Vidím živá debata

Díky všem ! Na tu stránku jak si udělat nabiják, vytěrák, piston ze šroubu jsem už narazil. Je to inspirativní a určitě něco z toho si udělám, tedy až na ty pistony, to nechám soustružníkovi, už kvůli těm závitům jaké se tam vyklubou. Klíč na pistony už dělám pomaličku, protože jak tu psal předřečník, kombinačkami by se to nejspíš ožvýkalo a na komerční klíč po těch letech už nemají rozměry.

Já na to ještě nesáhnul, času dost. Myslím, že když dokážu spočítat, nakreslit a postavit 2.5 m letadlo, že úplně levej a hloupej nebudu, i když mě teď asi budou víc bavit ty zbraně. Proto se tu tak vyptávám a ptám, protože o zbraních prakticky nic nevím a vida jaké přehršle hršelí informací se valí. Snažím se je zpracovat, roztřídit a vyfiltrovat ty nejfundovanější. Co se týká té střelby, tak prostě mám rád, když i staré věci fungují a pokud to tou tormentací projde, jakože nejspíš ano, podle toho co už vím, tak si z toho určitě párkrát vystřelím. A to i přesto, že té flintě je 173 let. Ten, kdo tu pušku vyrobil by měl jistě radost, že po takové době ještě bude šlapat. Přitom zjišťuji pomalu knížky o puškařství, případně o restaurování pušek ap. Musím tempo nákupů také zkorigovat s mými možnostmi, protože nic nemám a nakoupit to najednou bych asi neustál a tak čas zatím věnuji teorii, debatě zde a vytěžování netu. Dnes jsem se byl podívat na origo starý nabiják u známého, abych měl představu jak potom udělat repliku atd. A tak ještě jednou díky všem a mějte se mnou trpělivost.