky kaliber ako Vortek Rifle bude rovnaka komora a tym padom aj breechplug (s Evolutionom ma byt zamenitelny), takze aj do Pistole bude breech s klasickym pistonom k dostaniu.

dotazy kdyztak na palounek@cuzzs.cz jinak ten rozdil je jasny. Jednak je jina konstrukce (W209 ma v sobe primo kovadlinku) a pak jde hlavne o to, co je v nazvu. Ostati zapalky se prodavaji jako perkusni a je to i na krabicce napsane kdezto u W209 mas jen zapalka W209. Plno lidi si mysli (a myslel jsem si to i ja) ze kdyz je zapaka volne prodejna (a to jsou podle zakona vsechny) tak je to bez problemu ovsem tak to neni.TomSmith píše:To je zajímavé. Mohl by jsi se pls. pana Palounka zeptat který zákon/vyhláška definuje co je a co není perkusní zápalka.xB.H píše:... jde o zapalku, ktera neni schvalena jako perkusni.
Docela jsem zvědav na odpověď.
Mi pride ze nejaky uradnik si povedal toto bude nelegalne pouzivat, nech uz mal akykolvek dovod. Predaj nemohol zakazat tak aspon pouzivanie zakazal bez zp. Moc to tu riesite, aj tak vas nik nebude kontrolovat na strenici ake mate zapalky, date inu krabicku a je to, malo ludi vie rozdiel. Alebo upravit na ine zapalky, isto sa daju na nete dokupit ci niekde vyrobit.
S tym nabijakom, pedersoli ma aj hlinikove nabijaky, ci su drevene novinka alebo len mali vtedy taku kolekciu je otazne.
S tym nabijakom, pedersoli ma aj hlinikove nabijaky, ci su drevene novinka alebo len mali vtedy taku kolekciu je otazne.
Psát mu nebudu, páč definice perkusní zápalky v žádném zákonu ani vyhlášce neníxB.H píše:Dotazy kdyztak na palounek@cuzzs.cz jinak ten rozdil je jasny. Jednak je jina konstrukce (W209 ma v sobe primo kovadlinku) a pak jde hlavne o to, co je v nazvu. Ostati zapalky se prodavaji jako perkusni a je to i na krabicce napsane kdezto u W209 mas jen zapalka W209. Plno lidi si mysli (a myslel jsem si to i ja) ze kdyz je zapaka volne prodejna (a to jsou podle zakona vsechny) tak je to bez problemu ovsem tak to neni.

Orientovat se podle názvu to je ... nesmysl.
Koneckonců dost obchodů ti w209 prodají pojmenované jako "perkusní zápalka w209" a bude to takto i na účtence. Dokonce to mají takto i ve skladové evidenci a na dodáku od výrobce těch zápalek, jinak by ty záplaky volně prodat nemohli. Prodej neperkusních zápalek podléhá stejné on-line evidenci do zbraňového registru jako ostré náboje nebo bezdýmý střelný prach.
Zdravím. Dlhšie som hladal čierno prachové pelety. Dnes som našiel toto:http://www.merkuria.net/home/1506-vecta ... 48-ks.html
Škoda že tam nie je uvedená gramáž prachu.
Škoda že tam nie je uvedená gramáž prachu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak super, ale dávat 24,- Kč za jednu navážku prachu je dost úlet. Jsem schopný to vystřílet za 2 hodiny. Měl jsem to stejné, ale Pyrodex. Ještě pár pelet mám doma. Nikdy bych do toho už neinvestoval. Lepší je sypaný prach. Mohu si ladit navážky dle potřeby a to mi pelety nenabídnou. Zbytečně vyhozené peníze.