Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Dudulik
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od Dudulik » 29 dub 2015 12:05

IMG_0006.JPG
IMG_0006.JPG (72.67KiB)Zobrazeno 1978 x
.... :)

jolko

Příspěvek od jolko » 29 dub 2015 19:00

hezka fotka - rychle na strelnici - posli jak to slo. :wink:
Dudulik

Příspěvek od Dudulik » 29 dub 2015 19:36

jolko píše:hezka fotka - rychle na strelnici - posli jak to slo. :wink:
Už jsem byl...viz předchozí strana."Vařím" mazání s hovězinou místo vepřovýho sádla a asi jinou paličku.Kule 8,8 nemůžu nikde sehnat abych zkusil s flastry...ale stejně zatím je třeba si to ošmatlat tak jak to mám,dostat do ruky a pak laborovat :-)
jolko

Příspěvek od jolko » 29 dub 2015 20:42

Dudulik : tak vitej.... Ja mam devitku 3,5 palce, .45 4,5 palce, i Vorteka .50. Musim rict, ze devitkovy ,,mazel,, je nejoblibenejsi, kdyz chces sem tam i nosit je perfekt. Kopanec a pecka, vidim, dobra, z videa zvladas dobre. 9mm Luger = akurat dost na optimalni vykon. Kule jsem neskousel, poradit nevim, strilim klasiku ogival GG. Jde tezko, ale ma vykon. Na zbytek, prenaseni, vzdalenost na kterou to trefi, prides sam. Hodne radosti ze strelby.
Dudulik

Příspěvek od Dudulik » 29 dub 2015 21:03

Jolko: dík moc za přání.Ta 9 je fakt neskutečnej mazel co dovede ohromit výkonem.Ale to laborování kolem má fakt kouzlo.Pročetl jsem spousty stran zajímavých informací,jak tady tak i jinde spousta dobrých rad...ale nějaký to "akurát" si asi musím vyzkoušet sám.Prostě je to jinde než nacpat zásobník:-).Určitě dám další dojmy do placu i když tu je spousta zkušených borců co už zkušenosti mají neskutečný.Třeba i někde jednou zkusím třeba tu 45 nebo 54 pro porovnání.Uvidíme.
xvo

Příspěvek od xvo » 30 dub 2015 10:57

Jen tam mimochodem - jak jste na tom s výškou mušky? Na mém GG, 9mm, 3", zbraň střílela na 25m půl metru pod terč. Po proměření jsem zjistil, že je muška o 1.2mm vyšší, což jsem ubral, ale ještě stále jsem dole.
xvo
jolko

Příspěvek od jolko » 30 dub 2015 22:30

xvo : ja na 25m jeste z devitky GG nestrilel. Z meho na 10-12m, jde horni hlaven cca 20cm nad a dolni 20cm pod zamernu.
Na 25m uz to muze pri te vaze ogivalu i padat. Chtelo by to zmerit rychlost, jestli mas malou ustovku, mozna zbytecne rychle pilujes musku. Je to deringer, skus to nastrelit na bliz, trochu polaboruj a vychytej soustrel.... az potom rozhodni o ,,chirurgii zbrane,,... mozna pride nazor skusenejsich, vic strilim PCP jak black powder.
Dudulik : ano, ma to svoje caro a pestuje to hlavu i pevnou ruku. Preji Ti, aby Ti elan vydrzel, potom budou i vysledky. Chce to ze zacatku trpelivost, cas a velkou miru nadseni. Ale o to dele vydrzi pak ta radost a strelba se stane hezkym konickem, ne lekem na prebytecny testosteron pri vystrileni 200 ran z Glocka na pulhodku :wink: .
xvo

Příspěvek od xvo » 30 dub 2015 22:50

Při 1,6gramech jsem to zkoušel od 5ti do 25ti metrů. Dráha střely je relativně plochá, není to tak hrozné se ztrátou výkonu. Jak jsem už psal - výška mušky byla o 1,2mm vyšší, než hledí. Měřeno od osy horní hlavně. Jsem strojař - konstruktér, nemám problém toto změřit. Podle mých zkušeností z normálních zbraní s pevnými mířidly by muška na této vzdálenosti - muška - hledí měla být o 0,1 - 0,2mm níže. Já jsem teď na nule. Se soustřelem hlavní mám asi štěstí, tak velký rosdíl nemám. Na 10m výškový rozdíl 10 - 15cm. S dalším laděním musím počkat, až bude čas na střelnici. :)
xvo
COOK

Příspěvek od COOK » 01 kvě 2015 13:54

Mířidla jsou OK. Nehrabte do nich a naučte se střílet. A číst vlákno zpět...
jolko

Příspěvek od jolko » 01 kvě 2015 18:09

xvo : ano cook ma pravdu. to ze jsi strojar a vis namerit vysku musky, neni podstatne. Draha strely ma svoje zakonitosti = balistickou krivku. Pre strelbu plati i jine zakony nez ,,zrovnana vyska musky s hledim = presne strilim,,... a mas tam dve hlavne - cti a zistis. Mimo jine 1,6 gramu do devítky = sakra moc, plamen musel byt jak z plamenometu :shock:
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 02 kvě 2015 22:50

Org. mieridla nie su nastrelene, treba si musku obrusit podla potreby na pozadovanu navazku a vzdialenost.
Idealne je nastrelit si hornu hlaven.
Na obrazku je vidiet ako to vychadza. Nikdy nemoze byt muska vyssia od zadneho mieridla, lebo automaticky hlavne mieria dole.
Nulovy bod je rovnobeznost, tak ich treba obrusit hned a potom len doladit, teda zase par desatin ubrat.
Přílohy
GG org.mieridla.JPG
GG po uprave.JPG
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Kier

Příspěvek od Kier » 03 kvě 2015 15:57

.. Inak bohovske povrchove upravy, jedna i druha, hlavne ten spodny - velmi pekne.
To ja som si nechal urobit jeden takyto len v lestenej oceli, s nadejou, ze casom mi takto pekne ztmavne, ale zatial nic, stale jak novy :(
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 03 kvě 2015 18:59

Ak je lesteny a mas ho stale mastny, tak taky aj zostane, Ty chces dosiahnut asi taku tu sivy patinu stariny.
Ak to chces prirodzenou cestou, tak jedine ho odmastnit a chytanim nechat zoxidovat, ale nie az do formy hrdze. Su na to aj rozne kyseliny, aby narusili povrch a zostal tmavsi a matny. Ak ten stav dosiahnes, tak na udrzanie zase povrch nakonzervovat.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Kier

Příspěvek od Kier » 03 kvě 2015 20:01

Ano ano, to je ono. Pekna patina docielena pouzivanim, taka ta "prezita".
Hold bude musiet aj cosi prezit, aby to na nom bolo vidiet.
Vdaka za info :wink:
Znipper

Příspěvek od Znipper » 03 kvě 2015 20:55

Staru vylestenu macetu som obalil kuchynskymi utierkami (taky zavit) a dokladne premocil kuchynskym octom. Nechal asi tri styry hodiny. Oplachol, rucne prelestil tvrdym textilom (stare hackovane lanove zavesy na okno - hruba struktura) kym nezisla liska po octe. Natrel balistolom a ked som sa na to pozrel blizssie, zistil som, ze sa tam ukazal vzor ako damaskova ocel :-) Vyskusaj najprv na nejakom vylestenom kuse pdobneho zeleza ako mas na hlavniach a potom sa rozhodni ci si to urobis :-)
Odpovědět